Carciuma din vechime

sis, cu puiul ala violat in sticla nu prea e mare filozofie... noi vorbim aici de retete d-alea vechi, traditionale si elaborate
p-ala l-ai infipt in sticla cu bere, l-ai frecat cu o tzara de condimente si l-ai aruncat in cuptor...
Thor_again
Postat pe 14 Septembrie 2010 21:33
Curios mai esti batrane......ai grija..... la varsta dumitale.....corasonul.......
http://www.youtube.com/watch?v=8UP0h4bFlJ4
http://www.youtube.com/watch?v=dFDjeYqC4MY
nuti_vio
Postat pe 14 Septembrie 2010 21:34
thorele,da' ce vanat ziceai ca pui in tigaia aia?
preci
Postat pe 14 Septembrie 2010 21:36
sara buna...o zupa la fata cu taietei si o salata de rosii cu telemea.....alaturi de un pahar de vin....
tutankhamon
Postat pe 14 Septembrie 2010 21:38
maica, fara pishcaturi di coor, ca fac rau !

mai bine merge o invartita !

http://www.youtube.com/watch?v=GFrOkut8qII&feature=related
Freya_
Postat pe 14 Septembrie 2010 21:42
ashe, Freyo, baga antrenu', ca iote di ce nu aveam noi clienti pe acilishea... cica suntem baptisti d-aia cu carciuma
precilicio, in seara asta va tiu un curs de preparare a vanatului. numa' sa vie musteriii, ca material este din belsug
Thor_again
Postat pe 14 Septembrie 2010 21:46
poi si ce?
mie, freyei si tutankai nu ne poti tine?
toate suntem numa oki si urechi,io-te-asea :
preci
Postat pe 14 Septembrie 2010 21:52
pana prepari tu vanatul, eu le dau ceva cotlet umplut cu kaizer, ficatei, fiert in sos de vin si mere

Iei una bucata cotlet , il bati bine cu ciocanul si il ungi cu mujdei de usturoi si deasupra se pune kaizerul taiat subtire. Iei 3 galbenusuri le freaci cu mustar dulce, sare si 2 linguri de ulei. Ungi cu maglavaisu` kaizeru`. Ficateii ii tavalesti oleac` in faina, ii prajesti si ii pui peste kaizer apoi
toata chestia se ruleaza si se leaga cu ata.

Se aseaza in tava in urmatorul sos:ulei vinul, marul taiat felii subtiri, condimente si o ceasca de apa. Din cand in cand mai stropesti carnea cu sos..

mai si cand il tai, stii ce gust are?

Hai, care dati navala ?
Freya_
Postat pe 14 Septembrie 2010 21:55
uite asa imi creste colesterolul, dar lasa-l sa creasca daca asa vrea el.Eu vreau cotlet umplut de la coana jupineasa!
Ciresica
Postat pe 14 Septembrie 2010 21:58
si pentru gagici o dedicatie

mai, iti vine sa-l bati ! ascultati versurile

http://www.youtube.com/watch?v=u5bPaawKMPc&feature=related
Freya_
Postat pe 14 Septembrie 2010 21:58
Freyo, mustarul ala mi-a amintit de un mod de a face aripioarele de pui la gratar... faci un sos din mustar, faina si bere si il torni peste aripioare. Le lasi asa o noapte la frigider si a doua zi le arunci in ciuda pe carbunii incinsi

Hint: am constatat ca multi gratargii de ocazie (dar si "gospodine") nu stiu sa puna aripioarele pe gratar sau in tigaie. Adica pur si simplu le arunca asa imprastiate, cum da Domnul, si sa te tii dupa aia chinuiala cand e sa le intorci. Nu tataie, aripioarele, in primul rand, trebuie sa fie intregi, adica sa aiba toate cele trei parti componente. Apoi, inainte de a le pune pe gratar sau in tigaie, se luxeaza. Adica treci varful aripii pe dinapoia partii mai groase (de langa corp) si obtii astfel un tringhi care nu se mai desface Tot asa se luxeaza si cand prepari puiul intreg.
Thor_again
Postat pe 14 Septembrie 2010 22:01
uite-asa.....

pacat ca nu e si mocicoshul de pe mess la care ii curg Balele.....
tutankhamon
Postat pe 14 Septembrie 2010 22:04
io nu stiam faza cu " luxatu"

ce bine ca-ti dadui de munca, neica, ma mai trainuiesc si io

Freya_
Postat pe 14 Septembrie 2010 22:04
ala de la muzici viseaza cai verzi pe pereti,freyo...
preci
Postat pe 14 Septembrie 2010 22:05
Iote la crasmarita aiasta Dupe Ardeal, o trecut la Banat... ian cauta si o olteneasca d-aia vioaie, ca lumea adoarme cu capu' pe masa.
Pan' atunci desteptarea cu o bucovineasca

http://www.youtube.com/watch?v=PBIpLVSF9Yk

Thor_again
Postat pe 14 Septembrie 2010 22:06
preci, ii dam o Olanzapina ?

iti placu Tuto, cotletu` meu ? meserias..
Freya_
Postat pe 14 Septembrie 2010 22:07
freyo...tipu-i cam misogin.....auzi tu..nevasta sa nu-i trebie tzoale......da' ce, umbla in fundu' gol????
tutankhamon
Postat pe 14 Septembrie 2010 22:10
du-te,bre,d'acilea....
ia-o p'asta : viagra la litru,nu alta!
http://www.youtube.com/watch?v=QtFJJvm-4Qc&feature=related
preci
Postat pe 14 Septembrie 2010 22:11
freyo, daca-mi mai spui o data tuto(toanto) te rad de la prieteni.....

si da, cotletul e fain, dar eu nu ma impac cu ficateii...pentru mine baga niste ciumperci.....
tutankhamon
Postat pe 14 Septembrie 2010 22:13
valei, da` ce sarisi ! oke..

iote, pentru moldoveni

http://www.youtube.com/watch?v=koRHK4bk0-I&feature=related
Freya_
Postat pe 14 Septembrie 2010 22:15
si tot pentru thorel...
http://www.youtube.com/watch?v=4q5DlSt4R5s&feature=related

face omu' ce face,da-n crasma tot la d'astea s-ajunge...
preci
Postat pe 14 Septembrie 2010 22:19
freya.... ...pentru intelegere.....
tutankhamon
Postat pe 14 Septembrie 2010 22:19
petrecere ati vrut???? na:

http://www.youtube.com/watch?v=ixDnRspzScc
tutankhamon
Postat pe 14 Septembrie 2010 22:25
Hai sa va dau si-un curs de dans, sa nu mai zica zambilu` ca nu-i agitatie p-acilea ..

Muica, au ajuns nemtii sa ne-nvete olteneasca !
http://www.youtube.com/watch?v=1AdfvQkybcY
Freya_
Postat pe 14 Septembrie 2010 22:26
Asheee... ia sa incepem noi cu cel mai simplu mod de a prepara vanatul. Inainte de asta insa, trebuie sa stiti ca obligativitatea de a tine vanatul in bait pentru fragezire e doar un mit. NU este mit insa si partea cu fezandarea vanatului cu pene... adica procedeul prin care pasarea se tine 24 de ore asa cum este, fara a se curata, pentru a intra practic in procesul de putrefactie (na, mai mancati fazani, prepelite si sitari amu )
Spuneam ca nu e obligatoriu sa tii vanatul in bait. Asta vine de la targovetzii smiorcaiti, de pe vremuri, care vazusera Parisul si li s-a parut de bon ton sa inece carnea in tot felul de licori. E drept ca si gustul e altfel, dar si timpul de preparare e mai scurt. Taranul insa o pune imediat in oala, tava sau cratita si o gateste proaspata, ore intregi, pe foc molcom, pana cand, vorba unui clasic, "e mai frageda decat o smantana pufoasa".

Va dau totusi doua retete de marinate, una la cald si alta la rece, poate, cine stie, va treziti maine- poimaine cu vreun ciupandel care tocmai a dat peste un mistret cu masina, in timp ce se grabea la intalneala cu voi

Bait (cald): Se pun la fiert, pe foc iute, 1 sfert de ora: 1 litru vin alb sau rosu SEC, (restul se pune in pahar si se cinsteste bucatarul pana e gata litra), 1 pahar otet bun (p-asta nu-l mai folositi la cinstit bucataru', ca dau cu polonicu' dupe voi, cotoroantzelor!), 1 litru apa, 1 ceapa rasa, 1 morcov ras, 1 telina rasa, 2 capatani usturoi tocat, cateva foi de dafin, 2-3 ramurele cimbru, cateva boabe de enibahar, piper boabe.
Se lasa sa se raceasca si se toarna peste carnea de vanat.
Bait (rece): 1 litru vin, 1 pahar otet, 1 pahar untdelemn, 1 ceapa rasa, 1 telina rasa, piper, enibahar, cimbru, 2 capatani usturoi tocat.
Se amesteca si se toarna direct peste carnea de vanat.
Traditional, carnea se tine 1 � 2 zile la marinat. Daca e frig, chiar mai mult, dar daca animalul e tanar, nu mai e nevoie de marinare.
Carnea � de iepure mai ales, dar si de orice alt vanat FARA pene � se scoate din bait, se sterge bine, se impaneaza cu slanina si usturoi, se presara cu piper, se unge cu grasime � untura, ulei. Se pune untura (ulei) intr-o tava, se incinge bine, se asaza carnea in tava, se da la cuptorul bine incins, timp de cateva minute
Cand s-a rumenit, se toarna in tava bait si se tot stropeste carnea, CATEVA ORE
Cand aproape s-a muiat, se toarna in tava si 1 pahar de vin, se potriveste de sare si se ofera cat se poate de fierbinte, cu sos si ce-o mai fi
Thor_again
Postat pe 14 Septembrie 2010 22:27
preci
Freya_
Postat pe 14 Septembrie 2010 22:28
thoreleee....asta-i buna de o bardaca de vin????

http://www.youtube.com/watch?v=mEr-hDUCp9c
tutankhamon
Postat pe 14 Septembrie 2010 22:31
Hint: vanatul cu pene, dupa ce a stat timpul reglementar la fezandat, NU se arunca melteneste in tigaie, ca il arunci dupa aia direct la pubela
Cel mai simplu - dar si mai delicat (traditional vorbind, ca nu facem mese d-alea de servit siri, lorzi si alte lichele) este sa impanezi pasarea cu slaninuta afumata, apoi sa o inveliti literalmente in feliute subtiri - subtiri de slanina. Partea grea in asta consta... in tatul feliilor subtiri de slanina, mai ales daca e slana de scroafa d-aia mai chitroasa, ce nici moarta nu se lasa... nah, ca facui si versuri
Dupa ce ati invelit pasarile in felii de slana, le infasurati cu sfoara, ca sa nu se desfaca.
Thor_again
Postat pe 14 Septembrie 2010 22:33
Tuth, merge si lautareasca, ca doar la carciuma suntem...
Bre, da' sa nu va prinz cu manele, ca birtu' aista isi rezerva dreptu' de a-si selecta clientela, m-auziti?
Nu trebuie tinuta obligatorie, ba chiar nu trebuie tinuta deloc, da' fara manele ca va ia mama smeului
Thor_again
Postat pe 14 Septembrie 2010 22:37
Bre, da' de asta cine isi mai aminteste, ha?
http://www.youtube.com/watch?v=D9mRwCD3xQg
http://www.youtube.com/watch?v=8mWQ6Y4UjoM&p=2EC2F0EF684BE746&playnext=1&index=40
Thor_again
Postat pe 14 Septembrie 2010 22:40

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
conteaza virsta 308 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 12:27
dedicatii 61 De la: lady_corina 2 Septembrie 2009 22:54
Membri noi 802 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 12:26
prieyenye 44 De la: elodia 18 Decembrie 2009 14:17
un om cu doua fete UN OM RECHIN CU DOUA FETE .DELFIN SI RECHIN? 106 De la: laura30 31 Octombrie 2011 21:39
Setari Cookie-uri