ei, nu ma falesc deloc... am avut si io trei fire.... acu ce mai pot sa zic... sariti, oameni buni, ca m-a lasat fara samantzaaaaaaaaaaaa!!!!!...ȘP =))=))=)) |
||
eu_geminy Postat pe 26 Septembrie 2010 15:51 |
||
---|---|---|
ameno Postat pe 26 Septembrie 2010 15:52 |
||
Ameno,saru"mana parinte ....ia vezi la pagina 6 niste randuri frumoase cu dedicatie pentru mama de BB | ||
|
||
chanty Postat pe 26 Septembrie 2010 16:01 |
||
recunosc,nu am citit numai prima pagina,si era o treaba,am dat la ultima...erau fructe,legume si........pruteanu?!?!?!?!?!!?!?!?!?!?!?! oricum ar fi.....mi-a atras atentia titlul,am vazut felul in care s-a adresat intrebarea..... nu am copii,nu vreau copii si nu am vrut niciodata.este o alegere voluntara,pur si simplu nu am gandit vreodata ca as vrea.dar..........de ce primesc intrebarea persoanele care nu au?de unde acuzatiile,de ce aratatul cu degetul?nimeni nu-i intreaba pe cei care au copii de ce au ales sa ii aiba.ca femeie,iti trebuie putin curaj sa zici in gura mare ca nu vrei copii intr-o societate unde a devenit un fel de "fetisism" general faptul de a avea copii........zicea cineva pe-aici "nasc in draci"-parca asa era....cei care au ales sa aiba copii prezinta un fel de "agresivitate" fata de cei care aleg sa nu aiba.te dau la o parte intr-un fel sau altul.este ca o nebunie generala:obsesii despre fertilitate,mii de articole despre ce pozitii sa adopti in timpul sexului ca sa ramai gravida cu fata/cu baiat(sunt doar eu,sau sexul trebuia sa fie placut si fun?),cum sa stai in cap dupa sex ca doar asa iti garanteaza sarcina,ce sa mananci/ce sa nu,este ca o frenezie ce cuprinde chiar si barbatii-pare ca majoritatea se gandeste numai la asta.de ce? poate sunt doar eu,dar uneori,am senzatia ca sunt care fac copii ca si cum ar trebui sa indeplineasca un fel de norma sociala:te casatoresti si faci copii.ori,desi se pare ca nu am un instinct in genul acesta destul de dezvoltat,am o banuiala ca nu asa ar trebui sa fie.nu ma intelegeti gresit,nu am nimic cu nimeni,ma bucur pentru cei care au copii,sunt fericiti cu alegerea lor si considera acest fapt cea mai mare bucurie,cea mai frumoasa meserie din lume.imi plac copii,sunt rabdatoare cu cei cu care intru in contact,doar ca nu vreau sa fac un copil.si da......le-am auzit pe toate:1-esti tanara,mai tarziu ai sa vrei;2-urasti copiii;3-esti superficiala si necoapta la creier si nu vrei decat sa te distrezi;4-esti o egoista si vrei sa-ti cheltuiesti banii si timpul numai pentru tine;5-si cea care-mi "place cel mai mult"-esti femeie TREBUIE sa faci copii,n-ai sa te dezvolti niciodata ca persoana daca nu faci asta.mama,as vrea sa-ti raspund la afirmatia aceasta:doar pentru ca sunt femeie nu inseamna ca m-am nascut doar pentru a avea nevoie/a trebui sa fac copii.scopul femeii in societate nu este numai acela de a reproduce.si nu cred nici macar pentru o fractiune de secunda ca faptul de a avea copii te face imediat o persoana mai buna.asta e un mare r-h-t.imi cer scuze,dar este.subiectul este complex si discutia lunga...daca va citi cineva ce-am scris probabil ca voi primi replici acide,injurii si reprosuri.....dar dupa ce-am batut campii atat nu ma indur sa sterg ce-am scris.insa propun:cei care ati ales sa aveti copii,motivati voi alegerea voastra,faceti-va portretul pentru astia ca mine care nu inteleg partea voastra,cum voi nu o intelegeti pe-a noastra. |
||
andra_sara Postat pe 26 Septembrie 2010 16:04 |
||
andra sara,citeste mai departe ,nu te intrista, in cele care au copii s-a tintit...ele sunt cele cu IQ mic ,nu voi cele fara de copii....mai dar cata inversunare . Ia citeste si vei vedea care pe care... |
||
chanty Postat pe 26 Septembrie 2010 16:15 |
||
o, Doamne... topicul asta deja a devenit o reduta... numai lupte ca la Plevna...:))) | ||
eu_geminy Postat pe 26 Septembrie 2010 16:18 |
||
andra sara, de-acord cu tine. Oare de ce vad unii in femeie doar o masina de procreat? asta nu se cheama egoism? | ||
garbo108904 Postat pe 26 Septembrie 2010 16:22 |
||
eu ge... | ||
chanty Postat pe 26 Septembrie 2010 16:22 |
||
De la: andra_sara, la data 2010-09-26 16:04:23 si da......le-am auzit pe toate:1-esti tanara,mai tarziu ai sa vrei;2-urasti copiii;3-esti superficiala si necoapta la creier si nu vrei decat sa te distrezi;4-esti o egoista si vrei sa-ti cheltuiesti banii si timpul numai pentru tine;5-si cea care-mi "place cel mai mult"-esti femeie TREBUIE sa faci copii,n-ai sa te dezvolti niciodata ca persoana daca nu faci asta. Andro, mai intai hai sa te lamuresc cum e cu fructele si cu Pruteanu: 1. s-a ajuns la fructe, legume -cu alte cuvinte la aprozar- pentru ca era iminent, din moment ce in capul initiatoarei nu e nimic altceva decat... varza cu pretentie de mancare elaborata, de pus pe mese dinaintea fetzelor simandicoase 2. s-a ajuns la Pruteanu deoarece aceeasi initiatoare si-a permis sa dea niste lectii de gramatica, uitand sa puna ea insasi manutza pe acest gen de carti... in plus, cel care a inventat zicala "Prostul daca nu-i fudul, parca nu e prost destul!", a scapat-o din rarunchi in momentul in care a cunoscut-o pe asa zisa "luna in capricorn". Garantez pentru asta Si acum la postarea ta: 1. Da. E foarte posibil sa se intample asa. Nu este insa o regula. Probabil ca persoana care ti-a zis-o, merge mai repede pe principiul "mai bine sa regreti ca i-ai facut, decat sa regreti ca nu i-ai facut". Nesanatos, zic eu. 2. E o aberatie. Faptul ca nu vrei copii nu inseamna ca ii urasti. 3. si ce e rau in asta? Poate ca intr-adevar esti necoapta acum si nu vrei decat sa te distrezi. Nu stiu, nu am vazut ce varsta ai si nici nu are importanta. Ai tot timpul sa "te coci". 4. Iarasi: si ce e rau in asta? Care-i problema ca esti egoist? Ce castigi daca esti altruist? Priviri frumoase si saluturi pe strada? Promisiunea unui rai pentru "atunci cand va fi? VAX! 5. Faza cu "esti femeie, trebuie sa ai copii, nu ai sa te dezvolti"... hmmm... aici e un sambure de adevar, dar NU in sensul in care ti s-a spus asta. Exista o explicatie foarte frumoasa si logica in acelasi timp, care provine din psihoterapie parca si are tangenta cu conceptul de "complexul lui Oedip". Sunt alte persoane, chiar si pe acest forum, mai in masura sa iti explice cum sta treaba cu dezvoltarea ca persoana in urma unei nasteri. Dar, repet, NU in sensul in care ti s-a spus... e vorba mai mult de o satisfactie psihica, alta fata de cea data de simplul fapt ca "ai un copil" |
||
Thor_again Postat pe 26 Septembrie 2010 16:28 |
||
sara draga, nici eu nu am avut instinct matern, daca-mi placeau copii foarte mult nu inseamna ca am instinct si ca o sa fiu super mama... e alegerea fiecareia, nu te obliga nimeni, sunt pareri si pareri si nu te condamna careva pe tine sau pe altcineva ca nu vreti sa faceti, poate cu timpul va razganditi... si eu am zis ca nu stiu daca o sa pot face, daca o sa fiu o mama buna, ma consideram un copil care face copil... si pentru aia, sunt multumita, te maturizezi cu timpul... din instinct stii ce sa-i faci copilului si toate alea alea, inveti odata cu el, am un copil frumos, sanatos si toate laudele care le poate da o mama copilului ei n-are rost sa ma discutam ca nu ne punem sa facem acum si aici copii, barbatii astia de pe garbo au ramas fara polen, auzi, |
||
Laura_M Postat pe 26 Septembrie 2010 16:28 |
||
904, valabila si pentru tine o parte din raspunsul meu anterior |
||
Thor_again Postat pe 26 Septembrie 2010 16:29 |
||
De la: Alina_M_, la data 2010-09-26 09:22:52 De acord cu tine. Poate ca asa sunt eu, o nemultumita nativa.Imi cer scuze daca am deranjat cu parerile mele. Si eu as fi putut fi medic si nu asistenta, sau jurnalist ori profesor... As fi putut calatori sau stabili in alt colt de lume si nu in nenorocita asta de tara - dar asta deja e alt subiect... |
||
garbo108904 Postat pe 26 Septembrie 2010 16:31 |
||
nu astiu daca a zis cineva ca femeia e buna numai sa procreeze... cred ca voi cei care spuneti asta "de ce vad unii in femeie doar o masina de procreat? " voi ganditi asa nu restu sau unii oameni cine spune si de ce cred unii ca doar barbatul poate schimba un bec, o clantza sau sa mearga la un meci de fotbal |
||
Laura_M Postat pe 26 Septembrie 2010 16:37 |
||
frate, fiecare stie cel mai bine ce-i cu el, ce riscuri poate si vrea sa-si asume, in legatura cu oricine si orice. nimeni nu traieste in locul altuia, nu trebuie nici sa va scuzati, nici sa va justificati. fiecare ipostaza are atuurile si p�rtile ei proaste, asta e.. |
||
Freya_ Postat pe 26 Septembrie 2010 16:44 |
||
Mai oameni buni,chill, e doar un topic... Ce va aprinserati asa? Fiecare isi da cu parerea pe un subiect, au voie sa posteze chiar si cei cu IQ mai redus, e o discutie, ar trebui sa fie lejera, relaxata, ca doar nu e vorba nici de religie si nici de fotbal... Chiar nu mai sunt de gasit forumuri fara frustrari si jignirii? Hai,mai,relaxati-va, e Duminica, ce naiba... De miine incepe o noua saptamina de munca si poate pina weekendul viitor nu o sa mai avem timp sa socializam, avem si asa destule frustrari cu situatia generala a tarii, de ce sa mai plecam si de-aici nervosi? Hai, o saptamina frumoasa tuturor si... la cit mai multi bebei! |
||
Alina_M_ Postat pe 26 Septembrie 2010 16:54 |
||
sara, vrei un portret? Bine. Majoritatea oamenilor iau de bune dogmele sociale, fara ca macar sa le judece: si probabil procedeaza astfel pentru ca sint multumitoare pentru ei. Cresti, cauti un barbat "care sa te ia", te mariti, faci, copii, ii cresti, mori. Cam la asta se rezuma. Intre timp mai faci una alta - lucrezi la vreun aprozar, iti pui parul pe moate, ocheade cu vecinul de la trei, telenovele cu inima albastra... etc. Personal, in stadiul de dupa gasit unul care sa ma ia, am descoperit ca viata mea e perfecta dpdv social da'nu e a mea. E una care n-are nici in clin, nici in mineca cu mine. Am deschis ochii mai bine si am constientizat ca nu seman cu cei din jurul meu, cu asteptarile lor limitate si satisfactiile lor limitate si mimarea iubirii si respectarea tuturor ipocriziilor. Ca nu-i inteleg, nu sint la fel, nu vreau sa fiu la fel - am alte asipratii, am alta grila de valori, sint altfel. Asa ca m-am simtit foarte singura intr-o lume de robotei dresati si cuminti - si am decis sa fac un copil. Si sa-l fac cu singurul om pe care l-am iubit si care mi s-a parut ca ar apartine aceleiasi specii ca mine. C'est. Asta a fost motivatia mea. D�ia am dorit sa ma "multiplic". Simplu, nu? N-aveam cum sa imi iubesc copilul dinainte sa il fac, deci e logic ca motivatiile n-au tinut de altceva decit de nevoile mele. Si e valabil pentru oricine. Asa ca nu vad de ce trebuie sa iti cada lumea la picioare ca esti mama - esti, foarte bine, inseamna ca asta ai vrut. Nu vrei, nici o problema. Oricum sintem destui bipezi pe pamint. |
||
quasaria Postat pe 26 Septembrie 2010 16:57 |
||
Alina, nu ai inteles... aici e vorba de odihna activa...:)))) | ||
eu_geminy Postat pe 26 Septembrie 2010 16:57 |
||
De la: Alina_M_, la data 2010-09-26 16:54:10 e o discutie, ar trebui sa fie lejera, relaxata, ca doar nu e vorba nici de religie si nici de fotbal... da' cine zice ca discutia despre religie n-ar trebui sa fie si ea relaxata? in afara de irinuca, evident, da' ea nu conteaza, pentru ca e acefala |
||
Thor_again Postat pe 26 Septembrie 2010 17:00 |
||
De la: Thor_again, la data 2010-09-26 15:15:46Doaro, io ma rog sa nu ajung vreodata sa te trimit pe tine dupa clementine... nu de alta, da' inca nu mi-e prea cald cu dintii in gura! Hai mai ca nu te bat. |
||
Doara Postat pe 26 Septembrie 2010 17:24 |
||
am vrut sa comentez...dar mai bine nu judecam pe nimeni si...mai bine....ramaneti in ignoranta voastra si cu parerile voastre destepte.....chiar au dreptate unii cand spun ca mai avem mult pana sa fim in stare sa judecam lucrurile as acum trebuie.... | ||
simrad_2004 Postat pe 26 Septembrie 2010 17:33 |
||
andra sara pentru tine raspuns..da..bati campii, ai dreptate....eu am copil...nu l-am facut din egoism, nu ca nu am ce face, nu ca am vrut sa salvez cine stie ce relatie(cresc copilul singura)...ci pentru ca am IUBIRE de dat.....probabil la tine iubirea sta in sertar sau nu vrei sa o imparti cu nimeni....aceeasi intrebare pot sa ti-o adresez in legatura cu eventualele sau eventuala relatie pe care o ai...de ce trebuie sa ai o relatie cu un barbat, respectiv cu o femeie?....te citez..."motiveaza-mi"...si iti raspund cu bucurie.... | ||
simrad_2004 Postat pe 26 Septembrie 2010 17:38 |
||
ashe, bre, simrado, tine numa' pentru matale iluminarea aia... n-o da si la ignorantii ishtea, ce mama dreaq, sa mearga la munca daca vor sa nu mai ramana in ignoranta lor desteapta... sau cu parerile lor destepte... sau... whatever! ai avut si tu mare dreptate cu ultima fraza, in special cu cele trei completive -circumstantiala de timp si cele directe... persoana a fost corecta... din greseala insa, ai scapat pluralul in loc de singular |
||
Thor_again Postat pe 26 Septembrie 2010 17:41 |
||
De la: Thor_again, la data 2010-09-26 17:41:41ashe, bre, simrado, tine numa' pentru matale luminarea aia... n-o da si la ignorantii ishtea, ce mama dreaq, sa mearga la munca daca vor sa nu mai ramana in ignoranta lor desteapta... sau cu parerile lor destepte... sau... whatever! ...nu..si eu ma aflu tot in "gasca" de ignoranti....de aceea nu am vrut sa comentez(pana la urma am facut-o din lipsa de.... rabdare, indiferent de judecata dreapta sau nu pe care o am)....dar vezi tu, dovada ca o luati fara sa judecati e raspunsul tau... |
||
simrad_2004 Postat pe 26 Septembrie 2010 17:43 |
||
ce dreaq era de "judecat" in "raspunsul" tau? in afara de faptul ca ai incercat si matale sa pari desteapta, chiar superioara celorlalti, fara sa aduci vreun argument, ce ar mai fi fost de sesizat acolo? | ||
Thor_again Postat pe 26 Septembrie 2010 17:46 |
||
simrad - si ce ti se pare asa nemaipomenit in faptul ca TU ai iubire de dat? Ti-a cerut-o cineva? Nu ti se pare ca e strict problema ta asta - si faptul ca altcineva isi tine iubirea in sertar e un lucru la fel de bun, sau la fel de rau? Nu e vorba tot de nevoile TALE? |
||
quasaria Postat pe 26 Septembrie 2010 17:47 |
||
in afara de poza...ceva inteligent ai? sa ai o zi relaxata | ||
simrad_2004 Postat pe 26 Septembrie 2010 17:47 |
||
chanty Postat pe 26 Septembrie 2010 17:48 |
||
simrad... eu nu arunc margaritare porcilor deci, pentru tine, raspunsul este NU. |
||
Thor_again Postat pe 26 Septembrie 2010 17:49 |
||
eu? da, creier. Poti spune acelasi lucru despre tine? Pe probate? |
||
quasaria Postat pe 26 Septembrie 2010 17:49 |
||
Q, explica-i ce inseamna "creierul" la care te-ai referit. Nu de alta, da' iti vine fatuca cu ceva creier pane de pe la Carrefour | ||
Thor_again Postat pe 26 Septembrie 2010 17:52 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
totul despre cainiii labrador | 41 | De la: Flory70 25 August 2012 10:17 |
Ce inseamna omul bun si omul rau? | 39 | De la: anaROBERT 16 Ianuarie 2011 23:55 |
intrebare | 2 | De la: lilianajighira 19 Iulie 2010 02:07 |
|
||
Relatii dintre rase diferite | 162 | De la: diannadanciu 14 Ianuarie 2011 02:33 |
un sfat ,va rog!! | 66 | De la: eu_geminy 23 Noiembrie 2011 01:52 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară