am vazut...........fain , dar maimuta e guler sau ce | ||
jeanette40 Postat pe 7 Octombrie 2010 17:05 |
||
---|---|---|
De la: jeanette40, la data 2010-10-07 17:05:46am vazut...........fain , dar maimuta e guler sau ce o blanitza aruncata asa la sexy,la fitze.. |
||
vuvuzela Postat pe 7 Octombrie 2010 17:09 |
||
alooo surioare ,cand va aparea trupul meu divin sa intru in concurs?dece nu se schimba avatarul si pe topice? | ||
|
||
vuvuzela Postat pe 7 Octombrie 2010 17:12 |
||
De la: ameno, la data 2010-10-07 15:18:11beyyy da esti chiar obraznica numa ce am deschis topicul si deja intri la furturi. Eeeee... pai stai, ameno, ca nu e chiar asa simplu. Potrivit Art 35 CP,avem deja cumul de infractiuni !:DDD Ia sa vedem: Art. 208. CP � Furtul, Art. 213. Alin 1 CP - Abuzul de �ncredere, incalcarea Legii nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe� si daca ma gandesc bine la asocierile de pe alte topice, coroboram cu Art. 323. � Constituirea si asocierea in grup in vederea savarsirii unor infractiuni. Si or mai fi!:P :))))) |
||
eu_geminy Postat pe 7 Octombrie 2010 17:16 |
||
ge ne trebuie legi drastice aici cu pedepse pe masura parol |
||
ameno Postat pe 7 Octombrie 2010 18:31 |
||
C�lug�ri�a - o artist� a camufl�rii Diodor (11 februarie 2010) calugarite Mantis religiosa Denumirea �n latin� a acestei insecte, Mantis religiosa, �nseamn� "profet" sau "predicator" �i provine din limba greac�, de la termenul "mantike", adic� divinitate. La noi, popular, se nume�te "c�lug�ri��" datorit� pozi�iei membrelor anterioare atunci c�nd p�nde�te prada. Pare c� face o umil� rug�ciune �ns� tocmai cu aceast� smerenie �i p�c�le�te victima sau inamicul. C�lug�ri�a este o insect� cu corpul lunguie� care m�soar� circa 6 centimetri, cu toracele fin, g�t lung �i un cap triunghiular foarte mobil. Acesta este prev�zut cu o pereche de antene, o gur� mic� �i doi ochi compu�i bine dezvolta�i care o ajut� s� devoreze insectele �n mi�care de la o distan�� de nou� metri. Este u�or de recunoscut dup� picioarele anterioare caracteristice, adaptate pentru capturarea pr�zii. Pe torace �nt�lnim dou� perechi de aripi. Cele anterioare sunt lungi �i drepte. A doua pereche de aripi se deschide sub form� de evantai. Tot pe torace mai �nt�lnim �i trei perechi de picioare. Prima pereche este reprezentat� de picioarele specializate la capturarea pr�zii, celelalte dou� perechi o ajut� la mers. Picioarele anterioare sunt foarte lungi. Ele sunt prev�zute cu doi spini ascu�i�i �i puternici cu ajutorul c�rora �i mobilizeaz� victima. G�tul este flexibil �i bine delimitat de torace. Este singura insect� care poate s� priveasc� peste um�r datorit� mobilit��ii deosebite a capului. C�lug�ri�a este �nt�lnit� �n locurile cu vegeta�ie abundent� (pe c�mpuri, �n apropierea lacurilor, �n gr�dini �i �n p�duri), unde este hran� din bel�ug. De�i originar� din Europa, a fost introdus� �i �n zonele tropicale ale continentului asiatic �i african pentru a omor� insectele nedorite. C�lug�ri�a se hr�ne�te mai ales cu fluturi, l�custe, mu�te, g�ndaci, greieri �i p�ianjeni. Rare sunt partidele de v�n�toare terminate cu un e�ec. Adopt� cea mai sigur� tactic� de v�n�toare: a�teapt� nemi�cat�, aproape invizibil�,pe o frunz�, �i prinde din zbor orice insect� trece din �nt�mplare pe l�ng� ea. Pentru a evita momentul �n care victima se zbate �n ghearele mor�ii, c�lug�ri�a �ncepe s� o m�n�nce de la cap. C�lug�ri�a este �nzestrat� cu auz �i v�z de o mare fine�e. Ochii, plasa�i lateral pe capul triunghiular, o ajut� la examinarea �i inspectarea �mprejurimilor. De asemenea, are capacitatea de a detecta chiar �i ultrasunete prin ni�te organe auditive situate �n torace �i abdomen. La sf�r�itul lunii august, masculul decide c� este momentul potrivit pentru �mperechere. G�se�te o femel�, �i lanseaz� ocheade, mi�c� capul �n p�r�i, �i �ntinde g�tul apoi r�m�ne nemi�cat, timp �n care �i contempl� femela mult r�vnit�. Aceasta nu se mi�c�, pare a fi indiferent�. La un semn, �nc� misterios pentru noi oamenii, amorezul se apropie de ea, �i deschide aripile �i �ncepe s� tremure ca �i c�nd ar avea momente de convulsie. Aceasta este declara�ia sa de dragoste. Dup� �mperechere care uneori dureaz� 5-6 ore, cei doi r�m�n nemi�ca�i. Dac� masculul este preferat de femel� pentru a se �mperechea, �nseamn� c� acesta este cu adev�rat delicios, pentru c� dup� �mperechere, femela �l m�n�nc�. Timp de dou� s�pt�m�ni, femela se poate �mperechea cu circa 7 masculi care trebuie s� pl�teasc� cu via�a pentru "clipele de amor" c�t �i pentru perpetuarea speciei. Bibliografie: Revista Club Animal Nr. 2 / octombrie 2007 E de pe GOOGLE Nu reusesc sa va dau si poza Dar o sa o pun la avatar... Asta e ... daca dureaza atat de mult timp o fi scump si biletul de intrare.... Si daca e nevoire de 7-8... Ia bagati-va acum curajosilor |
||
dor72 Postat pe 19 Octombrie 2010 23:51 |
||
off... iar o luam de la capat?... unde-i vuvu sa ne mai zica o data?!...:P :)) |
||
eu_geminy Postat pe 19 Octombrie 2010 23:58 |
||
Cred ca suna mai bine asa: "La sf�r�itul lunii august, masculul decide c� este momentul potrivit sa-si ia viatza, cautand cotarceala cu orice pretz.":P :)) |
||
eu_geminy Postat pe 20 Octombrie 2010 00:01 |
||
Ei asa era articolul, n-am adaugat nimic. |
||
dor72 Postat pe 20 Octombrie 2010 00:03 |
||
Te cred, dor... dar il putem imbunatati...:P :)) |
||
eu_geminy Postat pe 20 Octombrie 2010 00:13 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Greseala....bat-o vina!!! | 25 | De la: AngeloBluLdy 12 Iunie 2011 18:10 |
Speed dating? | 14 | De la: garbo189525 15 Februarie 2011 23:24 |
Prietenul meu este nebun | 37 | De la: garbo_1155 29 Martie 2013 15:29 |
|
||
inca o sansa? | 19 | De la: lore01 24 Iunie 2012 16:04 |
Singles Party | 9 | De la: garbo_9767 30 Martie 2013 07:30 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară