Sintem imopreuna de mai bine de 10 ani.Am crescut impreuna copilul ei,din prima relatie.Personal am trecut printr-o perioada mai grea din punct de vedere financiar.Perioada destul de lunga ,recunosc{2 ani}.Nu reusem nicicum sa imi pastez un job.De aici,diverse discuti,nu tocmai placute,dar in limita bunului simt,fara injuri sau violete.Reactia mea a fost de izolare,lipsa de interes,pt ea,si treburile casnice.acum ,roata sa intors!ea este cea care nu mai vrea sa stie de mineSi doare ca dracu asta.Nu stiu daca a intervenit un al treilea personaj.Nu pot intelege,ce isi doreste de fapt.Bani?Iubire?Amindoua?Sau pe altul?Sint blocat,pur si simplu!Blocat rau.Pt ca,a fost prima si simgur din viata mea.Vreau sa mergem mai departe,impreuna,dar nu stiu cum sa fac asta!O idee,un sfat,poate de la cei cu mai multa experienta...... | ||
sebi1974 Postat pe 29 August 2010 04:11 |
||
---|---|---|
Daca ACUM stii ca doare ca dracu asta, da-ti seama cat a durut-o pe ea pana a ajuns la starea asta de indiferenta. Daca vrei inapoi statutul pe care l-ai avut in ochii si inima ei, nu te mai intreba nimic, nu o mai intreba nimic, ci doar actioneaza: fa ochii roata in casa si vezi ce este de facut, fii cu un pas inainte si anticipeaza cam ce ii trebuie la bucatarie, inghite-ti nodul din gat cand iti raspunde pe un ton ceva mai rece si fa-te ca nu observi, nu te irita (in fond ... iti meriti soarta, dupa cum spui, asa ca acum esti la capitolul "purgatoriu", nu?!). Dupa o perioada, fara sa o presezi, roag-o sa comunice cu tine, ia-o de mana si roag-o frumos sa vorbeasca cu tine .. Poate vei avea noroc si isi va descarca sufletul si atunci vei sti cu adevarat ce ai de facut. | ||
Doinita201 Postat pe 29 August 2010 15:21 |
||
multumesc din suflet pentru sfat |
||
|
||
sebi1974 Postat pe 29 August 2010 15:52 |
||
Sa-ti fie de bine! Cu adevarat imi vei multumi cand imi vei comunica rezultatul. Si as vrea sa fie unul pozitiv. Bafta! ... si nu uita, totul se face cu muuuuulta rabdare (chiar daca uneori simti ca esti "prostul casei"), tact, te va pisa, te va chinui (in felul ei se va razbuna, chiar fara sa-si dea seama). Dar daca va vedea ca nu cedezi, ca strangi din dinti ca un barbat adevarat, ca nu ii dai apa la moara la nervi si discutii inutile, o vei castiga. | ||
Doinita201 Postat pe 29 August 2010 15:58 |
||
Nu poti sa cunosti o femeie pana nu o intalnesti la tribunal. (Norman Mailer) | ||
KNIGHT_31 Postat pe 29 August 2010 16:54 |
||
Cred ca ar fi bine sa vorbesti cu ia, sa-i crei iertare si sa-i spui ca iti pare rau pt. ce ai facut. Intreabo pr ia ce sa faci ca sa fie bine, poarta o discutie sincera cu ia sa vada cu adevarat ca regrati. Succes si sper sa reusesti. | ||
garbo134266 Postat pe 29 August 2010 17:23 |
||
doinitza... in afara de sfaturile la obiect pe care i le-ai dat(felicitari!),as mai adauga si eu unu': sa-i arate ca o iubeste,pt asta nu este neaparat nevoie de cuvinte,ajung privirile si faptele... dragostea topeste zidurile de gheatza.. binenteles ca exista riscul sa fie cam tarziu,dar pt dragoste merita sa lupti...atat timp cat nu simti un disconfort cand faci asta,pt ca in dragoste nu exista umilintza.. sebi, ai luat-o in brate? i-ai spus c-o iubesti?dupa ce ai facut tot ce te-a invatat doina,desigur.. |
||
iasomia Postat pe 29 August 2010 17:34 |
||
De la: iasomia, la data 2010-08-29 17:34:51doinitza... Cuuuum?! Am uitat tocmai asta sa ii spun?! Pai credeam ca asta se subintelege, cand i-am spus sa stranga din dinti cand ceva nu-i va conveni .... si ea va pricepe ca numai un barbat care te iubeste si te vrea inapoi poate sa rabde. Bine, pana la un punct! Revenind la subiect, da, ai dreptate, indiferent ce va face prin preajma ei, pe langa casa, pe langa copil, din tot si din toate sa reiasa cat o iubeste. O atingere fugara in timp ce spala ea vasele, un zambet fugar cand se intalnesc pe hol, un facut din ochi, smechereste, cand este vorba de ceva numai de ei stiut etc. ... nimicuri din astea, care fac intimitatea cat mai ... intima, care fac preludiul a ... ceea ce va urma (in mod placut, desigur). |
||
Doinita201 Postat pe 29 August 2010 21:36 |
||
daca un barbat ajunge sa faca toate astea,fara sa le fi facut si inainte,va scadea mult in ochii ei.. nu va mai fi cel de care sa indragostit ea candva..,ci va deveni un umil servitor exploatat pe zi ce trece tot mai mult ( nu cred ca o femeie isi doreste un astfel de BARBAT langa ea)..,iar rezultatul va fi acelasi,numai ca...ceva mai tarziu. si ca sa raspund la intrebarea topicului..,increderea odata pierduta,asa va ramane..,pierduta.. poti sa te pui si in cour si in cap..(daca nu se apeleaza la compromis,evident) |
||
roby_cado Postat pe 30 August 2010 12:33 |
||
o discutie sincera cred ca ajuta cel mai mult.Teatrismele...si prefacatoriile de moment...nu ajuta cu nimic.Daca e o femeie inteligenta...va sesiza toate astea.Si sincer...in calitate de femeie ...nu as aprecia asta.Prefer omul asa cum este el....pentru a nu avea neplacuta surpriza...ca peste 1-2 ani...sa ma trezesc cu un alt om langa mine.Ori il iau asa rau/bun....cum este...ori nu-l mai iau deloc.Aceste simturi se acutizeaza de la o varsta(in cazul meu de pe la 20de ani....tinand cont ca am 24 ).....iar barbatii trebuie sa fie copii sa creada ca pot insela cu astfelde trucuri. Deci...o discutie deschisa...in care sa va puneti la punct sentimentele...si posibillitatea de a continua relatia.Asta sunt...asta esti....punct si de la capat!!! Doar asa exista sansa reabilitarii in fata unei persoane. |
||
walkiria Postat pe 30 August 2010 12:49 |
||
Bingo.. | ||
roby_cado Postat pe 30 August 2010 12:52 |
||
De la: roby_cado, la data 2010-08-30 12:52:07Bingo.. fata stie...ca viata a invatat-o.... |
||
walkiria Postat pe 30 August 2010 12:58 |
||
am citit siiiiii incearca sa refaci relatia .....dar fii sincer si daca te iubeste sigur va aprecia gestul tau.In iubire orgoliile nu-si au rostul si sigur ca i-ti vei pastra respectul de sine si nu vei ajunge sclav........pate ia a obosit sa te astepte sa-ti revii (2ani is cam mult)si totusi este langa tine ......obosita ,trista si cu increderea in iubire zdruncinata.Redai sclipirea si ai sa vezi ca va inflori numai pt tine dar pastreaza comportamentul si ghideazate dupa,,Ce tie nu-ti place altuia nu face;; | ||
garbo074997 Postat pe 30 August 2010 13:02 |
||
cineva imi spunea candva ca e cea mai mare prostie sa spui"asa sunt eu,ia-ma asa cum sunt" |
||
eladaela Postat pe 30 August 2010 13:03 |
||
De la: walkiria, la data 2010-08-30 12:58:33De la: roby_cado, la data 2010-08-30 12:52:07Bingo.. si pe tine..? |
||
roby_cado Postat pe 30 August 2010 13:08 |
||
De la: eladaela, la data 2010-08-30 13:03:11cineva imi spunea candva ca e cea mai mare prostie sa spui"asa sunt eu,ia-ma asa cum sunt" Sa fi sincer este destul de greu.Este mai usoara calea cu trasnformarea temporara....doar ca....aceasta transformare este TEMPORARA.Nu poti la nesfarsit sa te straduiesti sa pari ceea ce nu esti.Cand se vorbeste de compatibilitatea dintre doi oameni...se vorbeste despre temperamentele lor reale....nu despre ceea ce asteapta unul de la celalalt.Vorbesc din proprie experienta....nu povesti.Sunt concluziile unor ani in care am trait asa cum si-ar fi dorit celalalt sa fiu!Si dupa acesti ani....sa vad ca de fapt el nu era deloc asa cum a incercat sa para la inceput.Asta este o viata de compromis.....si orice compromis are un sfarsit.Dar nu orice sfarsit....ci un sfarsit dureros....pentru ca stai si privesti in urma si iti vezi greselile tale inainte de toate.Este foarte important sa vezi barna din ochiul tau inainte de a te uita la scobitoarea din ochiul celuilalt.Este o chestie care tine tot de sinceritate. Deci....poate suna cam dur...tinand cont ca e vorba de sentimente.....dar sinceritatea este cea mai importanta la baza unei relatii.Tot ce inseamna compromis....aduce durere,frustrare,ura si dezechilibru.Iar transformarea temporara...este un compromis pe care il face fata de el insusi inainte de toate! |
||
walkiria Postat pe 30 August 2010 13:15 |
||
asa credeam si eu.... deci nu am eu o problema |
||
eladaela Postat pe 30 August 2010 13:17 |
||
De la: roby_cado, la data 2010-08-30 13:08:40De la: walkiria, la data 2010-08-30 12:58:33De la: roby_cado, la data 2010-08-30 12:52:07Bingo.. cu varf si-ndesat!!Dar....nu victimizez in ipostaza de "lovita-n aripa"....ci privesc din punctul de vedere al "lectiei invatate"....si mi-am cam invatat-o..... .In tot raul...e si un bine!!! |
||
walkiria Postat pe 30 August 2010 13:17 |
||
De la: eladaela, la data 2010-08-30 13:17:34 categoric nu.....daca mergi pe principiul sinceritatii.... |
||
walkiria Postat pe 30 August 2010 13:18 |
||
Mai e o chestie legata de sinceritate.Pe moment ....ai impresia ca ai de pierdut .Dar intotdeauna lucrurile urmarite in timp....nu par chiar asa.Intodeauna in timp se vede care este calea corecta...adeavrul...sau minciuna.De aceea in momentul cand vrem sa facem ceva....este bine sa o gandim cu bataie lunga.Chestiile de moment pot fi inselatoare....Priviti de jur imprejur....priviti-va insasi viata voastra!Analizati cazurile de adevar...si pe cele de minciuna.Urmariti cursul si finalitatea acestora.Nu deageaba cei batrani spuneau ca "minciuna are picioare scurte". Fiecare avem greseli in spate....fiecare am mintit ...am inselat intr-un fel sau altul.Important este ca noi sa ne vedem greselile noastre ....si sa discernem binele de rau.Autoanaliza....atrage dupa sine autocritica....de aici se naste autocorectarea care este esentiala pentru linistea interioara a unui om....pentru curatenia mentala . Toate aceste rezultate duc la impacarea cu tine insuti inainte de toate.Apoi urmeaza impacarea cu ceilalti....si iertarea! iar ma facushi filozoafa.....foutu-i..... |
||
walkiria Postat pe 30 August 2010 13:28 |
||
eladaela Postat pe 30 August 2010 13:30 |
||
De la: roby_cado, la data 2010-08-30 12:33:51daca un barbat ajunge sa faca toate astea,fara sa le fi facut si inainte,va scadea mult in ochii ei.. CORECT |
||
KNIGHT_31 Postat pe 30 August 2010 18:00 |
||
De la: roby_cado, la data 2010-08-30 12:33:51daca un barbat ajunge sa faca toate astea,fara sa le fi facut si inainte,va scadea mult in ochii ei.. Eu am expus niste modalitati prin care se poate apropia, din nou, de ea. Daca a fost atent si inainte, ea va vedea ca face eforturi pentru a incepe sa comunice. Si am spus, toate se fac cu limita, nu la bataie de joc. Adica nici ea nu trebuie sa intinda coarda. El nu trebuie sa devina servitor, ci barbatul cu care ea s-a maritat. Cred ca o astfel de "incredere" se poate castiga..... o altfel de incredere (cea care ti-a facut sufletul cenusa) odata pierduta, nu se mai recastiga. |
||
Loreta Postat pe 30 August 2010 20:38 |
||
De la: Loreta, la data 2010-08-30 20:38:34De la: roby_cado, la data 2010-08-30 12:33:51daca un barbat ajunge sa faca toate astea,fara sa le fi facut si inainte,va scadea mult in ochii ei.. Ce naiba are, ca imi ia mesajele din doi in trei? |
||
Loreta Postat pe 30 August 2010 20:43 |
||
De la: roby_cado, la data 2010-08-30 12:33:51daca un barbat ajunge sa faca toate astea,fara sa le fi facut si inainte,va scadea mult in ochii ei.. Pai este vorba de a redeveni cel dinaintea crizei. Asa ca nu va scadea in ochii ei, eu consider ca va observa eforturile lui de a repune lucrurile intr-o situatie normala. Doar ca nu poti, hodoronc-tronc, hai sa discutam dupa ce aproape doi ani mi-ai fost cam indiferenta ... Pentru ca poate fi si ea capoasa si sa nu vrea sa discute cu el. Asa ca este mai bine sa "pregateasca" terenul. Trebuie sa o determine sa vrea sa comunice cu el. In fond ea nu a aplicat decat ce a vazut la el, tocmai pentru ca nu mai putea lupta. Si da, ai dreptate, o femeie nu isi doreste un servitor umil langa ea, dar isi doreste sa isi recapete barbatul cu care s-a casatorit. Mai ales ca este vorba despre ceva ce se poate recupera. |
||
Doinita201 Postat pe 30 August 2010 21:11 |
||
Dar unde e increderea pierduta?! Ca eu vad ca situatia sta asa: tu ai facut pe indiferentul fata de casa, masa, copil, nevasta. Ei i-au ajuns toate pana la gat si, decat sa se mai certe cu tine, a preferat sa fie indiferenta. Si? Unde-i increderea? | ||
adnana66 Postat pe 30 August 2010 21:26 |
||
interesant de vazut ar fi.. cati dintre cei care considera ca nu trebuie sa faci niciun compromis, mai sunt cu parteneru' legal,si o spun fara nicio urma de ironie,sau cum vreti sa-i spuneti... viatza de cuplu fara compromis nu exista.. lasa ca mai cresteti voi... |
||
iasomia Postat pe 30 August 2010 21:37 |
||
compromis,da..... arta curata asta... |
||
preci Postat pe 30 August 2010 21:41 |
||
da,mami.. ca daca nu e arta... scade self esteemu' ala,sau cum ma-sa ii zice... |
||
iasomia Postat pe 30 August 2010 21:44 |
||
Da Iaso... Nu prea stiu "copiii". Si apoi tot ajungi sa te modelezi dupa celalalt. Nu ai cum sa nu fii influentat de el si sa ramani o viata intreaga, tu cel pur. Personalitatea ti se modifica si in functie de cel care il ai langa tine. | ||
picaturaderoua Postat pe 30 August 2010 23:22 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Cine e vinovat in toata povestea asta? | 20 | De la: Maria_22 3 Iulie 2016 11:33 |
Infidelitatea e ceva stupid sau casatoria e ceva stupid? | 84 | De la: Ciresica 29 Septembrie 2009 06:28 |
il iubesc,desi el este bagabond.. | 22 | De la: Rha 29 Iunie 2010 17:13 |
|
||
IUBIREA BAT-O VINA!!!- | 162 | De la: garbo071325 3 Iulie 2010 17:47 |
De ce inseala barbatii femeile? | 1120 | De la: fleurdelis 25 Februarie 2010 21:14 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară