�ase ani de salariu �n Genune. si dupa?? dupa?? ce va fi??? |
||
LILO Postat pe 18 Noiembrie 2010 18:26 |
||
---|---|---|
Zambile, povestile astea doua au fost scrise in anul de gratie 1995 si reactualizate pentru o Antologie din 1996. Crede-ma ca atunci nu aveam niciun fel de conexiune cu Disfunctia aia a realitatii, nici cu autorul.. banuiesc ca nu fusese tradus de Nemira, nu? Dar acuma, ca tot ma facusi curios, dau eu de ea. |
||
anakin Postat pe 18 Noiembrie 2010 18:31 |
||
broder... de n-o bagi p'aia cu vasile si extraterestii - te scot din testament... |
||
|
||
preci Postat pe 18 Noiembrie 2010 18:32 |
||
Aia am bagat-o, Preci, dar in alta parte, adica pe alt site. Cum ti se paru? ca este fresh, scrisa acum, in septembrie |
||
anakin Postat pe 18 Noiembrie 2010 18:34 |
||
dupa mine,aia fu cea mai ancorata in irealitatile inregistrate in direct ale zilelor noastre... cea mai faina fu,totusi, maximiliana... nush' de ce,da aia-mi cazu rau de tot cu tronc... poate si fiindca-mi parea rau ca se termina cartea... |
||
preci Postat pe 18 Noiembrie 2010 18:40 |
||
dap... si ala si-a publicat cartea tot pan 96... crez ca sincronism ii zice, daca nu cumva iau vreo raceala prin curentele astea literare... asa e-n viata asta, unii au noroc, 'tu-i in zbang... acuma, ce zic eu nu e c-ati fi copiat unu' de la altu', ci ca eu tocmai cetindu-l pe pete dadui de locurile alea comune... |
||
zambil Postat pe 18 Noiembrie 2010 18:44 |
||
Hm, da, insa tot nu se imbuca .. in '96 eu faceam armata, nea zambile, iar Antologia respectiva a intrat la tipar prin iulie, daca nu ma insel. Apoi, chiar imi era imposibil sa stiu de aparitia cartii respective, mai ales ca Dan Pavelescu l-a tradus mai tarziu, prin 2008, si a aparut in 2009 pe la noi... Bine, chiar nu tin neaparat sa ma scuz pentru vreo asemanare cu vreun alt volum sau nu.. ceea ce am scris eu era proza scurta, destinata unor concursuri de gen din acele vremuri. |
||
anakin Postat pe 18 Noiembrie 2010 18:49 |
||
ehhh.. ce zisei eu si ce-mi raspunsesi tu... n-auzisi bre ca nu te bagai in proces de plagiat?... alta era chestea... chestea mea pe topicu' asta, acuma, e ca nu prea am chef de produs... ca-i pacat sa planga masa si sa fie mai multi critici decat autori... da' recuperez eu vreodata... |
||
zambil Postat pe 18 Noiembrie 2010 19:00 |
||
mai!! unu si cu unu fac "cat" doi da' nu intotdeauna traim sub influentza,si de ce sa nu recunoastem ca toate capodoperele au avut la baza inspiratiunea altei capodopere daca avem modele,normal ca ne ajuta INTOTDEAUNA nu inseamna ca plagiem,daca ne inspiram de pe "ingeva" |
||
LILO Postat pe 18 Noiembrie 2010 19:09 |
||
maimutza, mai sunteti multi, nene?... | ||
zambil Postat pe 18 Noiembrie 2010 19:15 |
||
ce vrai sa zici nea zambile???ai?? multi...da prosti???? |
||
LILO Postat pe 18 Noiembrie 2010 19:17 |
||
sa stii ca ai dreptate... suntem prosti ca suportam acest jug din aiasta tzara da! da! prosti!!! |
||
LILO Postat pe 18 Noiembrie 2010 19:19 |
||
hai c-am zis ca nu produc, si cand colo eu si maimutza plagiem dupa scaunele lu' ionescu... | ||
zambil Postat pe 18 Noiembrie 2010 19:22 |
||
pardon...eugen ionescO pt ca s-a frantzutzit...mnealui he he |
||
LILO Postat pe 18 Noiembrie 2010 19:23 |
||
Am reusit sa citesc, si eu, topicul acesta: 1. Anakine, felicitari si scrie in continuare! 2. Pe unii va recunosc, asa cum va stiam, pe altii insa... P.S. la unele pagini mi-a venit asa un dor de... |
||
panty_C Postat pe 18 Noiembrie 2010 20:56 |
||
De la: KNIGHT_31, la data 2010-11-17 11:38:49De la: persidadamian, la data 2010-11-15 00:22:3531 vezi ce scrie de-asupra avatarului meu? no asa sa-mi zici daca vrei sa mi te mai adresezi si apoi poate mai povestim. Buuuun, acum ca ne-am inteles amandoi, hai sa ne mutam sa nu-i mai deranjam pe cei care nu au loc de noi |
||
persidadamian Postat pe 18 Noiembrie 2010 23:33 |
||
Corect. In plus, trebuie sa va anunt ca prin noul sistem web 4.4 pe care l-a implementat Garbo in ultima luna, sunteti taxati cu 1 euro / minut pentru stationarea pe topic-ul prozelor scurte. Cu cat zaboviti mai multe minute aici, cu atat mai mult vi se incarca factura de internet de luna viitoare. |
||
anakin Postat pe 19 Noiembrie 2010 00:10 |
||
Nah, ca iar ti-am lins botinele! |
||
Thor_again Postat pe 19 Noiembrie 2010 00:17 |
||
pai si ce, daca e asa platesti tu in locul meu? | ||
persidadamian Postat pe 19 Noiembrie 2010 00:20 |
||
Hehehe... pai eu fac para-para cu astia de administreaza, bre. Trebuie sa pun povestiri cat mai lungi, ca sa va ia cat mai multe minute sa le cititi, si apoi excedetul, adica profitul, il impartim frateste, ca intre oameni de afaceri. Asta ca sa mai fac si eu un ban, ca vanzarile volumului au mers cam slab. Thorache, sa fie luna! |
||
anakin Postat pe 19 Noiembrie 2010 00:59 |
||
Diferenta e ca eu am de unde sa dau asa ca lasa Anakin sa fie de pomana si nu mai duce tu grija buzunarului meu. |
||
persidadamian Postat pe 19 Noiembrie 2010 09:37 |
||
persi.. lasa fetitza topicu' asta pt literatura,il gasesti pe anakin prin alte parti sa stati la taclale... |
||
iasomia Postat pe 19 Noiembrie 2010 09:42 |
||
Daca citesti mai sus, o sa-ti dai sema ca asta a fost si intentia mea, deloc rau intentionata. | ||
persidadamian Postat pe 19 Noiembrie 2010 09:45 |
||
Bine, haida, ia-ti intentia intentionata si convinge-o sa mearga pana la capat. | ||
anakin Postat pe 19 Noiembrie 2010 09:59 |
||
....... |
||
koala Postat pe 19 Noiembrie 2010 10:20 |
||
.. am vrut sa subliniez un defect stilistic constand in repetarea unor cuvinte si expresii la redarea aceleiasi idei - exemplul de aici era "intentia (...) intentionata". | ||
anakin Postat pe 19 Noiembrie 2010 10:36 |
||
De la: KNIGHT_31, la data 2010-11-18 18:06:09Avem timpDE Octavian Paller |
||
KNIGHT_31 Postat pe 19 Noiembrie 2010 20:05 |
||
Stai calm, cnaitule, stiam ca nu sunt cuvintele tale. Nea zambilu', matale ai dreptate cand spui ca sunt mai multi care fac pe criticii literari pe site, decat cei care scriu. Dar cum traditia neaose este sa spargi semintze intr-un sant, la un Bucegi de doua chile, si sa il injuri pe ala care munceste ca nu a facut ceva pe placul tau, imi asum responsabilitatea si oprobiul faptului ca mi-am permis sa scriu ceva. Si acum 20 de ani, si acum 15 ani, dar si anul asta. Bine, asta e unul din motivele pentru care am si spus ca nu imi voi mai afisa productiile pe aici.. pentru ce sa fiu blamat, numit plagiator (nu aici, ci prin alte parti)? Daca as continua, ar inseamna sa devin putin masochist. Il inteleg pe Vanghi de ce a renuntat la lumea asta virtuala.. e nasol ca tu, de buna credinta, sa incerci sa scrii ceva, sa iti pierzi zile, poate nopti, incercand sa pui in pagina un lucru cat de cat frumos, intelgibil; si apare un