Autori:Dr. Tomina Popescu, Dr. Maria Mota Bolile cardiovasculare ucid mai multi oameni intr-un an decat urmatoarele sapte cauze de mortalitate adunate (American Heart Association, 1997). Cardiopatia ischemica cronica este cea mai frecventa cauza de mortalitate dintre toate afectiunile cardiovasculare, 50% dintre decesele de origine cardiaca fiind rezultatul acesteia. Se considera ca una din 9 femei si unul din 6 barbati cu varste cuprinse intre 45-64 ani sufera de o afectiune cardiaca. Dupa varsta de 65 de ani , una din 3 femei si unul din 8 barbati sunt afectati. In ceea ce priveste infarctul miocardic acesta reprezinta principala cauza de mortalitate in general, Romania nefiind o exceptie. Mortalitatea de cauza cardiovasculara creste cu varsta si rasa, fiind cea mai ridicata la rasa negra, urmata apoi de rasa alba, pe ultimul loc aflandu-se asiaticii si hispanicii. Vom incerca in continuare sa oferim cateva principii de alimentatie in principalele afectiuni cardiovasculare, cunoscandu-se faptul ca tarile care au impus o schimbare in stilul de viata al populatiei (in special in alimentatie) au obtinut rezultate notabile in prevalenta maladiilor cardiovasculare. http://www.terapii-naturiste.com/terapii_cblog/2010/11/02/dieta-in-afectiunile-cardiovasculare-partea-i/ |
anamariatoma Postat pe 2 Noiembrie 2010 10:52 |
---|
care in final se lasa cu reclama la un produs "infailibil", care "previne infarctul miocradic si AVC-ul", nu-i asa?! oare de ce am senzatia ca am ghicit??:P :)) |
eu_geminy Postat pe 2 Noiembrie 2010 11:05 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
dieta | 8 | De la: garbo166660 9 Noiembrie 2011 11:06 |
ce droguri sunt sapte pacate si diavol rosu????? | 2 | De la: panty_C 29 Ianuarie 2012 16:25 |
Carti despre dieta | 17 | De la: myry 10 Mai 2010 15:18 |
|
||
dieta cu banane | 46 | De la: letitia1 15 Aprilie 2014 17:36 |
Dietele pot fi periculoase,daca se respecta moda ! | 1 | De la: VOIAJOR 9 Ianuarie 2013 21:10 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară