Speranta moare ultima - dupa ce te-a omorat pe tine.

se sprijini cu un ultim efort de perete, deoarece avea impresia ca golul din fata balconului il trage in jos, apoi se tara fara vlaga inauntru si se lasa moale iar pe pat... se ghemui scancind si-si trase cearsaful pe cap, in timp ce mintea-i vajaia fara sens...reusi pana la urma sa evadeze din propriul corp si acum plutea printr-o ceata deasa, parca fara sfarsit...

mai apoi, soarele ii mangaie iarasi fata si intrezari drept in fata lui o poteca napadita de iarba, iar picioarele i se umplura de roua... undeva mai departe, cateva tufe de aluni se leganau in bataia vantului, iar si mai incolo padurea arunca umbre albastrii... continua sa mearga urmand poteca ingusta, fara sa se intrebe unde mergea... trebuia sa mearga-nainte, de asta era sigur, asa ca se indarji si grabi pasul... o vale ingusta ii aparu in fata, dar abia la jumatatea drumului isi dadu seama ca nu mai atingea pamantul cu picioarele... drace, zbor - ii fulgera prin minte, desi nu avea aripi, asta era clar... se forta sa nu priveasca in jos, ca sa nu-si piarda capacitatea dobandita deodata... mai avea putin pana la tufele de aluni, cand auzi voci sub el...

nu se poate... isi astupa urechile cu mainile, dar vocile se inteteau si acum putu sa distinga cateva cuvinte razlete... veniti repede, ia uite ce-am gasit aici!... asta era vasile de la etajul unu... simti ca devine de plumb si se pravali cu o senzatie de rau in stomac...

isi trase cu maini tremurande cearsaful de pe cap si se ridica greoi de pe pat... privi cu teama usa de la balcon, fara insa sa poata reactiona in vreun fel...

zambil
Postat pe 23 Octombrie 2010 23:44
clony, ne lasa zambilu cu ochii in soare, taman cand ziceam ca o punem de-o introspectie meseriasha
imi adusesem si castronu' cu popcorn, uiaga de sauvignon langa mine, si el nema...ne lasa sa molfaim singurele la zgarciurile astea

bre...nici p-o introspectie nu mai poti conta
michelle_
Postat pe 23 Octombrie 2010 23:46
haoleo....
te dusasi spre lumina,nene?
preci
Postat pe 23 Octombrie 2010 23:48
zambilu, iote ca aparusi, mai mami...

clony, ce lumina, bre? e intuneric bezna, ca am fost acolo...trust me....faza cu lumina e tzeapa, he, he, he...
michelle_
Postat pe 23 Octombrie 2010 23:50
tine-aproape, mami, ca intra greu pe teava... tocma' ce ziceam ca pierdui si eu textu', ca veveritzu', da' uite-l acilea, vioi...
zambil
Postat pe 23 Octombrie 2010 23:52
asa mami, baga romantzu cu vasile
michelle_
Postat pe 23 Octombrie 2010 23:57
se auzira cateva strigate guturale, barbatesti, apoi vocea de trompeta a nevestei lui vasile: ce-ati gasit mai?... cobor acum si eu...

au gasit-o, deci...se apropie timid de fereasta, privind de dupa perdea, desi evident nu vedea ce se intampla in gradina... dar nici nu avea nevoie, stia... un val de vinovatie pe care-o credea de mult uitata cobora ca o cascada din crestetul capului pana spre talpi...

eu zic sa chemam politia, se auzi iar vocea nevestei lui vasile, care acum probabil ajunsese si ea in gradina si se invartea ca o closca printre barbatii cu lopeti in maini... vasile, da telefon la politie, mai striga femeia, apoi iar se auzira glasuri inabusite...

parca un magnet nevazut il tragea sa iasa afara, si undeva o speranta absurda ii spunea ca poate nu-i nimic... poate-au gasit altceva... poate-au gasit vreo cutie cu bani sau bijuterii - gandi el - desi stiindu-i pe-ai lui vasile isi dadu seama ca n-ar fi reactionat asa dac-ar fi dat norocul peste ei...

iesi sovaielnic pe balcon, si incerca sa vada ce se petrece acolo jos, fara insa a fi vazut...
zambil
Postat pe 24 Octombrie 2010 00:07
asta se termina cu o cioaca,parca vaz....
preci
Postat pe 24 Octombrie 2010 00:18
ce va mai face sotia, domnu' stefan?... n-am mai vazut-o de mult... e plecata la ai ei de ceva vreme, ii raspunse administratorului de bloc, grabind pasul pe scari...

cand se-ntoarce doamna?... ca voiam o reteta de la dansa, ii spuse-ntr-o zi nevasta lui vasile, care evident parea la curent cu absenta... mormaise ceva in timp ce cobora scarile...

mama, voi nu mai treceti pe la noi, cand aveti timp?... il intrebase soacra-sa la telefon, duminica trecuta... sa-i spui lucicai sa ma sune, ca vad ca nu mai da niciun semn de viata...
pai... bagui el in receptor, stiindu-le certate de ani de zile, in asa masura ca nu-si mai vorbisera de atunci niciodata... nu stiu ce sa zic, am sa vorbesc cu ea...

se chinuia acum sa-si aduca aminte cum se intamplase totul, in timp ce reusi sa intrevada ceva de dincolo de balustrada balconului... cineva era aplecat pe vine peste brazdele proaspete si scormonea pamantul moale cu mainile... ceilalti erau adunati in jurul omului aluia, spre a vedea mai bine... cum s-a intamplat totul?... avea mintea blocata si nu reusea sa-si patrunda propria memorie...avea iar senzatia aia ca va evada dintr-o clipa in alta din propriul corp...

un strigat colectiv, de surprindere si parca de sila razbatu dinspre grupul adunat in gradina... femeia lui vasile tipa ca o apucata, dar fara sa se miste din loc... printre picioarele lor, o mana verzuie iesi la iveala, manjita de pamant... simti ca explodeaza fara zgomot, in timp ce inca incerca sa-si invinga memoria indaratnica... cum s-a intamplat totul?...
zambil
Postat pe 24 Octombrie 2010 00:31
stephen king ?
Freya_
Postat pe 24 Octombrie 2010 00:35
nu,el,freyo...clona lui!
am trait sa-l vaz si pe zambilu' clonat...
orisicum...mi-a taiat pofta de placinte...
preci
Postat pe 24 Octombrie 2010 00:37
Freya_
Postat pe 24 Octombrie 2010 00:41
parca plutea din nou, dar de data asta avea pe ochi un val de intuneric dens... isi ridica mainile, sau asa crezu c-a facut, insa nici mainile nu le vedea... o spaima fara nume il lovea in tample si incepu sa gafaie repezit... dupa un timp, se linisti si ramase nemiscat... de undeva se auzea un ticait mecanic, pe care nu-l putea localiza...

mai statu asa o vreme, pana-si dadu seama ca e plin de sudoare pe tot corpul, apoi avu senzatia clara ca statea asezat pe ceva moale, ca nu mai plutea... se atinse sovaielnic pe piept, apoi pipai in jurul sau si simti tesaturile ravasite... il durea de-acum capul, asa ca se misca usor pana i se eliberara picioarele si-i cazura pe podea...

intunericul nu mai era asa de dens, fu deci in stare sa distinga cateva tablouri pe pereti si identifica sursa ticaitului sacadat... era desteptatorul de pe noptiera, cu limbi fosforescente... trei noaptea?... scutura ceasul, apoi il mai privi odata... da, trei fara cinci...

se ridica din pat si se indrepta spre bucatatarie cu pas sovailenic, pe bajbaite... cauta un pahar gol, il umplu cu apa de la robinet si-o bau pe nerasuflate... tot pe bajbaite gasi pe masa pachetul de tigari si bricheta, asa ca-si aprinse o tigare si trase cateva fumuri la repezeala, dupa care isi trase un scaun si se lasa greoi pe el...

privea in gol, pe intuneric, in timp ce tigarea-i ardea in gol intre degete... senzatia de vinovatie-l apasa mereu, fara sa si-o poata explica...

drace... nici macar nu sunt insurat...
zambil
Postat pe 24 Octombrie 2010 00:50
zambilu...horror mami...saracu vasile, he, he, he...
michelle_
Postat pe 24 Octombrie 2010 00:52
bre mami, va promisei eu un horror pe la anakinu' pe topic, da' daca v-am prins acilea, ii dadui drumu-acu... ca se preteaza si topicu lu' preci la chestii d-astea, macar si numa' dupa nume... he,he,he...
zambil
Postat pe 24 Octombrie 2010 00:56
aham...si iote asa ne intoarcem la speranta aia afurisita, si la molfaiala aia, he, he, he...
michelle_
Postat pe 24 Octombrie 2010 00:59
Curat horror, nea zambile! Daaa, io am o intrebare: apa aia de la robinet, de-o bea nenea ala cu paharu... era cu cloramina-n ea? Si cine platea ce inregistra apometrele?
Thor_again
Postat pe 24 Octombrie 2010 01:00
mi-am aprins tigarea si am tras neshte fumuri...
stiam io ca-i cioaca!
preci
Postat pe 24 Octombrie 2010 01:01
zambilu, cu permisiunea lu' matale, am sa dau un copy paste si salvez povestioara in word
michelle_
Postat pe 24 Octombrie 2010 01:02
salveaza mami relo, salveaza, ca-i de-a moaca... da' ziua nu cred ca se citeste la fel...

bre nea thorele, e retro, nene.. pai cine mai bea apa de la robinet in ziua de azi, ha?...

zambil
Postat pe 24 Octombrie 2010 01:06
tati...
cutia aia de bijuuri facea toti banii...
preci
Postat pe 24 Octombrie 2010 01:07
gata, shushaua...am terminat sticla de vin, am cetit eseu' lu zambilu...imi fac o introspectie in patut...

hai, sa fiti iubiti, mami...
michelle_
Postat pe 24 Octombrie 2010 01:18
hai, mai, preci, ca e frumos sa te indragostesti! si apoi, poti nega ca te face sa te simti al naibii de bine? e-adevarat ca schimbam masura una-doua, de zici ca nici n-am existat vreodata asa cum ne stiam, dar ne revenim noi cumva in cele din urma, nu ne tradeaza fiinta chiar asa! intra in delir o vreme, are viziuni, balmajind cum ca a dat de `perfectiune` in persoana celuilalt, dar se regleaza ea in cele din urma! :) asta, atunci cand nu intram in patologic! si apoi, un argument de netagaduit ca asa se intampla, ca-si revine `in simtiri`, e insusi faptul ca vorbesti despre asta cu atata luciditate si detaliu limpede al perceptiei. cat despre obiectivitate, nu cred ca exista una mare, generala, a tuturor, pe care ar trebui s-o luam drept etalon si masura indubitabila, ci exista doar obiectivitatea fiecaruia, care e, vrem, nu vrem, tributara prezentei lui `eu` impregnat in ea. insa, minunata introspectie! nu te dezminti! me likey!
esme
Postat pe 24 Octombrie 2010 14:30
"ne revenim noi cumva,in cele din urma..."
zici?
eu am constat ca dupa fiecare "revenire" am mai pierdut cate ceva...ba un shurub,ba o piulitza,ba o garnitura...
preci
Postat pe 24 Octombrie 2010 14:42
nea zambilu`, curat cosmar! parca eram din nou la scoala si citeam nuvela psihologica a lui caragiale! brrrr! ...si uite cum ne face cate un vis d`asta sa uitam care-i viata si care-i visul! ...una peste alta, impressive!
esme
Postat pe 24 Octombrie 2010 14:49
preci, lasa, mamicule, cat mai exista resaparea pe lumea asta, te faci tu ca noua de fistecare data. asta-i problema ta?
Thor_again
Postat pe 24 Octombrie 2010 14:57
De la: zambila, la data 2010-10-20 13:39:17dap, interesante puncte de vedere...io am o problema zilele astea! nu inteleg de ce ar trebui io sa ma casatoresc?!
ah, uitasem! pt ca vreau 2 bucati rochii de mireasa si sa fac o petrecere cu prietenii!
de restul as putea sa ma lipsesc, mai precis de semnaturi si predicile idioate din biserica, care mi se par cel putin idioate ca sa nu zic revoltatoare!

SE VEDE CA NU PREA ESTI DUSA PE LA BISERICA
[url=http://www.glitter-graphics.com][img]http://dl8.glitter-graphics.net/pub/1418/1418038lyv3erxb64.gif[/img][/url]
KNIGHT_31
Postat pe 24 Octombrie 2010 15:48
f.u.c.k off,or else...
preci
Postat pe 24 Octombrie 2010 15:58
Complicitate la amor deosebit de grav

Curios cum iubirile tinute la vedere se prafuiesc ridicol,ca o marfa refuzata la export...
Insa cele ascunse au jar in plete. De parca genunchii nu stiu sa tremure decat sub amenintatrea unei dezvaluiri fatale!
Unii au impresia sa marile complicatii amoroase presupun o uzura nervoasa atroce. Si au dreptate,pe undeva. Secretele iubirii creeaza anticorpi,drept care,pacatosul pitit sub poalele tainei traieste mai intens decat cel care-si tine dragostea pe raft si are vant bun la pupa.

N-am sa uit niciodata cum alergam dupa o gaina la tara si am nimerit in spatele unei gramezi de lemne,dupa care vecinul meu insurat prelucra manual trupul altei femei din comuna; scapase pesemne ceva sub fusta ei si se chinuia sa scoata de acolo. Cand m-au vazut le-au inghetat toate zgarciurile! Dupa care mi-au povestit (evident,fara sa-i intreb) ca s-au ascuns acolo ca sa pregateasca o surpriza pt bunica ei,care implinea o frumoasa varsta. Am clatinat afirmativ din capatzana mea obisnuita sa parafeze. Ce puteam sa fac altceva?

Niciun gen dramatic nu e atat de productiv ca o complicitate bine jucata. A te indragosti de persoana pe care n-ai cum s-o declari public e o scoala de actorie care da promotii intregi de monstrii sacri. Viata e treierata de complicitati obligatorii,de la flirtul cu colegii si sefii,pana la aventura cu sotii unor femei care ar baga mana in sarma radiatorului ca barbatii lor sunt buni crestini. Planeta e impaducheata de ascunzisuri si mesaje cifrate,deh...

Culme ca,de fiecare data cand cineva iubeste,e singura data cand a iubit. Punct. Faptul ca obiectul pasiunii e mereu altul nu contrazice cu nimic unicitatea pasiunii. Ba dimpotriva,as zice...
Din pacate,nu putem avea decat cel mult o mare poveste de dragoste. Secretul e sa reproduci acea poveste cat poti tu de des! Zic bine,esmeoanco?
preci
Postat pe 24 Octombrie 2010 18:17
no, stai mamy s-o strig pe esme, ca erea ocupata, ceva mai devreme...

ESMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!... hai ca te cheama preciiiiiiiiiiiiiii!!!!...:P:))
eu_geminy
Postat pe 24 Octombrie 2010 18:44

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Povestea mea, am putina nevoie de ajutor. Multumesc! 1 De la: CristiEu 4 Septembrie 2018 20:36
Despartire... 11 De la: fleurdelis 1 Septembrie 2010 16:48
ce sa fac? 21 De la: garbo104166 11 Martie 2010 20:20
Niste sfaturi,un ajutor din partea voastra!:* 5 De la: emilly_dy 27 Decembrie 2010 21:19
Se pare ca totul sa terminat.... 83 De la: little_angel1151 4 Februarie 2010 09:39
Setari Cookie-uri