eugenia, radem uneori, fara sens! | ||
Ktine Postat pe 27 Octombrie 2011 11:35 |
||
---|---|---|
O ramur� �nt�rziat� - Octavian Goga Nu �i-a fost dat s� vezi vreodat�, C�nd toamna palid� coboar�, �ntr-o gr�din� despoiat�, O ramur� �nt�rziat� Ce-a �nflorit a doua oar�? Nu te-ai oprit atunci �n cale S� te �ntrebi: ce tain�, oare, Ascund �n�elepciunii tale �nfriguratele petale, Ca m�ine stinse, f�r� soare?... �i dac-o bl�nd�-nduio�are �i-a fr�nt o clip�-n ochi lumina, Cum stai a�a, �ntreb�toare, Uit�ndu-te la biata floare, Ai �n�eles a cui e vina? E raza, care toamnei mute I-a dat fiorul prim�verii, �i-n preajma mor�ii ab�tute A picurat, pe ne�tiute, Un strop din c�ntecu-nvierii... |
||
nobody Postat pe 27 Octombrie 2011 11:36 |
||
Am invatat - Am invatat ca indiferent ce se intampla, indiferent de cat de rea pare viata azi, viata merge inainte si maine va fi mai bine. - Am invatat ca poti caracteriza o persoana dupa felul cum se comporta in trei situatii: intr-o zi ploioasa, cand isi pierde bagajul si cand pune instalatia electrica in bradul de Craciun. - Am invatat ca indiferent de relatia pe care o ai cu parintii tai, tot o sa-ti fie dor de ei cand vor pleca din viata ta. - Am invatat ca a-ti face un trai nu este sinonim cu a face o viata. - Am invatat ca viata iti da uneori o a doua sansa. - Am invatat ca nu trebuie sa mergi prin viata cu mainile gata numai sa primesti. Este nevoie sa mai arunci si inapoi din ce primesti. - Am invatat ca de cate ori hotarasti sa faci ceva cu inima deschisa, sigur ai luat o hotarare buna. - Am invatat ca atunci cand am dureri nu trebuie sa fiu eu "centrul universului'. - Am invatat ca in fiecare zi trebuie sa atingi pe cineva. Oamenii iubesc o imbratisare calda sau o atingere prieteneasca pe spate. - Am invatat ca oamenii uita ce ai zis sau ce ai facut, dar nu uita niciodata cum i-ai facut sa se simta. - Am invatat ca am inca multe de invatat. Teo Trandafir |
||
|
||
Axl_22 Postat pe 31 Octombrie 2011 13:51 |
||
http://youtu.be/XMbvcp480Y4 http://youtu.be/ogBTvf-zg58 |
||
Eugenia69 Postat pe 31 Octombrie 2011 17:04 |
||
http://youtu.be/JtA9Js-22ko |
||
nobody Postat pe 31 Octombrie 2011 17:19 |
||
obrajori | ||
Eugenia69 Postat pe 31 Octombrie 2011 17:23 |
||
mercic eugenia....for you |
||
nobody Postat pe 31 Octombrie 2011 17:36 |
||
Bacovia, N Stanescu... Minulescu - Romanta policroma Nu-i cer nimic... �i totu�i, dac�-ar vrea - O, dac-ar vrea s�-mi dea ce nu-i cer �nc� - Ar face dintr-un lac o Marmara, �i dintr-un melc, un Sfinx s�pat �n st�nc�. Nu-i cer nimic... Dar dac�-ar fi s�-i cer Ce-a� vrea s� am �i ce-ar putea s�-mi dea, A� picura-ntr-o cup� cu eter Morfin� �i i-a� cere-apoi a�a: D�-mi tot ce crezi c� nu se poate da, D�-mi calmul blond al soarelui polar, D�-mi primul crepuscul pe Golgota �i primul armisti�iu planetar. D�-mi paradoxul frumuse�ii tale, D�-mi prorocirea viselor rebele, D�-mi resemnarea strofelor banale �i controversa versurilor mele. D�-mi A.B.C. al vie�ii subterane, D�-mi simfonia flautelor mute, D�-mi t�lm�cirea buzelor profane �i rebusul icoanelor t�cute. D�-mi pre�ul primei victime-a femeii, D�-mi simbolul opalului �i-agatei, D�-mi ritmu-nveninat al Salomeii �i tusea-n fa minor a Traviatei. D�-mi Spleen-ul c�l�torilor pe ap�, D�-mi spectrul verde-al zilelor de-apoi, D�-mi gravitatea mor�ilor spre groap� �i comicul funebrului convoi. D�-mi tot ce-n prima clip� risipe�ti, �i tot ce-n clipa ultim� aduni. D�-mi fastul siluetelor rege�ti �i perspectiva casei de nebuni... Nu-i cer nimic. �i totu�i, dac�-ar vrea - O, dac�-ar vrea s�-mi dea ce nu-i cer �nc�! - Ar face dintr-un lac o Marmara �i dintr-un melc, un Sfïnx s�pat �n st�nc�. |
