nu-i bai! las' sa fie la numar |
||
koala Postat pe 9 Noiembrie 2010 11:48 |
||
---|---|---|
aaa....si nu ziceai ceva de rating ? ia uite nene .... ! |
||
koala Postat pe 9 Noiembrie 2010 11:51 |
||
he he he... s-a facut, mey koala. la rating sa fie!:)))) stai ca nici macar n-am verificat daca n-ai bagat cumva la plezneala versuri de Emil Brumaru,... ca tot nu se prinde lumea...:P iti dai seama ca acuma stau aciulea ca sa apar "topping"u' lu' vuvu!...:))) |
||
|
||
eu_geminy Postat pe 9 Noiembrie 2010 11:55 |
||
aha!acum te faci paznic cu acte in regula n-am bagat in plus si nici la vrajeala,ca doar am copiat.... |
||
koala Postat pe 9 Noiembrie 2010 12:02 |
||
koala, nu ma fac paznic cu acte, ca nici altii n-au niciun fel de acte si vor sa faca reguli. poate eventual ma fac sef de obiectiv, na!:PP :))) cat despre copiat... mai copiaza atatia altii, dupa care incep sa comande...:P tu de ce-ai face exceptie? e loc de afirmare!:)))) noroc cu vuvu!:P |
||
eu_geminy Postat pe 9 Noiembrie 2010 12:05 |
||
" e loc de afirmare!:)))) " asta-i TAREEEE da sa te tuc! |
||
koala Postat pe 9 Noiembrie 2010 12:11 |
||
koala Postat pe 9 Noiembrie 2010 12:13 |
||
pai daca tot ne ocupam de "Concluzii" pe-aciulea, eu zic ca e una pertinenta, fatza de altele. tu nu vezi ce "lupte grele" se dau aici? se aprind de zici ca le iei "micul din scobitoare"... ca sa nu zic altceva...:D :))))) |
||
eu_geminy Postat pe 9 Noiembrie 2010 12:15 |
||
Da, ai dreptate Neo! te-asi intreba cati ani ai? Edith | ||
garbo171586 Postat pe 9 Noiembrie 2010 21:43 |
||
De la: onelia, la data 2010-11-09 09:30:16De la: vuvuzela, la data 2010-11-09 01:22:03Gemy daca Paunescu este o rusine pt un topic,inseamna ca noi toti trebuie sa ne spanzuram.nu mai exista credinta,bun simt ,onoare,umanitate,deci trebuia sa plecam in locul Maestrului. reciteste la ce am dat raspunsul la care faci referire.si l-am dat in apararea Maestrului. iti multumesc si pt celelalte 2 comentarii,referitoare la o anume manipulare.apreciez modul inteligent in care judeci aspectele.trage tu concluziile,comentariului acesta,dar pastreaza-l pt tine.imi plac oamenii inteligenti si le recunosc meritele. |
||
vuvuzela Postat pe 9 Noiembrie 2010 22:42 |
||
mey vuvu... tu crezi ca iti mai pazesc topicul mult?... lasa naibii misiunea aia... treci la schimbu' trei, ca te raportez la shefa!...:P :)))) |
||
eu_geminy Postat pe 9 Noiembrie 2010 22:42 |
||
Mihai Eminescu -------------------------------------------------------------------------------- Cu m�ine zilele-�i adaogi... Cu m�ine zilele-�i adaogi, Cu ieri via�a ta o scazi �i ai cu toate astea-n fa�� De-a pururi ziua cea de azi. C�nd unul trece, altul vine �n ast� lume a-l urma, Precum c�nd soarele apune El �i r�sare undeva. Se pare cum c� alte valuri Cobor mereu pe-acela�i vad, Se pare cum c�-i alt� toamn�, Ci-n veci acelea�i frunze cad. Naintea nop�ii noastre umbl� Cr�iasa dulcii dimine�i; Chiar moartea �ns�i e-o p�rere �i un vistiernic de vie�i. Din orice clip� trec�toare �st adev�r �l �n�eleg, C� sprijin� vecia-ntreag� �i-nv�rte universu-ntreg. De-aceea zboare anu-acesta �i se cufunde �n trecut, Tu ai �-acum comoara-ntreag� Ce-n suflet pururi ai avut. Cu m�ine zilele-�i adaogi, Cu ieri via�a ta o scazi, Av�nd cu toate astea-n fa�� De-a purure ziua de azi. Priveli�tile sclipitoare, Ce-n repezi �iruri se di�tern, Repaos� nestr�mutate Sub raza g�ndului etern. Ati inteles?!? |
||
O_K Postat pe 9 Noiembrie 2010 22:55 |
||
De la: eu_geminy, la data 2010-11-09 22:42:01mey vuvu... |
||
vuvuzela Postat pe 9 Noiembrie 2010 23:08 |
||
Mihai Eminescu -------------------------------------------------------------------------------- Epigonii C�nd privesc zilele de-aur a scripturelor rom�ne, M� cufund ca �ntr-o mare de vis�ri dulci �i senine �i �n jur parc�-mi colind� dulci �i m�ndre prim�veri, Sau v�d nop�i ce-ntind deasupr�-mi oceanele de stele, Zile cu trei sori �n frunte, verzi dumbr�vi cu filomele, Cu izvoare-ale g�ndirii �i cu r�uri de c�nt�ri. V�d poe�i ce-au scris o limb�, ca un fagure de miere: Cichindeal gur� de aur, Mumulean glas de durere, Prale firea cea �ntoars�, Daniil cel trist �i mic, V�c�rescu c�nt�nd dulce a iubirii prim�var�, Cantemir croind la planuri din cu�ite �i pahar�, Beldiman vestind �n stihuri pe r�zboiul inimic. Lir� de argint, Sihleanu, - Donici cuib de-n�elepciune, Care, cum rar se �nt�mpl�, ca s� mediteze pune Urechile ce-s prea lunge ori coarnele de la cerb; Unde-i boul lui cuminte, unde-i vulpea diplomat�? S-au dus to�i, s-au dus cu toate pe o cale ne'nturnat�. S-a dus Pann, finul Pepelei, cel iste� ca un proverb. Eliad zidea din visuri �i din basme seculare Delta biblicelor sunte, profe�iilor amare, Adev�r sc�ldat �n mite, sfinx p�truns� de-n�eles; Munte cu capul de piatr� de furtune detunat�, St� �i azi �n fa�a lumii o enigm� n'explicat� �i vegheaz-o st�nc� ars� dintre nouri de eres. Bolliac c�nta iobagul �-a lui lan�uri de aram�; L-ale ��rii flamuri negre C�rlova o�tirea cheam�, �n prezent vr�je�te umbre dintr-al secolilor plan; �i ca Byron, treaz de v�ntul cel s�lbatic al durerii, Palid stinge-Alexandrescu sunta candel-a sper�rii, Descifr�nd eternitatea din ruina unui an. Pe-un pat alb ca un lin�oliu zace leb�da murind�, Zace palida vergin� cu lungi gene, voce bl�nd� - Via�a-i fu o prim�var�, moartea-o p�rere de r�u; Iar poetul ei cel t�n�r o privea cu �mb�tare, �i din lir� curgeau note �i din ochi lacrimi amare �i astfel Bolintineanu �ncepu c�ntecul s�u. Mure�an scutur� lan�ul cu-a lui voce ruginit�, Rumpe coarde de aram� cu o m�n� amor�it�, Cheam� piatra s� �nvie ca �i miticul poet, Smulge mun�ilor durerea, brazilor destinul spune, �i bogat �n s�r�cia-i ca un astru el apune, Preot de�tept�rii noastre, semnelor vremii profet. Iar Negruzzi �terge colbul de pe cronice b�tr�ne, C�ci pe mucedele pagini stau domniile rom�ne, Scrise de m�na cea veche a-nv��a�ilor mireni; Moaie pana �n coloarea unor vremi de mult trecute, Zugr�ve�te din nou, iar�i p�nzele posomor�te, Ce-ar�tau faptele crunte unor domni tirani, vicleni. �-acel rege-al poeziei, vecinic t�n�r �i ferice, Ce din frunze ��i doine�te, ce cu fluierul ��i zice, Ce cu basmul poveste�te - veselul Alecsandri, Ce-n�ir�nd m�rg�ritare pe a stelei blond� raz�, Acum secolii str�bate, o minune luminoas�, Acum r�de printre lacrimi c�nd o c�nt� pe Dridri. Sau vis�nd o umbr� dulce cu de-argint aripe albe, Cu doi ochi ca dou� basme mistice, ad�nce, dalbe, Cu z�mbirea de vergin�, cu glas bl�nd, duios, �ncet, El �i pune pe-a ei frunte m�ndru diadem de stele, O a�eaz�-n tron de aur, s� domneasc� lumi rebele, �i iubind-o f�r� margini, scrie: "visul de poet". Sau vis�nd cu doina trist� a voinicului de munte, Visul apelor ad�nce �i a st�ncelor c�runte, Visul selbelor b�tr�ne de pe umerii de deal, El de�teapt�-n s�nul nostru dorul ��rii cei str�bune, El revoac�-n dulci icoane a istoriei minune, Vremea lui �tefan cel Mare, zimbrul sombru �i regal. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Iar� noi? noi, epigonii?... Sim�iri reci, harfe zdrobite, Mici de zile, mari de patimi, inimi b�tr�ne, ur�te, M�ti r�z�nde, puse bine pe-un caracter inimic; Dumnezeul nostru: umbr�, patria noastr�: o fraz�; �n noi totul e spoial�, totu-i lustru f�r� baz�; Voi credea�i �n scrisul vostru, noi nu credem �n nimic! �i de-aceea spusa voastr� era sunt� �i frumoas�, C�ci de min�i era g�ndit�, c�ci din inimi era scoas�, Inimi mari, tinere �nc�, de�i voi sunte�i b�tr�ni. S-a �ntors ma�ina lumii, cu voi viitorul trece; Noi suntem iar�i trecutul, f�r� inimi, trist �i rece; Noi �n noi n-avem nimica, totu-i calp, totu-i str�in! Voi, pierdu�i �n g�nduri sunte, convorbea�i cu idealuri; Noi c�rpim cerul cu stele, noi m�njim marea cu valuri, C�ci al nostru-i sur �i rece - marea noastr�-i de �nghe�, Voi urma�i cu r�pejune cuget�rile regine, C�nd, plutind pe aripi sunte printre stelele senine, Pe-a lor urme luminoase voi asemenea merg��i. Cu-a ei candel� de aur palida �n�elepciune, Cu z�mbirea ei regal�, ca o stea ce nu apune, Lumina a vie�ii voastre drum de roze sem�nat. Sufletul vostru: un �nger, inima voastr�: o lir�, Ce la v�ntul cald ce-o mi�c� c�nt�ri molcome respir�; Ochiul vostru vedea-n lume de icoane un palat. Noi? Privirea scrut�toare ce nimica nu viseaz�, Ce tablourile minte, ce sim�irea simuleaz�, Privim reci la lumea asta - v� numim vizionari. O conven�ie e totul; ce-i azi drept m�ine-i minciun�; A�i luptat lupt� de�art�, a�i v�nat �int� nebun�, A�i visat zile de aur pe-ast� lume de amar. "Moartea succede vie�ii, via�a succede la moarte", Alt sens n-are lumea asta, n-are alt scop, alt� soarte; Oamenii din toate cele fac icoan� �i simbol; Numesc sunt, frumos �i bine ce nimic nu �nsemneaz�, �mp�r�esc a lor g�ndire pe sisteme numeroase �i pun haine de imagini pe cadavrul trist �i gol. Ce e cugetarea sacr�? Combinare m�iestrit� Unor lucruri n'existente; carte trist� �i-nc�lcit�, Ce mai mult o �ncifreaz� cel ce vrea a descifra. Ce e poezia? �nger palid cu priviri curate, Voluptos joc cu icoane �i cu glasuri tremurate. Strai de purpur� �i aur peste ��r�na cea grea. R�m�ne�i dar� cu bine, sunte firi vizionare, Ce f�cea�i valul s� c�nte, ce punea�i steaua s� zboare, Ce crea�i o alt� lume pe-ast� lume de noroi; Noi reducem tot la pravul azi �n noi, m�ini �n ruin�, Pro�ti �i genii, mic �i mare, sunet, sufletul, lumin�, - Toate-s praf... Lumea-i cum este... �i ca d�nsa suntem noi. 1870, 15 august Nici acum?!? |
||
O_K Postat pe 9 Noiembrie 2010 23:08 |
||
De la: vuvuzela, la data 2010-11-09 23:08:14De la: eu_geminy, la data 2010-11-09 22:42:01mey vuvu... |
||
eu_geminy Postat pe 9 Noiembrie 2010 23:14 |
||
OK... sunt super postatarile tale... sunt tot din Paunescu, nu???...:PPP :)))))))) |
||
eu_geminy Postat pe 9 Noiembrie 2010 23:17 |
||
banuiam eu ca asteptati sa vedeti incotro se indreapta corabia... am vrut doar sa va amintesc deosebirea dintre un poet national care a trait si a murit sarac...si un crai de curte veche care a trait o viata de huzur si a lasat in urma lui o avere de 3 500 000 EU...si... 5 (cinci) copii... acum aveti liber la comentari...scufundati corabia... |
||
O_K Postat pe 9 Noiembrie 2010 23:26 |
||
OK, nu scufundam corabia...:)) cel putin eu. si stiu si de ce.:P |
||
eu_geminy Postat pe 9 Noiembrie 2010 23:29 |
||
De la: eu_geminy, la data 2010-11-09 23:17:14OK... de ce simt oare o tristete ironica?pe barbati nu ii alegi dupa inteligenta.femeia are IQ mai ridicat ai recunoaste ca in spatele oricarui renumit ,se afla de fapt cea care ii creste renumele, satisfacandu-si interesele proprii.he he he un pupic ca sa iti treaca . asta o fi oare seductie sau interes? |
||
vuvuzela Postat pe 9 Noiembrie 2010 23:31 |
||
nu, mey vuvu, n-ai simtit bine...:) n-ai inteles. pe mine nu ma deranjeaza deloc ce a postat/spus OK... s-ar putea sa raspund mai incolo... stiu eu de ce...:)) |
||
eu_geminy Postat pe 9 Noiembrie 2010 23:35 |
||
De la: O_K, la data 2010-11-09 23:26:36banuiam eu ca asteptati sa vedeti incotro se indreapta corabia... as putea sa te contrazic o taruca, draga, Eminescu a fost omorat, pentru ca se impotrivea masoneriei, si actiunilor lor, si noi il stim doar ca poet, in realitate se afirmase mai mult ca editorialist si om politic, istoria care ni s-a predat e putin pe langa...de Paunescu nu stiu ce avere a lasat, si nici nu ma intereseaza |
||
casperphantom Postat pe 9 Noiembrie 2010 23:40 |
||
De la: O_K, la data 2010-11-09 23:26:36banuiam eu ca asteptati sa vedeti incotro se indreapta corabia... OK.aceasta nu este o corabie,pe care sa fii tu in stare sa o dobori.fara instigari pe acest site. eu cred in justitia divina.indiferent cate marsavii s-au scris de catre unii,sa lasam sa judece cel care are acest drept.fiecare isi primeste o rasplata pentru faptele sale.istoria e ciclica. si Maestrul recita din toti poetii renumiti.lui i-au placut valorile. |
||
vuvuzela Postat pe 9 Noiembrie 2010 23:42 |
||
cat despre craiul de curte veche, tu poate nu stii cum e sa fii arestat la domiciliu, intre anii 1985-1988 Paunescu a facut foame, fiind in arest la domiciliu, n-ar trebui sa vorbesti despre lucruri pe care doar le banui, doar de dragul de a purta o conversatie | ||
casperphantom Postat pe 9 Noiembrie 2010 23:51 |
||
acuma fac si eu o paranteza, fara o prea mare legatura cu subiectul... nu vad deloc in "Crai de curtea veche" o notiune dezonoranta. daca ar fi sa ma iau dupa cartea exceptionala a lui Mateiu Caragiale, as spune ca dimpotriva...;) :) |
||
eu_geminy Postat pe 9 Noiembrie 2010 23:56 |
||
De la: casperphantom, la data 2010-11-09 23:51:47cat despre craiul de curte veche, tu poate nu stii cum e sa fii arestat la domiciliu, intre anii 1985-1988 Paunescu a facut foame, fiind in arest la domiciliu, n-ar trebui sa vorbesti despre lucruri pe care doar le banui, doar de dragul de a purta o conversatie inteleg ca ai anumite interese meschine.incearca -ti metoda pe alt topic.este o rugaminte.multumesc! |
||
vuvuzela Postat pe 9 Noiembrie 2010 23:59 |
||
"vuvu-lina spu-ne drept: ca-te "fire"-ai tras in piept? vuv-ulina, vuvu-linaaaa"...:)))) |
||
eu_geminy Postat pe 10 Noiembrie 2010 00:05 |
||
mor de rassssssssssss...:)))))))))0 | ||
eu_geminy Postat pe 10 Noiembrie 2010 00:06 |
||
ce ii spui la fetita care a supravietuit acidentului si restul familiei ei au fost omoriti in terililul acident ce sa intamplat acum mai bine de 3 ani si paunescu (nevasasa). si el a profitat de pozitia sociala si de bani pe care dispune si a musamalizat torul. oare acuma sal cistim ???? | ||
garbo004330 Postat pe 10 Noiembrie 2010 00:07 |
||
De la: garbo004330, la data 2010-11-10 00:07:44ce ii spui la fetita care a supravietuit acidentului si restul familiei ei au fost omoriti in terililul acident ce sa intamplat acum mai bine de 3 ani si paunescu (nevasasa). si el a profitat de pozitia sociala si de bani pe care dispune si a musamalizat torul. oare acuma sal cistim ???? REPET.PE ACEST TOPIC NU SUNTEM LA JUDECATA.CU MASURA CU CARE CRITICI CU ACEASI MASURA VEI FII JUDECAT DE DIVINITATE.MAESTRULUI I-AU PLACUT VALORILE,NU NIMICNICIA.LA ADIO TU+ |
||
vuvuzela Postat pe 10 Noiembrie 2010 02:49 |
||
vuvu, vorbeste si tu mai in soapta, ca ma trezesti...:D :)))) |
||
eu_geminy Postat pe 10 Noiembrie 2010 02:51 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Lista de carti inainte de a muri | 23 | De la: garbo_1681 17 Iulie 2013 19:11 |
ce carti ai mai citit si ti-au placut ? | 7 | De la: garbo_475025 20 Septembrie 2017 21:20 |
Scriitoare noua? - Melody Page | 12 | De la: Andreea_Ade_1 3 Decembrie 2016 07:48 |
|
||
Ajutor! | 2 | De la: garbo_500784 18 Octombrie 2019 10:54 |
crestinismul ezoteric | 35 | De la: batman1 18 Februarie 2010 23:13 |
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural