Carciuma din vechime

sa ne luam masca de gaze, nu de alta !
Freya_
Postat pe 17 Septembrie 2010 22:24
zambilu� ia baga, taicule, o adevaraciune d-aia, atunci...

daca n-am mancat pana acum, macar s-o fac cumsecade
Freya_
Postat pe 17 Septembrie 2010 22:28
Zambilu, ai sa razi: niciuna din retetele postate de mine nu sunt de pe goagal. Nu au nicio legatura cu netul. Cat despre reteta asta de imam baialdi, eu am incercat-o cand eram licean in Constanta, facuta de o turcoaica get beget.
Thor_again
Postat pe 17 Septembrie 2010 22:29
nene,da-i ziua lu' matale ori ba?
hai,nu te trage pe cour....
e sau nu e?
preci
Postat pe 17 Septembrie 2010 22:29
as bea un pahar de vin bun d'ala de butuc sau cum ii spune si sa ma pun in pat sa dorm neintoarsa pana maine
tusi_Oli
Postat pe 17 Septembrie 2010 22:34


asta-i dupa tzuica !

http://www.youtube.com/watch?v=A0S0HsWPIWk&feature=PlayList&p=5315B77738D85992&index=0&playnext=1

Freya_
Postat pe 17 Septembrie 2010 22:34
mdap... turcoaica aia o fi fost vreo tataroaica, sau cine stie ce alta broneta... in orice caz, nici urma de radcinoase in imam ala... vinete, ceapa, usturoi si rosii... atata, neneaca.... plus ca la vremea aia, turcoaica ta ti-o fi facut ghiveciu ala cu ulei de rapita, ca cam pas ulei de masline, care de altfel e sesntial in toata treaba...

stai ca uitai.. zici ca erai liceean?... pai atuncea se explica, la foamea d-o aveai in tine...

asa, ca cheste, mie-mi place si mai tare varianta cu neshte carnitza de vita tocata, in umplutura aia...
zambil
Postat pe 17 Septembrie 2010 22:36
fetelor va doresc o seara si o noapte cat mai placuta
tusi_Oli
Postat pe 17 Septembrie 2010 22:36
Eu as manca o tarta cu ciocolata si cu struguri. Sau prune.
Doara
Postat pe 17 Septembrie 2010 22:40
thorele, zambile.....eu stiu reteta de imam baialdi de la mama, care o stie dintr-o carte de retete turcesti....si o face simplu...radacinoasele - telina, morcov, pastarnac, patrunjel - se dau pe razatoarea mare si se calesc cu usturoi, sare si niscai piper.....vinetele curatate in pijama( o dunga da, una nu) si taiate in cruce dar incomplet(nu de tot) se oparesc in apa cu sare pana se inmoaie....se pun la scurs....intr-o tava unsa cu ulei se pun vinetele care se desfac frumos, ca niste cosulete...in ele se pune "calitura" de radacinoase......se pun felii de rosii si se presara patrunjel verde tocat....se pune un pic de zeama, cat sa nu se arda si se da la cuptor....e reteta si de post.....si daca nu pui mult ulei, merg si reci....

ceea ce spui tu cu varza si ardei, nu cumva e ghiveci???
tutankhamon
Postat pe 17 Septembrie 2010 22:42

zambilu, eram sigur ca ai sa zici si de carnita tocata
Deh, bucurestean Amintirile "de la shushea" ale generatiilor anterioare s-au transmis pana azi, ca asa se facea in crasmele mai spalate din Bucurestii de altadata.

De regula cine pune carneturi, pune d-aia de berbecut, si mai adauga si ceva laptarii... dar reteta originala e FARA carne
Thor_again
Postat pe 17 Septembrie 2010 22:43
nu mai vorbiti de mancaruri ca-i seara si nu face bine
tusi_Oli
Postat pe 17 Septembrie 2010 22:48
suna bine ce zice tutanca acolo..
Freya_
Postat pe 17 Septembrie 2010 22:50
Tuth, NU, nu e ghiveci.
Zambilu, mi-ai dat o idee cu goagalu ala si iote ce gasii, spus de cea mai mare autoritate in materie gastronomica de pana acum, Radu Anton Roman:
"Deliciu turcesc � monadã gastronomicã � pe care nimic si nimeni nu l-a putut sparge si schimba, at�t a fost de rotund modelul. Desi mai �ncearcã unii sã-i adauge carne de berbec si lãptãrii � tot spre turci duc�ndu-se, zic ei naivi � experienta ne aratã cã-i o prostie zadarnicã si cã iese un rahat (dar nu de cel locum).
� 1,5 kg vinete coapte ºi lungi
Umpluturã:
� 2 cepe � 2 morcovi � 1 pãtrunjel
� 1 telinã � 2 ardei grasi � 3 linguri varzã tocatã
� 3 cãpãt�ni usturoi
Sos:
� 1 kg rosii � 200 ml ulei mãsline
� piper, sare � 1 ardeias iute"
Thor_again
Postat pe 17 Septembrie 2010 22:51
stati asa, sa va iau pe rand...

tutanko, nu tot ce vine din batrani e si-adevarat... romanica geme de tot felu' de aiureli pe post de traditie... stiti bancu' cu ala de era mofturos la mancare, pana i-a ars nevasta-sa odata tocana?... abia atunci i-a placut, ca era ca la ma-sa acasa...

thorele... eu nu zisei de imam cu carne, ci de varianta de umplutura care are si carne... se numeste altfel, da-n esenta e imam plus carne...
zambil
Postat pe 17 Septembrie 2010 22:53
Exact aia am inteles si io, zambile, cum ai zis tu. Doar ca m-a amuzat, pentru ca eram sigur ca vei spune si de carne

A, si inca ceva: in Constanta se gasea si ulei de masline pe vremea aia, adus de "vaporeni" Nu-l gaseai la tot coltul de strada, dar multi aveau vecini marinari si se descurcau.
Thor_again
Postat pe 17 Septembrie 2010 22:56
stai ca uitai de preci, ca era si ea la randu' ala... bre preci, nu-ntelesei nemica din ce zisesi tu acolo... lasati-o bre mai moale cu perele alea...

si-l bag si pe radu anton roman acilea, care era o facatura media a lu' sarbu... e drept, era si gras, dadea bine pe sticla la d-astea culinare, dar habar n-avea sa gateasca... compila de prin sanda marin...
zambil
Postat pe 17 Septembrie 2010 22:56
zambil, cel putin in parte te contrazic la asta cu RARu'...
o fi compiland el si din sanda marin, nu zic nu, dar raru era cunoscut inca de prin '72 ca fiind un culegator de traditii romanesti si, implicit, si de retete traditionale... Ce a facut pe vremea lui sarbu si pro tv nu a fost decat scoaterea la lumina a muncii sale de vreo 20 de ani
Thor_again
Postat pe 17 Septembrie 2010 23:01
zambile...nu dadea taica......daca asa era reteta acolo, si pe asta o stiu, eu asa va spun.....daca aia au tiparit aiurea....io n-am nici o vina....ideea e ca peste vara fac mancarea asta o data la doua saptamani.....da, cu ulei de masline......si e nebunie.....
tutankhamon
Postat pe 17 Septembrie 2010 23:02
iote nene reteta la mama ei:



İMAM BAYILDI


Malzemeler:
3 adet patlıcan
3-4 adet orta boy soğan
3-4 adet domates
yarım demet maydanoz
1 adet �arliston biber
1 tatlı ka�ığı biber sal�ası
Patlıcanları kızartmak i�in yağ
tuz, karabiber




Hazırlanı�ı:

Patlıcanlar alaca soyulur, 3-4 e�it par�aya b�l�n�r. Her par�a �ok dikkatli bir bi�imde dolma gibi oyulur. Hazırlanan patlıcanlar tuzlu suda acısı �ıksın diye bir s�re bekletilir. Daha sonra kurulanan patlıcanlar kızartılır ve yağı s�z�lene kadar soğumaya bırakılır. Diğer tarafta soğanlar piyazlık doğranır ve 3-4 ka�ık yağda pembele�inceye kadar kavrulur. K�p k�p doğranan domatesler, ince ince doğranan biber ve maydanozlarla beraber pi�irilir. Tuz, karabiber ve yarım bardak da sıcak su eklenip b�t�n malzemeler pi�irilir. Patlıcanlar bir tepsiye alınır, i�lerine soğanlı karı�ım doldurulur ve fırına vermeden �nce patlıcanların �zerine parmağın ucuyla bir tutam �eker serpilip fırına verilir. 170-180 derece fırında 10 dakika pi�irilir. Soğuk olarak servis edilir.


he,he,he...
zambil
Postat pe 17 Septembrie 2010 23:04
thorule...asa-i!!!


zambile....era saracu' grasan.....pentru ca ii placea sa manance.....si unui gurmand, nu prea vad sa nu-i placa sa gateasca....da, e adevarat, multe retete nu le-a inventat el.....poate doar le-a imbunatatit.....
tutankhamon
Postat pe 17 Septembrie 2010 23:05
he he heee... vezi nea zambile ca ajunsesi la vorba mea?
iote ce zice "mama ei" de reteta!
Thor_again
Postat pe 17 Septembrie 2010 23:05
bre, mosule...nu fii zgarca...da si traducerea, traiasca familia ta!
tutankhamon
Postat pe 17 Septembrie 2010 23:06
daca nu pui si una-n chineza, n-are farmec !
Freya_
Postat pe 17 Septembrie 2010 23:07
sa-mi ziceti voi unde scrie-n reteta aia de morcovi si de telina, si eu le mananc... he,he,he...
zambil
Postat pe 17 Septembrie 2010 23:07
google chrome si add-onurile lui sa traiasca... ia tutanko la nenea...






IMAM fainted


Materials:
3 pieces eggplant
3-4 medium onions
3-4 tomatoes
half a bunch parsley
1 green pepper
1 teaspoon chili paste
Oil for frying eggplants
salt and pepper




Preparation:

Communicate with eggplant peeled, 3-4 is divided into equal parts. Each piece is very carefully at the ballots as stuffing. Prepared eggplant in salted water, let out the pain he is waiting for a while. Were then dried and fried eggplant and allow to cool until the oil is filtered. On the other side of bean salad are chopped onion and 3-4 tablespoons of oil until it is roasted pink. Cubes of the tomatoes, peppers and parsley are chopped fine and cooked along with. Salt, pepper and half a glass of hot water is added and all ingredients are cooked. Eggplant is taken into a tray, and filled into onion mixture over the eggplant before baking it with the tip of your fingers, and the oven is sprinkled with a pinch of sugar. 170-180 degree oven for 10 minutes to cook. Served as a cold.

zambil
Postat pe 17 Septembrie 2010 23:10
Materiale:
3 piese coapte
3-4 Ceap� mediu
Tomate 3-4
o jum�tate de buchet p�trunjel
1 ardei gras
1 linguri�� past� de chili
Ulei pentru pr�jit vinete
sare �i piper




Preparare:

Comunica cu cojit coapte, se �mparte �n 3-4 p�r�i egale. Fiecare piesa este foarte atent la buletinele de vot ca umplutura. Preparate �n ap� s�rat� coapte, scoate durerea el este �n a�teptare pentru un timp. Au fost uscate si prajite apoi coapte p�n� c�nd uleiul se filtreaz� �i se las� s� se r�ceasc�. Pe de alt� parte de salata de fasole sunt tocat ceapa pr�jit� �i 3-4 linguri de ulei p�n� c�nd acesta este de culoare roz. Cuburi de ro�ii, ardei si patrunjel tocat fin �i sunt g�tite, �mpreun� cu. Sare, piper �i o jum�tate de pahar de ap� fierbinte �i se adaug� toate ingredientele sunt fierte. Luate se coace �ntr-o tav�, �i a umplut �ntr-un amestec peste ceapa fel de coapte cu degetele �nainte de coacere-l, iar cuptorul este pres�rat cu o priz� de zah�r. Cuptor 170-180 grade pentru 10 minute pentru a g�ti. A servit ca o r�ceal�.
asa mi a dat gogu...seara buna
ultramoava
Postat pe 17 Septembrie 2010 23:12
na moavo...cand sa ma dau si eu desteapta, ma furasi la start....'aid sa te pup....
tutankhamon
Postat pe 17 Septembrie 2010 23:14
ultramoava
Postat pe 17 Septembrie 2010 23:15
baaaa...e facaturaaaa.....ce cauta buletinele de vooot????


si salata de fasoleeeee.....
tutankhamon
Postat pe 17 Septembrie 2010 23:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
prieyenye 44 De la: elodia 18 Decembrie 2009 14:17
noni 10 De la: Alexxandra 14 Martie 2010 17:04
conteaza virsta 8 De la: cri_cat 7 Februarie 2012 22:08
Ce sa fac? 63 De la: quasaria 13 Februarie 2012 11:37
Cum sa scap de timiditate? 15 De la: Valy_Valentina_3 10 Aprilie 2014 16:28
Setari Cookie-uri