Educatia crestina a copiilor

Ast�zi am v�zut �n un copil posedat, care cerea �n lacrimi de la buna s� mama s�-i cumpere juc�rii pokemon. Spun copil posedat pentru c� un copil curat, ortodox, nu poate s�-�i doreasc� a se juca cu n�scocirile Satanei, c� altfel nu pot s� numesc ni�te f�c�turi oribile care nu seam�n� cu niciuna din animalele l�sate de bunul Dumnezeu pe p�m�nt. �i nu m� refer aici la dinozauri, orice bun cre�tin �tiind c� nu au existat niciodat� �i c� scheletele lor au fost puse �n p�m�nt de Dumnezeu ca s� ne testeze credin�a necurmata �n El.
A�a c� mi-am zis s� v� �nv�� cum trebuie educat un copil care are tendin�a de a aluneca pe panta pierzaniei. �n primul r�nd va spun c� un copil care poate aluneca spre satanism e u�or de recunoscut. Vrea desene animate, reviste cu benzi desenate �i cere s� i se citeasc� pove�ti �n loc de pasaje pline de �n�elepciune din Biblie. Mai mult de at�t, refuz� s� �n�eleag� c� spre deosebire de Dumnezeu, desenele animate �i personajele din pove�ti nu sunt nimic altceva dec�t n�scocirile unor min�i posedate de Diavol.
Cel mai bun leac pentru un asemenea copil �l g�sim tot �n Sf�nta Scriptur�. Preferabil cu coper�i tari, �mbr�cat� �n piele de capr� �i col�are din metal. O deschizi si �i cite�ti cu sim�ire c�teva pasaje bine alese despre chinurile iadului. Fire�te, dac� se sperie �i �ncepe s� pl�ng� nu trebuie s� te opre�ti. E semn c� diavolul ascuns �n el �ncearc� s�-�i curme credin�a. Abia acum �ncepe lupta! Leag� bine copilul �i f� asupra lui semnul crucii de trei ori. Apoi strope�te-l cu ap� sfin�it� �i strig� c�tre el Piei, Satana! Dac� se opreste din pl�ns reia cititul. Dac� nu, e semn c� Diavolul nu vrea s�-�i p�r�seasc� pruncul, a�a c� trebuie s� lup�i altfel.

Dup� cum bine �tie orice cre�tin adev�rat, Necuratul se teme de cele sfinte �i nu-i place lemnul de nuc. Un bun p�rinte are �n cas� o creang� groas� din lemn de nuc, special pentru aceste cazuri. Creanga trebuie �nvelit� str�ns �n Calendarul Ortodox pe anul �n curs. Se pune copilul legat �i stropit cu ap� sfin�it� cu capul pe Biblie �i se bate la t�lpi cu creanga de nuc. �n acela�i timp, se sperie Satana din el cu porunci �n numele sf�ntului sau sfin�ilor din ziua respectiv�. De exempu, dac� vrei s� scoti dracii din copil ast�zi 17 novembrie, �ndemnul trebuie strigat a�a:
"Piei, Satana! �i-o cere sf�nta nou� muceni�� Chirana prea�n�eleapta, din Tesalonic, care �n chinuri s-a s�v�r�it, la anul 1751! ��i poruncesc Nimfas �i Evvul, care �n pace s-au s�v�r�it. Dispari, Satana! �n numele preacuviosului Varsos �i a celor �ase sfin�i mucenici din Egipt ��i poruncesc s� p�r�se�ti acest copil, AMIN!"

Dac� toate cele de mai sus vor fi �nf�ptuite cu pricepere �i dragoste de Dumnezeu, bestia care ��i b�ntuie copilul va pleca pentru totdeauna �i niciodat� nu se va mai �ntoarce, iar copilul va r�m�ne vesnic bun �i ascult�tor, cu fric� de Dumnezeu, a�a cum �i dore�te orice bun parinte cre�tin.
daniil_pravoslavnic
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:08
io zic sa iti joci rolul,da tot ce poti.....te va inghiti gaura neagra
:)))
esti total...:)))
anaROBERT
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:20
ana, stai ca vine farfuzela sa se dea si la popa...
cu sfaturi privind educatia copiilor si pericolele ce o ameninta pe plan modial.
ca deh, ea spera... poate s-o indura macar PravoSlavnicu si de ea, cu o anal_izare...:))))
:)
eu_geminy
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:23
eu mereu am spus ca fac o pereche frumoasa...
hai mai Ge,ei chiar se potrivesc
:))))
anaROBERT
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:25

poate unul dus cu pluta..... chiar face asta copilului dupa ce citeste aici.....
auzi .... sa legi copilul de copac....
cricat
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:26
eu mereu am fost de parerea ca legi copilul de calorifer :))))
dar,daca parintele vrea de copac,asa facem
anaROBERT
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:28
cory_emy
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:28
credeam ca nu inteleg eu bine .........
cory_emy
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:30
De la: cory_emy, la data 2010-11-17 00:30:25 credeam ca nu inteleg eu bine .........

Cory,nici nu trebuie sa te chinuii....
nu prea ai ce intelege..
bazaconii
:)))))
anaROBERT
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:32
Vreau si io sa-mi leg copilu'! Da cini ma ajuta si pi mini, ca nu poci de una singura?
sora_ilsi
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:32
De la: sora_ilsi, la data 2010-11-17 00:32:50Vreau si io sa-mi leg copilu'! Da cini ma ajuta si pi mini, ca nu poci de una singura?

eu te-as ajuta,dar.....virtual :)))
pai vezi sa nu te lege el,sora
:)))
anaROBERT
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:34
si eu pe al meu.... dar zgaraie tare.... mai bine pe al vecinilor
cricat
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:35
de-aia mi-e teama si mie...te-ai prins
sora_ilsi
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:35
pai haideti fetelor sa ne ajutam reciproc
cory_emy
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:37
hai
sora_ilsi
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:39
deci.....
sora,te baga sihastru sub sutana lui,ca ii esti draga,ii asculti intelepciunile :)))
cri mami,tu doar sa legi copilul ecinului(deocamdata)iti va venii si tie randul....trut me :)
cory,a ta e cuminte,nu e cazul
anaROBERT
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:39
ana... dar de ce sa leg copilul vecinului.... nu este mai bine sa il leg pe vecinul

parca este mai palpitant nu?
cricat
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:41
tu esti enoriasa lui, ano, nu io...
sora_ilsi
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:42
anuska ai tu impresia ca e cuminte ....are doar fata de ingeras ....ce se ascunde dupa, doar eu stiu
cory_emy
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:42
hmmm.... am citit cu mare atentie cele scrise de daniil.
asta ar nsemna ca toti copii sunt posedati mai mult sau mai putin....
deci, fetelor, legati-va copii de calorifer si stropiti-i
daniile, mare figura mai esti
aly_fab
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:44
De la: cricat, la data 2010-11-17 00:41:54ana... dar de ce sa leg copilul vecinului.... nu este mai bine sa il leg pe vecinul

parca este mai palpitant nu?

aaaaa,de asta-mi esti :)))
palpitant va fi numai daca ma chemi si pe mine :))
hi hi,sa te ajut sa il legi,dupa care poti pleca linistita
anaROBERT
si prea cuviosul...
sora_ilsi
pe vecinul il legam eventual de pat ...de calorifer parca nu prea merge sau daca fanteziile sunt cu caloriferul asta e
cory_emy
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:47
Oitzelor, pravoslavnicia mea se va indrepta catre o Sfanta Hodina.
Fiti vigilente la corintele ciopiilor, si aveti grija de ei ca sa nu ajunga in bratele dezamtului sau ale Necuratului golitor de carduri.
Hail our Lord! Amin +
daniil_pravoslavnic
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:49
cory, il legam de si de pat si de calorifer (pe rand )....
saracu' vecinu..... ce i se pregateste....
cricat
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:50
las' ca si lui i-o placea...
sora_ilsi
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:51
cri,ai grija la alegerea vecinului....
unu tanar,brunetel,ochii verzi,bine facut si viril dom'le....

iar voi....stati la coada :)))
anaROBERT
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:52
anuska ....n-ai gusturi rele !!!!
cory_emy
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:54
coada e-n formare...de-aia nu mai raspunde nimeni...e ocupati...
sora_ilsi
Postat pe 17 Noiembrie 2010 00:54
ana... tanar este, brunet este, dar are ochii albastrii

il facem sa ii tina inchisi .... bine?
cricat
Postat pe 17 Noiembrie 2010 01:04

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Castiga o tricicleta cu copertina Chipolino oferita de www.strollers.ro 34 De la: aanalis 6 Septembrie 2009 15:21
cabinet specializat copii 0-6 ani 1 De la: irinae 2 Octombrie 2009 12:13
cu copii/bebei la mare 15 De la: office_salinasusesi_ro 13 Septembrie 2010 23:06
bb-ei nascuti in august..la mai mult.... 25 De la: office_salinasusesi_ro 18 Martie 2010 09:55
Vand carucior marca Hauck 1 De la: XEMONIA 12 Martie 2009 23:18
Setari Cookie-uri