Sa mai astept pana...ieri???

Sa aruncam o privire asupra unuia dintre mari inamici ai succesului : AMANAREA.Diferenta dintre doua persoane, una de succes iar cealalta persoana facand parte dintre cei "obisnuiti", ca sa spun asa.In timp omul de succes "face" celalalt spune ca "va face".De cele mai multe ori ramane doar la nivelul de "a spune".Aici apare marea diferenta financiara, statutul social si nivelul de fericire sau implinire pe care cei doi, din exemplul de fata, il detin.

Multi oameni asteapta "sansa" ori "timpul perfect" pentru a actiona iar acesta pare sa nu mai vina niciodata...Oare de ce?

Probabil ca un raspuns potrivit ar fi acela ca multi dintre noi nu vedem "sansele" care trec prin fata noastra in fiecare zi.Alt raspuns ar fi acela ca ne face chiar placere sa asteptam.Comoditatea este si ea o cauza.Lipsa unui scop bine stabilit reprezinta un factor principal, de asemenea.

Sa asteptam? De ce sa steptam pana maine, cand "maine" descoperim ca devine "ieri"?Ce sanse sunt atat de promitatoare intr-un viitor relativ? Prezentul ramane timpul perfect.Prezentul este intotdeauna partea activa a finntei noastre.Actionand in prezent cu gandul la scopul stabilit spre finalizare intr-un viitor apropiat ramane combinatia perfecta.

In secolul 17 Sir Isaac Newton aducea la suprafata descoperirea si studierea unor legi fizice fundamentale sustinand-o in special pe cea care spune ca "orice reactie produce o contrareactie de acelasi nivel" sau legea cauzei si a efectului.Ei bine, trebuie sa recunosc ca nu mi-a placut mai deloc fizica in anii de scoala neintelegand chiar cu ce ma poate ajuta aceasta in anii ce vor urma.Dar hai sa aruncam o privire atenta acestei legi atat de exacte ca si cea a gravitatiei.Prin ea intelegem ca, de exemplu, daca actionezi intr-un anumit mod (negativ sau pozitiv), aceasta actiune va creea un efect, un rezultat care va fi de acelasi fel (pozitiv sau negativ). Faci rau, primesti rau si invers.Actionezi, ai rezultate; astepti, atunci vei avea inca mult timp de asteptare.Este o lege naturala ce actioneaza de fiecare data, indiferent de varsta, sex ori orientare religioasa.Legea poate fi aplicata in toate domeniile sau etapele vieti.

Nimic nu este gratis in aceasta lume.Trebuie sa platim sau sa actionam pentru a obtine ceva!

In "asteptare" mai sta ascuns un imens factor negativ ce ne poate pune in pericol viata pe toate planurile sale. Acesta poarta denumirea de regresie.Coform acestei legi a cauzei si efectului, ceea ce nu se mai dezvolta stagneaza si, usor dar sigur, incepe sa se deprecieze, sa moara...In asteptare nu exista dezvoltare ci doar stagnare.

Einstein spune ca "e o nebunie sa-ti doresti rezultate diferite insa actionand la fel"...Cu alte cuvinte, daca ne dorim mai mult trebuie sa facem mai mult!

Incepe azi, acolo unde esti, cum esti, actioneaza cu ceea ce ai deja si cunosti!!!

Daca-ti va fi necesara o alta unealta sau mai multe cunostiinte in acel domeniu nu-ti fie teama pentru ca le vei gasi pe drumul tau!

Cunoasteti ca "nu este important sa mergi mai departe, ci important este sa nu te opresti niciodata"?Este chiar asa! Tot ceea ce aveti nevoie deja detineti iar ceea ce va lipseste se va ivi pe calea parcursa.Aveti incredere si mergeti mereu mai departe, chiar daca pasul este mic, nu conteaza...

Multi dintre oameni obisnuiesc sa ceara angajatorilor maririle de salariu iar abia apoi ei vor incepe sa lucreze mai mult.Eu cred ca este un pic pe dos.

