Speranta moare ultima - dupa ce te-a omorat pe tine.

ge, fii serios! n-ai pt ce sa-ti ceri scuze!
esme
Postat pe 12 Noiembrie 2010 21:23
am simtit ceva ciudat la tine si asa mi se pare normal sa fac.
aici am gresit - poate - aici imi cer scuze, inca o data.
nu in privat.
si gata.:)

eu_geminy
Postat pe 12 Noiembrie 2010 21:27
Bula la scoala, la cererea invatatoarei, trebuia sa faca o rima. Bula se gandeste putin si zice:
- Foaie verde barabula, stau in apa pan` la .. brau.
Invatatoare: - Bine bine, Bula, dar rima unde e ?
Bula : In apa ! :)
KNIGHT_31
Postat pe 13 Noiembrie 2010 00:06
ia sa screm ceva vesel...
preci
Postat pe 14 Noiembrie 2010 10:02
Ia scrie.
Doara
Postat pe 14 Noiembrie 2010 10:05
Eu stiu sa pierd,dar nu stiu sa accept ca tu castigi

De ce suntem o specie de Ghaze si Cisiordanii care nu-si iarta si nu-si uita nimic? De ce femeile dospesc rivalitati jenante,otravite,oarbe? De ce am face orice ca sa nu le dam satisfactie inamicelor,fara sa tinem cont ca prin asta alimentam satisfactia dispretuitoare a barbatilor? Cat de chioare putem fi ca sa nu observam ca orgoliile ne sunt mai presus de confort sau fericire?
Aud foarte des in ultimul timp panseuri de genul "as prefera sa-l stiu mort,decat sa stiu ca mi l-a luat aia". Noi nu stim sa-i uram inculpatei sa se spele pe cap cu el,cred ca le iubim mult si maladiv pe femeile care ne fura barbatii. Nu vrem sa le lasam sa vada singure cu ce s-au procopsit. Ne luptam sa le scutim de o viata tensionata alaturi de un tradatot. Adica le cocolosim.

Ideea ca o alta tipa se strecoara in patul in care noi,pana mai ieri,faceam mai multe firimituri decat dragoste ne seaca la inima. Cat avem un barbat,consideram ca face parte din zestrea noastra personala. Il tratam ca pe o lopata pe care nu ne-o ia nimeni,fiindca n-are ce face cu ea. Si in ziua cand alta pune mana pe ceea ce parea definitiv al nostru,innebunim si mancam chibrituri.
Cred ca rivalizam mai ales cu femeile care au ceva in comun cu noi. Daca se compara merele cu perele,nu ne afecteaza toana prea mult. Dar daca dam de dusmance din aceeasi breasla,facem ca trenul! Fiecare femeie are colectia ei de rivale de aceeasi nuanta profesionala,sociala,estetica.
S-a ajuns asadar la situatia ciudata in care mai putin conteaza ca am pierdut o iubire,lucrul care ne dispera e ca aceasta iubire a fost achizitionata de alta muiere. Si,dintr-o data,in loc sa ne pironim farul acuzelor asupra lui,(ca doar el ne promisese salati din gradina ursului,nu altcineva),atentia ni se revarsa violent asupra ei,a rivalei. Am face orice pt ca dusmanca sa piarda totul,nu pt ca noi sa castigam ceva.
preci
Postat pe 14 Noiembrie 2010 10:21

Cand castigam un barbat,nu ne bucuram atat pt gloriosul beneficiu pe care il aduce mutra lui in viata noastra,ci pt hohotul de plans al femeii pe care am lasat-o fara acest distins individ.
Razbunarile si lectiile vin mai tarziu. Vin,defapt,sub poala unui "prea tarziu" dureros.

Dupa ani de zile,cand realizezi ca n-ai facut nicio isprava cu achizitia ta masulina,iti vine sa alergi la usa fostei rivale,sa-i explici ca ai fost nebuna,ca ti-a luat al de sus mintile,ca daca ar fi sa rotesti acele ceasului inapoi n-ai mai face asa ceva.
Dar n-ai curajul sa faci asta,ti-e frica de vitriolul ranchiunei,cu toate ca,in cele mai multe cazuri,dupa ani si ani de la marea dezbinare,nici parasitele nu mai dau doi bani pe barbatii pe care i-au pierdut cu atata amar de suferinta.
Detasarea,distanta in timp si mintea de pe urma a parasitelor iti vor zadarnici tie orice incercare de a-ti turna,cu eleganta si finete,cenusa in cap.
preci
Postat pe 14 Noiembrie 2010 10:28
asa bre preci... ia-nvata-le tu pe toantele astea ce-nseamna altruismu' cu adevarat dezinteresat... sa zica mersi ca le lasam sa faca firmituri in patu' nostru, ca se mai dau si gospodine pe deasupra...
zambil
Postat pe 14 Noiembrie 2010 10:29
zici ca-i inspirata evanghelia asta,nene?
am scarpinat unde trebuia?
preci
Postat pe 14 Noiembrie 2010 10:36
dap.. numa' ca cu mana ailalta... he,he,he...
zambil
Postat pe 14 Noiembrie 2010 10:38
eh...
de cand ma stiu mi-am dat cu stangu-n dreptu',n-am ce-i face..
preci
Postat pe 14 Noiembrie 2010 10:44
hai ca ai farmecu' tau,nu te mai rasfata,precilic..
gandesti prea mult,mami....
iasomia
Postat pe 17 Noiembrie 2010 16:57
da, preci, se pare ca de vanitatea ticaloasa nu prea putem scapa ori, nu usor! caci, brusc, oameni si obiecte vin sa capete un `pret`, o `valoare` in ochii nostri, numai in masura in care sunt disputate si de alti revendicatori. ideea e ca, asa cum spui, miza de `pret`, `valoare` si rol jucat de acestea in viata noastra, e una falsa, caci nu asta ne starneste dorinta de inclestare si `lupta`si detinerea suprematiei, ci o infatuare inopinata a simtului posesiunii, care da deodata semne de viata si, mai ales, de drept de viata si de moarte asupra `obiectului` disputat. si atunci, cat de bine ne vor servi introspectiile, adica acea cufundare in noi si in adevarul a ceea ce suntem?! caci exista introspectii, `eficiente`, realizate lucid, cu sange rece, care, facandu-ne sa intelegem ca ocheanul trebuie intors nu numai catre ceilalti, dar, mai ales, inspre noi, astfel incat sa nu ne putem eschiva in fata `obligatiei` de a deveni oarescum impartiali, adica, cat mai aproape de `obiectiv`, ne aduc o doza mica/mare de chibzuinta si adevar. iar in tot timpul asta, apa celui mai rece, celui mai inghetat dus, ne curge din crestet pana la talpi, in timp ce primim eroic `durerea`, pe care cugetul nostru in initiativa lui purificatoare, o improsca prin injectii cutremuratoare, agonice, rascolitoare, dar reconstructive, in intreaga faptura fizica si mentala. tocmai aceste dusuri reci si primite cu obedienta si necesitate, vin sa ne confere viziune. o viziune ca in textele tale, o viziune care face ca ceea ce este unic si specific in noi, sa se realizeze intr-o forma expresiva, astfel incat individualul sa devina universalitate.

si pt ca tot pomenisi de Gaza si Cisiordania, teoriile culturale vorbesc, la nivel identitar, de un abuz de memorie, care ar constitui adevarata cauza a mai tuturor conflictelor asa-zis ideologice de pe glob, si care, chipurile, `i-ar indreptati` pe cei implicati de-a lungul istoriei intr-un conflict sa nu uite si sa nu ierte ce le-au facut altii si, ca urmare, sa le imprime ideea absolut necesara de a-i `sanctiona` si `pedepsi` exemplar pe acestia. legea talionului. ca urmare, nu numai ca nu ne pica bine ditamai bolul alimentar cand suntem parasiti in favoarea alteia/altuia, dar ne ramane de-a dreptul in gat si ne sufocam in chinuri inchizitoriale, daca nu schimbam situatia in favoarea noastra: trebuie sa avem intotdeauna o ultima replica, sa dam ultimii o palma pe obrazul celuilalt, sa-i atragem atentia printr-un gest deictic si acuzator, ce nu trebuie uitat in veci, pt ca altfel (asa vrea ceva in noi sa creada), ne-am plasa complici si `nedovediti` intr-o pozitie net inferioara!

si atunci, ce se intampla cu sistemul nostru axiologic, cu toate reperele, altfel solide si pertinente?! cum de se produce bresa la nivelul lor ori, mai rau, anularea acestora?! schimbam, oare , masura cand e vorba de noi?! ce uitam?!
esme
Postat pe 18 Noiembrie 2010 16:02
De la: zambil, la data 2010-11-14 10:29:20asa bre preci... ia-nvata-le tu pe toantele astea ce-nseamna altruismu' cu adevarat dezinteresat... sa zica mersi ca le lasam sa faca firmituri in patu' nostru, ca se mai dau si gospodine pe deasupra...

nu te supara zambi dar nu pot sa nu rad
casperphantom
Postat pe 18 Noiembrie 2010 16:38
io mai sa fac scurt circuit aciulea deslusind ce spune esmelica..
aproape ca as dezvolta o chestie despre simplitate,istetime si miros de paine calda,da' ma cheama dulceatza de gutui..
iasomia
Postat pe 18 Noiembrie 2010 16:49
Mie imi placu, si pana la urma, reducand la aspectul simplist, putem plia ceea ce spune esme pe ADN-ul romanului bonom, bombardat brusc si brownian de o informatie pe care nu a cerut-o niciodata, dar care ii este transmisa prin canale media, prin comportamentul celor cu care intra zilnic in contact.
Da, sunt de acord cand subliniaza ca ne instrainam de principiile de toleranta, ca membrii unei societati bolnave, si ca identitatea sau personalitatea individului este strans legata de apararea unui teritoriu imaginar, a unei posesiuni vremelnice, dar care in mintea noastra capata aspecte dramatice. Si intrisec lipsa de toleranta duce la incapacitatea de a acumula, de a te deschide, de a trece mai departe peste un esec.. si asta iti poate marca comportamentul imediat, cu posibile tare pe termen lung.
anakin
Postat pe 18 Noiembrie 2010 17:09
iasomico, recunosc, am si eu metehnele mele! unele sunt al naibii de incapatanate si se lasa greu domesticite!
spor la dulceata!
esme
Postat pe 18 Noiembrie 2010 17:23
Vis a vis de instrainarea aia de principiile toleranta, eu as avea un comentariu... nu cred ca societatea -in general, nu neaparat cea romaneasca- se instraineaza de ele, pentru ca instrainarea presupune ca pana acum ea, societatea, a fost toleranta din nu stiu ce vremuri, iar acum, de la un timp incoace, nu-i mai place sa fie astfel. Cred ca mai degraba societatea a incercat sa se apropie de toleranta, sa cocheteze cu ea, pentru ca asa "dadea bine", conform cu noile precepte ale asa zisei "civilizatii". Intre timp insa atavismul si facut datoria si ne tras de maneca, adica "Alooo! Bai, papagalilor, pai ati fi voi "umani", sociali si asa mai departe, da' pana la urma tot animale sunteti! Ce inseamna asta, toleranta?"
Toleranta e doar o utopie, pana la urma totul se reduce la legea thalionului, cum zicea si esme (hai sa fim seriosi! "intoarce si celalalt obraz"???) si supravietuirea celui mai puternic.
Thor_again
Postat pe 18 Noiembrie 2010 17:32
de a trece mai departe peste un esec..

offf
aceasta este o mare ARTA

si o mare TAINA

dar,credeti-ma...se poate!!!!

SPERANTA nu omoara pe nimeni
...numai ca unii dintre noi,omoram sperantele

p.s. si daca ar fi cu putinta,ar omori si sperantele celorlalti

P.S. ma 'nerveaza scrierea cu a in loc de i

LILO
Postat pe 18 Noiembrie 2010 17:35
pai,tu scrie cu " i " in loc de " a ", si nu o sa te mai enervezi
casperphantom
Postat pe 18 Noiembrie 2010 17:38
Bai, papagalilor, pai ati fi voi "umani", sociali si asa mai departe, da' pana la urma tot animale sunteti!

poi...nea thorele...de asta mi-am ales avatarul cu pricina...

tot...animalute suntem
acum pe bune...
de foarte multe ori,nu aveti impresia ca in preajma se afla o adevarata menajerie?
de:serpi,vulpi,sacali,veverite(a nu se interpreta).caprioare...etc

este vorba de forma energetica pe care o "dezvolta" fiecare persoana

eu(mai nou) am oroare de behaitoare
adeka(telea) de lupi in piele de berbecutze
LILO
Postat pe 18 Noiembrie 2010 17:40
toleranta .............ce este toleranta intr-o societate de " budoar" .............care este .........
???????????
jeanette40
Postat pe 18 Noiembrie 2010 17:42
Am uitat sa imi cer scuze ca mi-am permis sa comentez cele spuse de esme, insa mi-am permis sa ii citesc postarea si chiar mi-a placut ceea ce a scris, este genul de comentariu pe care nu il intalnim des pe aici. Bine, putea fi scris de oricine, daca avea ar fi fost scris cu aceleasi cuvinte normale, cu siguranta ca nu imi schimbam viziunea.
Revenind. Thorache, ceea ce spui tu acolo este ceva mai particularizat, intrucat (si asta este opinia mea) o societatea sanatoasa, cu principii sociale deprinse din educatie, nu conteaza modalitatea implementarii lor atata vreme cat individul se regasteste in acestea, nu ar fi fi propovaduit toleranta ca fiind ceva de bonton, si nu ar fi facut virtute din normalitate.
anakin
Postat pe 18 Noiembrie 2010 17:42
pai,tu scrie cu " i " in loc de " a ", si nu o sa te mai enervezi

hm
cum scriem lalau?? par exemple??

laliu??
nu???

LILO
Postat pe 18 Noiembrie 2010 17:44
De la: LILO, la data 2010-11-18 17:44:35pai,tu scrie cu " i " in loc de " a ", si nu o sa te mai enervezi

hm
cum scriem lalau?? par exemple??

laliu??
nu???

atunci foloseste diacritice, dar vezi sa le foloseasca si garbo, altfel ieseeee, ceva fain
casperphantom
Postat pe 18 Noiembrie 2010 17:47
Anakinu, tu ai dreptate cand vorbesti de normalitate ca stare de lucruri necesara, obligatoriu a fi omniprezenta din oficiu, nu ca virtute. Dar revenind la toleranta... eu cred ca aproape toate exemplele din viata de zi cu zi, de la orice nivel social (si, repet, nu ma refer DOAR la societatea romaneasca) demonstreaza, daca nu utopia conceptului de toleranta, atunci cu siguranta faptul ca inca e prea devreme a pretinde asa ceva la nivel general.
Si iote ca m-ai tras in capcana, coasta ta!
Thor_again
Postat pe 18 Noiembrie 2010 17:49
atunci foloseste diacritice

EVRIKA!!!

casper.....thank you
LILO
Postat pe 18 Noiembrie 2010 17:50
atata timp cat umanul tinde sa devina un termen cunoscut doar in DEX..........cat , socialul s-a dus draq odata cu .......comunismul...............toleranta ,incepe sa fie propovaduita doar in biserici si de parvenitii ce " conduc aceasta societate de budoar cum am mai spus ............. si , de ce fac ei asta???????
pentru ca da bine eventual pe sticla .........nu pentru ca i-a invadat umanul , socialul si toleranta ..........sa fim seriosi , multi dintre ei nici nu cunosc termenii acestia...........care este
jeanette40
Postat pe 18 Noiembrie 2010 17:52
tocmai asta e: e uimitor cum ne strofocam sa ne cizelam, sa ne educam si sa ne instruim in ideea de a deveni mai buni ca abilitati, valori si principii, cand exista ceva ce pare a prevala aproape intotdeauna si a spulbera intr-o clipa tot edificiul promitator si minunat pe care l-am inaltat: instinctul, in numele conservarii, al supravietuirii... animalice insa, adica sub forma incipienta, bruta. si pt asta avem nu doar inefabil si presupuneri, ci chiar un corespondent palpabil, concret: adrenalina. pt ca, vrem, nu vrem, rezista cu abnegatie si indaratnicie realitatea selectiei naturale.
de aceea ni se aminteste mereu sa nu uitam sa fim oameni. :)
esme
Postat pe 18 Noiembrie 2010 17:53
Maimu�ico, ce p��i�i bre?
Thor_again
Postat pe 18 Noiembrie 2010 17:54

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Sufletul meu... 23 De la: quasaria 19 Decembrie 2011 11:10
Interesant,,,ffff, interesant forum! 61 De la: barboneli 3 Martie 2011 15:08
nu stiu ce sa fac.... 13 De la: garbo004600 30 Decembrie 2010 01:27
Ce se intampla oare cu mine...hmm..chiar nu ma inteleg..:(..De ce ma mai gandesc la EL... 25 De la: garbo_10965 18 Februarie 2013 19:01
despartiri 347 De la: garbo027924 13 Decembrie 2009 02:34
Setari Cookie-uri