Carciuma din vechime

merge cu niscai ciumpercute umplute la cuptor???? si deasupra pusa in sila o felie de jambon????si niste cremsnit??? si niste mieji de nuca proaspata de se ia pielita de pe ele???si niste prune brumarii jucause intr-o coca pufoasa de chec???
tutankhamon
Postat pe 13 Septembrie 2010 21:44
jur ca nu am baut nimica si am apasat doar o singura data.......
tutankhamon
Postat pe 13 Septembrie 2010 21:44
ahaaa, mancati , mancati si din barba sa nu dati

maica, vine frigu`..merge o tzuica fiarta !
Freya_
Postat pe 13 Septembrie 2010 21:46
io dau tzuica,tu o fierbi,mami?
preci
Postat pe 13 Septembrie 2010 21:48
thorele, ca puiul cela merge o tava de cartofi rumeniti in cuptor cu unt, sare grunjoasa si rozmarin.
Freya_
Postat pe 13 Septembrie 2010 21:48
io nu vreau tuica.....nu-mi place mirosul.....dar un vinisor tot as bea,.,.,.,,,
tutankhamon
Postat pe 13 Septembrie 2010 21:51
fierb, fierb !
Freya_
Postat pe 13 Septembrie 2010 21:51
Iote si reteta,o dau in graba, ca poate mai e vruna bortzoasa printre noi si leapada de pofte

PUI LA CUPTOR
1 pui (mare si bine ingrasat, de curte) sau alta pasare, se alearga bine pana isi da duhul unul din voi (oratania sau tu, cel care vrei sa ii iei mau'). Daca l-ai prins in timp util, adica inainte de a-ti scoate tu limba de doi coti, pomenind in gand sau cu glas tare tot calendarul crestin ortodox de la 1 ianuarie pana la 31 decembrie, ii iei gatul, il oparesti, il cureti si il pui la odihnit pana pregatesti restul. Daca nu l-ai prins, iti pui pofta-n cui si mergi la primul market sa iti cumperi o cioara d-aia refrigerata, crescuta-n baterii la ferma de galinacee.

Maruntaiele de pui se toaca si se freaca bine cu unt (vreo 150 de grame, ca e totusi pui, nu strut, ce naiba? ) si vreo trei legaturi de patrunjel, pana iese o pasta mai de Doamne-ajuta. Normal, a nu se uita sarea si chiperiul dupa gustul fiecarui gospodar.
Dupa ce ati facut pasta, luati puiul, ii mai dati vreo doua labe peste bot, pardon, cioc, asa adormit de veci si fara pene cum e, pentru ca v-a facut sa alergati atata dupa el sau, dimpotriva, pentru ca a trebuit sa il cumparati din galantar (caz in care va razbunati pe neamul lui pe care nu l-ati gabjit), apoi il frecati bine-bine de tot cu sare, chiperiu si zeama de usturoi. Pe fundul unei tavi unse din belsug cu unt (vorba aia - sa balteasca) incropiti un grataras din betisoare, in asa fel incat cioara sa nu atinga metalul, ca prinde gust rau
Bagati tocatura aia in burta animalei cu pene, adica fara pene, coaseti si dati la cuptor la foc iute, pana prinde culoare, apoi la foc mic, sa curga apele pe el, dar si saliva din voi . Amu-i momentu' sa bagati smantana in scena, vreo 300 de ml. Turnati si ungeti puiul cu simt patriotic, ca doar e reteta traditionala. Dupa ce ati turnat toata smantana, care intre timp s-a cam amestecat si cu untul topit din tava, de nu mai stii ce adunatura-i acolo, continuati operatiunea de ungere pana ce puiul s-a patruns. Toata trebusoara asta dureaza ca la vreo jumatate de ceas, daca e pui de curte, mai putin, daca e schizoid de alimentara

La final sosul din tava se strecoara, se amesteca cu zeama de usturoi si suc de lamaie si se da separat la masa.
Hint: pentru fetze mai simandicoase, puteti arunca in tava si vreo trei - patru frunze de menta proaspata
Thor_again
Postat pe 13 Septembrie 2010 21:53
gata, te-am angajat , ai trecut de probe, sef de sala , esti !

daca nu mi se topeste puiu-n gura, ai sfeclit-o
Freya_
Postat pe 13 Septembrie 2010 21:56
Si pentru ca pana m-am chinuit io sa-mi amintesc reteta aiasta ati aparut cu tot felul de ifose, iote, ca sa fie si p-a voastra: tzuica fiarta se bea inainte de a hali galinaceea, cel mai bine in timp ce o privesti la caznele din cuptior. Asta asa, ca sa fie razbunarea completa. Cartofi cu rozmarin? Hmmm... ar merge ca unsi La Timisoara nu trimit nimic, ca vin personal sa deschid o crasma noua in Dacia.
Virtuala
Thor_again
Postat pe 13 Septembrie 2010 21:57
Freyo, garantez pentru o topire d-aia de nici precilicea nu a vazut in Ice Age doi sau cat o fi fost aia
Thor_again
Postat pe 13 Septembrie 2010 21:58
era trei,bre...
da nu importa,ca io-s oricum pe jumate lesinata acilea de pofte...
preci
Postat pe 13 Septembrie 2010 22:00
De la: Thor_again, la data 2010-09-13 21:57:47Si pentru ca pana m-am chinuit io sa-mi amintesc reteta aiasta ati aparut cu tot felul de ifose, iote, ca sa fie si p-a voastra: tzuica fiarta se bea inainte de a hali galinaceea, cel mai bine in timp ce o privesti la caznele din cuptior. Asta asa, ca sa fie razbunarea completa. Cartofi cu rozmarin? Hmmm... ar merge ca unsi La Timisoara nu trimit nimic, ca vin personal sa deschid o crasma noua in Dacia.
Virtuala


dar pana vii eu zic sa arunci un copan aci
fetele va las ca imi sta fata in ceafa ca vrea si ea pe mess
tusi_Oli
Postat pe 13 Septembrie 2010 22:03
mai, dar pui pe sare, ati mancat ?

seara buna, Oli !
Freya_
Postat pe 13 Septembrie 2010 22:04
precilicio, lasa, mami, ca trimitem un copan si catre cuiu' hartii
Thor_again
Postat pe 13 Septembrie 2010 22:04
mancat?
halit,mai degraba...
preci
Postat pe 13 Septembrie 2010 22:05
Freyo, cu puiul pe sare mi-ai dat ideea sa bantuim oleaca si pe la lipovenii din delta, cu o saramura d-aia cu ardei iute, de sa ti-o amintesti trei zile dupa ce o mananci
Da' asta data viitoare, ca acum v-am hranit destul. E timpul pentru o cafea, neaparat gingirlie, cu caimacu' de doo deshte pe ea...
La nisip nu prea se mai face, ca s-a cam pierdut obiceiul, da' nu-i bai, o facem si pe aragaz. Obligatoriu pe ochiul cel mic, inarmati cu rabdare, ca trebuie sa fiarba incet de tot...
Apa se pune cu zaharul la fiert, e bine sa pui cam o lingurita de zahar la doua cesti normale de cafea sau la o cana d-aia mare, de ceai, ca sa iasa mai amaruie. Cine mai vrea, isi mai pune zahar in cana
Dupa ce fierbe apa in clocot, obligatoriu se da la o parte de pe foc si se lasa cateva clipe sa se linisteasca. Apa NU trebuie sa clocoteasca atunci cand pui cafeaua, pentru ca o oparesti si iti iese fiere in loc de licoare. Temperatura ideala este la 96 - 97 de grade. Pentru o ceasca de cafea normala pui cam o lingurita cu varf de cafea, iar pentru o cana de ceai sau apa, trei lingurite, neaparat macinata proaspat (cafeaua asta gata macinata, in vid, nu e buna deloc, decat in prima zi cand ai desfacut pachetul Pe urma se rasufla si nu mai face nici caimac ).
Ai pus cafeaua in apa fierbinte, amesteci usor cu lingurita cu coada lunga, de jos in sus, sa se patrunda si sa se faca spuma de deasupra. Apoi o lasi cam un minut pe ceas, sa se linisteasca si sa se sedimenteze.
Caimacul se pune in cesti cu lingurita, apoi se toarna licoarea usor, de preferat pe marginea canii
Hai, tiutiunu' bagati-l voi
Thor_again
Postat pe 13 Septembrie 2010 22:12
preci
Postat pe 13 Septembrie 2010 22:15
daca va plac galinaceele, veniti la mandea sa va faca friptura buna....

daca nu ma credeti, bagati ochiu la mine in profil la curcanu' ce-l stiu io sa fac.....si daca nu v-o place.....

asa cum e acolo in poza mi-a iesit mereu....
tutankhamon
Postat pe 13 Septembrie 2010 22:18
Mare atentie cand faceti cafeaua: nu se face in orice fel de oale si alte calabalacuri... Obligatoriu se face in ibric d-ala strans la gura, sa se concentreze tot parfumul, nu sa iasa aiurea-n tramvai. Ideal ar fi un ibric de arama, d-ala de gasesti la tiganii aramari. Costa mult, da' face toti banii.
Thor_again
Postat pe 13 Septembrie 2010 22:19
thorele , nu vrei tu sa-mi faci cafeaua in fiecare dimineata ? ca la cata beau io..
Freya_
Postat pe 13 Septembrie 2010 22:44
www.cristv.ro
teodora_ivan
Postat pe 13 Septembrie 2010 22:47
Freyo, eu oricum o fac in fiecare dimineata Te bag si pe tine in portie, deschide tzava mai mult un pic
Thor_again
Postat pe 13 Septembrie 2010 22:50
bre, carciuma asta a voastra seamana mai curand a sanda marin... potoale si beutura, da' fara distractie...

la carciuma mai venea unu' cu tzambalu', mai ciupeai pa vreuna da' cour, mai auzeai care cu care, fara sa vorbesc de bataia generala de la sfarsit... voi, bagati la ghiozdan in liniste, ca la-mpinge tava...
zambil
Postat pe 13 Septembrie 2010 23:43
Bro e prea complicata reteta ta.
Eu fac pui pe sticla (plina cu bere) si iese o bunatate iar in tava in care sade sticla infipta in dodoul gainii arunc niste cartofi care iau gustul de la zeama ce se scurge din galinacee.

Si nea Zambile la circiuma asta muzica e in surdina iar crismaritele sunt ciupite dar nu comenteaza.
Ciresica
Postat pe 14 Septembrie 2010 07:02
hehehe... asta-i crajma de baptisti...:)))))))))
eu_geminy
Postat pe 14 Septembrie 2010 10:07
asaaa....

deci:
jupaneasa-i freya
jupanu' cine-i? parca thoru'.hai?

auzi ce zice doamna cireasa,Ca Crasmaritele sunt matoale..
musai trebuie sa lasati dimineata oale pe plita cu ciorba de burta,ciorba de potroace...si ceva zupa,ca nu toata lumea are greturi..

eu as manca una' acu'...cu taietei de casa...aurie si limpede cristal..sa-i sada bine cu patrunjelu'-n ea...

hai sa aveti cienti!
si umblati la preturi,bre...ca-s piperate,bagati tombola si alte chestii atractive, ca sa aveti circulatie...
topic misto..
iasomia
Postat pe 14 Septembrie 2010 10:09
De la: eu_geminy, la data 2010-09-14 10:07:44hehehe... asta-i crajma de baptisti...:)))))))))

Noaptea veseli, ziua tristi...

Tylly
Postat pe 14 Septembrie 2010 10:15
Deci ce se serveste azi coana jupineasa? Pot sa am un bors de ala moldovenesc cu barabule fierte in zer proaspat?
Si niste sarmale de ale in frunze de brusture su iaurt proaspat si mamaliguta fierbinte?
Hai jupine baga tuica aia de inceput si vinul de dupa ca mi se recomanda alcool ca sa fiu ca fiecare de pe topic.
Ciresica
Postat pe 14 Septembrie 2010 19:25
zambilu, ba ierea si un tzambalagiu pe aici, da' o fugit in italia, cu cersitu' o mai aveam pe nutzeta responsabila cu muzica lautareasca, da' vaz ca si ea s-a culcat pe o ureche... dreaq stie ce treaba o fi avut azi... o fi muls iepele, ori armasarii, ca nu mai stiu
un lucru e cert: nu si-a facut treaba. ei, hai, acum ii dau doar un avertisment, maine daca se repeta ii tai direct 10% si poimaine o dau afara.
hai, bagati veselie, ca vin indata cu o reteta traditionala proaspataaaaa
Thor_again
Postat pe 14 Septembrie 2010 21:20

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Eu mi-am rezolvat problemele aflati si voi daca sunteti interesati... 53 De la: pushika 15 Septembrie 2014 21:32
Mica muzica de seara.. 123 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 12:31
Despre o relatie veche de prietenie-sfaturi 32 De la: garbo_409127 9 Aprilie 2015 10:18
Cine vrea sa fie cu mn 3 De la: Aidan_Gut_1 8 Septembrie 2016 14:24
prietenie sau mai mult 6 De la: garbo207378 6 Noiembrie 2011 15:14
Setari Cookie-uri