thor, tocmai ti-am facut o vizita la profil! | ||
zambila Postat pe 23 Septembrie 2010 12:08 |
||
---|---|---|
Asa... si? Ai uitat usa descuiata? Vezi sa nu te prinz la frigider, ca berea aia e a mea! Si sa nu aud ca ai bagat vrun sac d-ala de purici la mine pe covoare! |
||
Thor_again Postat pe 23 Septembrie 2010 12:16 |
||
nea thorele, hai sa-ti zic eu deliciile bucatariei chinezesti adevarate, ca fusei aseara la unii.. sarbatoarea lunii, un fel de thanksgiving chinezesc... deci... pa mese, neshte resouri pe care bolborosea neshte lighene pline c-un sos de culoare kknie... abur ca la sauna... pa mese, farfurii cu tot felu' de carnuri crude, crabi cruzi, creveti ashijderea... lume-n juru' ligheanului... toata lumea arunca carnaria-n ligheanu' ala, lasa sa dea-n clocot si dupa aia alergai cu betzele sa scoti d-acolo ce-ai bagat... evident, nu scoteai ce-i bagat tu, ci la gramada, ce pescuiai... puneai neshte sosuri pa ele si bagai la ghozdan... si fara orez, neneaca... chinezu' nu mananca orez seara, si cinea-ncercat, stie de ce... |
||
|
||
zambil Postat pe 23 Septembrie 2010 12:18 |
||
thoru' bre, ne vaitam de foame acilea,nu vezi? apropos,vezi ca bagai capu' si eu nitel.. |
||
iasomia Postat pe 23 Septembrie 2010 12:19 |
||
hai ca m-a rezolvat,zambilu'mio.. | ||
iasomia Postat pe 23 Septembrie 2010 12:20 |
||
si iote ase, bucurestenii dau citate din pohtele moldovenilor. marcel budala e barladean. iasomico, iote una din cele mai vestite hore a lui . poate cea mai buna. http://www.youtube.com/watch?v=wuN0lTjmyGY merge cu mustul, pastrama si voia buna ia si asta . tot moldovenii va fac sa rupeti papucii http://www.youtube.com/watch?v=61jlEMFNFdc&p=848FFFF671B7BC15&index=59&playnext=2 |
||
si_totusi Postat pe 23 Septembrie 2010 12:33 |
||
Zambilu, Am fost, nene, intr-un restaurant de genul asta, anul trecut, in Singapore. "Steam boat" ii zice. Pe fiecare masa e cate o plita pe care sta un vas impartit in doua, o parte e cu supa facuta din te miri ce fierturi de buruieni d-ale lor, cu fructe de mare, normala, iar cealalta parte e cu aceeasi supa, dar foarte iute. Lichidele astea doua nu au nimic in ele, sunt strecurate in recipient. Populetul infometat isi alege fructele de mare din vitrinele frigorifice si si le fierbe cum vrea. Intre timp, isi mai alege si carneturile pe care le prepara bucatarii separat, deserturile sau diverse alte gustari, pe care le mananca in timp ce fierb lighioanele marii in fata lor. Trebuie sa iti inchipui un birt din asta ca un bufet suedez. Se plateste doar o taxa la intrare (care era de vreo 10 sau 15 euro de persoana) si mananci ce vrei si cat vrei. Vreau sa iti spun ca de mancat nu prea am mancat mult, dar am "gustat" aproape toata supa aia iute din oala |
||
Thor_again Postat pe 23 Septembrie 2010 12:35 |
||
mami iaso, lasa ca a fost zambiluta inaintea ta si a dat cu aspiratorul... sper ca ai gasit curat, ca de nu, azi n-o platesc pe dracoaica aia mica! |
||
Thor_again Postat pe 23 Septembrie 2010 12:40 |
||
A, si inca ceva: din punctul meu de vedere, adevarata bucatarie asiatica nu e cea chinezeasca ci aia thailandeza. E si cea mai gustoasa... Cat despre orez... ala se mananca in loc de paine. Dar de multe ori nici nu ai nevoie de el. De regula in restaurantele asiatice se da gratuit la masa, platesti doar orezul facut cu te miri ce specialitati. |
||
Thor_again Postat pe 23 Septembrie 2010 12:42 |
||
eu mancai moca... thanksgiving, deh... si la astia toate fierbeau in devalmashie... fructe de mare, capra, vita, porc... majoritatea sosurilor aratau a kkt si crez ca nici la gust nu erau departe... eu ma bagai pe usturoi, ca romanu', c-aveau si d-asta... da' oleaca fiert si cu zahar... dulciuri, nexam... cica astia nu servesc dulciuri la masa principala... da' fu neshte rachiu d'ala de-al lor, la 56 de grade... ca eu oricum nu le am cu dulciurile... |
||
zambil Postat pe 23 Septembrie 2010 12:43 |
||
tusica... incepem revelionu'... mai ales ca noi doua avem un avantaj,stim cum aratam... thoru' era curat,fata buna,zambilutza... hai distractie placuta,ma duc sa dau nitel din manutze... |
||
iasomia Postat pe 23 Septembrie 2010 12:51 |
||
Zambil, de fiert fierbi ce vrei in supele alea, ca ti-am zis, carneturile erau la dispozitie. Numai ca eu, fiind "la Roma, am vorbit ca romanii", adica m-am lasat pe mana lui cumnatu-meu si a sora-mii Sa stii ca sosurile alea arata asa pentru ca sunt facute cu sos de soia, foarte sarat. Dar e posibil ca data viitoare, daca le vei gusta, sa regreti ca nu le-ai incercat de prima data. Chinezii si thailandezii au pasiunea asta de a alatura intr-un singur sos gusturi situate pe pozitii extreme, cum ar fi sarat cu dulce sau dulce cu iute. Sunt bestiale sosurile alea alea lor! Imi amintesc primul contact cu astea la un "Thai Food", care era un express de genul genul shaormeriilor de la noi de prin mall-uri, adica mai spalate... Mancam creveti pe gratar cu sos din miere de albine, condimente si buruieni de-ale lor, fierte, si ardei iute tocat... Dar atentie: mancarea iute asiatica bate la cour iutimea mexicana Eu mananc in general foarte iute, dar la astia de fiecare data trebuia ca odata cu comanda sa le si spun "not too spicy!" |
||
Thor_again Postat pe 23 Septembrie 2010 12:53 |
||
nah, ca nu-mi ia modificarile la mesaj... daca tot am ajuns aici, chiar daca e carciuma, deseara va bag neshte retete din zona aia, in special fara carneturi. si nu, nu sunt luate de pe net, ci direct de la mamele lor, de la chinezi si thailandezi foarte specific mancarii gatite asiatice este ca bucatile sunt foarte mici (inclusiv cele de carne), ca sa nu fii nevoit sa folosesti cutit, si de aceea se gateste foarte repede. Prajeala dureaza maximum doua - trei minute, de regula in wok. |
||
Thor_again Postat pe 23 Septembrie 2010 12:58 |
||
masina astora de gatit e cu injector de motorina... cand pune woku' pe ea, ambaleaza focu' de zici ca-i masina de curse... asa ca nu va obositi sa luati wokuri ca sa le puneti pe aragaz... nu iese ca la ei... |
||
zambil Postat pe 23 Septembrie 2010 13:04 |
||
asta cam asa e... au flacara de zici ca fierb cazanele lu' sarsaila pe acolo. la noi mai sunt plite profesionale, da' le gasesti doar in restaurante. am zis "restaurante", nu simulacre ori mc donaldshi |
||
Thor_again Postat pe 23 Septembrie 2010 13:18 |
||
ca tot ii vb de mancare mie puiul seshuan ceva de genul asta si mai ceva dar nu ma intrebati ce ca habar nu am cum se cheama dar este foarte bun salutare la toata lumea de p'aci |
||
tusi_Oli Postat pe 23 Septembrie 2010 14:37 |
||
crez ca-i sos d-ala de care zisei eu mai devreme... | ||
zambil Postat pe 23 Septembrie 2010 18:31 |
||
De la: Freya_, la data 2010-09-22 21:43:06vad ca iar s-a dat tzigania jos din pod...are o minte cat o curca, infantil...cum nu-i faci pe plac cum injura, deh, " domn"... PREGATESTE-TE VRAJITOARE-O CA RUGUL TE ASTEAPTA SI PRIETENII MEI CAVALERI VOR SA VADA UN BBQ PE CINSTE [url=http://www.glitter-graphics.com][img]http://dl6.glitter-graphics.net/pub/95/95546hhdk1odkw5.gif[/img][/url] |
||
KNIGHT_31 Postat pe 24 Septembrie 2010 00:57 |
||
Ia uite-l, ma, ca inca mai respira! Bre, Cello, pe cine dreaq au sters "competentii" astia de responsabili-garboleti? |
||
Thor_again Postat pe 24 Septembrie 2010 11:33 |
||
bre daca nu respira,se umfla si crapa!!!!!!1 | ||
nazirra Postat pe 24 Septembrie 2010 11:37 |
||
jupane, azi am chef de peste,care e oferta ? numa' caras sa nu-mi dai,are oase multe . |
||
iasomia Postat pe 24 Septembrie 2010 12:04 |
||
cauam, mami iaso, cautam o stiuca umpluta, o saramura de somotei, un crap la cuptor pe pat de legume... 'om gasi noi cevashilea sa iti 'stamparam pohtele |
||
Thor_again Postat pe 24 Septembrie 2010 13:34 |
||
31...bite me pastrav este, daca vreti |
||
Freya_ Postat pe 24 Septembrie 2010 15:39 |
||
bun asa... ia sa ma gandesc ce servesc.. freya, ignore,altfel se va lega de fiecare cuvant,mami.. |
||
iasomia Postat pe 24 Septembrie 2010 16:42 |
||
si eu vreau retata de peste pls....acu lucrez la puiul la cuptor a lui thor ...si salivam amundoi langa el | ||
anmari Postat pe 24 Septembrie 2010 16:59 |
||
las-o Thorele cu cearsafurile ei ........... .zi-i mai bine ce-ai pus la cuptor????? vad ca te pricepi la bucatarie...... |
||
jeanette40 Postat pe 24 Septembrie 2010 18:31 |
||
Iar a inceput forumul cu aruncatul in alte profile. Daca ma gasiti acolo sa nu va suparati. Nu stric nimic si nici nu mananc mult. | ||
Doara Postat pe 24 Septembrie 2010 18:43 |
||
Eu o vizitai pe Doara si pe Iasomica.. pana acum. | ||
anakin Postat pe 24 Septembrie 2010 18:45 |
||
N-am stiut. Sa pun si eu o canapeluta ceva. | ||
Doara Postat pe 24 Septembrie 2010 18:47 |
||
Vezi si de o berica, Doaro, ca doar nu o sa stau pe sec.. Guinness, evident. | ||
anakin Postat pe 24 Septembrie 2010 19:08 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Buna sa-ti fie inima. | 2 | De la: garbo085400 8 Mai 2010 13:32 |
Marturisesc | 207 | De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 12:29 |
Ce sa fac? | 63 | De la: quasaria 13 Februarie 2012 11:37 |
|
||
AFACERI | 1 | De la: KNIGHT_31 17 Noiembrie 2010 18:23 |
el mai tanar decat mine | 136 | De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 12:31 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară