Regimul alimentar �n afectiunile intestinale

Regimul alimentar �n enterocolita acuta

�n primele doua zile se vor administra 2-3l de lichide caldute pe zi: ceai de menta, musetel, tei, neindulcite sau slab �ndulcite, sucuri de fructe astringente diluate (afine, coarne, mere). Daca pacientii nu varsa, se vor administra cantitati moderate la fiecare ora. �n caz de varsaturi se vor administra cantitati mici, din 5 �n 5 minute.
Dupa ziua a 3-a : supe limpezi de legume, sarate, mucilagii de orez, chiseluri din sucuri de fructe astringente, orez pasat , supa de morcovi cu morcovul pasat, apoi supe creme de legume fara cartofi, fainoase fierte �n apa, branza de vaci, telemea desarata, urda, adaugate �n fainoase. Se introduc treptat: merele coapte, pestele fiert, budincile de fainoase cu branza sau carne, bulionul de carne degresat, painea alba veche de o zi, legumele, albusul, galbenusul, laptele.
Raman excluse un timp: condimentele, afumaturile, conservele, mezelurile, alimentele cu celuloza dura.http://www.terapii-naturiste.com/terapii_cblog/2010/11/22/regimul-alimentar-in-afectiunile-intestinale/
anamariatoma
Postat pe 23 Noiembrie 2010 23:29

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
FEMEIA VARSATOR 108 De la: icecream 3 Mai 2010 14:09
Dietoterapia �n afectiunile hepato-biliare si pancreatice exocrine 1 De la: Terapii_Naturiste 15 Noiembrie 2010 10:56
stresul ingrasa? 29 De la: tomaioana 13 Iulie 2011 13:34
CUM S� IERT�M .. 81 De la: cretz0oolina 14 Aprilie 2010 16:44
De ce oare oamenii pot fii asa rai...Pt ca cauta fraieri de care sa profite. 13 De la: tutankhamon 8 Aprilie 2010 23:16
Setari Cookie-uri