Incepe sa faci mai mult decat ti se cere la actualul tau loc de munca (asta in cazul in care urmaresti o marire salariala sau o promovare). Daca angajatorul este si un adevarat manager el te va aprecia cu siguranta pentru extra-efortul depus si, incel mai "rau" caz, vei obtine o crestere a salariului. Repet, daca angajatorul este o persoana serioasa si un manager care stie ce vrea!

Daca consideri ca meriti mai mult sau nu esti apreciat atunci schimba-ti locul de munca! Daca vei continua sa faci lucruri care nu-ti plac impreuna cu oameni pe care nu-i suporti, este imposibil sa ai succes ori sa promovezi in firma respectiva!

Nu uita ca orice schimbare aduce cu ea beneficiile sale unice si ca "nimic nu este intamplator in viata"!

Ai incredere in legile fizice fundamentale si naturale ce-ti vor da ca rezultat egalul actiunilor tale, de orice fel, in aceeasi cantitate.Daca vei vrea succes, indiferent de forma acestuia, mergi pe drumul tau si cu siguranta il vei avea!

Asteptarea este buna DUPA ce ai actionat iar asta pentru a lasa un timp rezultatelor asteptate sa ia forma lor fizica, insa nici aici asteptarea nu trebuie sa fie prea lunga.Cu scopul bine definit si actionand intr-o maniera pozitiva( fara a distruge ori fara a afecta drepturile celorlalti) doar astfel vom avea rezultatele dorite!

Esecul cat si succesul au nevoie de oameni pentru a se exprima si nu invers.Esecul, succesul sunt nimic altceva decat efectele si rezultatele actiunilor intreprinse de noi.

ACUM, AICI, VREAU PENTRU CA STIU SI POT !!!

ACUM, AICI, FAC PENTRU CA STIU SI VREAU!!!

mirciulik78
Postat pe 26 Noiembrie 2010 16:56
miriciulik...multzam de 'ponturi'!
tu esti un om de succes?
eu o sa-ti ascult sfatul, vroiam sa plec maine la munte, dar gata! nu mai astept, plec azi!
ufishor
Postat pe 26 Noiembrie 2010 17:02
Ma bucur pentru tine si-ti doresc distractie placuta acolo unde pleci:)
Cat despre succesul meu bineinteles ca ma consider un om de succes (nici nici o legatura cu lipsa de modestie).Am tot ce mi-am dorit si inca mai mult.Insa asta este mai putin important, esentiala ar fi o definitie mai clara a succesului si ceea ce inseamna pentru noi, pe plan individual.
Daca gandim ca un om este de succes doar atunci cand este bogat, asta depinde doar de ceea ce el si-a dorit.De succes poate fi si o mamik care si-a dorit asta si isi indeplineste indatoririle minunat de bine.De succes este oricare om care face lucruri ce-i plac sau pe care si le-a dorit.
Cunosc pe cineva care urmeaza sa plece luna urmatoare pt. 3 sapt. in Egipt, acest concediu fiind, citez, "un vis mai vechi".Consider acea persoana, care si-a indeplinit visul, una de succes.Iar exemplele sunt nelimitate si foarte, dar foarte individuale...
mirciulik78
Postat pe 27 Noiembrie 2010 14:56
aha. Precis asa e.
Si daca eu primesc bine si fac rau - sau invers, ce imi face tanti fizica, ma trage de urechi?
quasaria
Postat pe 27 Noiembrie 2010 20:19
nu, Q nu te trage de urechi... de fapt tanti fizica nu iti face nimic.
in schimb ala caruia ii faci rau, s-ar putea sa iti faca
Thor_again
Postat pe 27 Noiembrie 2010 20:23
mai, da' nen'tu aista, mirciulica, nu prea le zice de rau... initial ma asteptam sa sara in finalul postarii aleia kilometrice cu un mesaj de genul "nu mai astepta! actioneaza ACUM! intra in reteaua mea de mlm, sa ai si tu succes!!!" sau sa fii de succes... never mind!
vad ca nu a zis nimic de genul asta, asa ca ori a pastuit ceva ce i-a placut, ori nenea o fi vreun pui de trainer pe undeva
Thor_again
Postat pe 27 Noiembrie 2010 20:26
mi se pare prea dogmatic.
quasaria
Postat pe 27 Noiembrie 2010 20:43
tocmai de aia am zis de trainer. ori o fi participat acum, de curand, la vreun training de dezvoltare personala si a vrut sa impartaseasca si cu noi ce a auzit pe acolo
Thor_again
Postat pe 27 Noiembrie 2010 20:45
ca sa ne putem reprezenta si, ca urmare, defini cat mai plauzibil succesul si modul in care `se rasfrange` el asupra cuiva, trebuie sa avem in vedere cateva lucruri care nu pot fi neglijate: in primul rand, perspectiva din care precizam, decretam si admitem succesul acelui individ si `etalonul` sau reperul care da masura acestui fapt; in alta ordine de idei, nu trebuie sa uitam ca fiecare om isi are (ori ar trebui sa aiba) propriul sistem axiologic, intre coordonatele caruia se misca si evolueaza cu sens de nazuinta si devenire. ori, in momentul in care, tenace si perseverent fiind, individul isi `tine` toate `promisiunile` fata de acest sistem de valori, sublimandu-le si facandu-le sa `dea rod` eficient, benefic, real si pertinent , atunci putem vorbi de un om de succes.
esme
Postat pe 27 Noiembrie 2010 20:53
pai cam aia zicea si mirciulica, esme, doar ca intr-un limbaj mult mai comun.
Thor_again
Postat pe 27 Noiembrie 2010 21:03
chiar daca valorile noastre nu corespund cu ale lui?
Atunci , sa zicem, vreun betiv cazut in sant, absolut fidel "valorilor" lui, ca de aia a ajuns in sant, e un om de succes?
quasaria
Postat pe 27 Noiembrie 2010 21:03
din punctul sau de vedere -al betivului- da, bineinteles
uoofff, cum le intorci tu pe toate!
pai cum sa aiba ca valoare betia? se imbata tocmai pentru ca nu ajunge la succesul ala la care jinduieste...
bine, din alt punct de vedere, da, ar fi de suuces in viziunea sa, cum ziceam la inceput. ceva de genul "iar am avut succes, am gasit doi fraieri care sa dea de baut!"
Thor_again
Postat pe 27 Noiembrie 2010 21:13
exact - probabil initial betia apare din cauza altor esecuri, da'nu ma indoiesc ca pe parcurs devine un scop in sine (si singurul) ... am vazut atita oameni dedicati...
Cam asa e cu toate viciile, inclusiv drogurile. Atunci si pe aia trebe sa ii numim de succes, daca succesul e strict ce isi doreste individul.
quasaria
Postat pe 27 Noiembrie 2010 21:27
pai tocmai asta spuneam, Q! ca exista, si nu trebuie, ca urmare, reinventat, un etalon pt asta! atunci cand valorile sunt unele pertinente si care inscriu individul in ceea ce toti admitem ca inseamna evolutie (in sens propriu, denotativ, de ascendenta), atunci si numai atunci putem pune problema in sensul asta! ori, toata lumea admite ca betivul e o deviere, o degenerare de la un sistem constructiv de valori (incluzandu-le aici, in speta, pe cele morale), o pervertire si o incalcare inacceptabila a lor, daca nu o cauza pierduta pe vecie! sau, poate fi o determinare cu totul exterioara (alcoolismul), care nu are de-a face cu faptul ca el poate fi, prin evolutia sa (anterioara), dincolo de consumul de alcool, si un om care a cunoscut succesul! insa de aici, din acest punct al optiunii, pasul spre prabusire poate fi cat se poate de previzibil si distanta uimitor de sensibila!
esme
Postat pe 27 Noiembrie 2010 21:29
eu am inteles ca spuneai ca " fiecare om isi are (ori ar trebui sa aiba) propriul sistem axiologic, intre coordonatele caruia se misca si evolueaza cu sens de nazuinta si devenire". Si, sincer, ideea asta mi se parea interesanta, ca diferentiere intre sistemele individului si cele ale grupului. ?
Nu de altceva, dar prin definitie grupul e compus din mediocri - si, in situatia in care nu te alfi la linia mediana, ci mai sus sau mia jos, nu conteaza - de ce ai dansa dupa valsul majoritatii?
Doar din comoditate, chiar daca nu te reprezinta? "Pertinente" - evaluat de cine


Sigur, deviem subiectul....
Dar eu am o empatie anume pentru oricare dintre oile ratacite de turma....
quasaria
Postat pe 27 Noiembrie 2010 21:35
da, Q, asa am spus, insa sensul pe care l-am dat eu nazuintei si devenirii acolo (scuze ca am omis sa o spun limpede!), e acela de evolutie spre excelenta! si, da, mi-ai dat o idee!

ps. bizar sau nu, si eu manifest o atare empatie!
esme
Postat pe 27 Noiembrie 2010 21:58
de ce nu? cum era, nu lasa pe maine cea ce poti face azi!!!
narcysa
Postat pe 28 Noiembrie 2010 09:50
Sau vei primi din alta parte, insa un mic mai tarziu...Cert este ca "totul se plateste" iar depinde numai de tine ce "semeni" ca apoi sa "culegi"...
mirciulik78
Postat pe 28 Noiembrie 2010 13:11
:))...Imi place comentariul tau.Cred ca ai un spirit de observatie foarte dezvoltat si detii un potential minunat.Cu sigurantza nu imi este strain sistemul M.L.M. insa nu fac parte din nici unul, la fel cum nu fac parte din vreo secta religioasa (sunt ortodox si sunt mandru de asta).Motivul postarii acestui mic material a fost doar in speranta ca cineva care are nevoie de el sa il citeasca si, cel mai important, sa-l puna in aplicare.
Iti multumesc pt. comentariu ink odata.
mirciulik78
Postat pe 28 Noiembrie 2010 13:17
Bine spus si inca in termeni foarte frumosi.Multumesc foarte mult pentru parerea si punctul tau foarte clar de vedere!
mirciulik78
Postat pe 28 Noiembrie 2010 13:20
Exact. Personal am trait experientza de a esua in acumularea unor cunostinte tocmai din cauza termenilor mult prea stiintifici. Insa este adevarat ca fiecare se exprima asa cum doreste.
La fel de bine cum ai observat, am cautat sa fiu cat mai simplu in limbaj iar astfel, poate, cat mai aproape de cititor.
mirciulik78
Postat pe 28 Noiembrie 2010 13:23
Ei bine exemplul dat de tine nu este chiar unul al omului de succes.Da-mi voie sa-ti spun si de ce: in primul rand trebuie vazuta cauza ce la impins in dezvoltarea acestui viciu (de regula este multa lasitate sau durere acolo) iar in al doilea rand nu cred ca vreun alcoolic este imaginea fizica a succesului sau a fericirii.Daca traiesti bine si fara excese in vreun anumit plan al vietii tale, atunci consider ca poti avea sanse maxime de a deveni de succes.Depinde, la fel cum am mai spus , de imaginea individuala a succesului.
mirciulik78
Postat pe 28 Noiembrie 2010 13:28
Quasaria dami voie sa-ti reamintesc ca oamenii cu adevarat de succes fac parte din grupuri foarte puternice si influente.Depinde de grupul pe care ti-l alegi si viziunea (negativa ori pozitiva) dominanta a ta in legatura cu acest grup.Personal consider ca mediul (incluzand prieteni, colegi,etc) are o influentza foarte puternica asupra actiunilor noastre, chiar daca nu ne dam seama de aceasta pe plan constient. Studiile au aratat ca , in 80% din actiunile noastre se regasesc "programe" ale parintilor ori persoanelor influente din viata noastra.Iar totul se petrece inconstient.Cu alte cuvinte, credem ca facem totul doar asa cum vrem noi, insa, in realitate, continuam sa facem ceea ce ne-au indrumat, ori ne obliga altii sa facem.
mirciulik78
Postat pe 28 Noiembrie 2010 13:36
corect, nu lasa pe maine ce trebuie sa faci azi, lasa pe poimaine, poate nu mai trebuie facut
casperphantom
Postat pe 28 Noiembrie 2010 13:42
"grupuri foarte puternice si influente" mie nu-mi spune nimic. Defineste influenta: influenta asupra cui? Asupra oamenilor: care oameni? Pe nea Georrghe care isi paste vaca la ora asta il intereseaza? Probabil nu. Probabil nici pe ala de-si paste camila. Deci pina la urma sint niste stereotipii inutile asta cu "puterea si influenta". Un fel de black magic, asa: daca ma doare in cot nu ma poate afecta.
Asta inseamna ca nu pot fi "de succes", daca succesul nu e recunoscut... de cine?
quasaria
Postat pe 28 Noiembrie 2010 14:11
wau Q, dar ce pornita esti, e bine sa crezi in tine, cat despre grupuri de interese intotdeauna au fost, depinde cum te afecteaza asta
casperphantom
Postat pe 28 Noiembrie 2010 14:20
nu sint pornita deloc, era o discutie pur filozofica.... De ce m-ar durea pe mine fix in pix de "grupurile de influenta". Ce pot sa obtin prin intermediul lor? Bani. Si daca scopul meu in viata nu e sa obtin bani, ce altceva pot sa mai obtin? Sau ce altceva ar defini succesul?
Succesul se rezuma la bani pt majoritatea - si cind nu se rezuma la bani? Devenim fiinte negestionabile social?
quasaria
Postat pe 28 Noiembrie 2010 14:25
mda cam ai dreptate, n-am vazut inca niciunul care sa aiba doar succes nu si bani
casperphantom
Postat pe 28 Noiembrie 2010 14:29
Ai dreptate Quasaria pentru ca "nimeni nu-ti poate face rau pana cand tu nu ii dai voie" ...Chiar daca recunostem sau nu intotdeauna sunt persoane sau lucruri ori stiri (mass-media), etc care ne influenteaza zi de zi.M-as bucura nespus sa descopar in tine o persoana imposibil de influentat.
mirciulik78
Postat pe 28 Noiembrie 2010 15:17
Quasaria ai dreptate, "succesul se rezuma la bani pentru majoritatea" ,insa oare nu este normal sa fie asa? Departe de infatisarea fizica a lor, banii sunt foarte utili si necesari pe toate cele 3 planuri ale vietii. Hai sa vedem rolul lor, vrei?Adevarul este ca avem nevoie de diferite lucruri pentru satisfactiile noastre iar aceste lucruri, din pacate sau din fericire, se pot cumpara doar cu bani.
Pe plan intelectual, oare cum poti beneficia de educatie si uneltele necesare pentru a o dobandi (carti, programe, scoala,etc.) fara bani?
Cum ne gasim linistea sau dezvoltarea pe plan spiritual (aici depinde de fiecare ce metode are) fara a ne procura materialele necesare sau chiar linistea si relaxarea unei vacantze fara bani?
In planul fizic nu mai este necesar sa dau prea multe exemple despre lucrurile necesare pt. igiena corporala, hrana adecvata si imbracamintea.Oare nu le cumparam tot cu bani?
A trai viata la nivelul ei adevarat (nu "a supravietui" , ceea ce nu mai inseamna "viatza adevarata") necesita ceva bani, mai multi sau mai putini, depinde de nivelul individual de satisfacere a dorintelor sau necesitatilor.
Tiparul cu "bani sunt un lucru rau" este deja depasit in zilele noastre.
Un mare carturar spunea ca "este bine sa avem bani si sa ne bucuram de ei atata timp cat nu vom uita si vom continua sa apreciem lucrurile ce nu se pot cumpara cu bani".
mirciulik78
Postat pe 28 Noiembrie 2010 15:27

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
baieti sunt sexy ptr ca ...............................sunt destepti? 14 De la: tutankhamon 1 Noiembrie 2009 03:10
sex cu un ex.. 47 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 09:01
UNDE E MAI RAU (LA GINECOLOGIE SAU LA DENTIST)? 103 De la: estela 15 Aprilie 2010 04:53
legat de educatia copiilor 8 De la: ingerasulluptator 14 Octombrie 2012 21:04
pastile de slabit 14 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 08:45
Setari Cookie-uri