chiar ca ai ramas cu gandul la imam... zambile, taica, suna bine ce-ai scris acolo, cred c-o sa fac un accident saptamana asta, si fac chestia.. miercuri, ca-i zi de post... |
||
Freya_ Postat pe 19 Septembrie 2010 21:26 |
||
---|---|---|
numa' asa oi putea spune si io ca postesc... ce-o sa ma mai pupe mama,oho! |
||
preci Postat pe 19 Septembrie 2010 21:29 |
||
preci , ii faci mancarea si-o bagi la inaintare | ||
|
||
Freya_ Postat pe 19 Septembrie 2010 21:33 |
||
asa m-am gandit si eu.... cre' ca tot face un drum la biserica sa se-nchine ,multumindu-i lu' nenea ala cu barba de pe icoane ca i-a venit mintea fie-sii la cap... |
||
preci Postat pe 19 Septembrie 2010 21:36 |
||
atentie la taiming, nene... maslinele verzi se pun totdeauna ultimele, pana sa puneti rosiile... de cantitati nu zisei nimic, ca depinde cat vreti sa faceti... da'asa, orientativ: vinete - cam 4-5 bucati potrivite de marime... cozi de telina, sa va iasa cam de--un caush mare de palma, dupa ce le-ati tocat... si cozi d-alea adevarate, nu cozi de muraturi... usturoi - 4 -5 catei marisori... masline, un caus mai mic... rosii, cam 0.7 - 1 kg, sau doua cutii de 400 gr d-alea gata conservate... busuioc si piper, dupa inima... eu zahar nu pun, da' la mama ei de reteta se pune... |
||
zambil Postat pe 19 Septembrie 2010 21:38 |
||
normal ca matale nu pui zahar,la cat de dulce ti-e viatza... | ||
preci Postat pe 19 Septembrie 2010 21:39 |
||
notat acum, in alta ordine de idei...mamaliga, in cate feluri ati auzit sa fie facuta ? am dat de curand de-o idee.. mamaliga cu sos pesto, se spune ca merge teribil langa pastrama de berbecut.. |
||
Freya_ Postat pe 19 Septembrie 2010 21:47 |
||
dar de piftii cu mamaliga ati auzit? | ||
nelly05 Postat pe 19 Septembrie 2010 21:51 |
||
nope... alea cum or fi? |
||
preci Postat pe 19 Septembrie 2010 21:58 |
||
pesto ala-i demential cu spaghete, frailo... si facut fresh de moi, nu de la borcan... samburii de pin sunt un must, nu-nlocuiti cu nuca sau alte dracii... da'daca zisei de paste, sa va dau un all time favourite... un fel de carbonara vegetarian... deci... usturoi maruntit (iarasi), cozi de telina maruntite, un ardeias rosu iute , s-ala maruntit... se baga-ntai usturoiu' si ardeiu-n uleiu de masline si se domolesc pe foc... apoi telina maruntita, si se lasa asa-mpreuna o vreme... in timpu'asta se pun spaghetele la foc (eu prefer spagettoni, daca ma-ntrebati)... se mai pune in tigaie, la o vreme, o juma' de polonic de apa de la paste, ca sa-nmoaie telina... se adauga busuioc uscat, piper si neshte sare, si se lasa sa scada pana ramane uleiu' fara apa... gata cu sosu'... acuma se iau pastele de pe foc si se scurg... nu spalati cu apa rece!!!... se pun pastele scurse-ntr-un bol, se toarna sosu' de ulei peste si s-amesteca... dupa aia se sparg doua oua crude peste paste, si iar s- amesteca bine... parmezan ras si pofta buna... si-acilea, pastele al dente sunt esentiale... |
||
zambil Postat pe 19 Septembrie 2010 22:02 |
||
bre am auzit pe unu ieri (moldovean) ca se duce sa pape la masa, ca ii facuse piftie si trantise si o mamaliga calda, ca cica asa mananca ei piftia cu mamaliga nu cu paine | ||
nelly05 Postat pe 19 Septembrie 2010 22:03 |
||
ha? piftia se mananca? cu paine? da' piftia se mananca, de fapt? |
||
Thor_again Postat pe 19 Septembrie 2010 22:10 |
||
suna bine...acu` am o intrebare...pui ouale intregi ori doar galbenusurile ? piftie cu mamaliga, n-am pomenit, da` vorba aia, cate bordeie.. |
||
Freya_ Postat pe 19 Septembrie 2010 22:14 |
||
Nelly , si-n Oltenia se mananca asa piftia , mai ales la tara ! Imi amintesc de saraca bunica mea ca si ea facea la fel ! Iti spun eu ca merita sa incerci sa vezi cat e de buna ! | ||
eu_vio Postat pe 19 Septembrie 2010 22:14 |
||
mai eu sunt olteanca dar nu am auzit si nici prin cap nu-mi trece sa incerc asa ceva cah cah | ||
nelly05 Postat pe 19 Septembrie 2010 22:17 |
||
thor, nu se mananca bre, se bea | ||
nelly05 Postat pe 19 Septembrie 2010 22:18 |
||
ouale intregi... | ||
zambil Postat pe 19 Septembrie 2010 22:18 |
||
nelly, hai sa-ti zic una: piftia la romani e mai veche decat painea... de fapt paine nu prea manca taranul, decat in zilele de mare sarbatoare. normal ca o substituiau cu mamaliga, dar si mamaliga din malai a aparut relativ tarziu in tarile romane. acum tu zici "cah, cah", dar nu prea stai sa te gandesti cum ar fi. eu am experimentat si pot sa iti spun ca e buna tot in Moldova se mai mananca capsuni strivite, amestecate cu zahar, smantana sau iaurt si cu... mamaliga. combinatia de gusturi sarat (mamaliga) - dulce (maglavaisu') e bestiala |
||
Thor_again Postat pe 19 Septembrie 2010 22:23 |
||
De la: eu_vio, la data 2010-09-19 22:14:56Nelly , si-n Oltenia se mananca asa piftia , mai ales la tara ! Imi amintesc de saraca bunica mea ca si ea facea la fel ! Iti spun eu ca merita sa incerci sa vezi cat e de buna ! si eu sint olteanca .....nu am mincat asa cceva in viata mea si piftia se poate minca fara nimic numai ea asa ca practic e o gelatina , despre ce dracu vorbim ! apropo azi am mincat ....pastrama ....ar fara must din pacate |
||
angin Postat pe 19 Septembrie 2010 22:24 |
||
da' ce-ai fi vrut, bre, sa bei si must si sa te abonezi doua nopti la buda? | ||
Thor_again Postat pe 19 Septembrie 2010 22:25 |
||
De la: zambil, la data 2010-09-19 22:18:49ouale intregi... care oua....? |
||
angin Postat pe 19 Septembrie 2010 22:25 |
||
thor, nu te contazic o fi buna dar pana la proba contrarie pt mine e tot cah | ||
nelly05 Postat pe 19 Septembrie 2010 22:26 |
||
aham... si proba contrarie pe cand? | ||
Thor_again Postat pe 19 Septembrie 2010 22:29 |
||
inainte de porumb, mamaliga era de mei.. | ||
Freya_ Postat pe 19 Septembrie 2010 22:32 |
||
thor, pe cand nu o sa mai imi para cah.....adica never | ||
nelly05 Postat pe 19 Septembrie 2010 22:33 |
||
dap.. un bulimaci de cereale.. englejii-i zi porridge... | ||
zambil Postat pe 19 Septembrie 2010 22:43 |
||
Poza asta nu te avantajeaza deloci, bai pulifriciule!.. | ||
anakin Postat pe 19 Septembrie 2010 23:49 |
||
"cavalere"... nu te mai avertizez. Mai bucura-te acum, cat mai poti, din contul asta. Mai ai cateva ore. Urmatorul cont va merge dupa asta, si tot asa, pana cand vei mai creste si tu si vei putea sa stai cu oamenii mari fara sa iti curga saliva din gura si fara sa mai faci pe tine | ||
Thor_again Postat pe 19 Septembrie 2010 23:53 |
||
salutare! ma simt ca intr-un film de desene animate :-) A mai ramas ceva din Garbo??daca a mai ramas ceva bun...la asta ma refeream | ||
reyya Postat pe 19 Septembrie 2010 23:57 |
||
buey... nu inteleg, ce tot aveti cu bietu'om... ca el mai mult tace, dar cum isi pune si el o poaza, cum se zburleste paru' pe voi...:P :=))=)) |
||
eu_geminy Postat pe 19 Septembrie 2010 23:57 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Caut prietena ( posibila iubita ) | 9 | De la: Bogdan06 31 Iulie 2019 00:56 |
Mica muzica de seara.. | 123 | De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 12:31 |
Ati simtit? | 241 | De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 12:28 |
|
||
pai trebuie sa ma despart de prietnea mea mine adica asa vrea ea.. ideei | 14 | De la: buna01 10 Ianuarie 2010 20:24 |
Sa ma ajute si pe mine cineva :D | 27 | De la: G1N3A5 3 Februarie 2011 16:15 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară