frustrant , nu ??????? | ||
jeanette40 Postat pe 5 Ianuarie 2011 09:51 |
||
---|---|---|
De la: jeanette40, la data 2011-01-05 09:51:38 frustrant , nu ??????? depinde pentru cine.... pentru cele care "sufera" de frigiditate garantat ca este frustrant si vor sari ca arse sa acuze nimfomania ca fiind o boala! |
||
marceltuky Postat pe 5 Ianuarie 2011 10:30 |
||
DEXU` e frigid! NIMFOMAN�E s. f. (Med.) Stare patologic� la femei și la animalele femele, manifestat� printr-o excitație sexual� exagerat�. � Din fr. nymphomanie. |
||
|
||
ufishor Postat pe 5 Ianuarie 2011 12:43 |
||
ma rog, eu am alta teorie referitoare la nepotrivirea de caracter, asa cum am spus: nu caracterul defineste sentimentele, alea sint sau nu sint. La un moment dat realizezi ca nu sint - sau ca nici n-au fost, si asta e mai grav. Ceea ce desparte in ultima instanta este capacitatea afectiva - si asta nu tine de caracter, probabil. |
||
quasaria Postat pe 5 Ianuarie 2011 13:50 |
||
De la: ufishor, la data 2011-01-05 12:43:12 si DEX-ul e scris tot de oameni pana la urma urmei..... |
||
marceltuky Postat pe 5 Ianuarie 2011 14:02 |
||
De la: marceltuky, la data 2011-01-05 14:02:22De la: ufishor, la data 2011-01-05 12:43:12 daca emanatii care editeaza DEX-ul ar caracteriza iubirea ca pe o stare patologica de indragosteala caracterizata prin pierderea luciditatii.... ar trebui automat sa-i credem pe cuvant si sa traim cu comvingerea ferma ca iubirea e o boala? |
||
marceltuky Postat pe 5 Ianuarie 2011 14:09 |
||
excesul - in orice - este o boala. Si, da , iubirea poate fi boala. Poate fi maligna, si de fapt de multe ori chiar asa si este. E sentimentul care gereneaza cele mai multe obsesii, depresii, sinucideri, dependente, anorexii, deviatii psihice... Dusa la extrem, poate imbolnavi un individ la modul cit se poate de concret: fizic, medical. Asculta asta: e mai real decit pare. http://www.youtube.com/watch?v=7c-QCDV3lnU |
||
quasaria Postat pe 5 Ianuarie 2011 15:34 |
||
De la: quasaria, la data 2011-01-05 15:34:31...... E sentimentul care gereneaza cele mai multe obsesii, depresii, sinucideri, dependente, anorexii, deviatii psihice...... mda.... interesant cum atat de multa lume percepe iubirea ca pe ceva plin de suferinta, de zbucium, de disperare.... cand in realitate adevarata iubire consta doar in euforie, fericire, intelegere.... si nici nu ar putea fi altfel atunci cand cei doi ajung sa-si traiasca starile unul altuia Starile de fericire sunt multiplicate (te bucuri atat pentru tine cat si pentru bucuria celuilalt) iar starile de suparare (cauzate de factori externi.... de exemplu o scadere de salar) sunt diminuate existand si sprijinul celuilalt! |
||
marceltuky Postat pe 5 Ianuarie 2011 16:04 |
||
daca e armonie, da. Si daca nu e? Ce faci, inchizi robinetul cu sentimente? Binele si raul sint simple conventii: a amplifica inseamna a amplifica, indiferent daca una sau celalata. Amplifica binele, multiplica in acelasi mod si raul. Oglinzi paralele - preiei de la el/ea, preia de la tine. |
||
quasaria Postat pe 5 Ianuarie 2011 16:12 |
||
De la: quasaria, la data 2011-01-05 16:12:50daca e armonie, da. Si daca nu e? Ce faci, inchizi robinetul cu sentimente? "daca e armonie, da. Si daca nu e? Ce faci, inchizi robinetul cu sentimente?" Iubirea are valva automata.... robinetul cu sentimente se-nchide singur daca dispare armonia! "Amplifica binele, multiplica in acelasi mod si raul." Bucuria - daca eu castig potul cel mare la loto bucuria mea este dublata.... o data ma bucur cand aflu vestea si apoi ma bucur cand percep bucuria partenerei mele (daca aceiasi veste i-as spune-o vecinului, figura lui acra si plina de invidie nu mi-ar putea alimenta bucuria.... sau cel putin nu mie, altii sunt capabili sa se bucure si de suferintele celor din jur) Tristetea - primeste partenera mea o amenda de circulatie (cu cat suma este mai mare impactul fata de starea ei de nemultumire este si el mai mare) si vine trista acasa.... la care eu o sprijin spunandu-i: nu fi trista.... o facem pe din doua! automat tristetea se injumatateste.... (binenteles era o gluma.... fondurile sunt comune!) |
||
marceltuky Postat pe 5 Ianuarie 2011 16:28 |
||
e exact acelasi lucru... daca vine acasa trista n-o sa mai pot sa topai nici tu de bucurie - si daca te intristeaza si pe tine nu inseamna ca devine ea mai fericita... De supararea ta, sau de ce sa devina? |
||
quasaria Postat pe 5 Ianuarie 2011 16:33 |
||
De la: quasaria, la data 2011-01-05 16:33:44.... si daca te intristeaza si pe tine nu inseamna ca devine ea mai fericita... De supararea ta, sau de ce sa devina? "daca" ma intristeaza.... un partener trebuie sa-ti fie un sprijin, sa te ajute sa iesi din starile negative nu sa ti le alimenteze! Stiind ca ea este cuprinsa de tristete si de disperare eu constientizez ca are nevoie de sustinerea mea si nu ma las cuprins de disperare.... tocmai.... satisfactia mea consta in faptul de a reusi sa-i restabilesc sau macar sa-i diminuez starea negativa in care se afla... iar asta imi da taria sa lupt... |
||
marceltuky Postat pe 5 Ianuarie 2011 16:41 |
||
Marcel, sigur esti barbat? Dupa discurs semeni cu o femeie!! | ||
m_ada Postat pe 5 Ianuarie 2011 16:45 |
||
aici nu vorbim de lupte ci de cum te simti daca ei i se intimpla ceva rau. Mai bine sau mai rau? | ||
quasaria Postat pe 5 Ianuarie 2011 16:47 |
||
De la: quasaria, la data 2011-01-05 16:47:20aici nu vorbim de lupte ci de cum te simti daca ei i se intimpla ceva rau. Mai bine sau mai rau? evident preiei o parte din suferinta celuilalt.... dar se compenseaza cu sentimentul de bucurie ca-i poti fi alaturi pentru a-i alina suferinta! |
||
marceltuky Postat pe 5 Ianuarie 2011 17:09 |
||
De la: m_ada, la data 2011-01-05 16:45:21Marcel, sigur esti barbat? Dupa discurs semeni cu o femeie!! Desi sunt ferm comvins, totusi pentru linistea ta.... mai verific o data! DA.... se comfirma.... sunt barbat |
||
marceltuky Postat pe 5 Ianuarie 2011 17:11 |
||
coNfirmare coNvingere ..."e grele".... |
||
ufishor Postat pe 5 Ianuarie 2011 17:17 |
||
deci se multiplica si supararea... nu SE PREIA pentru ca nu iit rece lui daca te superi tu. E ca gripa: nu devine fie-mea mai sanatoasa ca m-am imbolnavit si eu... ba e invers: ii trece ei si ia din nou de la mine. | ||
quasaria Postat pe 5 Ianuarie 2011 17:18 |
||
De la: marceltuky, la data 2011-01-05 17:11:34 |
||
m_ada Postat pe 5 Ianuarie 2011 19:04 |
||
poarta ciorapei albastri.... a verificat. | ||
quasaria Postat pe 5 Ianuarie 2011 20:47 |
||
Eu sunt de alta parere si anume ca nu iubirea doare, ci faptul ca esti singurul(a) care iubeste din cei doi , sau ca iubirea s-ar putea sa nu fie la aceasi "intensitate".Sentimentul de iIubirea NU doare ....... | ||
cornelia_leia Postat pe 5 Ianuarie 2011 20:53 |
||
De la: marceltuky, la data 2011-01-05 17:11:34De la: m_ada, la data 2011-01-05 16:45:21Marcel, sigur esti barbat? Dupa discurs semeni cu o femeie!! Asti ambiguu: se confirma ( de catre cine?! Ai verificat ceea ce ai postat?) sau se confirma singura? o fi in limba romaneasca si eu nu stiu decat limba romana. Marcel, ce inseamna sa fii barbat? Da-ne detalii. Dupa ce imi raspunzi o sa iti mai spun ceva. Simpatic. Mi-ar placea sa fii o leaca mai original. La un moment dat am pus niste paranteze , cam asa (...) ce era inauntru era traducere pentru tine. Daca esti dragut sa recitesti poate ne intelegem ( unul pe celalalt). Eu te-am "citit" esti carte deschisa, mai ales daca ai sare pe coada ( pe coada pe care o cunosti tu). Am facut 2 afirmatii despre " coada" si fiecare cu alta semnificatie ( mi-e draga mie semnatica, ce sa fac?): o data una de catel de apartament si o data atunci cand vorbeai asa fara sir ( ....insirand la vorbe goale/Ce din coada au sa sune....) Esme, zau ca e un compendiu si cred ca e aparitie noua. |
||
dor72 Postat pe 5 Ianuarie 2011 21:23 |
||
da, dor, si tocmai de aceea am plusat un pic, poate ceva mai tare, crezand ca poate smulg vreo identitate, vreun `eu` care respira emotie, perceptie personala, senzatie, traire, putere si perseverenta, daca nu chiar neclatinare in mentinerea unui punct de vedere, pe care sa-l apere cu dintii, sfasiind chiar in apararea lui. caci asa ar fi fost cumva calea compatibila cu devenirea cu intelegerea, formarea si devenirii unei constiinte experimentate si exersate. asadar, nu un personaj construit dupa niste reguli ft corecte, perfecte (ca doar nu suntem in clasicismul antic, sa tinem cont de regula celor 3 unitati, toate convergand spre ideea de perfectiune, mai ales ca se stie ca asta era un ideal, si nu un fapt trait, posibil, decat in arta si carti) si indubitabile. o identitate cum spui si tu, originala, cu imperfectiunile de rigoare, ca acelea ale oricarui OM. caci imperfectiunea ne e conditie sine qua non. cum am mai spus-o, suntem, putem fi perfectibili, dar a fi prea lucid, prea `desavarsit`, nu e un atribut terestru si sensibil. imi pare rau, dar nu pot considera altfel. chiar mi-as fi dorit sa vad care e opinia unui om, nu a unui dictionar psiho-socio-filosofic. nu vroiam sa vad un om perfect egal cu el insusi, fara meandre in tonalitate si opinie, fara note inalte si note joase, ci cu puncte culminante, cu cote maxime, dar si derapaje din alte puncte de vedere. cred ca intelegi ce vreau sa spun. | ||
esme Postat pe 5 Ianuarie 2011 21:51 |
||
De la: esme, la data 2011-01-05 21:51:54da, dor, si tocmai de aceea am plusat un pic, poate ceva mai tare, crezand ca poate smulg vreo identitate, vreun `eu` care respira emotie, perceptie personala, senzatie, traire, putere si perseverenta, daca nu chiar neclatinare in mentinerea unui punct de vedere, pe care sa-l apere cu dintii, sfasiind chiar in apararea lui. caci asa ar fi fost cumva calea compatibila cu devenirea cu intelegerea, formarea si devenirii unei constiinte experimentate si exersate. asadar, nu un personaj construit dupa niste reguli ft corecte, perfecte (ca doar nu suntem in clasicismul antic, sa tinem cont de regula celor 3 unitati, toate convergand spre ideea de perfectiune, mai ales ca se stie ca asta era un ideal, si nu un fapt trait, posibil, decat in arta si carti) si indubitabile. o identitate cum spui si tu, originala, cu imperfectiunile de rigoare, ca acelea ale oricarui OM. caci imperfectiunea ne e conditie sine qua non. cum am mai spus-o, suntem, putem fi perfectibili, dar a fi prea lucid, prea `desavarsit`, nu e un atribut terestru si sensibil. imi pare rau, dar nu pot considera altfel. chiar mi-as fi dorit sa vad care e opinia unui om, nu a unui dictionar psiho-socio-filosofic. nu vroiam sa vad un om perfect egal cu el insusi, fara meandre in tonalitate si opinie, fara note inalte si note joase, ci cu puncte culminante, cu cote maxime, dar si derapaje din alte puncte de vedere. cred ca intelegi ce vreau sa spun. L-ai ciuruit! Sper ca pe tine te-a inteles... in limba ta romaneasca. Si de fapt cu toata forta lui de a incerca sa faca zgomot puternic, cu opinii cautat persuasive, ne-a convins: e barbat, e dictator, e neperfectibil, e... aici pun puncte ( nu vreau sa fiu prea directa). esme, am vazut si eu borangicul unde Marcel credea ca e brocart, e tipator si deranjeaza. Marcelus, ai inceput prea devreme sa musti, ti-ai ridicat singur adrenalina si ai reusit sa iti dai cu stangul in dreptul. De aceea te doare. |
||
dor72 Postat pe 5 Ianuarie 2011 23:40 |
||
De la: dor72, la data 2011-01-05 23:40:22 Eu am prezentat niste opinii.... pe voi oricum nu va intereseaza altceva decat sa ciuruiti..... este genul de discutie care nu duce nicaieri, nu este nici constructiva, nici educativa, nici edificatoare.... e un nonsens! postarile voastre seamana mai degraba cu acele competitii penibile americanesti de genul: "maica-ta e asa de grasa incat cand trage un vant se starneste o tornada....." ciuruiti in continuare.... asta e tot ce stiti sa faceti, la mai mult nu va duce mintea! |
||
marceltuky Postat pe 6 Ianuarie 2011 10:51 |
||
fasolea cu ciolan e de vina | ||
ameno Postat pe 6 Ianuarie 2011 10:53 |
||
ai prezentat opinii, marcel? pai tocmai asta e problema ca nu ai prezentat O OPINIE! a ta! toti ceilalti care au intervenit in discutie, au construit ce au construit, ca si dialog, axandu-se pe o singura convingere, a lor personala, de la care nu abdica decat daca li se ofera argumente care sa-i puna pe ganduri in mod real. ...poate. ceea ce e ft departe de ce ai facut tu. daca vrea cineva sa te citeasca si sa inteleaga cine esti si ce gandesti relativ la acest subiect, nu te poate descifra, nu te poate desprinde, pt ca nu ai formulat nicio convingere, ci doar pareri posibile, idealiste, un fel de `ia sa vedem ce-ar fi daca?`. unde esti tu aici? ia citeste-te tu cap-coada si ai sa vezi cat de inconsecvent si dezarticulat in `opinie` esti! tu nu ai o parere personala, o convingere, ai o posibilitate de... multe. si, culmea!, care se si anuleaza una pe alta! si ai grija cum infierezi o minte, ca s-ar putea ca aceea sa fie chiar una la care nu te astepti , nedorindu-ti, ...a ta! adica, ...mai gandeste inainte sa afirmi ceva ca la 4 ani! era de-ajuns sa vii cu argumente care sa demonstreze acest lucru: `la mai mult nu va duce mintea!`, nu sa-ti expui in mod nud si in acest fel deplorabil, esenta cenusie. dar tu nu sesizezi cand ti se arunca o minge peste fileu in ideea de a fi abordata eficient si in favoarea ta! ori macar, in apararea ta! dar, repet, fa-o cu acelasi `staif` cu care o faci in alte contexte, cand nu-ti sare mustarul ca unui tzanc deconcertat. ...perseverenta si prestanta! stii ce-s alea? |
||
esme Postat pe 6 Ianuarie 2011 13:06 |
||
De la: esme, la data 2011-01-06 13:06:56.........! tu nu ai o parere personala, o convingere, ai o posibilitate de... multe. si, culmea!, care se si anuleaza una pe alta!....... Din punctul tau de vedere se anuleaza una pe alta.... incapacitatea ta de a percepe libertatea iti ingradesc perceptiile asupra realitatii |
||
marceltuky Postat pe 6 Ianuarie 2011 13:40 |
||
ba inteleg libertatea destul de bine, marcel, tocmai de aceea am ales-o si mi-o traiesc conform convingerilor mele, nu celor din carti, intrucat urasc compromisurile, victimizarea, extravaganta kitschoasa si teatrul de doi bani. si imi repugna, tot altfel, cei care au pareri multe si se pierd in si printre ele. | ||
esme Postat pe 6 Ianuarie 2011 17:11 |
||
esme, hai sa iti spun cum vad eu discutiile astea despre fidelitate....care au avut loc. Eu am cam inteles unde "bate" marcel, spre ideea de relatie deschisa - un el si o ea care se duc fiecare cu cine le tuna, impreuna sau separat, in diverse combinatii sau permutatii. Nimic nou sub soare. Tot ce spune el e absolut tipic:si nu o poti "vinde" altfel decit p post de prealuminat guru care a inteles el exact strafundul fiintei umane. Mai bine ca tine, care esti un dobitoc ca tii la intimitatea ta. Si un redus afectiv. Si nu transcezi pina la iluminarea iubirii depline fata de tot ce misca (am mai spus undeva, poate ar trebui sa ne foutem si gainile, si cainii din fata blocului, ca sa experimentam cum e si cu aia...si sa ne dovedim deschiderea versus mentalitati inguste). Cum eu nu resping nici o idee in principiu - nici macar ca vreunul ar foute gaini, ca putin imi pasa ce face - nu m-am scandalizat nici la discutia asta, n-am de ce. Teoretic poti sa diseci orice pct de vedere - cit timp nu e la tine in ograda. |
||
quasaria Postat pe 6 Ianuarie 2011 18:34 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
AJUTOR | 17 | De la: garbo_7015 5 Octombrie 2012 22:24 |
Legalizarea-prostitutiei-pro-sau-contra | 1580 | De la: marinela_223 21 Noiembrie 2010 21:18 |
S-a schimbat dupa nasterea copilului... | 47 | De la: garbo_398552 12 Mai 2014 15:28 |
|
||
exista suflet pereche?unde pot gasi:))? | 493 | De la: al_ma 27 Februarie 2012 10:45 |
relatia extraconjugala | 6 | De la: 15 Iunie 2012 05:15 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară