Ingrediente pentru aluat: - 600 g faina - un pliculet drojdie uscata - doua linguri ulei de masline - o cana de apa calduta - sare si 1/2 lingurita zahar Toping: - 300 g bacon - 150-200 g salam crud uscat - 200-300 g cascaval,de preferinta uscat - suc de rosii - masline fara samburi, cate vreti - trei rosii - doi ardei - doua cepe mijlocii - sare piper, dupa gust Preparare: Facem aluatul. Intr-un vas punem: faina,drojdia, uleiul, sarea si zaharul. Framantam; turnam cate putina apa calduta, amestecand continuu. Dupa ce s-a in corporat faina, framantam pana aluatul se desprinde de vas. Framantam aluatul pana devine elastic. Il lasam la dospit, la caldura, 1/2-1 ora. Dupa ce a dospit intindem o foaie, subtire, cat tava de cuptor. Punem aluatul in tava unsa si presarata cu pesmet. Il intepam cu furculita din loc in loc si il portionam (taiem), dupa cum dorim. Ungem aluatul cu suc de rosii. Curatam,spalam si taiem felii, ciupercile si rosiile. Taiem salamul subtire, baconul l-am cumparat gata feliat. Taiem ceapa si ardeii, fideluta. Calim ciupercile in putin ulei, pana scade toata zeama. Radem pe aluat, jumatate din cascaval. Punem pe fiecare portie: o felie de bacon, doua-trei de salam, ciuperci, rosii, ardei, masline si ceapa. Radem si cascavalul ramas. Coacem cam 20 de minute, pana se rumeneste. Sevim cu pofta si ketchup. Pofta buna ! |
||
http___retete_de_mancaruri_blogspot_com_ Postat pe 3 August 2010 09:09 |
||
---|---|---|
hai sa ne traiesti... da s-o bere ,maicutza... a la grasu',zici? hai ca mi-ai facut ziua frumoasa,bine ca nu e a la grasa....ehe,he,he.... |
||
iasomia Postat pe 3 August 2010 09:34 |
||
a-la-grasu' se refera la aia de mananca bomba asta calorica, mami... nu la ala de-o face... oricum, inc-o reteta d-aia de n-are nimic a face cu adevarata pizza... pai facui socoteala ca-i aproape-un kil jumate de toping pe foaia aia de coca prapadita... pas de mai creste-n cuptor, in conditiile astea... bre, pizza-i mancare de om sarac, mai mult foamea-i da gust... ca regula generala, interzis ketchupu' pe pizza, ori ca-l pui inainte de cuptor, ori inainte s-o-nfuleci... p-orma, pizza fara mozzarela-i ca priveghiu' fara bocitoare... si-al treilea, topingu' trebe sa fie mai rar ca paru' pe picioru' broastei... numa' asa, la shto... |
||
|
||
zambil Postat pe 3 August 2010 09:53 |
||
mie imi place cu ciomperci ,mami... sa simt ciupearca cat mai mare,iute eventual... |
||
iasomia Postat pe 3 August 2010 10:26 |
||
da,daaa,ciuperci,mmmm,,buneee! eu fac des salata din aceea cu aioeza,usturoi si castraveti murati,mmmm,delicios |
||
dancris Postat pe 3 August 2010 10:30 |
||
Mai bine cumpar. | ||
Doara Postat pe 3 August 2010 19:42 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
pasta de gogosari | 1 | De la: bujjoritza 12 Noiembrie 2009 12:25 |
Limba cu masline | 8 | De la: sonias0nia 9 Ianuarie 2010 12:27 |
arici | 1 | De la: dyzzyy 27 Ianuarie 2010 20:39 |
|
||
DULCIURI SI DESERTURI DIN BUCATARIA SPANIOLA | 7 | De la: delly003293 1 Mai 2010 23:21 |
supa de praz | 7 | De la: delly000311 26 Februarie 2010 01:27 |
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri