Anii �30 Revolutia ��nylon��-ului - in 1938 Du Pont lanseaza pe piata ��nylon��-ul, prima fibra sintetica care, se spunea, este ��rezistenta ca otelul si delicata precum o panza de paianjen �� - ciorapii de nylon au fost pusi in vanzare in putine magazine (Wilmington in Delaware) si au atras clienti pana la New York. - NYLON devine numele comun al ciorapilor. Anii �40 Nylon-ul are un succes extraordinar - ciorapii de nylon au fost distribuiti in toata tara, 64 de milioane de perechi vanduti in primul an. - Al 2-lea Razboi Mondial pune capat productiei firelor fine, lipsa nylonului avand ca efect producerea unor lungi cozi in magazine Anii �50 Revolutia ciorapiilor fara cusatura -in Statele Unite si in Europa au fost lansati ciorapii fara cusatura -gama oferita continua sa se imbogateasca cu noi feluri de transparente si noi culori -progresele tehnologice reduc costurile nylon-ului, fiind astfel mai accesibili. Anii �60 Avantul ciorapului -fusta mini ��deschide strada�� ciorapului; -noile tesaturi imbunatatesc purtabilitatea precum si partea estetica, ciorapul devenind astfel un articol de moda -Lycra a fost folosit initial doar la ciorapii medicali |
||
Laura_Baldini Postat pe 22 Septembrie 2010 00:08 |
||
---|---|---|
Nu prea mi-e clara diferenta asta intre Nylon si Lycra. Poate sa imi explice cineva? | ||
fluturas3a Postat pe 6 Octombrie 2010 19:42 |
||
Lycra este o marca inregistrata de elastan, care se produce cu o monitorizare constanta a standardelor de calitate. In limbaj comun am putea spune ca Lycra este un elastan de o calitate mai buna. In general ciorapii au in compozitie: -Poliamida (nylon): majoritar -Elastan (Lycra): procente cuprinse intre 2-25%; cand procentul este foarte mic, este de asteptat sa-l regasim numai in elasticul din talie |
||
|
||
Laura_Baldini Postat pe 6 Octombrie 2010 19:49 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
moda este arta de transformare falsa a personalitatii | 19 | De la: dor72_ 2 Februarie 2012 21:16 |
Castiga un voucher in valoare de 350 ron oferit de Ottershop! | 114 | De la: Yenu 11 Ianuarie 2012 21:45 |
Vanzare rochie de mireasa Demetrios | 1 | De la: garbo120143 20 Mai 2010 12:00 |
|
||
Royal Models | 2 | De la: jeanette40 27 Ianuarie 2011 14:32 |
ce as vrea sa imi cumpar | 1 | De la: garbo028038 24 Ianuarie 2010 11:47 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară