Ingrediente pentru aluat: - 600 g faina - un pliculet drojdie uscata - doua linguri ulei de masline - o cana de apa calduta - sare si 1/2 lingurita zahar Toping: - 300 g bacon - 150-200 g salam crud uscat - 200-300 g cascaval,de preferinta uscat - suc de rosii - masline fara samburi, cate vreti - trei rosii - doi ardei - doua cepe mijlocii - sare piper, dupa gust Preparare: Facem aluatul. Intr-un vas punem: faina,drojdia, uleiul, sarea si zaharul. Framantam; turnam cate putina apa calduta, amestecand continuu. Dupa ce s-a in corporat faina, framantam pana aluatul se desprinde de vas. Framantam aluatul pana devine elastic. Il lasam la dospit, la caldura, 1/2-1 ora. Dupa ce a dospit intindem o foaie, subtire, cat tava de cuptor. Punem aluatul in tava unsa si presarata cu pesmet. Il intepam cu furculita din loc in loc si il portionam (taiem), dupa cum dorim. Ungem aluatul cu suc de rosii. Curatam,spalam si taiem felii, ciupercile si rosiile. Taiem salamul subtire, baconul l-am cumparat gata feliat. Taiem ceapa si ardeii, fideluta. Calim ciupercile in putin ulei, pana scade toata zeama. Radem pe aluat, jumatate din cascaval. Punem pe fiecare portie: o felie de bacon, doua-trei de salam, ciuperci, rosii, ardei, masline si ceapa. Radem si cascavalul ramas. Coacem cam 20 de minute, pana se rumeneste. Sevim cu pofta si ketchup. Pofta buna ! |
||
http___retete_de_mancaruri_blogspot_com_ Postat pe 3 August 2010 09:09 |
||
---|---|---|
hai sa ne traiesti... da s-o bere ,maicutza... a la grasu',zici? hai ca mi-ai facut ziua frumoasa,bine ca nu e a la grasa....ehe,he,he.... |
||
iasomia Postat pe 3 August 2010 09:34 |
||
a-la-grasu' se refera la aia de mananca bomba asta calorica, mami... nu la ala de-o face... oricum, inc-o reteta d-aia de n-are nimic a face cu adevarata pizza... pai facui socoteala ca-i aproape-un kil jumate de toping pe foaia aia de coca prapadita... pas de mai creste-n cuptor, in conditiile astea... bre, pizza-i mancare de om sarac, mai mult foamea-i da gust... ca regula generala, interzis ketchupu' pe pizza, ori ca-l pui inainte de cuptor, ori inainte s-o-nfuleci... p-orma, pizza fara mozzarela-i ca priveghiu' fara bocitoare... si-al treilea, topingu' trebe sa fie mai rar ca paru' pe picioru' broastei... numa' asa, la shto... |
||
|
||
zambil Postat pe 3 August 2010 09:53 |
||
mie imi place cu ciomperci ,mami... sa simt ciupearca cat mai mare,iute eventual... |
||
iasomia Postat pe 3 August 2010 10:26 |
||
da,daaa,ciuperci,mmmm,,buneee! eu fac des salata din aceea cu aioeza,usturoi si castraveti murati,mmmm,delicios |
||
dancris Postat pe 3 August 2010 10:30 |
||
Mai bine cumpar. | ||
Doara Postat pe 3 August 2010 19:42 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Prajitura cu nuca si rahat | 2 | De la: delly003293 16 Mai 2010 23:35 |
Salata de fructe. | 23 | De la: marinushmichael 23 Septembrie 2009 09:34 |
as dori sa aflu , daca stie cineva reteta de fasole verde marinata , ptr. iarna.In desele mele drumuri de la vatra dornei la bucuresti , intr-o noapte am cunoscut o doamna de la buc., care se intorcea de la bai , aceasta mi-a spus ca pune ptr. iarna fasol | 4 | De la: 16 Februarie 2009 16:19 |
|
||
Caperele!? Ce sunt si cum se folosesc pentru o mancare delicioasa! | 17 | De la: garbo_414110 1 Octombrie 2019 01:12 |
ciorba de burta | 20 | De la: cheef_tony 25 Martie 2010 13:56 |
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9