"calugarita''-insecta

am vazut...........fain , dar maimuta e guler sau ce
jeanette40
Postat pe 7 Octombrie 2010 17:05
De la: jeanette40, la data 2010-10-07 17:05:46am vazut...........fain , dar maimuta e guler sau ce

o blanitza aruncata asa la sexy,la fitze..
vuvuzela
Postat pe 7 Octombrie 2010 17:09
alooo surioare ,cand va aparea trupul meu divin sa intru in concurs?dece nu se schimba avatarul si pe topice?
vuvuzela
Postat pe 7 Octombrie 2010 17:12
De la: ameno, la data 2010-10-07 15:18:11beyyy da esti chiar obraznica numa ce am deschis topicul si deja intri la furturi.
ar trebui sa-mi platesti drepturi de autor

Eeeee... pai stai, ameno, ca nu e chiar asa simplu.
Potrivit Art 35 CP,avem deja cumul de infractiuni !:DDD

Ia sa vedem:
Art. 208. CP � Furtul, Art. 213. Alin 1 CP - Abuzul de �ncredere, incalcarea Legii nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe� si daca ma gandesc bine la asocierile de pe alte topice, coroboram cu Art. 323. � Constituirea si asocierea in grup in vederea savarsirii unor infractiuni.

Si or mai fi!:P

:)))))
eu_geminy
Postat pe 7 Octombrie 2010 17:16

ge ne trebuie legi drastice aici cu pedepse pe masura parol
ameno
Postat pe 7 Octombrie 2010 18:31
C�lug�ri�a - o artist� a camufl�rii
Diodor (11 februarie 2010)
calugarite Mantis religiosa

Denumirea �n latin� a acestei insecte, Mantis religiosa, �nseamn� "profet" sau "predicator" �i provine din limba greac�, de la termenul "mantike", adic� divinitate. La noi, popular, se nume�te "c�lug�ri��" datorit� pozi�iei membrelor anterioare atunci c�nd p�nde�te prada. Pare c� face o umil� rug�ciune �ns� tocmai cu aceast� smerenie �i p�c�le�te victima sau inamicul.
C�lug�ri�a este o insect� cu corpul lunguie� care m�soar� circa 6 centimetri, cu toracele fin, g�t lung �i un cap triunghiular foarte mobil. Acesta este prev�zut cu o pereche de antene, o gur� mic� �i doi ochi compu�i bine dezvolta�i care o ajut� s� devoreze insectele �n mi�care de la o distan�� de nou� metri. Este u�or de recunoscut dup� picioarele anterioare caracteristice, adaptate pentru capturarea pr�zii.
Pe torace �nt�lnim dou� perechi de aripi. Cele anterioare sunt lungi �i drepte. A doua pereche de aripi se deschide sub form� de evantai. Tot pe torace mai �nt�lnim �i trei perechi de picioare. Prima pereche este reprezentat� de picioarele specializate la capturarea pr�zii, celelalte dou� perechi o ajut� la mers. Picioarele anterioare sunt foarte lungi. Ele sunt prev�zute cu doi spini ascu�i�i �i puternici cu ajutorul c�rora �i mobilizeaz� victima. G�tul este flexibil �i bine delimitat de torace. Este singura insect� care poate s� priveasc� peste um�r datorit� mobilit��ii deosebite a capului.
C�lug�ri�a este �nt�lnit� �n locurile cu vegeta�ie abundent� (pe c�mpuri, �n apropierea lacurilor, �n gr�dini �i �n p�duri), unde este hran� din bel�ug. De�i originar� din Europa, a fost introdus� �i �n zonele tropicale ale continentului asiatic �i african pentru a omor� insectele nedorite.
C�lug�ri�a se hr�ne�te mai ales cu fluturi, l�custe, mu�te, g�ndaci, greieri �i p�ianjeni. Rare sunt partidele de v�n�toare terminate cu un e�ec. Adopt� cea mai sigur� tactic� de v�n�toare: a�teapt� nemi�cat�, aproape invizibil�,pe o frunz�, �i prinde din zbor orice insect� trece din �nt�mplare pe l�ng� ea. Pentru a evita momentul �n care victima se zbate �n ghearele mor�ii, c�lug�ri�a �ncepe s� o m�n�nce de la cap.
C�lug�ri�a este �nzestrat� cu auz �i v�z de o mare fine�e. Ochii, plasa�i lateral pe capul triunghiular, o ajut� la examinarea �i inspectarea �mprejurimilor. De asemenea, are capacitatea de a detecta chiar �i ultrasunete prin ni�te organe auditive situate �n torace �i abdomen.
La sf�r�itul lunii august, masculul decide c� este momentul potrivit pentru �mperechere. G�se�te o femel�, �i lanseaz� ocheade, mi�c� capul �n p�r�i, �i �ntinde g�tul apoi r�m�ne nemi�cat, timp �n care �i contempl� femela mult r�vnit�. Aceasta nu se mi�c�, pare a fi indiferent�. La un semn, �nc� misterios pentru noi oamenii, amorezul se apropie de ea, �i deschide aripile �i �ncepe s� tremure ca �i c�nd ar avea momente de convulsie. Aceasta este declara�ia sa de dragoste.
Dup� �mperechere care uneori dureaz� 5-6 ore, cei doi r�m�n nemi�ca�i. Dac� masculul este preferat de femel� pentru a se �mperechea, �nseamn� c� acesta este cu adev�rat delicios, pentru c� dup� �mperechere, femela �l m�n�nc�. Timp de dou� s�pt�m�ni, femela se poate �mperechea cu circa 7 masculi care trebuie s� pl�teasc� cu via�a pentru "clipele de amor" c�t �i pentru perpetuarea speciei.
Bibliografie: Revista Club Animal Nr. 2 / octombrie 2007
E de pe GOOGLE
Nu reusesc sa va dau si poza Dar o sa o pun la avatar...

Asta e ... daca dureaza atat de mult timp o fi scump si biletul de intrare.... Si daca e nevoire de 7-8... Ia bagati-va acum curajosilor
dor72
Postat pe 19 Octombrie 2010 23:51
off... iar o luam de la capat?...
unde-i vuvu sa ne mai zica o data?!...:P
:))
eu_geminy
Postat pe 19 Octombrie 2010 23:58
Cred ca suna mai bine asa:

"La sf�r�itul lunii august, masculul decide c� este momentul potrivit sa-si ia viatza, cautand cotarceala cu orice pretz.":P

eu_geminy
Postat pe 20 Octombrie 2010 00:01
Ei asa era articolul, n-am adaugat nimic.
dor72
Postat pe 20 Octombrie 2010 00:03
Te cred, dor... dar il putem imbunatati...:P
eu_geminy
Postat pe 20 Octombrie 2010 00:13

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Greseala....bat-o vina!!! 25 De la: AngeloBluLdy 12 Iunie 2011 18:10
Speed dating? 14 De la: garbo189525 15 Februarie 2011 23:24
Prietenul meu este nebun 37 De la: garbo_1155 29 Martie 2013 15:29
inca o sansa? 19 De la: lore01 24 Iunie 2012 16:04