personaj oarecare care ti-l poleieste cu noroi, hlizindu-se pe la colturi in timp ce sparge semintze cu gasca lui de needucati. Se pare ca da, asa cum spunea si Iasomica, anuntul aparitiei volumului cu povestirile mele a tulburat cativa agitati, ca si cateva conturi de genul "3 in 1". Ma bucur insa ca lumea reala este cu totul alta, si ca exista persoane care stiu ca e mult mai bine sa scrii si sa realizezi ceva inca din tinerete, in loc sa te apuci de carcotit pe site-uri obscure (ca acesta) pe la batranete, in lipsa de orice altceva mai util. Parerea mea. |
||
anakin Postat pe 20 Noiembrie 2010 12:26 |
||
si tu .........doar nu le pui pe toate la inima..... critici ..............critici suntem prin natura firii , de roman .......nu am inteles de ce atatea discutii pe marginea subiectului astuia ?????? de ce s-au deranjat ????? ca ai publicat o carte .... sa faca si ei acelasi lucru daca vor ........... parerea mea ......... |
||
jeanette40 Postat pe 20 Noiembrie 2010 12:49 |
||
De la: anakin, la data 2010-11-20 12:26:31Stai calm, cnaitule, stiam ca nu sunt cuvintele tale.critic literar?! sa fim seriosi! ce usor se pomeneste aceasta notiune, care se confunda tot mai des pe acest forum, din veleitarism, cabotinism si ostilitate, cu ceea ce latrator agresiv, carcotas, zeflemitor, in absenta oricarei obiectivari, avizari si solicitudini! ...latrator a carui miza este aceea de a `plesni` si umili, cu pretentia ca ti-o spune in joaca, facandu-ti cu ochiul, ca doar `suntem amici!, ce tu nu stii de gluma?!`, la care nu trebuie sa cracnesti, pt ca altfel inseamna ca ti s-au urcat individualismul si libertatea de opinie la cap si atunci e cazul sa devii pres de sters pe jos! ce atata tupeu?! ca sa fii critic literar, iti trebuie niste notiuni certe de teorie literara si repere culturale sanatoase. iar cand cineva vine, chiar si aici pe garbo, si `produce` un text, fie el o naratiune, un poem, o descriere, un eseu ori, pur si simplu, un solilocviu, cu siguranta nu o face doar dintr-un gest catharctic, de a se elibera de o obsesie, ori pentru a distra audienta, ci intrucat considera ca are ceva de spus si asta poate avea, de ce nu?!, o valoare in sine. e vorba de vehicularea si conjugarea mai multor elemente: idei, concepte, stil (stilistica), repere culturale si viziune. insa, atunci, cand cineva considera de cuviinta sa se refere sincer si dezinteresat la aceste texte, intrucat intuieste niste virtuti ori un inedit din punct de vedere compozitional, ideatic, stilistic si tematic, e luat in balon, pe motiv ca nu opteaza pt sarcasm, complicitate si chicoteala (atunci cand nu e cazul si cand chiar vrea sa fie serios, ca semn de respect pt text si autorul acestuia), indraznind sa nu foloseasca cuvinte `normale`(?!?), ceea ce pare a aduce `prejudicii` in randul amabililor cititori! ps. oare, ce inseamna cuvinte normale?! prin raportare atunci, ce inseamna cuvinte anormale?! multumesc pt rabdare! |
||
esme Postat pe 20 Noiembrie 2010 15:28 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
buna | 13 | De la: garbo040417 21 Aprilie 2018 00:50 |
dIscriminare ! | 5 | De la: quasaria 26 August 2011 19:43 |
Romania | 3 | De la: Jojolin 25 August 2010 07:07 |
|
||
cabinetul -sufletelor | 46 | De la: daria_ 18 August 2011 23:46 |
adopti | 1 | De la: garbo214116 27 Mai 2012 15:13 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară