Luna, exista aspecte negative ale vietii, asa cum exista si aspecte pozitive - mi se pare ipocrizie sa le negi pe oricare dintre ele. Din perspectiva mea, copilul unei prostituate e un copil ca oricare altul. Iar lumea copiilor e diferita de a noastra, a adultilor. Noi o pervertim, invatindu-i rautatile si frustrarile noastre. Fiecare are dreptul la propriile alegeri, si prefer sa nu fiu eu cea care le judeca. Pentru ce as dovedi ostilitate fata de prostituate? Pentru ca imi fura barbatul meu perfect de acasa? Pentru ca nu sint eu in stare sa il tin linga mine? pentru ca are nevoie si de ele? Cine e vinovat, aici? Pentru ca ar castiga niste bani in plus fata de un salariu mediu? Din nou, viata tine de alegeri... si uneori ce castigi e echivalent cu ce sacrifici. Deci? Cu ce m-ar deranja existenta lor - fie ea si legala? |
||
quasaria Postat pe 11 Octombrie 2010 18:17 |
||
---|---|---|
Q, si din perspectiva mea copilul unei prostituate este un copil ca oricare altul dar societatea nu e alcatuita numai din persoane ca noi! Eu v-am invitat sa va puneti in locul copilului in contextul unei societati plina de prejudecati, de mediocritate, de rautate. Ostilitatea mea e indreptata NU impotriva prostituatelor ci impotriva prostitutiei. Din punctul meu de vedere prostitutia e un RAU-si stiu bine ca viata e alcatuita din bine si rau-si ar fi absurd sa legalizam RAUL. Maria Magdalena a fost o prostituata din preajma lui Iisus, stii despre aruncarea cu pietre si despre replica lui Iisus, sa arunce cu piatra cine nu a pacatuit, atunci au lasat cu totii piatra jos. Iar Iisus a continuat: mergi si nu mai pacatui! Nu i-a spus du-te si prostituiaza-te in continuare pentru ca nu e nimic grav. NU! Mie personal imi pare rau de femeile acestea, incerc sa inteleg ce se petrece in sufletul lor-caci au unul- in mintea lor-caci trebuie sa aiba una- incerc sa inteleg cum se poate disocia sexul de afect, intelect. | ||
Luna_in_capricorn Postat pe 11 Octombrie 2010 18:56 |
||
Am inteles ca marea majoritate sunteti PRO legalizare, ati venit cu argumente, eu respect pozitia fiecaruia dintre voi, desigur. Deduc, logic, ca -dand respect acestei meserii, acestei pozitii sociale, acestor femei, acestor intalniri protejate-reiau, deduc ca nici unul dintre voi nu ar fi revoltat daca sotia ar fi o prostituata, daca fiica ar fi una dintre prostituate, daca nora... Ipocrizie zic eu ca se numeste atunci cand afirmati PRO dar daca cumva in familia voastra ar exista vreuna, v-ati revolta. Deci inteleg ca nu v-ar deranja ca fiicele, nurorile, nevestele voastre ar alege liber prostitutia. |
||
|
||
Luna_in_capricorn Postat pe 11 Octombrie 2010 19:07 |
||
Luna, ce m-ar revolta intr-adevar ar fi ca in familia mea sa existe fiinte ipocrite. Si exista, din pacate. In rest, asa cum spuneam, n-am nici o problema cu alegerile nimanui. Nimic din ce e agreat de comun acord pina la urma nu e asa un rau cum pare din exterior. Rau este sa iti incalce cineva dreptul de a alege. Liberul arbitru. Atit. Nu ai de unde sa stii in urma caror experiente de viata au ajuns prostituate. Nu ai de unde sa stii daca optica ta sau a lor e corecta. Nu ai de unde sa stii daca nu noi sintem gastele care asimileaza sexul iubirii - si, in realitate, poate omul de linga noi nu simte deloc asa. Altfel n-ar avea nevoie (si) de ele. Samd... Nu considera ca ai un punct de vedere general valabil. Viata poate fi mult mai ciudata decit se vede din unghiul tau. Sau al meu. |
||
quasaria Postat pe 11 Octombrie 2010 19:14 |
||
tara arde si baba se piaptana,spun politicienii!si au dreptate. | ||
vuvuzela Postat pe 11 Octombrie 2010 19:15 |
||
Corect, Q! Punctul meu de vedere e un marunt punct de vedere, nimic mai mult. | ||
Luna_in_capricorn Postat pe 11 Octombrie 2010 19:25 |
||
De la: Luna_in_capricorn, la data 2010-10-11 19:07:46Am inteles ca marea majoritate sunteti PRO legalizare, ati venit cu argumente, eu respect pozitia fiecaruia dintre voi, desigur. Deduc, logic, ca -dand respect acestei meserii, acestei pozitii sociale, acestor femei, acestor intalniri protejate-reiau, deduc ca nici unul dintre voi nu ar fi revoltat daca sotia ar fi o prostituata, daca fiica ar fi una dintre prostituate, daca nora... "...deduc ca nici unul dintre voi nu ar fi revoltat daca sotia ar fi o prostituata, daca fiica ar fi una dintre prostituate, daca nora..." Deduci foarte gresit, Luna... dar deja nu-mi mai bat capul cu deductiile tale. Am facut tot ceea ce era omeneste posibil. |
||
eu_geminy Postat pe 11 Octombrie 2010 19:30 |
||
De la: me_reloaded, la data 2010-10-11 10:36:05luna, credeam ca numai io is campioana la despicat firu-n paispce, da' tu m-ai intrecut, mama me re, sunt imposibila, stiu! Nu prea-i de ras, de fapt... |
||
Luna_in_capricorn Postat pe 11 Octombrie 2010 19:30 |
||
nu sunt de acord....cu legalizarea... | ||
garbo171675 Postat pe 11 Octombrie 2010 19:34 |
||
Ge, nu deduc prost! Cata vreme femeile sunt libere sa se prostitueze, cata vreme admiti ca nu e nimic rau, ca sunt fiinte umane, ca meseria e veche de cand lumea etc, inseamna ca esti de acord ca si in familia ta sa existe. Pentru ca fiinte umane sunt toate, nu? Cu ce sunt mai presus femeile din familia ta decat femeile ce se prostitueaza, din punct de vedere uman zic. Sunt si ele libere sa decida si pot opta si pentru aceasta meserie,de ce nu? | ||
Luna_in_capricorn Postat pe 11 Octombrie 2010 19:36 |
||
auziti?? nu vrei voi sa lasati domnului prostitutia asta?? |
||
fleurdelis Postat pe 11 Octombrie 2010 19:50 |
||
Luna, extrapolezi in mod absolut gresit... Femeile sunt libere sa o faca si acum. Ele aleg asta, si nu e treaba mea, sau a ta. Iar daca soatza, fiica, nora ar alege sa faca asa ceva, oricat as fi eu de revoltat, tot nu le-as putea opri. Nici legea nu o poate face. E valabil si pentru masculii care aleg sa fie gigolo. Sunt liberi sa faca asta, indiferent daca acea lege exista sau nu. Dar asta nu inseamna ca si eu m-as face. Hai sa-ti dau o spetza similara modului tau de a gandi: Daca eu as extrapola modul tau de "deductie", as deduce cu alte cuvinte ca toata lumea (adica si nevasta, si fiica si nora etc.) deja gandeste ca tine, ceea ce din fericire nu e adevarat. ;) :)) PS: Tu chiar nu intelegi ca iti bati capul cu o problema care nu va putea fi oprita cat timp exista oameni? Si hai te rog frumos, nu o lua de la capat cu "dezumanizarea" aia... :P |
||
eu_geminy Postat pe 11 Octombrie 2010 19:50 |
||
e o greseala sa spui ca daca esti de acord cu legalizarea prostitutiei poate si sotia si tot alaiu de femei din familia cuiva sa fie prostituata... si alta e sa se prostitueze ramolitele care n-au dupa ce bea apa, si sunt vai mama lor, o fac pentru ca n-au un loc de munca, sau mai stiu eu ce probleme mai au unele (chiar daca ai avea nu stiu ce probleme si un puradel de crescut poti sa maturi strazile, sa fii femeie de servici, ca nu-ti trebuie nu stiu ce scoala) sa fim seriosi, daca te uiti la ele, sunt ca mine sau ca voi restu? sunt tziganci, sunt niste pitipoance de alea oneste si sincere, vai de lindicu lor (pardon) si pana la urma fac ce vor cu viata lor si si-o fac cu mana lor, si daca se va legaliza... care-i problema? credeti ca sotzu nu se mai duce la tantile astea? |
||
Laura_M Postat pe 11 Octombrie 2010 19:54 |
||
Laura... imi place de tine ca nu te formalizezi, nici nu te fandosesti...:P :)) |
||
eu_geminy Postat pe 11 Octombrie 2010 19:56 |
||
Luna... daca ai fi cu adevarat ingrijorata de prostitutie, ai fi preocupata de factorii care o genereaza... aia sunt adevarata problema. Daca tot vrei sa schimbi lumea asta, ocupa-te de exemplu de nivelul de educatie/instruire al acestui segment social, de exemplu. Ca sa nu mai zic de starea lor de saracie si de restul... Poti face ceva in acest sens?... pe bune ca ai rezolva niste mari probleme cu care se confrunta nu numai societatea noastra, ci omenirea per ansamblu. Zau, pe mine astea m-ar framanta mai mult decat "apocalipsa" aia "dezumanizanta" pe care o prezici tu.:P |
||
eu_geminy Postat pe 11 Octombrie 2010 20:02 |
||
Ge, eu zic ca e treaba tuturor, ca suntem responsabili cu totii de ceea ce se intampla bun ori rau in lumea asta, fiecaruia dintre noi. Nu am puterea fizica, umana, legala, concreta sa actionez, sa rezolv marile drame ale omenirii. Imi ramane marunta putere de a gandi si a scrie ce gandesc. Atat, :) | ||
Luna_in_capricorn Postat pe 11 Octombrie 2010 20:04 |
||
de ce s-o fac nenea ge? e o rusine? asa sunt lucrurile, dac-o luam pe ocolite altele inteleg altceva, spune direct pe nume ca toata lumea stie ce e una si ce e alta | ||
Laura_M Postat pe 11 Octombrie 2010 20:04 |
||
De la: Laura_M, la data 2010-10-11 19:54:42e o greseala sa spui ca daca esti de acord cu legalizarea prostitutiei poate si sotia si tot alaiu de femei din familia cuiva sa fie prostituata... si alta e sa se prostitueze ramolitele care n-au dupa ce bea apa, si sunt vai mama lor, o fac pentru ca n-au un loc de munca, sau mai stiu eu ce probleme mai au unele (chiar daca ai avea nu stiu ce probleme si un puradel de crescut poti sa maturi strazile, sa fii femeie de servici, ca nu-ti trebuie nu stiu ce scoala) si daca-ti aduce vreun pui de sida ? E incredibil cat de impacate sunteti voi cu sotul care se duce...la prostituate |
||
garbo000046 Postat pe 11 Octombrie 2010 20:06 |
||
Ge, atit timp cit exista cerere, va exista oferta. Deci nu de la segmentul social care traieste in saracie trebuie inceput. Ci de la ala care traieste cu un strain - sau o straina in casa, de la structura familiei, a cuplului. De la modul in care interactionam intre noi, si interactionam cu persoana iubita. De la modul in care ne crestem copiii, baieti sau fete - ii crestem strimbi sau drepti. De la complexele personale si sociale pe care copiii nostri le dobindesc - de la noi sau de la altii.. E ceva mai complicat decit sa oferi o paine. |
||
quasaria Postat pe 11 Octombrie 2010 20:07 |
||
da, dar aici nu sunt doar pareri, va agitati ca si cum ati putea rezolva ceva... in ce familii se nasc ele, si in ce mediu traiesc si ce problemele lu peste mai au fac si ele ce le duc... picioarele ca sa nu fiu iar neobrazata :D | ||
Laura_M Postat pe 11 Octombrie 2010 20:08 |
||
garbo draga... sotzu in veci pururi amin, nu se va duce la tutele alea... sunt prieteni de-ai lui care se duc... vrea ceva? are o femeie acasa si mai tanara ca el... deci... de ce sa-i trebuiasca una de aia care a gaurit-o n barbati si a rasciocanit-o? zi-mi tu mie... si stai linistita ca daca s-ar legaliza treaba asta si daca... (stai ca romania nu e olanda) da sa zicem... ar fi toate gauritele alea cu analizele la zi... si sa-ti mai zic ceva... poate o vecina, prietena, mai stiu eu cine din jurul tau pe care cunosti, pleaca dicolo si spun ca lucreaza nu stiu cat de cinstit de imi ingheata piciorele la cat de mincinoase sunt unele... si dupa ce vin in tara vorbesc cu tine, te pupa ca nu v-ati mai vazut de mult, de asta ce mai zici? stii tu pe unde au umblat, ce-au facut, pe ce au pus mana si nu mai zic | ||
Laura_M Postat pe 11 Octombrie 2010 20:13 |
||
si unde mai pui ca la alea trebuie sa le dai si bani... acas n-o platesti pe navsta pentru serviciile prestate si nici nu te alegi cu te miri ce boli | ||
Laura_M Postat pe 11 Octombrie 2010 20:15 |
||
Sunt de acord cu legalizarea prostitutiei cu conditia sa deschidem bordeluri in care sa vina femei nesatisfacute de soti, asa e corect, nu ? |
||
garbo000046 Postat pe 11 Octombrie 2010 20:15 |
||
De la: Laura_M, la data 2010-10-11 20:15:29si unde mai pui ca la alea trebuie sa le dai si bani... acas n-o platesti pe navsta pentru serviciile prestate si nici nu te alegi cu te miri ce boli Zici ca alea sunt cu analizele la zi ? Ia citeste aici... Motivul principal �n legalizarea prostitutiei, v�nturat adesea prin mass-media rom�neasc� chiar si de c�tre factori de r�spundere din domeniul s�n�t�tii, este siguranta medicaliz�rii prostituatelor. Se afirm� c� prin controale medicale regulate se poate elimina riscul contamin�rii cu boli sexuale, �n special SIDA. Aceasta este o urias� minciun�, care va avea drept consecint� �nmultirea clientilor bordelurilor legalizate, ca unele ce sunt sigure �n privinta necontamin�rii. Se minte cu bun� stiint�, deoarece chiar si �n conditiile ideale a unor controale medicale temeinice (prin periodicitate si precizia diagnosticului), relatiile sexuale cu oricare prostituat� poate duce la contaminarea cu SIDA. Aceasta deoarece perioada de incubatie a virusului SIDA este �ntre 6 si 8 s�pt�m�ni, timp �n care femeia care se prostitueaz� poate transmite virusul f�r� ca ea s� fie depistat� ca bolnav�. Astfel, �n orice moment oricare femeie dintr-un bordel legalizat poate fi bolnav� de SIDA sau sifilis (boli a c�ror perioad� de incubatie este foarte mare), deci poate fi factor de transmitere a acestor boli. Aceasta se �nt�mpl� �n conditiile �n care statul recunoaste serviciile prostitutiei prin legiferarea lor si prin promovarea ideii c� bordelurile elimin� riscurile contamin�rii cu SIDA. Legalizarea bordelului devine astfel o propagand� a prostitutiei (prin asigur�rile pe care statul le d�), a unui serviciu care prin natura lui aduce �mboln�virea cu SIDA a unei p�rti a populatiei. Prin aceast� campanie de publicitate, f�cut� de anumiti oameni politici si de organele mediatice, ponderea b�rbatilor din societate care apeleaz� la serviciile prostitutiei va creste, cu toate riscurile pe care le presupune acest lucru. Statul rom�n este pe punctul de a recunoaste o profesiune'' care conduce la destr�marea familiei, la contaminarea populatiei cu o boal� mortal� (SIDA), precum si la omor�rea celor contaminati |
||
garbo000046 Postat pe 11 Octombrie 2010 20:20 |
||
pai sunt si femei nesatisfacute de soti, nu vezi cate subiecte sunt ca si-au gasit cate-un amant? nu trebuie nici un bordel deschis | ||
Laura_M Postat pe 11 Octombrie 2010 20:20 |
||
nu am zis ca sunt, stai asa un pic | ||
Laura_M Postat pe 11 Octombrie 2010 20:23 |
||
De la: Luna_in_capricorn, la data 2010-10-11 20:04:04Ge, eu zic ca e treaba tuturor, ca suntem responsabili cu totii de ceea ce se intampla bun ori rau in lumea asta, fiecaruia dintre noi. Nu am puterea fizica, umana, legala, concreta sa actionez, sa rezolv marile drame ale omenirii. Imi ramane marunta putere de a gandi si a scrie ce gandesc. Atat, :) Eu n-am nimic impotriva, Luna... fiecare are dreptul la gandirea si la exprimarea proprie... dar nu e cazul sa gandesti si in locul meu, sau al altora, de exemplu. "deductia" aia de mai sus stii bine ca e o mega-aiureala. la fel ai asociat si ieri legalizarea prostitutiei cu "Traiasca prostitutia". total eronat. Daca te intereseaza o parere personala, eu maine as desfiinta-o, daca as putea, fiindca n-am avut nevoie niciodata sa platesc femei ca sa facem amor. Sper sa nici nu am nevoie vreodata. Chiar si crajmele le-as desfiinta, pentru cat "beau" eu. Dar e o fantasmagorie ideea de desfiintare sau de interzicere a prostitutiei, si nu as putea delira chiar oricat pe tema asta. De fapt, n-o voi face chiar deloc. :P Fiindca oamenii sunt liberi sa faca ce vor cu mintea, cu trupul si cu banii lor. |
||
eu_geminy Postat pe 11 Octombrie 2010 20:24 |
||
luna, nu mai comentez ca nu are rost. tu o ti-i pe a ta si pace buna dar, ca o paranteza asa...maria magdalena nu a fost prostituata... |
||
michelle_ Postat pe 11 Octombrie 2010 20:25 |
||
stai ca acum am citit mai bine si te si citez "Ge, nu deduc prost! Cata vreme femeile sunt libere sa se prostitueze, cata vreme admiti ca nu e nimic rau, ca sunt fiinte umane, ca meseria e veche de cand lumea etc, inseamna ca esti de acord ca si in familia ta sa existe." sa ma bata soarele daca inteleg logica ta. extrapolezi intr-un mod atat de fortat, incat pur si simplu ma lasi interzisa cred ca e mai bine sa nu mai discut cu tine pe tema asta ca deja simt ca-mi ies din pepeni 46, tu esti atat de pierduta in filmul tau, incat ma mir cum de cineva iti mai da replica pe aici |
||
michelle_ Postat pe 11 Octombrie 2010 20:29 |
||
De la: garbo000046, la data 2010-10-11 20:20:11De la: Laura_M, la data 2010-10-11 20:15:29si unde mai pui ca la alea trebuie sa le dai si bani... acas n-o platesti pe navsta pentru serviciile prestate si nici nu te alegi cu te miri ce boli Ai fi putut folosi ghilimele, fiindca acest text NU iti apartine... se cheama furt intelectual...:P Articolul din care ai copiat acest pasaj, se numeste "FATA NEVAZUTA A PROSTITUTIEI LEGALIZATE - Apel catre politicienii romani", se gaseste la mai multe adrese pe internet. Ceea ce faci se cheama tot propaganda. Dar furtul intelectual e si mai urat... Poti sa te superi, asta e adevarul:P |
||
eu_geminy Postat pe 11 Octombrie 2010 20:31 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
AJUTOR | 17 | De la: garbo_7015 5 Octombrie 2012 22:24 |
Teama relatiei la distanta | 51 | De la: kinga444 21 Noiembrie 2009 01:23 |
Ce credeti? | 25 | De la: Eugenia69 7 Iulie 2011 21:40 |
|
||
Nelamurire Excitare | 8 | De la: garbo_435985 2 Aprilie 2016 12:16 |
cum poti ajuta un om sa isi revina dupa o cadere .....care a trait o dezamagire si a considearat ca viata nu exista si nici motiv pt a trai | 8 | De la: betty37 21 Aprilie 2011 22:57 |
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice