Autori:Dr. Tomina Popescu, Dr. Maria Mota Bolile cardiovasculare ucid mai multi oameni intr-un an decat urmatoarele sapte cauze de mortalitate adunate (American Heart Association, 1997). Cardiopatia ischemica cronica este cea mai frecventa cauza de mortalitate dintre toate afectiunile cardiovasculare, 50% dintre decesele de origine cardiaca fiind rezultatul acesteia. Se considera ca una din 9 femei si unul din 6 barbati cu varste cuprinse intre 45-64 ani sufera de o afectiune cardiaca. Dupa varsta de 65 de ani , una din 3 femei si unul din 8 barbati sunt afectati. In ceea ce priveste infarctul miocardic acesta reprezinta principala cauza de mortalitate in general, Romania nefiind o exceptie. Mortalitatea de cauza cardiovasculara creste cu varsta si rasa, fiind cea mai ridicata la rasa negra, urmata apoi de rasa alba, pe ultimul loc aflandu-se asiaticii si hispanicii. Vom incerca in continuare sa oferim cateva principii de alimentatie in principalele afectiuni cardiovasculare, cunoscandu-se faptul ca tarile care au impus o schimbare in stilul de viata al populatiei (in special in alimentatie) au obtinut rezultate notabile in prevalenta maladiilor cardiovasculare. http://www.terapii-naturiste.com/terapii_cblog/2010/11/02/dieta-in-afectiunile-cardiovasculare-partea-i/ |
anamariatoma Postat pe 2 Noiembrie 2010 10:52 |
---|
care in final se lasa cu reclama la un produs "infailibil", care "previne infarctul miocradic si AVC-ul", nu-i asa?! oare de ce am senzatia ca am ghicit??:P :)) |
eu_geminy Postat pe 2 Noiembrie 2010 11:05 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Nu mai pot face dragoste cu sotia mea.. | 185 | De la: garbo000907 12 Noiembrie 2012 20:41 |
Pentru o detoxifiere naturala si sanatoasa ! | 1 | De la: fittnescoffe 16 Martie 2012 10:35 |
despre terapia gerson.. | 12 | De la: relu_eu2001 18 Iunie 2012 15:51 |
|
||
cura cu oua de prepelita | 12 | De la: garbo263104 29 Februarie 2012 21:20 |
dieta de 90 de zile! | 12 | De la: garbo193162 8 Iulie 2014 16:36 |
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice