Iubirea doare a dracului de tare!

vuvu, si tu marcel, una e sa simti, adica sa iubesti, si alta e sa gestionezi, adica sa `manuiesti`, acest sentiment! asta va da voua si multora, falsa impresie ca iubirea e rationala. modul in care intelegi sa o manifesti, sa te controlezi a o manifesta, sa te temperezi in a o arata si infatisa poate fi rational. sentimentul e irational. sau trebuie sa recapitulati definitia pt `simturi`? vuvu a sesizat ceva, si anume ca intervine la un moment dat judecata, adica acea minima cenzura care te ajuta sa-ti dozezi iubirea, sa-ti dozezi un sentiment, sa nu-l lasi sa explodeze, sa se dezlantuie, ca pur instinct ce e, lucru ce ar parea nebunie altora, intrucat stim cat de vulcanic si incandescent poate fi.
esme
Postat pe 7 Ianuarie 2011 16:48
De la: quasaria, la data 2011-01-07 16:46:39..... sa fii capabil sa PRESIMTI n-are, din nou, legatura cu logica......

daca stai sub un copac si cineva taie creanga de deasupra ta.... nu ai asa... o premonitie, o presimtire, o intuitie..... oare nu logica ti-o planteaza acolo in bibilica?
marceltuky
Postat pe 7 Ianuarie 2011 17:19
De la: esme, la data 2011-01-07 16:48:00vuvu, si tu marcel........... adica acea minima cenzura care te ajuta sa-ti dozezi iubirea, sa-ti dozezi un sentiment, sa nu-l lasi sa explodeze, sa se dezlantuie, ca pur instinct ce e, lucru ce ar parea nebunie altora, intrucat stim cat de vulcanic si incandescent poate fi.

Bla.... bla..... bla......Tot descrieti la nesfarsit iubirea pasionala.....
pricepeti odata.... e doar o componenta a iubirii...... componenta irationala!
marceltuky
Postat pe 7 Ianuarie 2011 17:22
Da pricepeti odata ca s-a enervat!!!
ameno
Postat pe 7 Ianuarie 2011 17:30
marcel, cand citezi pe cineva si te bagi sa comentezi, avand pretentii arogante de detinere a sensului menit la degetul tau cel mic, ai grija mai intai sa te asiguri ca ai inteles ce citezi! ori, tu nu ai inteles absolut nimic din cuvintele mele!
esme
Postat pe 7 Ianuarie 2011 17:33
De la: esme, la data 2011-01-07 17:33:38....... ai grija mai intai sa te asiguri ca ai inteles ce citezi! ori, tu nu ai inteles absolut nimic din cuvintele mele!

eu am inteles ce descrii tu acolo......
acuma ca tu vorbesti fara sa stii despre ce e alta mancare de peste!
marceltuky
Postat pe 7 Ianuarie 2011 17:40
De la: esme, la data 2011-01-07 16:48:00vuvu, si tu marcel, una e sa simti, adica sa iubesti, si alta e sa gestionezi, adica sa `manuiesti`, acest sentiment! asta va da voua si multora, falsa impresie ca iubirea e rationala. modul in care intelegi sa o manifesti, sa te controlezi a o manifesta, sa te temperezi in a o arata si infatisa poate fi rational. sentimentul e irational. sau trebuie sa recapitulati definitia pt `simturi`? vuvu a sesizat ceva, si anume ca intervine la un moment dat judecata, adica acea minima cenzura care te ajuta sa-ti dozezi iubirea, sa-ti dozezi un sentiment, sa nu-l lasi sa explodeze, sa se dezlantuie, ca pur instinct ce e, lucru ce ar parea nebunie altora, intrucat stim cat de vulcanic si incandescent poate fi.

Esme.cu drag te rog sa recitesti ce am scris mai sus.iubirea si dragostea sunt total diferite.iubirea este unica.adica iubesti doar odata.sau niciodata.te rog gandeste-te la exemplele de iubire din trecut.vestita"Romeo si Julieta" -"in iubire se simte mai mult decat e nevoie,se sufera mai mult decat se cugeta,se viseaza mai mult decat se traieste."...."nu incerca sa gasesti iubirea absoluta,pt ca nu exista,totul este relativ pe lumea asta,pana si iubirea"esti adolescent iubesti fara judecata,iubesti numai cu inima.

pe cand dragostea ,sau indragostirile se intampla deja la o varsta mai matura,dupa anumite experiente.de aceea alegi cu mintea mai mult si apoi intervine si dragosteala...."dragostea este intelepciunea nebunului si nebunia inteleptului."..."dragostea e la fel ca boala pe care daca nu o tratezi se agraveaza".fiind matur iti place cineva,urmeaza comunicarea,sexul si deciziile urmatoare sau nu.esti f constient ca trebuie sa fii compatibil cu alesu/aleasa.nu te poti indragosti de cineva care nu este cel putin la nivelul tau.atunci inseamna ca nu exista comunicare,o familie,copii ci doar sex.aceea nu e dragoste ci dorinta.deci dragoste fara judecata nu prea cred ca este benefica cuiva.aici intervine si exemplul familiei in care ai trait.

"fiecare are propria filozofie a iubirii,a dragostei.....unii si-au faurit-o din lemn,altii din piatra."(Octavian Paler)
vuvuzela
Postat pe 7 Ianuarie 2011 17:54
romeo si julieta sunt doua persoanje create de un scriitor, nu le da exemple Vuvulino
Nu ai de unde sti ce era in capul lui Shakeapeare cand a scris Romeo&Julieta.
Putea si el sa-i lase in viata macar
ameno
Postat pe 7 Ianuarie 2011 18:00
De la: marceltuky, la data 2011-01-07 17:19:20
De la: quasaria, la data 2011-01-07 16:46:39..... sa fii capabil sa PRESIMTI n-are, din nou, legatura cu logica......

daca stai sub un copac si cineva taie creanga de deasupra ta.... nu ai asa... o premonitie, o presimtire, o intuitie..... oare nu logica ti-o planteaza acolo in bibilica?

INTU�ȚIE ~i f. 1) Form� de cunoaștere imediat� a adev�rului f�r� raționamente logice preliminare.

FARA RATIONAMENTE LOGICE - retine.
Tie presimtirea/intuitia iti spune in exemplul dat ca o sa iti cada in cap?

Am mai spus - folosesti termeni gresiti, si nu cred ca e o problema de vocabular aici. Ci exact de logica...
quasaria
Postat pe 7 Ianuarie 2011 18:10
am gasit o descriere a dragostei superba pe alt topic garbo.e superba si merita reprodusa.intentia mea este de a va arata ca si poetii si scriitori,fac totusi deosebire intre dragoste si iubire."vad insa caO stralucire ce te preface-n cenusa

dragostea e un recuziter care preg�te�te piesa vie�ii lui. de data asta
s�ngele va fi s�nge iar durerea mai puternic� dec�t uitarea.
dragostea va alerga pe scen� �n picioarele goale, se va t�r� pe podeaua plin� de cuie
r�nile �i vor umple trupul va urla �i va juca un teatru c�t se poate de veridic.
la fel ca �n via��.

dragostea e un spectator la reprezenta�ia propriei piese. va r�de
se va isteriza va l�crima �i va �ipa. cu m�inile tremur�nde va ar�ta actorii va spune
vede�i, eu sunt acela, iar vocea lui va fi mic� se va pierde �n luminile rampei �i
c�nd vorbele nu vor mai fi ale lui ci ale actorilor, se va �ntinde �ntr-un col� al scenei
�i va muri.

dragostea e un actor care joac� toate rolurile dintr-o pies�. iar �n locul
iubirii �i va juca singur�tatea, aspira�iile, temerile, durerea �i disperarea.
recuziterul �i va z�mbi nedeslu�it �i �i va deschide r�nile tot mai larg, ca ni�te ferestre
care dau spre dragoste.

�i dragostea va c�dea ca o pan� de curent �n momentul �n care actorul �i va spune
ultimele replici. cu grab� apoi mai �ncet din ce �n ce mai rar, ca ni�te lovituri �nfundate
�ntr-un piept ce pare c� se �ndep�rteaz�. iar recuziterul va da foc cortinei, decorului
teatrului �i va r�de sardonic p�n� c�nd fl�c�rile vor mistui tot: actori, sufleori, scen�
spectatori.

pentru c� a�a e dragostea, o str�lucire care te preface-n cenu��.�

Leonard Ancuta

superb!!!

vuvuzela
Postat pe 7 Ianuarie 2011 18:17
Ameno,sunt de acord.si mie mi-ar fi placut sa ramana in viata Romeo si Julieta.iubesc aceasta poveste.
vuvuzela
Postat pe 7 Ianuarie 2011 18:21
vuvuzela, tu confunzi relatia cu sentimentul, chestie care e si mia bizara decit sa confunzi logica cu sentimentul...
quasaria
Postat pe 7 Ianuarie 2011 18:24
.referitor la titlu(siropos rau de tot)
Iubirea doare a dracului de tare!.... stiti ce nu inteleg eu, sunt o gramada de pagini in care s-au scris de toate felurile si pentru toti,cu exceptia lui Marciulica care-o tine pe al lui ca tiganul de putza masii...
ok iubirea doare, o fi asa nu zic nu, dar chiar daca doare cel care a suferit din cauza aceste iubiri ar trebui sa zica multumesc sa scuipe in san si sa priveasca in lumea asta mare! De ce? simplu
El e un fericit, a avut privilegiul de a fi iubit sau a iubit pe cineva( bla bla)Cati din restul lumii astea mari au fost la fel de norocosi.
Doare nu zic nu da e o durere buna, odata cu trecerea timpului....
e si asta o teorie.....
ameno
Postat pe 7 Ianuarie 2011 18:45
Q,imi place sa cred ca ai citit tot ce am scris.repet fara sa ma rusinez de vre-o confuzie,ca dragostea si iubirea sunt sentimente diferite,in perioade diferite si cu comportamente diferite.vad ca toata lumea confunda iubirea cu dragostea.de ce crezi ca au denumiri diferite?pt ca sunt sentimente care par la fel si care asimileaza ,ceea ce duce si la confuzia simtamantului pe care il ai pt cineva.semantica ,aici trebuie cautat.da cand vb de dragoste,pot spune ca ea incepe cu :a placea pe cineva,apoi comunicare,relationare,sex,casatorie...si restul,iar sentimentul dragostei intareste relatia dintre cele doua persoane.niciodata nu pot confunda dragostea cu o relatie indiferent de conjunctura,dar nici cu iubirea .
vuvuzela
Postat pe 7 Ianuarie 2011 18:49
De la: ameno, la data 2011-01-07 18:45:04.....cu exceptia lui Marciulica care-o tine pe al lui ......

da intr-adevar.... o tin pe-a mea.... si se pare ca sunt singurul care a inteles acest lucru:
iubirea adevarata nu doare!
ca d-aci a-nceput totul.... or fost unii care vor neaparat sa vada suferinta..... ca cica altfel nu-i iubire!
marceltuky
Postat pe 7 Ianuarie 2011 19:05
da te doare peptul domnle o ba?

ameno
Postat pe 7 Ianuarie 2011 19:10
Vuvuzela, iubirea si dragostea in engleza = love. Ambele.
Ia spune-ne tu care e diferenta gasita de romani.

Marcel, sa zicem ca as fi de acord cu teoria asta, daca n-ar exista observatia ta cum ca iubirea se duce de la sine daca lucrurile nu merg bine.... Well, daca ne referim la sentimentul absolut, sau e una, sau e alta. Mixajul intre absolut si egoist da zero.
quasaria
Postat pe 7 Ianuarie 2011 19:21
Q,cauta in semantica cuvintelor.iubire si dragoste repet nu definesc acelasi sentiment.exista diferente sau uneori dragostea devine continuarea iubirii.adica treci de la mici atingeri nevinovate,sarutari de buze abia atinse,imbratisari pe ascuns,fluturasi in stomac, vise si imaginatie.dragostea insa trece deja la dragosteli,la jocul trupurilor,sexualitate ,trece de limita nevinovatei iubiri adolescentine,transformandu-te dintr-o fata visatoare la fat frumosul intalnit,intr-o femeie care deja incepe sa se gandeasca cu ardoare la altfel de atingeri,la o viata alaturi de cel de care este indragostita.incepe sa se transforme intr-o adevarata femeie care stie ce vrea,care impune vointa.care poate deveni sotie si mama.si ca sa conchidem ca iubirea nu este dragoste voi mai da citate pe tema:

"ne putem indragosti in toate etapele vietii,dar iubim doar odata"(Proust)

"indragostirile sunt ca varsatul de vant.formele cele mai grave apar oamenii mai in varsta"(Tudor Arghezi)
vuvuzela
Postat pe 7 Ianuarie 2011 20:07
DR�GOSTE, dragoste, s. f. I. Sentiment de afecțiune pentru cineva sau ceva; spec. sentiment de afecțiune faț� de o persoan� de sex opus; iubire
dr�goste (dr�goste), s. f. � Iubire, afecțiune, tandrețe.

Sint sinonime. Ca li se pot conferi o gramada de interpretari, asta e altceva.
quasaria
Postat pe 7 Ianuarie 2011 20:22
De la: quasaria, la data 2011-01-07 19:21:46Vuvuzela, iubirea si dragostea in engleza = love. Ambele.
Ia spune-ne tu care e diferenta gasita de romani.
....

Q.... e din cauza ca englezii nu stiu iubi romaneste
marceltuky
Postat pe 7 Ianuarie 2011 20:26
da...
Mie mi se pare ca iubesc ei destul de bine si asa, nediversificat.
quasaria
Postat pe 7 Ianuarie 2011 20:30
De la: quasaria, la data 2011-01-07 19:21:46......
Marcel, sa zicem ca as fi de acord cu teoria asta, daca n-ar exista observatia ta cum ca iubirea se duce de la sine daca lucrurile nu merg bine.... .......

Iubirea este ca o structura de corali.... daca o-ngrijesti se dezvolta.... iar daca o loveste cate-un tsunami se sfarma si se-mprastie.... mai ramane cate ceva, sfarmat, suferind.....
mie de tsunami mi-e teama.... de aceea vreau sa asigur coralului meu un mediu sigur!
marceltuky
Postat pe 7 Ianuarie 2011 20:30
De la: quasaria, la data 2011-01-07 20:30:28da...

depinde ce-ntelegi prin "nediversificat".... mai ales cand e vorba de englezi
marceltuky
Postat pe 7 Ianuarie 2011 20:32
batman si din nou batman
Mult ai suferit nene in viata asa dupa una bucata neoascca prea le zici cu foc
ameno
Postat pe 7 Ianuarie 2011 20:35
of, bat-o vina de treaba si doare a dracului de tare... bai, dragostea, iubirea sunt aceeasi, la ce spuneti voi unii e ca si cum ai spune ca faci dragoste si nu sex, si de abia dupa 20 de ani de casnicie faci sex asa mai pa bajbaite, sa inteleg ca asta vrea sa spuna Marcel si vuNvu?

dragilor, e una si aceeasi, chiar trebuie multa scoala si sa filozofam atat?

vuNvu, dragosteala te apuca la orice varsta, nu doar in adolescenta... spui ca acu te saruti finutz, te mangai asa oleaca si dupa aceea treci la cele trupesti, doar atunci e iubire? te intreb, nu tot acolo ajungi, de unde ai plecat, nu e una si aceeasi cand treci de sarutarile astea de care zici?

si nu sunt de acord cu fraza la care Marcel ti-a dat dreptate, cum ca gandesti inainte sa te implici intr-o relatie... ei nu mai spune? cand ai fluturi in stomac si te nauceste persoana respectiva, cand de abia astepti sa o vezi, sa te atinga macar din greseala chiar daca nu stie ce simti pentru ea, dar pentru tine, un lucru din acesta marunt, inseamna mult, si atunci cum dracu sa socotesti ce fel de iubire este, sau daca e iubire sau dragoste sau sa mai gandesti lucid? multi nu gandesc, se lasa dusi de val pentru ca iubesc
crezi ca te mai gandesti atunci ca ala e un nemernic sau ca aia e o courva? il iubesti pur si simplu, dupa un timp cand mai cunosti persoana, de abia atunci rationezi si-ti bagi unghia in gat ca nu e cine trebuie sau ca te-ai indragostit de 0 barat

ia vedeti in ce luna e capricornul si atunci poate stiti ce fel de iubire este, sau daca e iubire sau... stare de somnolenta nu va e foame, chiar asa?
Laura_M
Postat pe 7 Ianuarie 2011 20:38
De la: ameno, la data 2011-01-07 20:35:39batman si din nou batman
Mult ai suferit nene in viata asa dupa una bucata neoascca prea le zici cu foc

mda.... si vuvuzela m-a pus pe ganduri.... ea zice ca n-o sa mai am parte de iubire decat de dragoste.....
marceltuky
Postat pe 7 Ianuarie 2011 20:40
De la: marceltuky, la data 2011-01-07 20:32:05
De la: quasaria, la data 2011-01-07 20:30:28da...

depinde ce-ntelegi prin "nediversificat".... mai ales cand e vorba de englezi

e... disregard.
Mi-a scapat...
quasaria
Postat pe 7 Ianuarie 2011 20:41
De la: Laura_M, la data 2011-01-07 20:38:47...... dupa un timp cand mai cunosti persoana, de abia atunci rationezi si-ti bagi unghia in gat .........

pai nu asta ziceam si eu...... atata doar ca acel "dupa un timp" la oamenii inteligenti si rationali se masoara in secunde!
Dar avantajul este ca fiind pusi in garda din timp nu mai traiesc clipe de panica si disperare si implicit nu ajung sa-si bage "unghia in gat"
marceltuky
Postat pe 7 Ianuarie 2011 20:46
da.
ajung sa isi bage unghia in git cind iau personajul perfect linga care se simt al drak de singuri....
E drept, motivele sint diferite. Unghia in git, nu.
quasaria
Postat pe 7 Ianuarie 2011 20:49
Da mai treci peste ca de doua zile m-ai orbit de cate lacrimi si filosofie versi pe aici!
aaaaaaaaaaaaaaaa stai ca acum inteleg, chiar daca nu am citit tot fularul asta de topic.Practic esti pe liber,probabil ca si de sarbatori ai fost tot ca, cucul si iacata depresivul cum scoate teoria conspiratiei de sub saltea.
Haidi meyyy ca vine 2012 si trecem intr-o alta dimensiune, da-o naibii de facatura.
Cum zicea si Morocanosul( Alba ca zapada )femeile hm sunt niste viclenii
Ia o si taci 5 minute
ameno
Postat pe 7 Ianuarie 2011 20:49

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
buna ziua 2 De la: anaROBERT 20 Septembrie 2010 16:09
exista suflet pereche?unde pot gasi:))? 493 De la: al_ma 27 Februarie 2012 10:45
merita sa aibe un tata ca el? 244 De la: garbo215201 25 Iulie 2011 00:22
ce ati face voi?!! 9 De la: hot_coffee 24 Mai 2010 15:18
compatibilitate 10 De la: garbo005402 11 Iulie 2009 16:20
Setari Cookie-uri