Cate ceva despre ''Prostie''

buna seara

scorpionultau
Postat pe 18 Septembrie 2010 18:59
De la: awesomeness, la data 2010-09-18 18:05:42Nu-mi vine sa cred ca am primit topic-ul asta in newsletter... De patru pagini stau si ma gandesc ce faceai la facultate? Adica cu ce ocazie ai trecut tu pragul?

awe....care facultate???? aia a vietii, sectia "centura", cursuri de noapte??
tutankhamon
Postat pe 18 Septembrie 2010 21:14
Scorpionul tau ! vai , ce surpriza placuta ! Ce faci ? de ce-ai disparut un timp?
liaiedera
Postat pe 18 Septembrie 2010 21:21
De la: anaROBERT, la data 2010-09-17 00:40:07
De la: samburica, la data 2010-09-17 00:20:18
De la: alex2007, la data 2010-09-17 00:16:51Multi de oe aici sunt monuente ale prostiei dar nu �si dau seama. Foarte rau,,,,,,

ce frumos stii tu sa vorbesti despre tine, la persoana a treia plural!!!!!!!!!!!!!!

iote isteata unde era
pai daca vorbeste la persoana a treia si plural cum ar putea vorbi de el.....
astea se cheama lipsuri bre samburico,lipsuri pe care esti prea oarba sa le observi ca stai toata ziua sa compui verzi si uscate ca apoi sa le trantesti pe Garbo....

hai sa vorbim cu prostii despre prostie
allay
Postat pe 18 Septembrie 2010 21:43
ce subiecte interesante, te doare mintea nu alta
nelly05
Postat pe 18 Septembrie 2010 21:49
nelly...creierul mic...mami....
tutankhamon
Postat pe 18 Septembrie 2010 21:50
prostia nu are nici o legatura cu creierul mic.
vuvuzela
Postat pe 18 Septembrie 2010 22:04
pai atunci spune-ne tu cu ce are legatura
nelly05
Postat pe 18 Septembrie 2010 22:08
A fost odat�, c�nd a fost, c�, dac� n-ar fi fost, nu s-ar povesti.

Noi nu suntem de pe c�nd pove�tile, ci suntem mai dincoace cu vro dou�-trei zile, de pe c�nd se potcovea purecele cu nou�zeci �i nou� de oc� de fer la un picior �i tot i se p�rea c�-i u�or.

Cic� era odat� un om �nsurat, �i omul acela tr�ia la un loc cu soacr�-sa. Nevasta lui, care avea copil de ����, era cam proast�; dar �i soacr�-sa nu era tocmai h�tr�.

�ntru una din zile, omul nostru iese de-acas� dup� trebi, ca fiecare om. Nevasta lui, dup� ce-�i sc�ld� copilul, �l �nf�� �i-i dete ����, �l puse �n albie l�ng� sob�, c�ci era iarn�; apoi �l leg�n� �i-l dezmerd�, p�n� ce-l adormi. Dup� ce-l adormi, st�tu ea pu�in pe g�nduri �-apoi �ncepu a se boci c�t �i lua gura: "Aulio! copila�ul meu, copila�ul meu!"

Mama ei, care torcea dup� horn, cuprins� de spaim�, zv�rli fusul din m�n� �i furca din br�u c�t colo �i, s�rind f�r� sine, o �ntreb� cu spaim�:

� Ce ai, draga mamei, ce-�i este?!
� Mam�, mam�! Copilul meu are s� moar�!
� C�nd �i cum?
� Iat� cum. Vezi drobul cel de sare pe horn?
� �l v�d. �i?
� De s-a sui m��a, are s�-l tr�nteasc� drept �n capul copilului �i s� mi-l omoare!
� Vai de mine �i de mine, c� bine zici, fata mea; se vede c� i s-au sf�r�it mititelului zilele!

�i, cu ochii pironi�i �n drobul de sare de pe horn �i cu m�nile �ncle�tate, de parc� le legase cineva, �ncepur� a-l boci am�ndou�, ca ni�te smintite, de clocotea casa. Pe c�nd se slu�eau ele, cum v� spun, numai iaca �i tat�l copilului intr� pe u��, fl�m�nd �i n�c�jit ca vai de el.

� Ce este ? Ce v-au g�sit, nebunelor?

Atunci ele, viindu-�i pu�in �n sine, �ncepur� a-�i �terge lacr�mile �i a-i povesti cu mare jale despre �nt�mplarea ne�nt�mplat�.
Omul, dup� ce le ascult�, zise cu mirare:

� Bre! mul�i pro�ti am v�zut eu �n via�a mea, dar ca voi n-am mai v�zut. M�... duc �n lumea toat�! �i de-oiu g�si mai pro�ti dec�t voi, m-oiu mai �ntoarce acas�, iar de nu, ba.
tusi_Oli
vuvu....tu de "sensul figurat" si de "figuri de stil" ai auzit???? daca nu, ia intreba-l pe nenea gogu...ca el stie bine-bine.....
tutankhamon
si continuarea
A�a zic�nd, oft� din greu, ie�i din cas�, f�r� s�-�i ieie ziua bun�, �i plec� sup�rat �i am�r�t ca vai de om!
�i merg�nd el bezmetic, f�r� s� �tie unde se duce, dup� o bucat� de vreme, oprindu-se �ntr-un loc, i se �nt�mpl� iar s� vad� ceva ce nu mai v�zuse: un om �inea pu�in un oboroc de�ert cu gura spre soare, apoi r�pede-l �n�f�ca �i intra cu d�nsul �ntr-un bordeiu; pe urm� iar ie�ea, �l punea iar cu gura la soare, �i tot a�a f�cea... Drume�ul nostru, nedumerit, zise:

� Bun� ziua, om bun!
� Mul��mesc dumitale, prietene!
� Da' ce faci aici?
� Ia, m� trudesc de vro dou�-trei zile s� car pocitul ist de soare �n bordeiu, ca s� am lumin�, �i nici c�-l pot...
� Bre, ce trud�! zise drume�ul. N-ai vrun topor la �nd�m�n�?
� Ba am.
� Ie-l de coad�, sparge ici, �i soarele va intra singur �nl�untru.
�ndat� f�cu a�a, �i lumina soarelui �ntr� �n bordeiu.
� Mare minune, om bun, zise gazda. De nu te-aducea Dumnezeu pe la noi, eram s� �mb�tr�nesc c�r�nd soarele cu oborocul.
"�nc� un tont", zise drume�ul �n sine �i plec�.

�i merg�nd el tot �nainte, peste c�tva timp ajunse �ntr-un sat �i, din �nt�mplare, se opri la casa unui om. Omul de gazd�, fiind rotar, �i lucrase un car �i-l �njghebase, �n cas�, �n toat� �ntregimea lui; �-acum, voind s�-l scoat� afar�, tr�gea de pro�ap cu toat� puterea, dar carul nu ie�ea. �ti�i pentru ce? A�a: u�ile era mai str�mte dec�t carul. Rotarul voia acum s� taie u�orii, spre a scoate carul. Noroc �ns� c� drume�ul l-a �nv��at s�-l desfac� �n toate p�r�ile lui, s� le scoat� pe r�nd afar� �-apoi iar�i s�-l �njghebe la loc.
� Foarte mul��mesc, om bun, zise gazda; bine m-ai �nv��at! Ia uit�-te dumneta! Era s� d�r�m bun�tate de cas� din pricina carului...
tusi_Oli
Postat pe 18 Septembrie 2010 22:10
De aici, drume�ul nostru, mai num�r�nd un n�t�r�u, merse tot �nainte, p�n� ce ajunse iar� la o cas�. Acolo, ce s� vad�! Un om, cu-n ��poiu �n m�n�, voia s� arunce ni�te nuci din tind� �n pod.
"Din ce �n ce dau peste dobitoci", zise drume�ul �n sine.

� Da' ce te fr�m�n�i a�a, om bun?
� Ia, vreu s� zv�rl ni�te nuci �n pod, �i ��poiul ista, bat�-l sc�rba s�-l bat�, nu-i nici de-o treab�...
� C� degeaba te trude�ti, nene! Po�i s�-l blast�mi c�t l-ei bl�st�ma, habar n-are ��poiul de sc�rb�. Ai un oboroc?
� Da' cum s� n-am?!
� Pune nucile �ntr-�nsul, ie-l pe um�r �i suie-le frumu�el �n pod; ��poiul e pentru paie �i f�n, iar nu pentru nuci.
Omul ascult�, �i treaba se f�cu �ndat�.
Drume�ul nu z�bovi nici aici mult, ci plec�, mai num�r�nd �i alt neghiob.

Apoi, de aici merse mai departe, p�n� ce ajunsese ca s� mai vad� aiurea �i alt� n�zb�tie. Un om legase o vac� cu funia de g�t �i, suindu-se pe-o �ur�, unde avea aruncat oleac� de f�n, tr�gea din r�sputeri de funie, s� urce vaca pe �ur�. Vaca r�gea cumplit, �i el nu mai putea de ostenit...

� M� omule! zise drume�ul, f�c�ndu-�i cruce; dar ce vrei s� faci?
� Ce s� fac, m�-ntrebi? Da' nu vezi?
� Ba v�d, numai nu pricep.
� Ia, h�ramul ista e h�misit de foame �i nu vr� nici �n ruptul capului s� vie dup� mine sus, pe iast� �ur�, s� m�n�nce f�n...
� Stai pu�in, cre�tine, c� sp�nzuri vaca! I� f�nul �i-l d� jos la vac�!
� Da' nu s-a irosi?...
� Nu fi scump la t�r��e �i ieftin la f�in�.
Atunci omul ascult� �i vaca sc�p� cu via��.
� Bine m-ai �nv��at, om bun! Pentr-un lucru de nimica eram c�t pe ce s�-mi g�tui vaca!
tusi_Oli
Postat pe 18 Septembrie 2010 22:10
tuth, o fi auzit dar nu stie ce inseamna
nelly05
Postat pe 18 Septembrie 2010 22:11
A�a, drume�ul nostru, mir�ndu-se �i de aceast� mare prostie, zise �n sine: "M��a tot s-ar fi putut �nt�mpla s� deie drobul de sare jos de pe horn; dar s� cari soarele �n cas� cu oborocul, s� arunci nucile �n pod cu ��poiul �i s� tragi vaca pe �ur�, la f�n, n-am mai g�ndit!"

Apoi drume�ul se �ntoarse acas� �i petrecu l�ng� ai s�i, pe cari-i socoti mai cu duh dec�t pe cei ce v�zuse �n c�l�toria sa.

�-am �nc�lecat pe-o �a, �-am spus povestea a�a.
�-am �nc�lecat pe-o roat�, �-am spus-o toat�.
�-am �nc�lecat pe-o c�p�un�, �i v-am spus, oameni buni, o mare minciun�!!

asta este prostia omeneasca
a fost si inainte exista si acum
tusi_Oli
Postat pe 18 Septembrie 2010 22:12
nellyyyy.....sssst...ca o deranjam....conspecteaza de pe gogu....
tutankhamon
Postat pe 18 Septembrie 2010 22:13
stai asa ca acum baga explicatia
nelly05
Postat pe 18 Septembrie 2010 22:15
buna seara tuth, nelly si care mai sunteti prin zona
nu am conspectat am dat copy paste era prea mult de scris asa merge mai usor
tusi_Oli
Postat pe 18 Septembrie 2010 22:16
tusi....tu esti aleha, ai????
tutankhamon
Postat pe 18 Septembrie 2010 22:17
nop, e cezar
nelly05
Postat pe 18 Septembrie 2010 22:18
De la: tusi_Oli, la data 2010-09-18 22:08:44A fost odat�, c�nd a fost, c�, dac� n-ar fi fost, nu s-ar povesti.

Noi nu suntem de pe c�nd pove�tile, ci suntem mai dincoace cu vro dou�-trei zile, de pe c�nd se potcovea purecele cu nou�zeci �i nou� de oc� de fer la un picior �i tot i se p�rea c�-i u�or.

Cic� era odat� un om �nsurat, �i omul acela tr�ia la un loc cu soacr�-sa. Nevasta lui, care avea copil de ����, era cam proast�; dar �i soacr�-sa nu era tocmai h�tr�.

�ntru una din zile, omul nostru iese de-acas� dup� trebi, ca fiecare om. Nevasta lui, dup� ce-�i sc�ld� copilul, �l �nf�� �i-i dete ����, �l puse �n albie l�ng� sob�, c�ci era iarn�; apoi �l leg�n� �i-l dezmerd�, p�n� ce-l adormi. Dup� ce-l adormi, st�tu ea pu�in pe g�nduri �-apoi �ncepu a se boci c�t �i lua gura: "Aulio! copila�ul meu, copila�ul meu!"

Mama ei, care torcea dup� horn, cuprins� de spaim�, zv�rli fusul din m�n� �i furca din br�u c�t colo �i, s�rind f�r� sine, o �ntreb� cu spaim�:

� Ce ai, draga mamei, ce-�i este?!
� Mam�, mam�! Copilul meu are s� moar�!
� C�nd �i cum?
� Iat� cum. Vezi drobul cel de sare pe horn?
� �l v�d. �i?
� De s-a sui m��a, are s�-l tr�nteasc� drept �n capul copilului �i s� mi-l omoare!
� Vai de mine �i de mine, c� bine zici, fata mea; se vede c� i s-au sf�r�it mititelului zilele!

�i, cu ochii pironi�i �n drobul de sare de pe horn �i cu m�nile �ncle�tate, de parc� le legase cineva, �ncepur� a-l boci am�ndou�, ca ni�te smintite, de clocotea casa. Pe c�nd se slu�eau ele, cum v� spun, numai iaca �i tat�l copilului intr� pe u��, fl�m�nd �i n�c�jit ca vai de el.

� Ce este ? Ce v-au g�sit, nebunelor?

Atunci ele, viindu-�i pu�in �n sine, �ncepur� a-�i �terge lacr�mile �i a-i povesti cu mare jale despre �nt�mplarea ne�nt�mplat�.
Omul, dup� ce le ascult�, zise cu mirare:

� Bre! mul�i pro�ti am v�zut eu �n via�a mea, dar ca voi n-am mai v�zut. M�... duc �n lumea toat�! �i de-oiu g�si mai pro�ti dec�t voi, m-oiu mai �ntoarce acas�, iar de nu, ba.

bv Tusi,cel mai bun raspuns. povestile intotdeauna au avut intelepciunea lor.
vuvuzela
Postat pe 18 Septembrie 2010 22:23
si bineinteles, vuvu, erai prea "desteapta" ca sa spui asta fara sa dai un copy/ paste cat china!
Thor_again
Postat pe 18 Septembrie 2010 22:26
De la: tutankhamon, la data 2010-09-18 22:08:54vuvu....tu de "sensul figurat" si de "figuri de stil" ai auzit???? daca nu, ia intreba-l pe nenea gogu...ca el stie bine-bine.....

Tuth, sigur ca am auzit.mai nou la moda este "parodia"..apropo cine e nea Gogu?tovarasu?ca sa nu supar pe cineva.
vuvuzela
Postat pe 18 Septembrie 2010 22:28
nelly05
Postat pe 18 Septembrie 2010 22:28
vuvu...pe bune...trebuia sa citezi toata postarea?era de ajuns sa spui numele postantului.....doamneeee.....
tutankhamon
Postat pe 18 Septembrie 2010 22:29
na thorele ca furam pe=o vorba....
tutankhamon
Postat pe 18 Septembrie 2010 22:30
vuvu...pe bune.....stai toata ziua pe bietul om, de abia mai rasufla si nu stii cine e???
tutankhamon
Postat pe 18 Septembrie 2010 22:31
lasa, bre, vorba si explica-i vuvulenei cine-i nen-tu Gogu, sa nu care cumva sa-l supere
Thor_again
Postat pe 18 Septembrie 2010 22:32
thorule...ie-te ca nu vreau....na....!
tutankhamon
Postat pe 18 Septembrie 2010 22:33
De la: Thor_again, la data 2010-09-18 22:26:58si bineinteles, vuvu, erai prea "desteapta" ca sa spui asta fara sa dai un copy/ paste cat china! [/quote

si tu prea "inteligent",sa intelegi ca stiam cat de mult adori acest sistem de comunicare.doar nu vroiai ca Tusi sa spuna povestea pe de rost.!
vuvuzela
Postat pe 18 Septembrie 2010 22:35
bre, vuvu...
ce dreaq are sula cu prefectura, bre?
eu ziceam de postarea ta retarda, mama ma-sii de treaba... pe tusi de ce-o bagasi in discutie?
Chiar de fiecare data trebuie sa dai impresia ca frizezi oligofrenia? Iti place chiar asa de mult?
Thor_again
Postat pe 18 Septembrie 2010 22:41

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Nu stiu cum sa-l fac sa inteleaga ca-l plac dar vreau sa aflu daca si el ma place 494 De la: eu_geminy 15 Februarie 2012 21:12
intreb femeile de pe Garbo, exista o diferentza intre sex si dragoste ?? 233 De la: garbo038659 15 Februarie 2011 16:51
Gemeni- Scorpion 4 De la: garbo_4782 18 Iulie 2012 23:08
Concediu placut 44 De la: garbo265966 18 Iunie 2012 22:36
Inaltimea mea :D 13 De la: AGAPI_MOU 7 Septembrie 2009 10:30
Setari Cookie-uri