Ce este fericirea? Ce ne face fericiti?

tztztztztztztztztz

legan si capul, sa stii!!!!!!!!!!!
Eugenia69
Postat pe 26 Iulie 2011 17:06
iote la ele!s-au si alergat p-acilea ,ca sa nu se vaza ce-am spus eu despre fericire.

of-ti-coa-se-lor....
iasomia
Postat pe 26 Iulie 2011 17:34
Dorisor pe tine te pup pe suflet
Noli
Postat pe 26 Iulie 2011 18:44
mno! vezi ca are neshte pacatosi de schini pa sufletu' ala, ca mai scapi tu intreg -sufletu!
in poaza nu se vad, ca nu i-a luat in obiectiv, 'oatza!
Thor_again
Postat pe 26 Iulie 2011 18:57
or fi schini pe suflet dar's de trandafir
Noli
Postat pe 26 Iulie 2011 19:01
iote-te la eeeel!
doaro! fuga marsh aici, la raport! iote ca ai un romantic incurabil icishea, pa care-l doare de doru' tau! hai, mai lasi mult pa baietu' sa astepte?
cotoroantzo, nu s-aude?
Thor_again
Postat pe 26 Iulie 2011 19:03
merci, Thor...ai fo' fin di tat....
bine ca n-am raspuns io prima...

mami iaso, am vazut....ai dreptate. singur poti sa -ti faci mici bucurii....fericirea ti-o da cineva...caruia ii pasa...

buey, nu ma faceti acum sa fiu lacrimogena...ca nu-s.... da fericita...mai rar....
si mi se baga acu si 245...dirept in suflet....scrum il fac...

huooo, moshule ce tipi asa?
si daca i se facu dor de doru meu.... io ce dracu sa mai caut in ecuatia asta....omului nu-i plac femeile.....
aaaaa, am uitat sa spun...uneori sunt femeie, 245....
dor72
Postat pe 26 Iulie 2011 19:08
Dorisor, m-am intepat eu si lacrimezi tu?
Noli
Postat pe 26 Iulie 2011 19:16
De la: dor72, la data 2011-07-26 19:08:46merci, Thor...ai fo' fin di tat....

pai caz doara la ce-or hi buni pretenarii, ha?
Thor_again
Postat pe 26 Iulie 2011 19:16
da mei lacrimez...de ras....mereu....
si oricum....am vazut noi ca esti cam intepat... las' ca trece rapid....

thor, ai baut ceva, nene? ca te cam joci cu vorbele...si io-s sensibila si atenta...mai ales la nuante...
bai, da ce-mi vine sa " ma rad'.....singura....cand vaz ce-i p-aci.....gata, si plec....
dor72
Postat pe 26 Iulie 2011 19:18
vezi sa n-ajungi si tu la o faza d-aia cu doo ore, ca o sa crapi dreaq de atata ras!
Thor_again
Postat pe 26 Iulie 2011 19:25
da ce? numa tu sa razi ca apucatu'.... si vad ca de atata pustiu de vreme, matale inca nu ai crapat ( sau poate la buze? un pic?)
invidiosu....( nu zic al cui, ca totusi, am un minim de respect... pe care aproape nu-l mai gasesc )
du-te pe la miraje si sa vezi cum crapi....instant...
dor72
Postat pe 26 Iulie 2011 19:35
72 in dor, mai glumeste omul.
Noli
Postat pe 26 Iulie 2011 20:23
serios, 245?

esme
Postat pe 26 Iulie 2011 20:25
hai ma esme....io, mai inteleg ca nu prea stiu de gluma...dar nici tu?

245, de cand zici ca ma cunosti?
si te rog, nu-mi interpreta numele...daca-mi zici dor, e bine
dor72
Postat pe 26 Iulie 2011 20:47
De la: Thor_again, la data 2011-07-26 19:25:51vezi sa n-ajungi si tu la o faza d-aia cu doo ore, ca o sa crapi dreaq de atata ras!

care-i faza cu doo ore? Ma facusi curioasa, Thorule!
Cat despre fericire, vad ca-i mai relativa in definitii decat teoria relativitatii extinse.
Am citit si eu definitia lui Kant de vreo 3 ori si tot nu prea am inteles.
Ia incercati sa va imaginati si voi starea asta de acord intre dorinta si vointa si cu scopul determinat al existentei, na ca uitai cum era mai departe; bref, nu stiu cum o percepeti voi, dar mie definitia asta-mi da o stare mai degraba de perplexitate decat de fericire.
charmelen
Postat pe 26 Iulie 2011 23:44
DOR, nu te cunosc, imi place doar cum scrii p'acilea. E un pacat ?
Noli
Postat pe 27 Iulie 2011 08:00
deloc....dar daca iti place, nu ar fi normal sa si intelegi?
glumesc, obisnuiti-va.....
o zi frumoasa....
am zburat....
dor72
Postat pe 27 Iulie 2011 08:03
o zi frumoasa si lui ingeras... !

pacat ca a plecat dor... vroiam s-o enervez un pic si pe ea... ! e... dar asta e !
deci cica ati incercat sa vorviti despre fericire ! de facut, ati facut-o dar nu s-a ajuns la nici o concluzie generala sau comuna ! pe langa faptul ca e ceva al naibi de individual... fericirea nu are nici o legatura cu filozofia, nu e rodul filozofiei si filozofand, nu devi mai fericit. maximum mai nebun ! fericirea e o stare, nu-i stie nimeni limitale nici greutatea si nici inaltimea... ! si un copil si un barbat, simt ca sunt fericiti cand vad sanul, de ex. ! deci fericirea nu are nici varsta ! cum bine a zis iasomia... daca se scoala dimineatza fara durere, e fericita ! e3xista si fericire "curata" dar si fericire falsa... ! zambila a spus cateva chestii bune, dar asta depinde de cine ce a inteles ! de fapt, fericirea, ca si alte "senzatii", simtiri... e foarte greu sa le pui in cuvinte. o fac des poetii, cantaretii (chiar daca versurile nu le apartin...) dar politicianii, nu ! dar aceasta fericire e si ea determinata tot de acest minunat corp pe care il avem ! cand esti fericit, iti iubesti si corpul, cand nu, iti vine sa-l arunci de la etajul 12 ! si daca tot v-ati antrenat in citire... uitat si ultima faza !nu e scris de mine !

Serotonina sau "secretul fericirii"

Ai ramane surprins daca ti-as spune ca exista un mic secret al fericirii? Da, da� exista asa ceva. Numele lui este serotonina si se recomanda a fi hormonul fericirii.

De unde atata indrazneala la un hormon? Simplu: pentru ca serotonina este hormonul care raspunde de starea de bine, de calm, de liniste din organismul nostru. Nu-i asa ca suna bine? Ce spui, imi dai 5 minute din timpul tau pentru a-ti povesti despre serotonina?

Ai auzit de neuroni. Ei reprezinta celula nervoasa, unitatea de baza a sistemului nervos. In corpul nostru sunt milioane de astfel de celule care au rolul de a trasforma un stimul venit din exterior intr-un implus nervos. Celulele nervoase interactioneaza intre ele. Si acum vine rolul serotoninei, pentru ca ea este substanta chimica cu ajutorul careia neuronii interactioneaza.

Cum iti spuneam, serotonina este hormonul care iti asigura starea de buna dispozitie si de calm. In plus, ea se face raspunzatoare de calitatea somnului (de unde si o alta denumire a sa, ceasul corpului), de tensiunea arteriala precum si de functiile motorii. Grea misiune pentru acest hormon, nu-i asa? Un nivel scazut de serotonina inseamna o stare depresiva, anxioasa, tulburari de somn.

Studiile medicale au aratat ca barbatii sunt mult mai avantajati decat femeile din acest punct de vedere, creierul lor producand cu aproximativ 50% mai multa serotonina. Ce norocosi, nu-i asa? Asa se explica de ce numarul femeilor care se confrunta cu probleme de acest fel este mai mare decat cel al barbatilor.

In plus, la femei se mai adauga si alti cativa factori care pot determina scaderea serotoninei. Ma refer la menstruatie, nastere, menopauza, perioade care apar in viata oricarei femei. Scaderea estrogenului care are loc in aceste momente aduce dupa sine si o scadere a serotoninei. De aici si starile de disconfort psihic, depresiile si anxietatile de care se plang adesea femeile.

Ce este de facut in asemenea momente? Una dintre solutii o reprezinta antidepresivele care regleaza cantitatea de serotonina. Cu toate ca sunt recomandate de medic, antidepresivele prezinta efecte secundare. Serotonina trebuie recastigata insa. Sa cautam deci alte solutii.

Exista o serie de alimente care ne pot ajuta in acest sens. Alimentele despre care vreau sa iti vorbesc in continuare regleaza serotonina din organismul nostru si ne redau atat buna dispozitie cat si somnul odihnitor.

Painea integrala, cerealele, toful, laptele, cacaoa, grepfrutul, banana, ananasul, ciresele, avocado, prunele, curmalele, migdalele pot alcatui un mic dejun sau o gustare care iti vor mentine un tonus ridicat pe parcursul intregii zile. La pranz sau la cina poti consuma carne de pui, peste, orez, spanac, varza de Bruxelles. Sa nu uitam sa mai amintim soia, algele si usturoiul pe care le poti folosi de asemenea pentru completarea meselor tale.

Micile delicii pe care ni le permitem din cand in cand, inghetata, ciocolata si bomboanele, le poti pune de acum pe seama serotoninei pe care acestea o produc. Parca nu te mai simti la fel de vinovat cand le mananci, nu-i asa? Toate aceste alimente te vor ajuta sa faci fata cu bine stresului cu care te confrunti zilnic, stimuland producerea de serotonina de care ai atata nevoie.

Un rol mai mult decat esential in reglarea secretiei de serotonina il au complexul vitaminic B si Magneziul. Le poti lua atat din suplimentele prescrise de medic cat si din alimente- lapte, branza de vaci, peste, soia, fasole uscata (vitamina B), nuci, cereala integrate, fructe uscate, legume, produse lactate.

Cred ca au trecut deja cele 5 minute pe care te-am rugat sa mi le acorzi. Mica poveste despre serotonina se opreste aici. Sper ca am reusit sa iti ofer cateva informatii folositoare si sa te conving ca buna dispozitie este doar o chestiune de informare si alimentare corecta. Pentru ca daca este adevarat ca suntem ceea ce mancam, atunci este perfect adevarat ca putem fi fericiti mancand exact ceea ce trebuie.

asa o fi... dar sigur eu nu am vazut nici un om flamand care sa fie fericit... !!! dor... ti-am pastrat o portie babana de banane... !!!! contine multa.... fericire !!! lasa-l pe Thor cu ciresele lui...... !
barboneli
Postat pe 29 Iulie 2011 13:34
De la: jeanette40, la data 2011-07-22 11:31:19http://youtu.be/yaUwrIyKiNk
[/q

uote]
pai fericre e inteleasa in diferite moduri si fiecare o percepe in felul lui depinde de cat de multe iti doresti,,,poti fi fericit si pt faptul ca azi e o zi frumoasa....
garbo180888
Postat pe 29 Iulie 2011 17:42
dor....
iasomia
Postat pe 29 Iulie 2011 17:53
cine mai traieste din definitii,cand fericirea n au avut o nici zeii...?asa cum a fost ea conceputa de capurile filozofilor...lumea desteapta invata din propria experienta,si ceilalti din a altora...nimic fara dumnezeu nu este....nimic fara bani nu se poate obtine....fericirea nu se lasa construita,nu se lasa dictata,nu se poate obtine gratuit...bancuri...despre fericire sunt...nimic real...altii cred ca e ca la piata,uite nuca ,nu e nuca,...!putini ,si astia nu stiu cat de sinceri sunt,cand spun cu inima deschisa ...sunt fericit...toti traim o mare iluzie...fericirea noastra depinde de fericirea fiecaruia dintre noi,iar noi in zgarcenia noastra mare,nu avem vreme sa ne privim in suflet ..aproapele..si atunci...cum o sa stim?cel care vrea mai mult ,sa intrebe aerul ce l respira...cat de fericit e...apa,pe care insetat o bea...focul care sta la pinda....
herminalucia
Postat pe 31 Iulie 2011 02:59
FEricirea? Dincolo de faptul ca este o notiune relativa, ca perceptiile sunt relative, ca influenta asupra psihicului difera de la caz la caz, ar trebui sa fi idiot sa nu o cauti. A te complace intr-un cotidian plin de "ma trezesc sa muncesc ca sa am ce sa mananc sa pot sa ma trezesc in dimineata urmatoare" tine
klarpunctina
Postat pe 31 Iulie 2011 04:11
doar de complacere. Si a te complace intr-o astfel de existenta, fara a spera altceva, pare... sumbru
klarpunctina
Postat pe 31 Iulie 2011 04:13
BASESCU , BOC UDREA SI ALTI GUVERNANTI , DIN 89 PANA IN ZIUA DE AZI! ASTIA NE FAC FERICITI! A DRACULUI NESUFERITI!
trenul_vietii
Postat pe 31 Iulie 2011 04:36
Fericire e oriunde te afli nu conteaza unde esti ce virsta ai sau profesie s.m.d.Dca vrei sa fi fericit o poti face oricind uitate afara la natura priveste in orice coltisor si vezi o pasarica care cauta un lok cu unbra bucurate ca nu esti ea si ca poti sata la umbra fara frica ca dusmanul e pe urmele tale cum ar fi acea pasarica nu e sigura in zile de seceta unde isi va gasi apa sau unde isi va gasi o bucatica de piine cind ii va fi foame sau mereu cine va sta la pinda sa o prinda.Sau vrei sa fii fericit gideste sa intilnesti un prieten din copilarie si sa-ti amintesti de zile cind erai doar un suflet curat fara griji sau necunoscutul iti dadea o curiozitate care descopereai ce bine era atunci;Sa fii bucuros e si inima ta bucuroasa daca vei plinge si inima ta plinge cu tine asa ca alege fericirea din lucruri simple si celelalte vor veni numai pt caesti un suflet liber care nimik nu te poate inrobi sa-ti ia acea senzatie de bucurie .Bucurate de fiecare zi care inca esti in viata si soarele rasare si inca Planeta aceasta nui in apocalipsa ,Fericirea trece pe linga noi zi de zi si nu o vedem ca sintem orbiti de ginduri negre ,si vrem mereu ce alti au nu va temeti cei bogati nu sint fericiti pare dar e fals .Cind ai incercat sa te iubesti p tine si sa devii mai bun si sa faci o fapta buna care iti poate aduce fericire fiind mindru ca ai putut realiza orice nu-ti fa planuri mi si nu poti sa realizez ca nu-ti va aduce fericire.Imi vad prieteni muncesc ca niste robi ca vor de toate si nu-au bani pt ceia ce doresc casa masina ,copii nu le poti aduce pe toate la bun sfirsit si sa fii fericit curind , pt ca sa muncesti o viata si apoi cei din urma ta iti vor cheltui in cel mai scurt timp tot ce tu ai cladit o viata ,deci unde e fericirea nicaeri pt ca toti devenim sclavi unor fapte care nu le vom avea pt aceasta viata care iti este data acum sa o traesti si sa fii fericit .FERICIREA ESTY TU NUMAI DACA VREI SA O AI BUCURATE DE FIECARE ZI CARE ESTI IN VIATA SI NIMIK MAI MULT FII VESEL ,NU UITA CE USOR ERA CIND ERAI COPIL SA TE BUCURI DIN NIMIK O BOMBOANA TE FACEA FERICT ACUM NU TE MAI MULTUMESTI CU NIMIK ;FERICIREA ESI TU IN PERSONA NU UITA,
garbo082991
Postat pe 31 Iulie 2011 04:45
Fericire e oriunde te afli nu conteaza unde esti ce virsta ai sau profesie s.m.d.Dca vrei sa fi fericit o poti face oricind uitate afara la natura priveste in orice coltisor si vezi o pasarica care cauta un lok cu unbra bucurate ca nu esti ea si ca poti sata la umbra fara frica ca dusmanul e pe urmele tale cum ar fi acea pasarica nu e sigura in zile de seceta unde isi va gasi apa sau unde isi va gasi o bucatica de piine cind ii va fi foame sau mereu cine va sta la pinda sa o prinda.Sau vrei sa fii fericit gideste sa intilnesti un prieten din copilarie si sa-ti amintesti de zile cind erai doar un suflet curat fara griji sau necunoscutul iti dadea o curiozitate care descopereai ce bine era atunci;Sa fii bucuros e si inima ta bucuroasa daca vei plinge si inima ta plinge cu tine asa ca alege fericirea din lucruri simple si celelalte vor veni numai pt caesti un suflet liber care nimik nu te poate inrobi sa-ti ia acea senzatie de bucurie .Bucurate de fiecare zi care inca esti in viata si soarele rasare si inca Planeta aceasta nui in apocalipsa ,Fericirea trece pe linga noi zi de zi si nu o vedem ca sintem orbiti de ginduri negre ,si vrem mereu ce alti au nu va temeti cei bogati nu sint fericiti pare dar e fals .Cind ai incercat sa te iubesti p tine si sa devii mai bun si sa faci o fapta buna care iti poate aduce fericire fiind mindru ca ai putut realiza orice nu-ti fa planuri mi si nu poti sa realizez ca nu-ti va aduce fericire.Imi vad prieteni muncesc ca niste robi ca vor de toate si nu-au bani pt ceia ce doresc casa masina ,copii nu le poti aduce pe toate la bun sfirsit si sa fii fericit curind , pt ca sa muncesti o viata si apoi cei din urma ta iti vor cheltui in cel mai scurt timp tot ce tu ai cladit o viata ,deci unde e fericirea nicaeri pt ca toti devenim sclavi unor fapte care nu le vom avea pt aceasta viata care iti este data acum sa o traesti si sa fii fericit .FERICIREA ESTY TU NUMAI DACA VREI SA O AI BUCURATE DE FIECARE ZI CARE ESTI IN VIATA SI NIMIK MAI MULT FII VESEL ,NU UITA CE USOR ERA CIND ERAI COPIL SA TE BUCURI DIN NIMIK O BOMBOANA TE FACEA FERICT ACUM NU TE MAI MULTUMESTI CU NIMIK ;FERICIREA ESI TU IN PERSONA NU UITA,
garbo082991
Postat pe 31 Iulie 2011 04:45
De la: charmelen, la data 2011-07-21 23:53:45Este o intrebare care i-a preocupat pe oamenii din toate timpurile; filosofii antichitatii au dezvoltat teorii intregi despre sensul si telul vietii omenesti, despre destinul fiintei umane aflate permanent in cautarea fericirii. Dar oare ce este ea, caci, evident ca nu este echivalenta cu absenta nefericirii.
In zilele de azi intalnesc tot mai putini oameni care vorbesc despre fericire si implicit nu o mai cauta, pentru ca nu este o prioritate.
Voi cum va raportati la fericire? Ce inseamna si ce loc ocupa ea in viata voastra?

....
D?............ fericirea nu se masoara in veacuri ,si nici in ani ,cateodata nici in clipe ,fericirea se masoara in picaturi mici ca de roua ,proaspete dar firave ,stand pe frunzele iubirii.....asa ca ....iubiti si mai ales zambiti ...el ,zambetul aduce multa fericire.....
maya28
Postat pe 31 Iulie 2011 07:34
fericirea este cel mai minunat lucruru.in primul rand trebuie sa fi mandru de tine si de realizarile tale ,sa te accepti si sa te respecti pe tine insuri ca sa fi respectat .fericirea o gasesti in lucruri marunte .pacat ca suntem mult prea stresati si egoisti si lasam momente frumoase sa treaca pe langa noi. uitati-va in jurul vostru ,uitati-va cati oameni se autodistrug si noi nu facem nimic.este normal sa nu putem fi fericiti pentru ca noi intr-o relatie mergem dupa atractia fizica iar cand aceasta dispare ne trezim langa un stain cu care nu avem nimic comun.oameni au fost creati sa gandeasca dar noi mergem dupa intrinctul animalic. de ce?
garbo211736
Postat pe 31 Iulie 2011 08:50
Fericirea?

Dupa mine fericirea este momentul in viata cand realizezi ca, iluzia ei este narcotica, vine greu si pleaca usor, deci intelept ar fi sa ramai indiferent la tentatiile ei constiientizand efemeritatea clipelor in raport cu nemurirea
MihaelaMi
Postat pe 31 Iulie 2011 09:17

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
"IN PUII MEI" 10 De la: laura33c 24 Noiembrie 2011 16:01
De ce preotii nu vor sa se umileasca sa invete oamenii lucruri sincere,pt ca ceilalti ii necajesc pt ca nu au credinta 58 De la: ingerasulluptator 7 Iulie 2013 18:14
Craciun fericit! 38 De la: lia_rascol 27 Decembrie 2008 14:03
Va ajung banii? 2 De la: garbo182113 10 Martie 2011 18:31
Sfintii ajutatori 140 De la: paty2014 30 Mai 2015 10:07
Setari Cookie-uri