Carciuma din vechime

adicatelea cum cu miere?
se ia una bucata ficatzi si se tavaleste prin miere ?
n-am auzit in viata mea...
preci
Postat pe 10 Noiembrie 2010 18:58
Sa stii ca si eu m-am mirat prima oara cand am auzit, dar au un gust foarte fain. Deci: se pune ceapa tocata in tigaie, ficateii si se calesc un pic, apoi se adauga putin vin alb. Dupa ce se fierb ei acolo, pui ulei si o lingura die miere de albine. Hmmm. Sosul pe care il lasa fiecateii e foarte, foarte misto.
Doara
Postat pe 10 Noiembrie 2010 19:01
mai,bun tre' sa fie...
io stiam de ficatei cu lamaie,tare buni si astia..

topesti juma de unt intr-o tigaie antiaderenta,pui ficateii de pui acolo,ii prajesti putinel pe ambele parti,dupe care-i lasi sa se inabuse pana-s aproape gata...
in faza asta-i condimentezi cu putina sare si piper ,tai o lamaie mare felii si acoperi ficatzelu' frumushel..
mai intorci dupa 2 minute toata treaba si pe ailanta parte si - voila!
preci
Postat pe 10 Noiembrie 2010 19:07
Am sa o incerc si pe asta in we.
Doara
Postat pe 10 Noiembrie 2010 19:10
asea...tinurati chishioru` la usa sa nu se inchiza...

ficatei nu mai am, iar ginu` l-am terminat la ultima betie

care vrei ciocalata de casa ? tre` sa intru la cura..
Freya_
Postat pe 10 Noiembrie 2010 19:51
CIOCOLATA DE CASA?!?
cu nuci ?!?
preci
Postat pe 10 Noiembrie 2010 20:01
dap ! caramelizate asea, nitzel..
Freya_
Postat pe 10 Noiembrie 2010 20:03
sa-mi zici si mie cand intram la cura aia...
punem de-un grup de suport...
preci
Postat pe 10 Noiembrie 2010 20:05
cre` ca de luni compatimim impreuna,
ca si-asa ma batea gandul sa fac o cura raw vegana d-aia..
Freya_
Postat pe 10 Noiembrie 2010 20:11
intotdeauna-i de luni,soro...
preci
Postat pe 10 Noiembrie 2010 22:08
hai, de joia viitoare, sa treaca si ziua mea, ce prajitura mea

auziti, copilasii maichii, ati mancat Tabbouleh ? ia sa vedem care stiti ce-i ala..

fara gogulisme, ca va pun pe coji de nuca, eee....
Freya_
Postat pe 11 Noiembrie 2010 19:20
da, am mancat.
da zici ca e "gogulism", asa ca nu zic ce-i aia...:)
eu_geminy
Postat pe 11 Noiembrie 2010 19:40
un Tabbouleh super se poate manca la restaurantul "Piccolo Mondo", din Bucuresti. dar se poate gati usor si acasa, daca ai cuscus adevarat (nu cuscus-paste din comert).
eu_geminy
Postat pe 11 Noiembrie 2010 19:44
io tocmai ce bagai lasagna in cuptor...
imi curge balele...

bun si tabboulehul ala...
preci
Postat pe 11 Noiembrie 2010 19:51
hai c-o vazui si p-asta: carciuma cu tabouleh si lasagna la cuptor... bagati nene neshte carnatz in matz de oaie si-o poshirca de buturuga, si p-orma sa dam cu perucile de pamant...
zambil
Postat pe 11 Noiembrie 2010 19:56
de unde matz de oaie,nene,pe criza asta,ha?!

orisicat...vazui ca si matale tradasi tzara...
numa' la specialitati chinezesti iti sta capu'...
preci
Postat pe 11 Noiembrie 2010 20:01
da, bre, da' eu ma daui mare-acolo, la bucatareala, nu venii acilea cu sarpele-n desaga, sa sparii carciumareasa...
zambil
Postat pe 11 Noiembrie 2010 20:05
eh,nu crez ca-i sperioasa carciumareasa,nene...
preci
Postat pe 11 Noiembrie 2010 20:10
oricum, crez ca d-aia mananca galbejitii aia cu bete, le e scarba sa puna mana pe ce-i in oala aia a lor...
zambil
Postat pe 11 Noiembrie 2010 20:11

deci daca mi-ar fi placut candva sushi sau alte d'astea,cre' ca acum ar incepe sa-mi piara pofta...
preci
Postat pe 11 Noiembrie 2010 20:23
mey, mie sushi imi place ( tocmai ce achizitionai neste noodles de orez, tre sa ma gandesc cum sa-i bigudesc ) da` pe sharpe nu pun gura, neam !

mance-l al de-a scris p-acilea de soparla aia
Freya_
Postat pe 11 Noiembrie 2010 21:19
zambilu` chicken ass, vai...
Freya_
Postat pe 11 Noiembrie 2010 21:31
Ge, si cum ti-a placut tabbouleh-ul ?
eu chiar azi am vazut intr-un magazin , bulgur... daca imi iau si patrunjel mai sanatos, trantesc o salata traznet !
Freya_
Postat pe 11 Noiembrie 2010 21:38
Freyya, mie imi place, fiindca e foarte racoritor. E foarte acru - se pune mult suc de lamaie in el, si de asemenea e mai bun cu menta. merge la mancaruri grele, cu multa carne, ca si salata.
Daca optezi pentru varianta "libaneza" - asa cum e facut la Piccolo Mondo, ai grija sa pui mai mult patrunjel tocat decat cuscus (sau bulgur, dar e mai bun cuscus - le gasesti la bacaniile arabesti sau turcesti). ai grija ca acesta din urma sa se inmoaie bine in sucul de rosii, altfel o sa simti "pietricele" intre dinti...:D
"baza" e formata din cuscus (repet, nu din paste!), rosiile taiate cubulete, si patrunjelul din abundenta.
condimente (sare, piper) pui dupa gust. daca iti place aroma de curry,poti adauga, insa foarte putin (un varf mic de cutit, ca sa nu alterezi aroma de baza patrunjel-rosii).
ulei de masline si suc de lamaie pui la sfarsit.
pentru "divertisment", poti stropi cu smantana, poti adauga bucatele din piept de pui sau de ton din conserva, daca iti place...:)
eu_geminy
Postat pe 11 Noiembrie 2010 22:06
Freyo, sarpele ca sarpele, da' sa vezi o zupa d-aia de tzestoasa, cum numa' indonezianu' stie sa faca
D-aia de crocodil nu-ti mai zic, ca vaz ca te oripilasi la sherpe... si nici macar nu-l bagai aici
Thor_again
Postat pe 11 Noiembrie 2010 22:42
Thorele, norocu` meu ca n-o sa ajung niciodata pe meleagurile alea..
nope, raman la tabbouleh, am luat de toate, maine iau bulgurul si mi-am gasit si sursa de cous-cous autentic, marocan.

o sa-l primesc la pachet
Freya_
Postat pe 12 Noiembrie 2010 18:11
si acum, pen`ca nu stiu unde are Ciresica topicul ei, ii zic aici

LA MULTI ANI, CIRESICOOO !!
Freya_
Postat pe 12 Noiembrie 2010 18:14
Freya, eu zic sa incerci atat cu bulgur, cat si cu () cus-cus. parerea mea e ca iese mai bun cu al doilea, dar depinde si de preferintele tale.:)

PS: poti adauga si alte legume, dar nu e deloc indicat, deoarece pana la urma iese o salata-ghiveci...:P
daca iti place mararul, poti "scapa" si niscaiva marar.;)
eu_geminy
Postat pe 12 Noiembrie 2010 18:16
Ge, cus-cus, deocamdata, n-am gasit la mine ..vad io ce iese maine cu bulgur..

daca nu mai intru, inseamna ca de la el mi se trage
Freya_
Postat pe 12 Noiembrie 2010 18:20
ei nah... n-are de la ce, cam tot ce pui in papa asta e foarte sanatos...:)
eu_geminy
Postat pe 12 Noiembrie 2010 18:25

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
imi e frica sa ma mut cu ea 22 De la: garbo_2177 16 Iunie 2012 11:30
distractie,prietenie 4 De la: fleur_de_lis 13 Septembrie 2009 20:48
Marturisesc 207 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 12:29
Prietenie cu ghilimele. 56 De la: Ioana007 5 Noiembrie 2009 06:40
Cafeneaua virtuala 13 De la: after 10 Septembrie 2009 09:14
Setari Cookie-uri