||
nathalie Postat pe 31 Octombrie 2011 17:38 |
||
O, dac�-ar vrea s�-mi dea ce nu-i cer �nc�! nathalie asteptam Sorescu |
||
Eugenia69 Postat pe 31 Octombrie 2011 17:44 |
||
eugenia... parca zise stanescu.... asta cu datu' ashea...tam-nesam e de nota zece,intradevar,si atat de convenabil....visu' lor,manca-i-ar mama... |
||
iasomia Postat pe 31 Octombrie 2011 17:52 |
||
tam-nesam eu il iubesc pe Stanescu. Sorescu lipseste. eu nu stiu sa scriu, asa ca... |
||
Eugenia69 Postat pe 31 Octombrie 2011 18:00 |
||
Da' cu Minulescu ce ai? sau te-ai intoxicat cu Paler? |
||
Axl_22 Postat pe 31 Octombrie 2011 18:11 |
||
mai, am si eu neste simtaminte nu mi le rani! |
||
Eugenia69 Postat pe 31 Octombrie 2011 18:14 |
||
Daca numa' neshte ii ghini! | ||
Axl_22 Postat pe 31 Octombrie 2011 18:20 |
||
of, iar am uitat sa pun h-ul | ||
Eugenia69 Postat pe 31 Octombrie 2011 18:23 |
||
Marin Sorescu - "Daca nu cer prea mult " - Ce-ai lua cu tine, Daca s-ar pune problema Sa faci zilnic naveta �ntre rai si iad, Ca sa tii niste cursuri? - O carte, o sticla cu vin si-o femeie, Doamne, Daca nu-ti cer prea mult. - Ceri prea mult, �ti taiem femeia, Te-ar tine de vorba, T;i-ar �mpuia capul cu fleacuri Si n-ai avea timp sa-ti pregatesti cursul. - Te implor, taie-mi cartea, O scriu eu, Doamne, daca am l�nga mine O sticla de vin si-o femeie. Asta as dori, daca nu cer prea mult. - Ceri prea mult. Ce-ai dori sa iei cu tine, Daca s-ar pune problema Sa faci zilnic naveta �ntre rai si iad, Ca sa tii niste cursuri? - O sticla de vin si-o femeie, Daca nu cer prea mult. - Ai mai cerut asta o data, de ce te �ncapat�nezi, E prea mult, ti-am spus, �ti taiem femeia. - Ce tot ai cu ea, ce at�ta prigoana? Mai bine taiati-mi vinul, Ma moleseste si n-as mai putea sa-mi pregatesc cursul, Inspir�ndu-ma din ochii iubitei. Tacere, minute lungi, Poate chiar vesnicii, Las�ndu-mi-se timp pentru uitare. - Ce-ai dori sa iei cu tine, Daca s-ar pune problema Sa faci zilnic naveta �ntre rai si iad, Ca sa tii niste cursuri? - O femeie, Doamne, daca nu cer prea mult. - Ceri prea mult, �ti taiem femeia. - Atunci taie-mi mai bine cursurile, Taie-mi iadul si raiul, Ori totul, ori nimic. As face drumul dintre rai si iad degeaba. Cum sa-i sperii si sa-i �nfricosez pe pacatosii din iad, Daca n-am femeia, material didactic, sa le-o arat? Cum sa-i �nalt pe dreptii din rai, Daca n-am cartea sa le-o talmacesc? Cum sa suport eu drumul si diferentele De temperatura, luminozitate si presiune Dintre rai si iad, Daca n-am vinul sa-mi dea curaj? fetele... o seara frumoasa! |
||
nobody Postat pe 31 Octombrie 2011 18:25 |
||
Nu ceri prea mult! | ||
Axl_22 Postat pe 31 Octombrie 2011 18:27 |
||
curaj nobody |
||
Eugenia69 Postat pe 31 Octombrie 2011 18:28 |
||
Marin Sorescu - O vreme Ma uit la fiecare carte noua Ca Avram la Isac, Pe cand se pregatea Sa-l injunghie. Te voi sacrifica si eu Pe aceste cateva vreascuri Ale cunoasterii, Si din litere va curge sange. Si ma voi invalui in fumul lui Sa nu ma mai vada duhurile. Si asa voi fi bun Materiei Inca o vreme.m axl... eugenia... |
||
nobody Postat pe 31 Octombrie 2011 18:36 |
||
Eugenia, Oscilam intre Sorescu, Bacovia si Minulescu Ecuatorul si polii - Sorescu Impreuna sintem foarte dialectici (Tu stii ca a fost cea mai frumoasa Zi din viata mea? Ce bine-ar fi sa fie asa. "Ba da". Te rog fraza asta sa n-o tai) De fapt, poezia de dragoste ar trebui sa fie semnata Chiar de muze. Poetii sa se inspire si ele sa puna degetul. Tu sa intinzi aripa peste versurile mele "N-am intins-o?" Asa, o pana. Vreau o filfiire deplina. Simteai ca veneai pana langa mine Si deodata un gol de aer. Ce se intimpla? Ma gindeam la tine. Golurile de aer nu stiu ce-o fi cu ele, Asa e cand zbori, zburam spre tine. "Oricum, eu receptam fluidul." Si eu ma ghidam tot dupa fluid. Noi nu lucram decat pe Baza de flux magnetic. Stii ca la ecuator cantarim Mai mult decat la poli? In orice caz, cand sintem impreuna Cintarim mai mult, Sintem doua ecuatoare incolacite Doua ecuatoare si - un pol - ca niste serpi. De ce numai unul? Pentru unitatea contrariilor. Plus cea mai ieftina energie... Nu stiu daca intelegi? Ce zici de titlul asta? Esti ca o sfera de sticla In care Dumnezeu a strecurat Si-un clopotel. Cand se-nvirteste pamintul, suna clopotelul. Tu suni. Da, dar n-am sunetul frumos Decat in sfera de sticla Vibrez din toata fiinta Si tu-mi culegi vibratiile Si mi le restitui, sarutate. |
||
nathalie Postat pe 31 Octombrie 2011 18:48 |
||
Imbratisare - N. Stanescu (cu riscul asumat de a ma repeta) Cand ne-am zarit, aerul dintre noi si-a aruncat dintr-o data imaginea copacilor, indiferenti si goi, pe care-o lasa sa-l strabata. Oh, ne-am zvarlit, strigandu-ne pe nume, unul spre celalalt, si-atat de iute, ca timpul se turti-ntre piepturile noastre, si ora, lovita, se sparse-n minute. As fi vrut sa te pastrez in brate asa cum tin trupul copilariei, intrecut, cu mortile-i nerepetate. Si sa te-mbratisez cu coastele-as fi vrut. |
||
nathalie Postat pe 31 Octombrie 2011 18:50 |
||
Intaia Dragoste - Vasile Voiculescu (sper sa va placa) Cu ce adanc sa Te masor? de unde Atata inaltime, sa Te ating? Ma urc in cer si cerurile-s scunde, M-afund in mari, amare funduri ling. Bat, pan�ce fruntea de intrebari imi crapa Cer, se-ntorc goale aprigile-mi rugi Cat, imi raman in maini noroi si apa� Ca un vampir tot sufletul imi sugi. Mi-e dor de Tine Doamne ca de-o fata, Intaia dragoste� Cat am iubit! Dar intr-o zi s-a maniat deodata Far�un cuvant de atunci m-a parasit. Un fir din taina-i nu ma strabatu: Si ma intreb de n-ai fost Doamne, Tu. |
||
nathalie Postat pe 31 Octombrie 2011 18:53 |
||
Lord Byron - She Walks In Beauty She walks in beauty, like the night Of cloudless climes and starry skies; And all that's best of dark and bright Meet in her aspect and her eyes: Thus mellow'd to that tender light Which heaven to gaudy day denies. One shade the more, one ray the less, Had half impair'd the nameless grace Which waves in every raven tress, Or softly lightens o'er her face; Where thoughts serenely sweet express How pure, how dear their dwelling-place. And on that cheek, and o'er that brow, So soft, so calm, yet eloquent, The smiles that win, the tints that glow, But tell of days in goodness spent, A mind at peace with all below, A heart whose love is innocent! |
||
nathalie Postat pe 31 Octombrie 2011 18:55 |
||
imi place seara asta nathalie tu vrei sa te pup, asta e |
||
Eugenia69 Postat pe 31 Octombrie 2011 19:00 |
||
Marin Sorescu - Scrisori din camera de al�turi Nu pot sa scriu dec�t despre tine, Cu m�na ta. Este un fel de-a te pastra Inaintea ochilor, pe imensul cadru de zapada, Ca un perete pe care schiaza Gindurile noastre de iarna. Din fuga trenului ai zarit Prin nameti un vinator. A aparut intii pusca intinsa - Tocmai ochea Un fulg de zapada. O bubuitura si toata iarna S-a naruit din cer, ingropindu-l �n zapada. Copacii parca plecasera si ei Sa haituiasca Baraganul ("Baragan" - loc unde viscoleste, Asa se traduce, din cumana. Nu, nu-s cuman, coman, Dar asa mi-a tradus prietenul turc, Iusuf.) Iata-ne, asadar pierduti �n desertul alb, Pe care, de fapt, l-ai si provocat. Ai dorit atita sa ninga, stiai ca fenomenul tine De concentrarea ta... Si te-ai concentrat prea mult! Acum, nu se mai opreste. Roseata din obraji coloreaza peisajul. Ai febra? "Nu, dar vreau sa colorez peisajul". Foloseste rujul, mai bine. Tu esti de tinut intr-un castel Pe-o iarna ca aceasta, cu clopotei la fulgi. Si eu sa vin la tine Intr-o sanie trasa de cerbi, Sa ma urc �n iatac, pe-un turtur imens, Sa urc si sa cobor, ca e alunecos, Si iar sa dau sa ma catar... si tu sa-mi arunci Niste pinteni. Sa cioplesc sloiul, urcindu-ma Sa-i dau pinteni Si sa apar sus, c-o floare de gheata In m�na. "Unde e geamul? Sa-ti plantez pe el aceasta Floare de gheata." "O, ador florile de gheata", sa zici, "Unde-ai gasit-o?" Hai sa iesim putin. "Unde, iar afara? Iar �n zapada? Iar �n tren? Iar vagon neincalzit?" Eu sint un om de interior, Pentru ca sint numai suflet Si sufletul e de interior. Sint un om de budoar, de stat intre perne, Printre carti, printre rujuri... Tot ce emana caldura Si intimitate. Pune-ma la o masa de restaurant C-o suta de insi �n jur, Care se uita la tine Si inghet. N-am ce sa-ti spun, parca nu ne mai cunoastem. Tu �mi citesti inceputul de enervare Pe freamatul degetelor, Pe miscarea de la coltul ochilor Si "Hai sa mergem", zic. "Unde?" In castel. Stiu eu unul, dar nu s-ajunge acolo Dec�t c-o sanie trasa de cerbi. Tot �n tren sintem? Tot. |
||
nobody Postat pe 31 Octombrie 2011 19:05 |
||
De la: Eugenia69, la data 2011-10-31 19:00:55imi place seara asta Ce draguta esti... ! Hai, pupa-ma! Am mai observat ca ne plac si aceleasi melodii... In seara in care ai postat muzica italiana veche, repet, erau ACELEASI melodii pe care le selectasem cu o zi in urma. te tuc si eu |
||
nathalie Postat pe 31 Octombrie 2011 19:23 |
||
stii ca nu ma pot abtine, asa ca |
||
Eugenia69 Postat pe 31 Octombrie 2011 19:30 |
||
Ion Minulescu Celei care minte Eu �tiu c-ai s� m�-n�eli chiar m�ine... Dar fiindc� azi mi te dai toat�, Am s� te iert - E vechi p�catul �i nu e�ti prima vinovat�!... �n cinstea ta, Cea mai frumoas� din toate fetele ce mint, Am ars miresme-otr�vitoare �n trepieduri de argint, �n pat �i-am pres�rat garoafe �i maci - Tot flori �ns�ngerate - �i cu parfum de brad p�tat-am dantela pernelor curate, Iar �n covorul din perete ca �i-ntr-o glastr� am �nfipt Trei ramuri verzi de l�m�i�� �i-un ram uscat de-Eucalipt. Dar iat�, Bate miezul nop�ii... E ora c�nd aman�ii,-alt'dat�, Sorbeau cu-amantele-mpreun� otrava binecuv�ntat�... Deci vino, Vino �i