"Religia, o fraza de dansii, inventata..."

terra
Postat pe 14 Ianuarie 2011 18:31
"m_ada", eu care am facut "elementara" inainte de razboi faceam religie, dar nu mai tin minte, asta este.
Acum, auzisem pe undeva dar nu mai eram sigur.
Nae_Nae
Postat pe 14 Ianuarie 2011 18:50
De la: m_ada, la data 2011-01-14 15:58:12
De la: garbo173224, la data 2011-01-13 12:51:32Apropos, stii cine scrie Isus cu un singur "I" ?

In Biblia cultelor neoprotestante, Iisus, este scris cu un singur i la inceput; iar in Biblia ortodoxa Iisus se scrie cu doi de i. Asta o stiu si copiii de clasa a 2-a de la orele de religie

stii... nu vreau sa fiu parsiv... dar Biblia Ortotoxa.... (adica "dansii"...) a adaugat multe chestii, departe de... Biblile precedente... ! mai ales, prin traduceri neexacte, pana si din prima Biblie.... Vechiul Testament ! ea, Biblia Ortodoxa.... fiind ultima (sper....) din toate ! cea ce vreau sa spun e, ca se poate fi si o greseala de tipar.... care poate sa fie continuata ani de zile.... ca de... ce scrie in Biblie, e Sfant !!!! nu este nici o logica (cea ce e normal in carti din astea....) ca Isus sa se scrie cu 2 de "i" !!! asta ar insemna sa se scrie si: "Chriistos" cu 2 de "i"... si Criistina cu 2 de "i"... si Dumnezzeu.... cu 2 de "z" ! si lista e lunga..... !
barboneli
Postat pe 15 Ianuarie 2011 01:13
De la: garbo173224, la data 2011-01-14 10:44:43Buna dimineata "prezbiteros".
In sfarsit putem discuta problema nu "dupa ureche" precum cant eu la vioara.
"prezbiteros", sper din tot sufletul sa nu te superi daca voi avea un noian de intrebari la care nu am raspunsuri.
In masura in care vei putea sa ma/ne ajuti, te rog sa o faci.
O zi binecuvantata de la Dumnezeu sa ai.

buna dimineatza... ! auzi Nae... cum imi pun si eu o "semnatura" sau un "status" scris, asa cum ai si tu: "ce e aia"... sau cam asa ceva ? eu la status, miam pus o poza gif si fraza... dar nu vad ca apar ! doar cand intru la profil, dar eu vreau sa apara sub fiecare pagina unde scriu...
mersi anticipat !
barboneli
Postat pe 15 Ianuarie 2011 09:29
pai da dar Dumnezeu nu va ajuta pe gratis...Voi ce faceti pt Dumnezeu? Sunteti recunoscatori la cei care va ajuta? sunteti harnici,cinstiti. Degeaba merg unii la biserica....Daca sunt rai si nerecunoscatori......
xenaprintesarazboinica
Postat pe 15 Ianuarie 2011 10:46
Barboneli .......dai clic sus la profil , langa logout si scri ce vrei la semnatura , salvezi si-ti apare scris......
jeanette40
Postat pe 15 Ianuarie 2011 10:55
Oricum am cu cine sa vorbesc daca vreau....Dar totusi ma oftic de nerecunostinta oamenilor si cat de nesimtiti pot fii...Dar nici nu la fac rau,,pt ca apoi nu ma amai ajuta Dumnezeu nici pe mine asa cum nu ii ajuta pe aia raii...Oricum chiar daca ii sfatuiesc,,,ei nu pot asimila binele daca sunt niste nerecunoscatori.....Doar la teorie sunt buni,,,dar la practica sunt zero...Asa ca Dumnezeu le da dupa inima lor buna.....Si pe mine o sa ma ajute Dumnezeu,nu ca pe ei
xenaprintesarazboinica
Postat pe 15 Ianuarie 2011 11:09
Jeanetutza meaaa :-* muuuaah
dancris
Postat pe 15 Ianuarie 2011 11:16
Te salut "barboneli". In parte ti-a raspuns "eanette40".
Textul pe care il introduci in caseta "Semnatura", va apare in josul fiecarui mesaj al tau.
Succes si o dimineata buna.
Nae_Nae
Postat pe 15 Ianuarie 2011 11:20
Dumnezeu iubeste sufletul fericit care pazeste curatia sufleteasca si trupeasca si-i da harul Duhului Sfant si acest har leaga sufletul sa iubeasca pe Dumnezeu atat,incat din pricina dulcetii Duhului Sfant el nu se mai poate rupe de Dumnezeu.si nesaturat nazuieste spre El.Pentru ca iubirea lui Dumnezeu nu are sfarst;desi cunosc un om pe care Domnul Cel Milostiiv l-a cercetat cu harul Sau si daca l-ar fi intrebat Domnul ,,Vrei sa iti dau un har mai mare?''.sufletul care e neputincios in trup ar fi spus ,,Doamne Tu vezi ca daca e mai mare,nu-l sufar si mor''.
Omul nu poate sa poarte plinatatea harului,
xenaprintesarazboinica
Postat pe 15 Ianuarie 2011 11:27
Sa ne smerim fratilor,si Domnul ne va iubi.Ca Domnul ne iubeste,o stim dupa harul pe care Domnul il da sufletului.Cand harul e in suflet,fie si numai putin,atunci sufletul iubeste pe Domnul si pe aproapele si are pace intru sine.Dar este o iubire inca mai mare,atunci cand sufletul uita lumea intreaga.
xenaprintesarazboinica
Postat pe 15 Ianuarie 2011 11:31
De la: dancris, la data 2011-01-15 11:16:19Jeanetutza meaaa :-* muuuaah

ai aparut ???????ca te-am tot cautat la profil , apoi am inteles de la fete ca esti plecata pe undeva pe afara ...... ce mai fac albastrelele mele ?
jeanette40
Postat pe 15 Ianuarie 2011 11:37
De la: jeanette40, la data 2011-01-15 11:37:23
De la: dancris, la data 2011-01-15 11:16:19Jeanetutza meaaa :-* muuuaah

ai aparut ???????ca te-am tot cautat la profil , apoi am inteles de la fete ca esti plecata pe undeva pe afara ...... ce mai fac albastrelele mele ?

da jeanetuta,suntem plecati
suntem bine,sanatosi,bebe deja nu mai e bebe,a crescut,a facut si el ieri 10 lunite,foarte curand o va lua si la fuga pe aici,urmeaza si dintisorii de sus...
eu am disparut din peisaj ca nu mai am net,acu am pe telefon,dar urmeaza sa vina astia sa-mi bage si mie si sa vezi atunci ca nu mai scapati de mine
am de pus poze multe cu albastrelu',se face din ce in ce mai frumos manca-i-as gurita lui
va pupaceste Cris si Antonio care arunca cu jucarii pe jos
dancris
Postat pe 15 Ianuarie 2011 12:01
iote ca nu stiam nimic de tine
ai plaecat de aia nu ai mai trecut pe aici cu lunile...
si ti-am violat profilul,ti-am lasat mesaj.....
anaROBERT
Postat pe 15 Ianuarie 2011 12:04
Xeno, ce intelegi tu prin har?
Cum adica , spui ca omul nu poate sa poarte plinatatea harului?
m_ada
Postat pe 15 Ianuarie 2011 12:08
adica mai Ana,inseamna ca tu esti violatoare de profil?
dancris
Postat pe 15 Ianuarie 2011 12:19
De la: m_ada, la data 2011-01-15 12:08:59Xeno, ce intelegi tu prin har?
Cum adica , spui ca omul nu poate sa poarte plinatatea harului?

crezi ca ea stie...?
quasaria
Postat pe 15 Ianuarie 2011 12:26
pe sistemul.............vorbeste sa nu o ia somnul.......
jeanette40
Postat pe 15 Ianuarie 2011 12:40
De la: dancris, la data 2011-01-15 12:19:13adica mai Ana,inseamna ca tu esti violatoare de profil?

daaaa albastreilor ....
io mi's violatoare de profil
anaROBERT
Postat pe 15 Ianuarie 2011 13:12
De la: xenaprintesarazboinica, la data 2011-01-15 11:09:37Oricum am cu cine sa vorbesc daca vreau....Dar totusi ma oftic de nerecunostinta oamenilor si cat de nesimtiti pot fii...Dar nici nu la fac rau,,pt ca apoi nu ma amai ajuta Dumnezeu nici pe mine asa cum nu ii ajuta pe aia raii...Oricum chiar daca ii sfatuiesc,,,ei nu pot asimila binele daca sunt niste nerecunoscatori.....Doar la teorie sunt buni,,,dar la practica sunt zero...Asa ca Dumnezeu le da dupa inima lor buna.....Si pe mine o sa ma ajute Dumnezeu,nu ca pe ei
maiiiiii>>>dar perseverezi >>>IN MINCIUNA >>>>PAI NU TU "STAI BINE DOAR CU TEORIE"...???? >Incredibil CUM PROSTESTI SI AGRESEZI VERBAL atatia enoriasi....
garbo001084
Postat pe 15 Ianuarie 2011 16:15
De la: garbo001084, la data 2011-01-15 16:15:31
De la: xenaprintesarazboinica, la data 2011-01-15 11:09:37Oricum am cu cine sa vorbesc daca vreau....Dar totusi ma oftic de nerecunostinta oamenilor si cat de nesimtiti pot fii...Dar nici nu la fac rau,,pt ca apoi nu ma amai ajuta Dumnezeu nici pe mine asa cum nu ii ajuta pe aia raii...Oricum chiar daca ii sfatuiesc,,,ei nu pot asimila binele daca sunt niste nerecunoscatori.....Doar la teorie sunt buni,,,dar la practica sunt zero...Asa ca Dumnezeu le da dupa inima lor buna.....Si pe mine o sa ma ajute Dumnezeu,nu ca pe ei
maiiiiii>>>dar perseverezi >>>IN MINCIUNA >>>>PAI NU TU "STAI BINE DOAR CU TEORIE"...???? >Incredibil CUM PROSTESTI SI AGRESEZI VERBAL atatia enoriasi....
Nu mai pot eu de ei..Pt ca sunt rai ca niste maimute si hoti...Eu duc flori la biserica asa ca sa ma suporte....Ca si eu trebuie sa ii suport pe ei....Dar lasa ca nu le mai duc nimica....Ma duc doar ca sa ii stresez...pt ca ma invata doar tampenii....Ce enoriasi frate...Astia sunt nebuni,,,si cu popa in frunte...Popii astia zic ca toti romanii de treaba au plecat din tara.....Pai ce sa faca frate intre atatia nebuni....Si preotii sunt de o mie de ori mai nebuni si excroci si mincinosi....Ca si eu sunt fata buna ce trebuie sa stau intre atatia nebuni de romani care umbla doar sa te jumuleasca dar ei sa nu te ajute....Asa cum eu trebuie sa ii suport pe ei,,asa si ei trebuie sa ma suporte pe mine....Macar daca as castiga in tara amarata sa nu mai trebuiasca sa ii suport pe prosti degeaba...Ca in alta tara,,daca trebuie sa ii suport pe prosti si sa ii invat macar nu ii suport pe degeaba...Dar aici trebuie sa ii invat degeaba si sa ii suport tot degeaba....Ca nici macar o vorba buna nu primesc..Asa ca cum trebuie sa ii suport eu pe ei,,asa sa ma suporte si ei pe mine....Pt ca daca sunt credincioasa...Vreau sa imi fie bine nu sa fiu carpa de sters pe jos a pacatosilor
xenaprintesarazboinica
Postat pe 15 Ianuarie 2011 16:30
Ce sa castigi in tara asta amarata plina de oameni inutili si puturosi....Unde trebuie sa ii suport degeaba,sa ii invat degeaba...Si eu ce primesc in schimb....Asa ca imi iau catrafusele si plec si va las in prostia voastra cu tot.....Si cu preotii vostri hoti,,care sunt incapabli sa iti dea un sfat...Ce sunt eu popa,,ca sa rezolv problemele la altiii.....Sa vi le rezolve preotii aia destepti si enoriasii aia si mai destepti
xenaprintesarazboinica
Postat pe 15 Ianuarie 2011 16:34
Irinuca,la multi ani!si tie.sa ai multa liniste sufleteasca si implinirea tuturor dorintelor.Alexandra
vuvuzela
Postat pe 15 Ianuarie 2011 16:47
Quasaria, eu stiu ca harul e darul (fara de plata) al lui Dumnezeu. Iar Dumnezeu nu da nimanui mai mult decat poate duce!
De aceea am intrebat-o pe Irina, ce crede ea ca e harul.
m_ada
Postat pe 15 Ianuarie 2011 16:55
De la: xenaprintesarazboinica, la data 2011-01-15 16:34:47 Ce sa castigi in tara asta amarata plina de oameni inutili si puturosi....Unde trebuie sa ii suport degeaba,sa ii invat degeaba...Si eu ce primesc in schimb....Asa ca imi iau catrafusele si plec si va las in prostia voastra cu tot.....Si cu preotii vostri hoti,,care sunt incapabli sa iti dea un sfat...Ce sunt eu popa,,ca sa rezolv problemele la altiii.....Sa vi le rezolve preotii aia destepti si enoriasii aia si mai destepti

Irina, cunosti povestea cu pasarea nemultumita care s-a mutat pe alte meleaguri ca avea cuibul murdar de excremente?
m_ada
Postat pe 15 Ianuarie 2011 16:57
De la: barboneli, la data 2011-01-15 01:13:19
De la: m_ada, la data 2011-01-14 15:58:12
De la: garbo173224, la data 2011-01-13 12:51:32Apropos, stii cine scrie Isus cu un singur "I" ?

In Biblia cultelor neoprotestante, Iisus, este scris cu un singur i la inceput; iar in Biblia ortodoxa Iisus se scrie cu doi de i. Asta o stiu si copiii de clasa a 2-a de la orele de religie

stii... nu vreau sa fiu parsiv... dar Biblia Ortotoxa.... (adica "dansii"...) a adaugat multe chestii, departe de... Biblile precedente... ! mai ales, prin traduceri neexacte, pana si din prima Biblie.... Vechiul Testament ! ea, Biblia Ortodoxa.... fiind ultima (sper....) din toate ! cea ce vreau sa spun e, ca se poate fi si o greseala de tipar.... care poate sa fie continuata ani de zile.... ca de... ce scrie in Biblie, e Sfant !!!! nu este nici o logica (cea ce e normal in carti din astea....) ca Isus sa se scrie cu 2 de "i" !!! asta ar insemna sa se scrie si: "Chriistos" cu 2 de "i"... si Criistina cu 2 de "i"... si Dumnezzeu.... cu 2 de "z" ! si lista e lunga..... !

In traducerea facuta din ebraica "isus" scris cu un singur "i" inseamna "magar". De aceea este rusinos a fi asociat cu numele Mantuitorului, Iisus, care se stie este nume propriu. Pentru a gasi o logica in ceea ce scrie in "carti din astea", inseamna a citi mai mult decat cu ochii. Pentru o exemplificare, fac trimitere la "CODUL BIBLIEI" de Michael Drosnin, o lucrare pur stiintifca, dar care, demonstreaza existenta lui Dumnezeu si veridicitatea Bibliei. Parca, unul Einstein, o demonstrase si el!
danitiger
Postat pe 15 Ianuarie 2011 17:13
barboneli,unii spun ca Iisus se scrie cu doi "i" insemnand "Mantuitor" si cu un singur "i' este gresit scris ,insemnand '"magar,asin".

altii spun ca, Cuvintele folosite in Biblie pentru "magar" sunt �hamor�, �ayir�, �athown� sau �arowd". In nici un caz "isus".

" la nastere, Domnul nostru a primit de la parinti numele ebraic Yeshua, care are intelesul de �Mantuitor�. Asa cum se stie, influenta elenista (greceasca) in Israel a fost substantiala in timpurile antice. Se presupune (cu bun temei) ca atat Mantuitorul cat si ucenicii Lui vorbeau fluent limba greaca. Cand a fost pusa problema adaptarii numelui Yeshua in limba greaca, nu s-a tradus semnificatia numelui (in acest caz s-ar fi folosit soteria- adica mantuire). Mai degraba, numele a fost transliterat, pastrandu-se in acest fel o preocupare pentru partea fonetica. Astfel, Yeshua s-a transformat in grecescul Iesous. In greaca numele barbatesti se termina de obicei in "s".

Cea mai veche grafie �n limba rom�na cu caractere latine a fost Jssus (Catehismul lui George Buitul, 1701).
Cei care folosesc numele Iisus, invoca diferite motive. De exemplu, faptul ca grafia Iisus este etimologica, reproducand ambele vocale din grecescul Iesous. In aceasta situatie, ar trebui ca numele sa fie pronuntat cu doua sunete �nainte de primul �s�. Mai mult, inca din Evul Mediu grecii au inceput sa citeasca litera �eta� ca un �i�. Astfel, �Ie� a devenit in pronuntia curenta un �i� lung. In plus, unii considera ca folosirea numelui de Iisus este necesara pentru a face distinctie intre Mantuitorul si alti Isus din acea vreme (acest nume era foarte obisnuit in Palestina). ''(preluare)

vuvuzela
Postat pe 15 Ianuarie 2011 17:19
Bun venit "danitiger", cred ca esti nou sosita langa noi, nu-i asa?
Poti reveni cu niste amanunte, eventual si cu niste surse privitor la demonstrarea veridicitatii Bibliei de catre Einstein?
Te rugam si te mai asteptam.
Nae_Nae
Postat pe 15 Ianuarie 2011 17:24
auch
michelle_
Postat pe 15 Ianuarie 2011 17:32
De la: garbo173224, la data 2011-01-15 17:24:10Bun venit "danitiger", cred ca esti nou sosita langa noi, nu-i asa?
Poti reveni cu niste amanunte, eventual si cu niste surse privitor la demonstrarea veridicitatii Bibliei de catre Einstein?
Te rugam si te mai asteptam.

Multumesc pentru urare! Bine v-am gasit! Craiovene fara nume, am sa ma documentez si incerc sa revin, pana atunci, hai, sa nu aducem in discutie lucruri care pot fi vatamatoare sufletelor celor inca necunoscatori. Pacatul ar fi dublu. Si, crede-ma, n-as vrea sa intru intr-o interminabila polemica, mai ales cu-n craiovean.
danitiger
Postat pe 15 Ianuarie 2011 17:34

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
dificil: 17 De la: dor72 21 Februarie 2011 18:28
Distractia la mare poate fi toxica 1 De la: danielatontsch 22 August 2009 11:36
I ! ZIUAMULTI ANI FERICITI CELOR CARE-SI SERBEAZA ASTAZ 4 De la: VOIAJOR 22 Septembrie 2012 09:52
crdeti k puteti avea incredere intro iubire virtuala 8 De la: pantera_neagra 14 Septembrie 2009 05:31
Mesaje 5 De la: Deliaaa 22 August 2018 16:05
Setari Cookie-uri