'Adrian Paunescu-te saluta generatia in blugi'

Soarta. Imi apare "Modifica" la mesajul tau
Dar pentru alde nea ala era o vorba din batrani: neam prost din [biip] stramba. Hi hi hi! Sa vezi ce material are vuvu iar maine
Thor_again
Postat pe 7 Noiembrie 2010 22:56
am citit comentariile tuturor.si cele pro si cele anti Paunescu Adrian si pe cele impotriva celei care a deschis acest topic.

nu voi cobori la nivelul celor care au fost impotriva,pentru a nu intra in lumea lor intunecata de ura,de rautate,de perversitate si lista poate continua.

ii las in in murdaria sufletelor lor,pt ca nu eu am dreptul sa le judec faptele .

exista insa un Dumnezeu de care ne rusinam sau ne amintim,doar atunci cand ne doare.

"am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca.tot ce poti sa faci este sa iubesti.

restul depinde de ceilalti."(Octavian Paler)

vuvuzela
Postat pe 8 Noiembrie 2010 01:31
heeeey, hello, vuvu!...
gata misiunea? ai fost la parastas?:P
:))
eu_geminy
Postat pe 8 Noiembrie 2010 01:34
Gemy,crezi ca intrebarea ta,merita raspuns?
vuvuzela
Postat pe 8 Noiembrie 2010 01:39
De la: vuvuzela, la data 2010-11-08 01:31:10am citit comentariile tuturor.si cele pro si cele anti Paunescu Adrian si pe cele impotriva celei care a deschis acest topic.

nu voi cobori la nivelul celor care au fost impotriva,pentru a nu intra in lumea lor intunecata de ura,de rautate,de perversitate si lista poate continua.

ii las in in murdaria sufletelor lor,pt ca nu eu am dreptul sa le judec faptele .

exista insa un Dumnezeu de care ne rusinam sau ne amintim,doar atunci cand ne doare.

"am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca.tot ce poti sa faci este sa iubesti.

restul depinde de ceilalti."(Octavian Paler)

Vuvu, aprecieri pentru postarea asta! In special pentru citatul dat.
m_ada
Postat pe 8 Noiembrie 2010 01:41
De la: vuvuzela, la data 2010-11-08 01:39:26Gemy,crezi ca intrebarea ta,merita raspuns?

vuvu, absolut nicio postare a mea nu cere/merita vreun raspuns.

doar ca nu am mai considerat necesar sa specific asta de fiecare data.

deci nici acum...:))
eu_geminy
Postat pe 8 Noiembrie 2010 01:43
vuuuNvuuuu...

te-ai suparaaaaat?...:O
eu_geminy
Postat pe 8 Noiembrie 2010 01:51
Mada si Gemy,multumesc si voua pt cuvintele frumoase.

ceva s-a rupt in sufletul meu.mi-am dat seama ce mi-a lipsit mereu.

si anume ,simtamantul libertatii "generatiei in blugi" si creatorul ei.

vuvuzela
Postat pe 8 Noiembrie 2010 01:56
vuvu, eu am scris fiindca asa am simtit.
ca si daca ma enervai, la fel de "frumos" postam...:P
stii ca nu ma feresc.
pentru mine, faci parte din categoria userilor care merita sa le raspund.
eu_geminy
Postat pe 8 Noiembrie 2010 01:59
voi intra mereu in acest topic,trecand desigur peste comentariile lipsite de bun simt,pt a scrie lui si despre Adrian Paunescu.voi mai transcrie si din opera lui,ceea ce imi va face bine sufleteste.invit pe oricine,cand simte ca ceva ii lipseste,sa intre pe acest topic.pt despartire insa

voi scrie transcrie acum;Versuri "Vasile Seicaru feat Adrian Paunescu - La adio, tu"

LA ADIO TU

"1.Se afla litere si farduri
Si niste munti sunt intre noi
Dosare-nchise, triste garduri
Si nici n-o sa mai vina apoi.
In pragul iernii absolute
Saruta-mi tampla alba, hai
Si-apoi scufunda-te si du-te
In orizontul altui grai.

R: Nici nu pot nimic sa-ti spun
Pe curand sau ramas bun
Aparu, numai nu,
La adio tu.

2.De ce sa-ti spun la revedere
N-as mai avea nici un motiv
"Adio" drepturile-si cere
Ca te-am pierdut definitiv.
Si de la mine pana la tine
Cuvantul insusi va-ngheta
Nici sa te strig nu stiu prea bine
Versuri Vasile Seicaru feat Adrian Paunescu - La adio, tu
de pe http://www.versuri.ro
Iubita mea, pierduta mea.

3.Cand te-am vazut ultima oara
Stiai si tu, plangeai si tu
Si-ai plecat cu tot cu gara
Nici tren nu mai exista, nu.
Eu m-am intors inca o data
Voiam sa vin pe urma ta
Dar unde-i linia ferata
Parca a luat-o cineva.
4.Eu ti-as mai spune amanunte
Destinul de-as putea sa-l schimb
Iubita mea de peste munte
Iubita mea de peste timp.
Pe cea de-atunci n-o voi gasi-o
Si eu acela am murit
Sub cinic nuclear adio
Noi bietul cuplu parjolït"
vuvuzela
Postat pe 8 Noiembrie 2010 02:15
De la: eu_geminy, la data 2010-11-08 01:59:27vuvu, eu am scris fiindca asa am simtit.
ca si daca ma enervai, la fel de "frumos" postam...:P
stii ca nu ma feresc.
pentru mine, faci parte din categoria userilor care merita sa le raspund.

"multumesc Gemy,dar sufletul imi plange si inima ma doare,simt nevoia numai de alinare.

ceva ma leaga de acest poet si plecarea lui vremelnica,nu stii cat o regret.

am citit ca l-ai cunoscut pe Andrei.as vrea cand doresti,sa imi povestesti de ei.'(Alexandra Sirbu"
vuvuzela
Postat pe 8 Noiembrie 2010 02:26
iti spun in privat, vuvu... dar nu acum, ca inca lucrez.
da si tu un accept.
eu_geminy
Postat pe 8 Noiembrie 2010 02:29
Baiatu', vezi ca nu prea stii romaneste, daca ai fi fost la cenaclu, aflai ca se scrie "nu mi-era", da? (adica, nu era mie dor...asta ca sa intelegi si tu...) pe Paunescu nu-l plang dacat incultii si invidiosii, stii tu vorba aia cu strugurii acri, nu? Te astepti sa-planga Manolescu, Patapievici sau altii actuali care au fost niste securisti mediocri si nemultumiti...Ar fi vrut ei sa fie ca Paunescu. Tu nu ai fost, probabil, la nici un spectacol Flacara sa vezi ce era acolo, nu ai crescut cu el si nu-l intelegi, asa cum, probabil, nu intelegi multe alte fenomene artistice din Romania, dar asta-i altceva...In general, nu arunca cu noroi, este mai bine daca nu esti sigur pe tine.
halip1
Postat pe 8 Noiembrie 2010 08:27

>> Adrian Paunescu >> Fat-Frumos

"Oameni, oameni, fratii mei,
Disperatii, fericitii,
V-ati spalat de superstitii,
De demoni si dumnezei.

�nsa-i nu-i destul folos
Daca peste tot ce este
V-ati spalat si de poveste,
L-ati pierdut pe Fat-Frumos.

Vin la voi acum pl�ng�nd,
Gura-mi s�ngera ca rana,
Unde este Cons�nzeana,
�n ce bolti, pe ce pam�nt?

Ma ridic pl�ng�nd de jos,
Ca la un pierdut examen,
Unde va e basmul, oameni.
Ce-ati facut cu Fat-Frumos?

Fat-Frumos n-a existat,
N-a stat nimanui �n cale,
Era numai visul moale
Al vreunui trist baiat.

Mai visati de vreti sa fiti
Fericiti cu capu-n perna,
Feriti epoca moderna
De rigizi si scof�lciti.

Din prea mult entuziasm
Sa nu spargeti Voronetul,
Dati-i voi mai mare pretul,
Oameni, mai r�vniti la basm.

Voi, care aveti copii,
Nu-i lasati sub g�nd satanic,
Sa respire sterp, mecanic,
Ca si c�nd nu ar fi.

Dobor�ti himera jos,
Oameni, reveniti �n lume,
Pe umana noastra culme
Regasiti pe Fat-Frumos.

Fat-Frumos si toti ai lui,
Fiinca unde nu-i poveste
Lume nu-i si om nu este
Si, de fapt, nimica nu-i.

El venea la noi pe jos
Si ni l-au rapit piratii,
Vamesi vigilenti, redati-i
Actele lui Fat-Frumos.

Dati-i viata �napoi,
Ochii mari, miscarea buzii,
Fat-Frumosul din iluzii
Si frumos numai prin voi"
vuvuzela
Postat pe 8 Noiembrie 2010 08:50
Vuvu, cine a fost luminat si incalzit de Flacara lui Adrian Paunescu ramane asa pentru totdeauna, omul a murit dar flacara lui nu pentru ca suntem noi sa o ducem mai departe...
A insemnat mult pentru generatia in blugi! Ne-a hranit, ne-a educat, ne-a infrumusetat si ne-a dat merinde pentru drumul lung si greu. A fost un generos, un inimos, a dat si iar a dat...
Luna_in_capricorn
Postat pe 8 Noiembrie 2010 09:12
De la: Luna_in_capricorn, la data 2010-11-08 09:12:00Vuvu, cine a fost luminat si incalzit de Flacara lui Adrian Paunescu ramane asa pentru totdeauna, omul a murit dar flacara lui nu pentru ca suntem noi sa o ducem mai departe...
A insemnat mult pentru generatia in blugi! Ne-a hranit, ne-a educat, ne-a infrumusetat si ne-a dat merinde pentru drumul lung si greu. A fost un generos, un inimos, a dat si iar a dat...

draga mea,regret ca nu am facut parte din" generatia in blugi si tenisi".versurile lui fac parte din valoarea acelei generatii.or fii scris pe crucea lui,asa cum isi dorea el;"a iubit valorile"?pacat ca nu a trait si pentru generatia de azi!
vuvuzela
Postat pe 8 Noiembrie 2010 09:25
Stiu, Vuvu, Romania ar arata cu totul altfel...
Luna_in_capricorn
Postat pe 8 Noiembrie 2010 09:51
De la: garbo172845, la data 2010-11-05 20:07:58Durerea zilei astazi ma incearca
Hai fa-te bine, vine ziua mea
Atata lume catre ceruri pleaca
Te rog taicuta inca nu pleca

Ca vine iarna frigul o stii bine
As vrea de sarbatori ca sa ramai
La Barca poate mergem iar poimaine
La casa cu miresme de gutui

Cand in gradina se alearga ploaia
Si fuge cu mici tropote in Deal
Cand de cuvantul tau arde odaia
Si soarele se urca in Ardeal

Taranii isi vor vinde-n veci recolta
Fumand tigari in subredele porti
Si vinul se va arcui in bolta
De frunze galbene si de ochi morti

Masini vor curge pe soseaua lunga
Copacii-nalti te-or saluta pe rand
Si nu vor mai avea lacrimi sa planga
Si soapte sa le-nsire delirand

Intoarce-te si nu pleca acuma
Pentru poet mai e un loc ramas
De ce in nori se frange-n lacrimi luna
Si-au disparut secundele din ceas

O umbra lira goala o sfarama
Si cartea se inchide in cuvinte
Poetul intre voi o sa ramana
O lacrima in suflete fierbinte

Orice am face asta e orandul
De umbre sortile tarziu se scutur
A mai ramas tacerea si cuvantul
Zburand usor ca somnul unui flutur.
ovidiuar
Postat pe 8 Noiembrie 2010 10:02
putea astpte pana la Craciun pt ca atunci se taie porcii da nu ma insale memoria si sigur nu la 22dec cand il fugarea lumeape stada si sa scape de linsaj s-a coicotat ca o pupaza pe gardul a,basadei SUAacum gata nu ne mai otaveste pe posturile de tv cu vomele lui nationaliste de 2 bani
ovidiuar
Postat pe 8 Noiembrie 2010 10:11
super rasp tau la icteria aceasta generala in definitiv nu am murit decat un omce verifica simplu in orice gen siin loc de caracter avea un closet-buda! :sml-hap
ovidiuar
Postat pe 8 Noiembrie 2010 10:16

macar A Z I ca este o mare sarbatoare...si ar trebui sa ne masuram cuvintele
dar...

cu masura cu care masurati,vi se va MASURA!!!
LILO
Postat pe 8 Noiembrie 2010 10:22
ce vorbesti, LILO... oamenii isi pot lua adio de la bun simtz sau de la credinta oricand doresc. mi se pare democratic...:))
eu_geminy
Postat pe 8 Noiembrie 2010 10:51
De la: garbo134825, la data 2010-11-08 10:11:48 putea astpte pana la Craciun pt ca atunci se taie porcii da nu ma insale memoria si sigur nu la 22dec cand il fugarea lumeape stada si sa scape de linsaj s-a coicotat ca o pupaza pe gardul a,basadei SUAacum gata nu ne mai otaveste pe posturile de tv cu vomele lui nationaliste de 2 bani

sunt uimita de mintea ta.este o' tabula rasa".mai persevereaza!sigur vei ajunge tehnocrata.
vuvuzela
Postat pe 8 Noiembrie 2010 11:25
pe bune, vuvu... chiar te uimeste?...:))
eu_geminy
Postat pe 8 Noiembrie 2010 11:28
De la: eu_geminy, la data 2010-11-08 11:28:04pe bune, vuvu... chiar te uimeste?...:))

adevarul este de mai multe feluri,obiectiv,absolut,relativ si concret.depinde de ea ,in care se

regaseste.eu mi-am spus parerea .
vuvuzela
Postat pe 8 Noiembrie 2010 11:40
voiam sa spun ca pe mine nu ma uimesc prostia, ipocrizia, rautatea, caracterele infecte.
e plina lumea de ele.
asa ca... nu ma impresioneaza deloc.:P
eu_geminy
Postat pe 8 Noiembrie 2010 11:46
Gemy,ma intreb totusi daca avea vre-o" datorie" neplatita,su a facut-o gratuit?
vuvuzela
Postat pe 8 Noiembrie 2010 11:56
da'nu mai bine nu te intrebi?...ai neuroni pentru asa ceva?...:))
ia-l ca atare.
:P
eu_geminy
Postat pe 8 Noiembrie 2010 11:57
De la: halip1, la data 2010-11-08 08:27:16Baiatu', vezi ca nu prea stii romaneste, daca ai fi fost la cenaclu, aflai ca se scrie "nu mi-era", da? (adica, nu era mie dor...asta ca sa intelegi si tu...)

Mamica, mai pune manutza totusi pe gramatica aia. "Mie", "imi", "mi" sunt pronume personale la persoana 1 singular, cazul dativ. Forma pozitiva prescurtata corecta este "mi-era", forma NEGATIVA corecta este "nu-mi era" sau "nu mi-era"
Intrebarea care se pune partii de propozitie este CUI? iar raspunsul este "mie, imi, mi" Repet, cazul DATIV, daca ai auzit de el. Sa-ti mai spun ca are functie de complement indirect?
De unde ati aparut, fratilor, toti agramatii astia care dati lectii pe aici?

In alta ordine de idei: NU sunt de acord sa se sara calul in genul acelui garbo nu stiu cat. Daca apreciaza raspunsul meu, trebuie sa spun ca NU ma onoreaza acea "apreciere". Am spus-o si o repet: UNA a fost OMUL Paunescu -si e treaba altuia acum sa il judece pentru ce a facut bun sau rau- si cu totul ALTA POETUL Paunescu. Da, am mai spus-o, si mie mi-au placut si imi plac unele poezii de-ale lui. Nu toate, dar asta e alta mancare de peshte. De la a aprecia insa o poezie sau mai multe si pana la a-l compara cu Eminescu, ba chiar la a-l pune pe aceeasi treapta valorica, este cale lunga, doamnelor si domnilor!

PS: rog agramatii si retardatii care mi se adreseaza sa reciteasca postarile mele. Nu ca ar avea vreo importanta parerile lor, dar daca tot se pretind "deontologi" si culti, sa incerce totusi sa inteleaga ceea ce am scris eu, inainte de a da cu mucii in fasole .
Cred ca in aprecierile fata de Paunescu am fost totusi foarte echilibrat, fara a-l insulta.
Mai rasfirati, baietii, mai rasfirati...
Thor_again
Postat pe 8 Noiembrie 2010 11:59
De la: Thor_again, la data 2010-11-08 11:59:52
De la: halip1, la data 2010-11-08 08:27:16Baiatu', vezi ca nu prea stii romaneste, daca ai fi fost la cenaclu, aflai ca se scrie "nu mi-era", da? (adica, nu era mie dor...asta ca sa intelegi si tu...)

Mamica, mai pune manutza totusi pe gramatica aia. "Mie", "imi", "mi" sunt pronume personale la persoana 1 singular, cazul dativ. Forma pozitiva prescurtata corecta este "mi-era", forma NEGATIVA corecta este "nu-mi era" sau "nu mi-era"
Intrebarea care se pune partii de propozitie este CUI? iar raspunsul este "mie, imi, mi" Repet, cazul DATIV, daca ai auzit de el. Sa-ti mai spun ca are functie de complement indirect?
De unde ati aparut, fratilor, toti agramatii astia care dati lectii pe aici?

In alta ordine de idei: NU sunt de acord sa se sara calul in genul acelui garbo nu stiu cat. Daca apreciaza raspunsul meu, trebuie sa spun ca NU ma onoreaza acea "apreciere". Am spus-o si o repet: UNA a fost OMUL Paunescu -si e treaba altuia acum sa il judece pentru ce a facut bun sau rau- si cu totul ALTA POETUL Paunescu. Da, am mai spus-o, si mie mi-au placut si imi plac unele poezii de-ale lui. Nu toate, dar asta e alta mancare de peshte. De la a aprecia insa

o poezie sau mai multe si pana la a-l compara cu Eminescu, ba chiar la a-l pune pe aceeasi treapta valorica, este cale lunga, doamnelor si domnilor!

PS: rog agramatii si retardatii care mi se adreseaza sa reciteasca postarile mele. Nu ca ar avea vreo importanta parerile lor, dar daca tot se pretind "deontologi" si culti, sa incerce totusi sa inteleaga ceea ce am scris eu, inainte de a da cu mucii in fasole .
Cred ca in aprecierile fata de Paunescu am fost totusi foarte echilibrat, fara a-l insulta.
Mai rasfirati, baietii, mai rasfirati...

TARE MAI ESTI DESTEPT!!!!!!!! VEZI SA NU-TI IASA PE NAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!CA TINE ASA DESTEPT NU MAI GASESTI, DAR AL NAIBII DE AFURISIT
garbo057279
Postat pe 8 Noiembrie 2010 12:16

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
STITI UNDE POT GASI CARTEA "OCHII CARE TRADEAZA"-E.HESS? 1 De la: eu2009 12 August 2010 12:14
Carti personalizate pentru copii si adulti 10 De la: garbo_401546 22 August 2019 14:50
Vand carti vechi 2 De la: garbo253844 13 Iunie 2013 14:14
editura elena francisc 4 De la: ilincaionel 31 Mai 2010 21:28
Scriitoare noua? - Melody Page 12 De la: Andreea_Ade_1 3 Decembrie 2016 07:48
Setari Cookie-uri