Prima zi de scoala Acum vreo treizecisiceva de ani am avut prima zi de scoala. Clasa intai, anii saptezeci si ceva, comunism, undeva linga Alexandria, Teleorman, locatie Buzescu(cu rezonanta, nu?) Tovarasul invatator Titi Doncescu(un Domn) a fost bun prieten cu tatal meu.Canta la vioara si mergea pe bicicleta imbracat in costum.Un Domn.La orele de caligrafie ne canta la vioara.Probabil acum se vede efectul si la mine.Vorba bunicului Petre(om de vaza in comuna amintita mai sus):Domnule Invatator, va multumesc ca mi-ati dat aripi sa zbor! Acum sase ani, fiica mea Bianca avea prima zi de scoala.Intamplare, hazard:tot un invatator, un Domn Trandafir al zilelor noastre:Radu Vasile(cu rezonanta, nu-i asa?). Dascal blajin, ocrotitor, cu pilde, hatru, ,,Domnu Trandafir``(Radu Vasile) ne aducea aminte de marii invatatori de altadata. Emotiile inerente din prima zi de scoala s-au tranformat pe parcursul celor patru ani in note, evaluari, teste, succese(nu succesuri), cateodata si mici dezamagiri, prietenii, invidii, colaborari, meditatii dupa ore, olimpiade, rezultate excelente, amintiri minunate. Domnule Invatator, va multumesc ca i-ati dat Biancai aripi sa zboare! Prima zi de scoala va fi intotdeauna prima.Asadar imortalizati-o, prindeti-o in crampeie de filmari, fotografii, imagini memorate in gand, clipe memorabile in viata. Incurajati-va bobocii si invatati-i sa prinda aripi! S-auzim numai de bine! Costel Rosu. |
garbo112712 Postat pe 13 Septembrie 2010 15:12 |
---|
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Hoffman-copilul ingropat de viu | 40 | De la: tutankhamon 17 Octombrie 2009 18:09 |
O idee de 20.000$/ un refresh vietii urbane | 9 | De la: Axl_22 29 Septembrie 2011 16:34 |
ASIGURA-TE CA STII CE FACI | 1 | De la: adiharchi 20 Februarie 2009 12:25 |
|
||
va rog sa imi raspundeti la aceasta dilema daca stiti | 44 | De la: Dor_marunt 24 Iunie 2010 16:15 |
care a fost ultima carte citita ? v-a placut ...? | 60 | De la: garbo_19362 13 Mai 2014 21:19 |
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an