La multi ani,bro! sa traiesti,sa infloresti tare ca piatra filozofala, iute ca sageata albastra si citit ca Ion Creanga... |
||
preci Postat pe 23 Octombrie 2010 15:52 |
||
---|---|---|
La multi ani! sa fii sanatos si sa gasesti ceea ce cauti! | ||
esme Postat pe 23 Octombrie 2010 16:50 |
||
De la: eu_geminy, la data 2010-10-20 18:58:49mey knaitule... N-AI GHICIT, DAR MAI INCEARCA. SI SERVICIUL MEU NU E LA TIMPUL TRECUT CI IN PREZENT |
||
|
||
KNIGHT_31 Postat pe 24 Octombrie 2010 11:40 |
||
mey knaitule, aici nu e pe ghicite, eu am scris o impresie... treaba ta ce faci, hai sa traiesti, sa fii sanatos... si renunta la majuscule, daca poti... aia inseamna ca strigi... sau asa o fi in armata la tine...:P :))) |
||
eu_geminy Postat pe 24 Octombrie 2010 11:42 |
||
precilica, esme .. multumesc, fetele. | ||
anakin Postat pe 24 Octombrie 2010 13:34 |
||
De la: eu_geminy, la data 2010-10-24 11:42:45mey knaitule, aici nu e pe ghicite, eu am scris o impresie... treaba ta ce faci, hai sa traiesti, sa fii sanatos... MIE ASA IMI PLACE SA SCRIU, CA IMI E LENE SA TOT CAUT LITERE MICI SI MARI. SI NU SUNT IN SPIRIT DE TURMA SA FAC LA FEL CA TOTI. |
||
KNIGHT_31 Postat pe 24 Octombrie 2010 15:43 |
||
De la: anakin, la data 2010-10-24 13:34:32precilica, esme .. multumesc, fetele.sper ca se pune si o urare de la minii stiu ca mai tarziu da din suflet ptretene |
||
garbo173575 Postat pe 24 Octombrie 2010 23:49 |
||
De la: KNIGHT_31, la data 2010-10-24 15:43:24 corect, knaitule... nu era un repros... scrie cum ti-o placea. striga, daca vrei! c� ca tine nu-i nimenea...:P :)) |
||
eu_geminy Postat pe 24 Octombrie 2010 23:53 |
||
De la: eu_geminy, la data 2010-10-24 23:53:14De la: KNIGHT_31, la data 2010-10-24 15:43:24 TOTI SUNTEM DIFERITI CHIAR DACA MULTI INCEARCA IMITAREA , IN MAJORITATEA CAZURILOR PARE DOAR O SIMPLA PARODIE. |
||
KNIGHT_31 Postat pe 25 Octombrie 2010 02:36 |
||
sau clonare nereusita, cu spume veninoase... pe la unii...;) :)) |
||
eu_geminy Postat pe 25 Octombrie 2010 02:51 |
||
De la: eu_geminy, la data 2010-10-25 02:51:50sau clonare nereusita, cu spume veninoase... pe la unii...;) ASA E UNII INCEARCA SA MA IMITE DAR NU LE REUSESTE. AR VREA EI |
||
KNIGHT_31 Postat pe 25 Octombrie 2010 02:55 |
||
eeee... ti-am mai spus eu ca esti un unicat...:)) | ||
eu_geminy Postat pe 25 Octombrie 2010 03:09 |
||
e povestire scurta deci se incadreaza perfect... nu-i creatia mea ,habar nu am a cui este...........nu platesc drepturi de autor SCUFITA ROSIE/COMENTARIU LITERAR > SCUFI�A RO�IE > Analiz� �i Critic� literar� > De ce Scufi�a Ro�ie ? > Din start, ne d�m seama c� este vorba despre o minor� de care > copiii, �n r�utatea lor, �i-au b�tut joc cu aceast� > porecl�, probabil din cauza unei c�ciuli�e ro�ii > cro�etate de m�mica ei, pe care feti�a o poart� des din > cauza unei sensibilit��i fizice la frig �n regiunea > craniului. > A�adar avem de-a face cu o bolnav� marginalizat� �i descurajat� de > societatea din jurul ei. > Scufi�a merge zi de zi cu co�ule�ul cu m�ncare la bunicu�a > care locuie�te �n p�dure. Nicio bunic� normal� nu > locuie�te �n p�dure. Singura explica�ie este c� aceast� bunic� a primit �n urma retroced�rilor c�teva hectare de teren > �mp�durit. Este �tiut c� > ��ranii nu se g�ndesc mult p�n� s� taie p�durea, mai > ales �nainte de venirea iernii.. > A�adar,aceast� > bunic� este o scorpie zg�rcit� care �i-a f�cut casa �n > p�dure (oare nu tot din lemn t�iat f�r� aprobare de la > Ocolul Silvic?) �i st� acolo ca s�-�i p�zeasc� avutul. > > Teoria c� este vorba de o bab� ticaloas� se verific� prin > faptul c� �n loc s� pl�teasc� un serviciu de livrare la domiciliu a > hranei, a silit-o pe nepoata ei (o fiin�� neajutorat� �i bolnav�) s� fac� > zilnic naveta din ora� �n p�dure, f�r� s�-i pese de > pericolele la care o expune pe biata fat�. > Scufi�a > Ro�ie se �nt�lne�te cu lupul care o descoase �n > privin�a drumului ei. Deja intr�m �ntr-o zon� a > fanteziei bolnave. Unu la m�n�, c� �n Rom�nia lupi > nu prea mai sunt, doi la m�n�, c� se feresc de om ca de > dracu, iar trei la m�n�, nu vorbesc �i chiar de ar > face-o, ar intreba de cel mai apropiat braconier sau unde e > cea mai apropiat� st�n�. > Singura explica�ie este c� Scufi�a Ro�ie s-a uitat at�t > de mult la Animal Planet �nc�t cunoa�te obiceiurile > lupilor �i le poate �n�elege > scheun�turile. Lupul > o ia �naintea Scufi�ei, care se opre�te la cules de > flori, �i preface vocea, intra la bunic� �i o �nghite. > Nu mai st�m s� analiz�m faptul c� �n p�dure nu prea > sunt flori. Dar trebuie spus c� e d�unator s� �nve�i > copiii c� e corect ca atunci c�nd ai o treab� de > f�cut, s� te opre�ti la cules flori f�r� s� �tii > dac� nu-s cumva specii protejate �i �n consecin��, pe > cale de dispari�ie. > Lupul > �n schimb pare un personaj menit s� fie b�taia de joc a > creatorilor de basme. Lupul este un individ m�nat de > dorin�a perpetu� de a n�v�li �n casele oamenilor.. > Folose�te toate tertipurile: imit� voci �i dac� nu-i > iese, vadit frustrat, face casa praf. > > Concluzie: Lupul este > comis-voiajorul actual. > Bunica > mu�c� momeala �i-i d� drumul... Iat� cum este > prezentat� imaginea unei persoane �n v�rst�: o senil�, > care nu �tie s� fac� deosebirea �ntre un urlet de lup > �i glasul propriei nepoate. Cu aceast� imagine vor > r�m�ne copiii no�tri. > Lupul > se �mbrac� cu hainele bunicii, se a�eaz� �n pat, unde > �l g�se�te Scufi�a Ro�ie. O ademene�te prin > vorbe �irete s� se apropie �i o �nghite �i pe ea. > Lupul fiind �mbr�cat �n hainele bunicii, induce �n > mintea copilului sensul no�iunii de travestit, put�ndu-i > afecta grav viitoarea orientare sexual�. > Ce fel de minte bolnav� poate spune la copii a�a porc�rii? > > Iar dialogul, purtat cu Scufi�a, e plin de aluzii sexuale: > toate la lup sunt mari, urechile, labele, din�ii �i mai > ce?!... > Iar el r�spunde invariabil cu minciuni menite s� o aduca pe > Scufi�a �n pat l�ng� el. De aici deducem: corupere de > minori �i perversiuni sexuale! > Apare > v�n�torul care �mpu�c� lupul �i le elibereaz� pe > Scufi�a Ro�ie �i bunica. Ce caut� v�n�torul �n > casa bunicii? �nseamn� c� nu e prima dat�. Un v�n�tor > t�n�r �i o femeie b�tr�n�, singuri �n mijlocul > p�durii.. �i ne mai mir�m c� "�tirile de la > ora 5" abund� �n relat�ri despre violuri > s�v�r�ite asupra unor b�tr�ne? > Dintr-un studiu publicat de Ministerul de Interne aflam c� to�i > infractorii au citit �n copil�rie Scufi�a Ro�ie > �i iat� consecin�ele: ani grei de pu�c�rie! Apoi ce > c�uta la v�n�toare de lupi pe proprietate privat�? > > Din > dou� una: sau e un braconier nenorocit sau e un �tab mare > de la Bucure�ti, care pl�te�te sume imense doar pentru > satisfacerea nevoilor sale sadice. �n oricare dintre > variante, ar trebui s� fie �nfierat de creatorul basmului > �i nicidecum glorificat pentru fapta sa. > > Finalul pove�tii este sinistru: lupul zb�t�ndu-se �n ghearele > mor�ii "elibereaz�" cele dou� femei. Adic�, > avem oroarea s� asist�m la apari�ia a dou� f�pturi > par�ial digerate care se pare c� nu au murit, ci cu > non�alan�� �i reiau firul vie�ii. Mai r�u ca �n > filmele horror! �i ne mai �ntreb�m de ce exist� copii > deregla�i din toate punctele de vedere. > > Asemenea �nchipuiri ale unei min�i bolnave se "servesc" > copiilor �ntre 2 �i 7 ani ! Nici nu mai vorbesc despre > marea oroare a literaturii mondiale: "Alb� ca > Z�pada" - auzi alb�, imaculat� �i ea tr�ie�te sub > acela�i acoperi� nu cu unul, ci cu 7 > b�rba�i! > Ru�ine! Ru�ine! > Ru�ine! > > IRIS GOGORICI > > Psihoterapeut > |
||
ameno Postat pe 27 Octombrie 2010 16:49 |
||
REYYA asa o fi???? sa stiu ca daca e asa nu-i mai citesc povestea lui fiemea | ||
ameno Postat pe 27 Octombrie 2010 17:07 |
||
Sper ca avem cum sa sarim peste micile tribualtii ale unui spirit necultivat, dar doritor de afirmare, si sa revenim la ceea ce propunea topicul inca de la infiintare. | ||
anakin Postat pe 27 Octombrie 2010 23:56 |
||
bre anakine, pana sa ridici tu mingea la fileu, o cam daduse-n bara cu afirmarea, spiritu' ala... | ||
zambil Postat pe 28 Octombrie 2010 00:06 |
||
Fiecare face ce il duce, bre nea zambile.. ca doar nu pot impune cuiva sa nu se manifeste pe un forum. Doar ca daca nu si-ar gasi parteneri de joaca ar fi si spirit singuratic, si ar mai colinda pe aici ca bancile dupa rau-platnici, hehehe.. |
||
anakin Postat pe 28 Octombrie 2010 13:50 |
||
gata nu mai scrieti? | ||
persidadamian Postat pe 30 Octombrie 2010 22:41 |
||
eu am incercat sa modific m in n dar nu merge | ||
persidadamian Postat pe 30 Octombrie 2010 22:43 |
||
sido, si zici ca nu merge n din m?... ia sa-ncerc eu cu un text mai lung, chiar daca-i scurt... he,he,he... citea pentru a nu stiu cata oara aceleasi randuri si se straduia sa le afle intelesul... poate-o fi din cauza luminii - isi zise - si lasa descurajata cartea din mana... se freca cu dosul palmelor la ochi si decise sa mearga la culcare... da, e tarziu - mai adauga in gand - apoi se scula de pe canapea si se uita la ceasul din hol... deja 12 noaptea... il asteptase toata seara, ii promisese ca va dormi la ea, iar maine vor iesi in oras, sa manance undeva de ziua lor... se faceau doi ani de cand se cunoscusera... doi ani - si prin minte-i trecura in cateva secunde senzatiile acumulate a tot ce fusese frumos... o furnicatura placuta ii cobora din crestet pana-n varful degetelor si pielea i se increti de placere... ii telefonase pe la sase seara, si-i spuse ca s-a r putea s-ajunga pe la ea mai tarziu, intervenise ceva, ii va explica el cand va ajunge la ea... stia ca din cand in cand se mai iveau situatii din astea, dar nu-l intreba prea multe... era fericita cu el, asa cum era... doi ani trecusera ca un vis, era atat de bine in preajma lui incat nu se mai gandea la nimic altceva... asa il visase inca din adolescenta, fara sa-i stie chipul sau numele, la vremea aia... un barbat in fata caruia sa nu mai conteze nimic, langa care nu mai ramanea decat esenta ei pura de femeie... |
||
zambil Postat pe 31 Octombrie 2010 00:20 |
||
dupa telefonul lui, o mai sunase o prietena... au stat la taclale mai mult de trei sferturi de ceas, despre problemele fiecareia de la servici, despre mama laurei, care iar nu se simtea bine, apoi despre o reteta noua de salata cu fructe de mare... cand a vazut cat timp trecuse, a expediat-o pe laura scurt... vine radu, mai tarziu, hai ca mai vorbim maine... apoi isi facu un dus, isi puse pe ea un trening vechi - favoritul ei in casa, rontai repede ceva din frigider si se aseza la televizor, schimband canalele fara chef... pusese apoi mana pe cartea aia pe care nu mai reusea s-o termine, aruncand din cand in cand priviri fugare la ceas... offf... apoi isi tarsai papucii strengar catre dormitor si se dezbraca la iuteala de trening... pe perna se odihnea o camasuta de noapte de bumbac, scurta si cu bretele de dantela... doar nu era sa-l astepte pe radu in trening...bumbacul moale i se prelinse pe corp ca o adiere de primavara, iar ea chicoti fara sa vrea - la ce l-oi mai imbraca?... de fiecare data tremurase de placere cand mainile nervoase dar precise ale lui radu faceau sa dispare de pe ea pana si cele mai complicate piese de imbracaminte, de parca ar fi fost un magician... cu el, trupul ei era ca si gol, sau asa il simtea ea de fiecare data.. chiar si cand erau in oras... chicoti iarasi si trase patura sa se bage in pat... |
||
zambil Postat pe 31 Octombrie 2010 00:36 |
||
in clipa aceea se auzi scurt soneria de la usa... radu... un curent electric ii trecu prin corp si starea de oboseala ii pieri ca prin minune... grabi pasul spre usa, ciufulindu-si cu un gest scurt parul blond... o sa-i spun ca dormeam... se uita pe vizor si-l vazu acolo, stand in fata usii si privind in jos... radu... deschise repede usa, in timp ce cu cealalta mana isi cobora iute o bretea de pe umar... apoi lua o poza aparent incruntata si se propti de-a curmezisul cu o mana in sold.. la oara asta se vine?... el ridica privirea din pamant, o masura repede din cap pana-n picioare, apoi iar lasa ochii in jos... hai mai c-am glumit, zise ea, de data asta cu un zambet larg pe fata.. intra - si se dadu la o parte din cadrul usii, sprijinindu-se de perete si indoind un picior strengareste... radu ramase nemiscat un timp, apoi ridica iar privire si se uita insistent la ea, fara sa zica nimic... avea o privire ciudata, pe care nu i-o cunoscuse pana acum... un nou val, de data asta rece, ii cobora din crestet pana-n talpi... ce e, s-a intamplat ceva? - mai intreba ea, in timp ce piciorul strengar ii cobora lent pe podea... |
||
zambil Postat pe 31 Octombrie 2010 00:51 |
||
poate e mai bine sa nu intru - zise el fara sa-si ridice privirea... statea drept, dar oarecum adus de spate, apoi un oftat ca un suierat scurt veni dinspre el... cum sa nu intri? - spuse ea zapacita, in timp ce de undeva din adanc un val tacut se ridica sii bloca respirata... nu inteleg... stii - facu el iar dupa o pauza - de fapt am venit sa-ti spun ca... ma rog, sa-ti spun ca nu pot sa stau in seara asta... bine - ingaima ea - dar pentru asta puteai sa-mi dai un telefon... ultimele cuvinte ii iesisera fortat, de parca ceva i le impingea din piept... dar ce este, ce s-a intamplat?... de fapt - adauga el - nu e vorba numai de seara asta... simti ca i se face un gol in stomac si un vajait crescand o facea sa nu mai auda bine spusele lui... se inrosise brusc, apoi ii pali si umerii ii cazura fara voie... cu un gest inconstient isi aseza breteaua rebela la loc, pe umar, apoi isi cuprinse corpul cu mainile... da - zise iar el, tot fara sa ridice privirea din pamant... trebuia sa vin sa ti-o spun asa, in fata... nu mai putem sa ne vedem... ea il privea cu ochi sticlosi, in timp ce maxilarele ii intepeneau si n-o mai lasau sa spuna nimic... nu stiam ca o sa ajungem aici - continua el... adica, poate stiam, dar n-am putut sa-ti spun pana acum... trebuia sa vin sa-ti spun... iarta-ma... mai statu un pic fara sa mai zica nimic, isi baga mainile in buzunare si ridica privirea sprea ea... esti bine? - adauga el, vazandu-i paloarea de pe fata... ea nu raspunse nimic... gandurile i se invalmaseau in cap, dar nu mai putea sa deschida gura... noroc ca apucase sa se sprijine de perete, pentru ca simtea cum i se taiau picioarele... mai statura o vreme asa, in pragul usii, apoi el scoase mainile din buzunar, isi drese glasul si adauga: pai, cam asta este... mai vru sa adauge ceva, apoi renunta, ii spuse noapte buna si se indrepta catre lift... chema liftul si astepta, fara sa mai intoarca privirea, apoi deschise usa, intra in cabina, inchise usile si o raza de lumina cobora cu zgomot prin gemuletul ingust... |
||
zambil Postat pe 31 Octombrie 2010 01:12 |
||
ea ramase multa vreme in pragul usii, fara sa se poata misca... privirea i se impaienjanise si lacrimi mari ii curgeau pe obraji, apoi se prelugeau pe barbie si-i picurau pe piept... intr-un tarziu un icnet scurt ii tasni din piept, si atat... cu gesturi moi inchise usa, apoi se sprijini de ea si iar ramase nemiscata, in timp ce lacrimile continuau sa curga fara oprire... ramase asa mult timp... ... un tarait puternic la usa o facu sa tresara din starea aia paralizanta... se departa de usa, isi sterse masinal lacrimile cu dosul palmelor, in timp ce mintea ii revenea incet din starea de inghet... pietul incepu sa i se zbata sacadat... apoi gandi ca e iar radu... a fost o gluma - ii iesi de undeva din inconstient, fara sa judece situatia... se repezi la usa, o deschise brusc, apoi scoase un strigat gutural si se dadu iute doi pasi inapoi, ingrozita... in fata usii, cativa pitici monstruosi priveau la ea in tacere... simti ca i se intuneca vedera si era aproape sa se prabuseasca... trick or treat - izbucnira monstrii, cu glasuri pitigaiate... |
||
zambil Postat pe 31 Octombrie 2010 01:24 |
||
hai, happy halloween d-ala, vorba cuiva... he,he,he... | ||
zambil Postat pe 31 Octombrie 2010 01:25 |
||
zambilu' mie imi place ca la balamuc de blonda ta,mami.. ce pasionala e, a draq...mai ca as lua-o acasa... cum da ea din picioruse acolo,bunaciunea nabii... |
||
iasomia Postat pe 31 Octombrie 2010 09:27 |
||
bata-te groaza,nene...ce ma speriasi... |
||
preci Postat pe 31 Octombrie 2010 09:43 |
||
misto bine c-or aparut monstruletzii , ca ma intristasem |
||
bluelight Postat pe 31 Octombrie 2010 09:46 |
||
asta era si mesaju', optimist... viata-i plina de bucurii... he,he,he... | ||
zambil Postat pe 31 Octombrie 2010 09:53 |
||
asta da Zambil merge, e faina povestioara hehehehe mi-a placut felul in care ai descris emotiile ei, finalul a fost putin ciudat dar fain |
||
persidadamian Postat pe 31 Octombrie 2010 10:11 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
SI TU POTI AJUTA!!!!! | 22 | De la: yanyacharberet 10 Noiembrie 2009 21:06 |
muiel vine de la manuel | 3 | De la: hermosa20 1 Iulie 2012 18:05 |
fetelor spuneti-va parerea va rog:* | 3 | De la: tutankhamon 13 Iulie 2009 01:07 |
|
||
test beton: gasiti o cheie in padure, noaptea. cum arata cheia? | 49 | De la: fleurdelis 25 Decembrie 2009 00:22 |
sex and the city! | 90 | De la: fleurdelis 5 Iunie 2010 17:39 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară