Fluorizarea - otravire globala?

Fluorura de sodiu, care se utilizeaza la fluorizarea apei sau a pastei de dinti, provine din reziduurile rezultate din fabricarea aluminiului. Initial a fost folosita (si se foloseste si astazi) la fabricarea otravurilor pentru sobolani si gandaci. O alta intrebuintare este sub forma de calmante. Stelazine - un puternic tranchilizant fluorurat - este folosit astazi in toate azilele de batrani si in ospiciile din toata lumea. Primi care au folosit trancilizante au fost nemtii in lagarele de concentrare, pentru supunerea si controlarea prizonierilor.

Primele intoxicari cauzate de fluor, in urma carora au murit oameni, animale si plante, se cunosc din 1850. Poluarea s-a intensificat in anii '20, atunci cand dezvoltarea industriei a inceput sa fie o problema comuna tarilor industrializate.

La inceputul anilor '30 s-a pornit o campanie agresiva care oferea o solutie miraculoasa pentru problema deseurilor derivatilor din fluor. Aceasta se baza pe adaugarea de cantitati mici in apa potabila in scopul prevenirii cariilor.
OImul de stiinta Gerald J.Cox a adus la cunostinta opiniei publice ca un derivat cu o valoare economica scazuta se transformase intr-un potential aliat impotriva cariilor. Putini stiau ca acesta nu era nici doctor, nici stomatolog, ci un om de stiinta angajat de Fundatia ALCOA, unul din cei mai mari fabricanti e aluminiu din lume.

In anul 1939, fluorizarea apei din America de Nord s-a transformat dintr-o simpla propunere in realitate - problemele fabricantilor de aluminiu au luat sfarsit.

In 1999, doctorul Ardi Limeback, directorul Departamentului de Chirurgie Dentara Preventiva din cadrul Universitatii din Toronto, a facut niste declaratii uluitoare : bebelusilor nu trebuie sa li se mai dea apa de la robinet, iar copiii mai mici de 3 ani nu trebuie sa foloseasca pasta de dinti cu fluor.

S-a descoperit ca un nivel prea mare de fluorul modifica structura osoasa a fiintei umane, provoaca fluoroza dentara (boala cea mai tratata in clinicile dentare din Canada), poate transforma celulele normale in celule canceroase.

Desi aceste efecte se cunosc, putine tari au luat masuri. De ce se mai foloseste ? Cu siguranta sunt multi bani la mijloc. Costurile sunt prea mari pentru ca guvernele sa si le poata permite. De vreme ce exista solutii mai putin costisitoare, de ce sa nu fie utilizate in continuare?

Data viitoare, cand veti dori sa beti o gura de apa sau sa va spalati pe dinti, poate va veti gandi si veti decide, in cunostinta de cauza, daca va face bine sau nu o doza mica din aceasta otrava.....

daria_
Postat pe 29 Ianuarie 2011 21:01
aha..

d-aia se spala buna cu sare..
iasomia
Postat pe 29 Ianuarie 2011 21:04
...cu sare sau amoniac... mai bine mesteci o guma...iti trece si de foame
daria_
Postat pe 29 Ianuarie 2011 21:06
m-ai lamarit definitiv,daruska...
iasomia
Postat pe 29 Ianuarie 2011 21:08
...lasand gluma la o parte, medici si cercetatori din toata lumea (l-am notat doar pe dr.Limeback) au ajuns la concluzia ca, decand se foloseste fluorura de sodiu in apa si in pasta de dinti, nu s-au sesizat modificari notabile in starea sanatatii bucale, ci doar, in zonele cu o fluorizare mai mare, aparitia unei noi boli dentare (fluoroza dentara), transormare celulelor normale in celule canceroase, modificarea structurii osoase, afectarea creierului....

...daca ar fi sa cred in teoria conspiratiilor, as afirma ca este vorba de o intelegere globala la un inalt nivel ce urmareste, pe langa globalizare, sa ne controleze mintile si sa ne narcotizeze....dar cred ca sunt interese financiare la mijloc..... sunt companii mari care ar trebui sa suporte costuri uriase pentru a stopa poluarea si pentru a renunta, in acelasi timp, la folosirea fluorurarii apei, pastei de dinti, in industria farmaceutica....
daria_
Postat pe 29 Ianuarie 2011 21:38
dariuska

asa o dau eu in gluma,era sambata seara,deh..
una peste alta, eu zic ca nu trebuie sa ne facem griji,cati dintre noi mai au toti dintii lor in gura?

amoniac zici?ala miroase a pishu,cred ca ai vrut sa spui bicarbonat de sodiu..hai?
iasomia
Postat pe 30 Ianuarie 2011 09:18
...iaso, m-am gandit la bicarbonat, dar nush cum am scris amoniac...

... ar trebui sa mestecam, dupa fiecare masa, patrunjel verde....curata si alunga "parfumurile" (chiar si cele de ceapa sau usturoi )....sa facem gargara cu ceai de menta in care am pus sare.....

...am cumparat pentru o nepotica pasta de dinti (pana de curand nu am cetit pestele) ...."copiii sub 6 ani trebuie sa foloseasca o cantitate de pasta de dinti de marimea unui bob de mazare si sa fie supravegheati in timpul perierii pentru a minimaliza inghitirea pastei de dinti. In cazul in care folositi un supliment cu fluoruri, consultati medicul stomatolog"....

....de ce e periculos sa inghiti ceva ce bagi in gura? (mai...nu va mai ganditi la prostii, ca e vorba romaneasca....)....de ce sa-i spui medicului ca iei medicamente pe baza de fluor sau derivati (cica sunt in numar de 60) ca sa-ti dea voie sa te spel pe dinti?
daria_
Postat pe 30 Ianuarie 2011 18:53

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Despre o iubire imposibila 80 De la: brendajoice_magno 8 August 2013 23:56
Ura, sentiment tipic uman? Ce parere aveti ? 3 De la: zambil 29 Octombrie 2009 21:19
Hpv 23 De la: garbo_412933 26 August 2015 19:10
de ce credeti ca ar refuza un barbat o femeie?! 262 De la: Celleste 26 Octombrie 2009 19:06
Escapelle 7 De la: garbo_477205 21 Octombrie 2017 13:03
Setari Cookie-uri