desprinde-�i din pieptenul de filde� p�rul, �nfinge-�i �n priviri Minciuna �i-n caldul buzei Adev�rul �i spune-mi: Dintre c��i avur� norocul s� te aib�-a�a C��i au murit �i c��i blesteam� de-a nu te fi putut uita?... Eu �tiu c-ai s� m�-n�eli chiar m�ine... Dar fiindc� azi mi te dai toat�. Am s� te iert - E vechi p�catul �i nu e�ti prima vinovat�!... Deci nu-�i cer vorbe-mperecheate de s�rut�ri, Nu-�i cer s�-mi spui Nimic din tot ce-ai spus la al�ii, Ci tot ce n-ai spus nim�nui. �i nu-�i cer patima nebun� �i f�r� de sf�r�it, Nu-�i cer Nimic din ce poetul palid Cer�e�te-n veci de veci, stingher, Voi doar s�-mi schimbi de po�i o clip� Din �irul clipelor la fel, S�-mi torni �n suflet �nfinitul unui pahar de hidromel, �n p�r s�-mi �mplete�ti cununa de laur verde �i �n priviri S�-mi �mpietre�ti pe veci minciuna neprih�nitelor iubiri. �i-a�a t�cu�i - Ca dou� umbre, tr�nti�i pe mald�rul de flori - S�-ncepem slujba-n miez de noapte �i m�ine s-o sf�r�im �n zori! Eu, tot raman la Minulescu! |
||
Axl_22 Postat pe 31 Octombrie 2011 21:49 |
||
O poezie ce-am gasit-o pe Confluiente romanesti izvor Eu sunt mereu izvorul din care beau cu sete �i ciutele �i lupii �i omul c�l�tor, to�i iau din unda-mi lin� cuvinte bl�nde-n plete �i-nfior�ri de suflet cuprinse de-al meu dor. �l simt cu bucurie �i dau cu tot cu suflet aceluia ce �mi cere s� bea din unda mea, m� mul�umesc r�splat� s�-mi fie doar un z�mbet �i-s fericit c�nd este mereu �n preajma mea. Dar sunt �i unii care mi-nvolbureaz� apa, o calc� �n picioare �i unda-i n�molesc, �i iert, de�i �n mine durerile tot sap� �i strig c�tre Divinul, - O, Doamne, �i iubesc. Leonid IACOB |
||
SAL Postat pe 31 Octombrie 2011 22:00 |
||
George Bacovia - Poem� �n Oglind� �n salonul plin de vise, �n oglinda larg-ovala �ncadrata �n argint, Bate toamna, Si gradina cangrenata, �n oglinda larg-ovala �ncadrata �n argint. �n fotoliu, ostenita, �n largi falduri de matase, Pe c�nd cade violetul, Tu citesti nazaliz�nd O poema decadenta, cadaveric parfumata, Monotona. Eu prevad poema roza a iubirii viitoare... Dar pierduta, cu ochi bolnavi, Furi, ironic, �mprejurul din salonul parfumat. Si privirea-ti cade vaga peste apa larg-ovala, Pe gradina cangrenata, Peste toamna din oglinda - Adormind... Eu prevad poema roza a iubirii viitoare... �nsa pal ma duc acuma �n gradina devastata Si pe masa parasita - alba marmura sculptata - �n vesmintele-mi funebre, Ma �ntind ca si un mort, Peste mine pun�nd roze, flori palite, -nt�rziate Ca si noi... Zi, finala melodie din clavirul prafuit, Or ajunge pl�nsul apei din havuzele-nnoptate. Vezi, din anticul fotoliu - Agonia violeta, Catafalcul, Si gradina cangrenata, �n oglinda larg-ovala �ncadrata �n argint... |
||
sunsset Postat pe 31 Octombrie 2011 22:01 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Credeam ca in primii 200 de ani o duc fara reparatii | 21 | De la: VOIAJOR 16 Septembrie 2012 08:37 |
mai stim sa traim in realitate dupa mii de ore de trai virtual?! | 216 | De la: garbo055472 16 Februarie 2010 05:24 |
asi avea o intrebare | 9 | De la: nazirra 3 Iunie 2011 19:48 |
|
||
Vineri 21 Decembrie2012 o zi fericita ! | 3 | De la: VOIAJOR 10 Ianuarie 2013 22:22 |
produse cosmetice Mineralium de la Marea Moarta | 1 | De la: garbo_5291 4 Iulie 2012 16:48 |
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural