Am zarit lumina pe pamant Si m-am nascut si eu Sa vad ce mai faceti Sanatosi? Voinici? Cum o mai duceti cu fericirea? Multumesc, nu-mi raspundeti. Nu am timp de raspunsuri, Abia daca am timp sa pun intrebari Dar imi place aici. E cald, e frumos, Si atata lumina incat Creste iarba. Iar fata aceea, iata, Se uita la mine cu sufletul... Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti. O cafea neagra voi servi, totusi Din mana ta. Imi place ca tu stii s-o faci Amara. Sorescu ....... |
||
jeanette40 Postat pe 31 Octombrie 2011 22:06 |
||
---|---|---|
Tudor Arghezi De-abia plecase�i De-abia plecase�i. Te-am rugat s� pleci. Te urm�ream de-a lungul molatecii poteci, P�n-ai pierit, la cap�t, prin trifoi. Nu te-ai uitat o dat� �napoi! �i-as fi f�cut un semn, dup� plecare, Dar ce-i un semn din umbr�-n dep�rtare? Voiam s� pleci, voiam �i s� r�m�i. Ai ascultat de g�ndul ce-l dint�i. Nu te oprise g�ndul f�r� glas. De ce-ai plecat? De ce-ai mai fi r�mas? |
||
Axl_22 Postat pe 31 Octombrie 2011 22:06 |
||
jeanette, io am timp sa si ascult! Si am o linguritza de zahar, pt cafea! |
||
|
||
Axl_22 Postat pe 31 Octombrie 2011 22:09 |
||
deci .......sanatosi , voinici ??? cum o mai duceti cu fericirea ??? dupa cum va gasesc , imi place , v-am adunat crizantemele din gradina pentru voi , toate iubitoarele de poezie de pe Garbo |
||
jeanette40 Postat pe 31 Octombrie 2011 22:21 |
||
Inainte de a-i lua, Moartea le face recrutilor sai O vizita medicala foarte minutioasa. Le controleaza cu niste ciocanele de lemn Articulatiile genunchilor, Ii pune sa zica 33, Ii intreaba daca au avut vreo masea cariata Si cum doresc sa moara: De sabie sau de cancer? La toate intrebarile mortii Svejk a raspuns asa: "Sa ma pupi in fund" Dupa ce i-a admis la vizita medicala, Moartea le spune tuturor Sa se prezinte pe lumea cealalta Barbieriti proaspat Si cu hrana rece pe trei zile. Acolo le da echipament si arme noi, Le tine un discurs Despre interesele vitale ale mortilor Si-i pune sa se lupte pentru ele Si-i pune sa se lupte pentru ele. ...Numai bravul soldat Svejk Sta deoparte Rezemat de pusca sa ruginita Inca din timpul primului razboi mondial, Si la toate argumentele foarte solide Ale mortii Raspunde si acum stereotip "Sa ma pupi in fund" Marin Sorescu. Svejk Un fir de paianjen At�rna de tavan. Exact deasupra patului meu. �n fiecare zi observ Cum se lasa tot mai jos. Mi se trimite si Scara la cer - zic, Mi se arunca de sus. Desi am slabit �ngrozitor de mult Sunt doar fantoma celui ce am fost Ma g�ndesc ca trupul meu Este totusi prea greu Pentru scara asta delicata. - Suflete, ia-o tu �nainte. P�s! P�s! Marin Soreswcu. Scara la cer. (ultima lui poezie.....) |
||
barboneli Postat pe 31 Octombrie 2011 22:53 |
||
Marin Sorescu - Presimt Presimt ca o sa am o zi cam proasta Din cat greu fost-a, este cel mai greu. Dealtfel, zarea va ramane-albastra Si streangul maine fi-va curcubeu. Spre mine ma deschid ca o fereastra, In care sta pe ganduri Dumnezeu. Si iata vine pasarea maiastra Si pasarea aceasta sint tot eu. Fragila alcatuire si capcana, Las corpu-acesta unei alte flori. O voi privi, cu lacrima-mi, din nori, Desi, vii prea devreme, tu, dojana... Si cui sa-ncredintez aceasta pana? Cum sa te iau, durere, sa nu dori? |
||
nobody Postat pe 1 Noiembrie 2011 12:40 |
||
"Cum sa te iau, durere, sa nu dori? " | ||
Axl_22 Postat pe 1 Noiembrie 2011 12:49 |
||
Marin Sorescu - Ceva ca rug�ciunea Nu stiu ce am, Ca nu dorm cand dorm Nu stiu ce am, Ca nu sunt treaz, Cand stau de veghe. Nu stiu ce am, Ca nu ajung nicaieri, Cand merg. Nu stiu ce am, Ca stand pe loc Sunt, hat , departe. Doamne, din ce fel de huma M-ai luat in palmele tale calde Si cu ce fel de saliva Ai amestecat si-ai framantat huma-mi? De nu stiu ce am Ca exist, Nu stiu ce am Ca nu mai am nimic, Decat pe tine. |
||
Axl_22 Postat pe 1 Noiembrie 2011 12:51 |
||
Marin Sorescu - Adiacente Adiacentele la ce-am de spus Erau acolo si acuma nu-s, Ia-le de unde nu-s, adiacente, Caci nici �n gusile fosforescente Nu mai gasesti nimic de luat, de pus. Visul mi-e plin de oarba cutezanta Cu care musca greul din distanta, Greul pamintului, pe sub pam�nt. Si tot aduna rime si aluzii Ca intimplarile la coltul buzii, Fumind tigara si-afumind un g�nd |
||
nobody Postat pe 1 Noiembrie 2011 12:56 |
||
Gasesc mult umor in cum isi exprima starea sufleteasca in poezia de mai jos. Ion Minulescu - Roman�a R�spunsului Mut Ce vad!� E-adevarat?� Tu esti?� Cum?� N-ai murit?� Tot mai traiesti?� Pendula care te-ai oprit din mers, �ncerci acum sa mergi �n sens invers?� Hai!� Spune-mi� Spune-mi tot ce stii� Sa-mi spui chiar si minciuni, Sa-mi spui Ce n-ai spus nimanui - Nici celor morti, Nici celor vii � Ce victime ai mai facut Din clipa-n care urma ti-am pierdut?� Ce vrajitoare te-a trecut prin foc Si-a reusit sa-ti puna inima la loc?� Si care-anume sf�nt din calendar Te-a sfatuit sa te-nt�lnesti cu mine iar?� De ce z�mbesti? E-adevarat?� Te-ai razg�ndit?� Ne-am �mpacat?� Iar ne iubim?� Sau, poate, si-azi ne regasim Aceiasi vechi dusmani?� Dar tu mai stii dupa c�ti ani?� Eu te-am iertat de mult!� Dar tu?� Raspunde-mi �Da�� Raspunde-mi �Nu� - Totuna mi-e!� Stii tu de ce - La tine �Nu� si �Da� nu sunt Dec�t aceleasi vorbe-n v�nt!� De ce te temi?� De ce-ti ascunzi �n palme ochii tai rotunzi?� De ce-ti aprinzi ca un semnal De foc bengal Obrajii tai de portelan Si inima de Caliban?� Raspunde-mi!� Vreau sa stiu si eu, De ce-ai venit?� De dragul meu? Sau, poate, n-ai venit dec�t Sa-mi torni, ca si-n trecut, pe g�t Un paharel de coniac, Ca eu sa tac, Iar tu sa tipi Si sa dispari, apoi, suspect, Cu voluptatea unei bombe de efect!� Ce zici? Asa e c-am ghicit De ce-ai venit?� De ce te-ncrunti si nu-mi raspunzi?� Ce nou secret �mi mai ascunzi?� De ce scr�snesti din dinti Si taci?� Hai!� Spune-mi, ce-ai de g�nd sa faci? Deschide-ti gura - mii de draci! - Si lasa-ma sa-ti mai sarut� Nu gura� Ci raspunsul mut!� |
||
nathalie Postat pe 1 Noiembrie 2011 13:30 |
||
perfect adevarat, Nathalie... Nu-mi presim�i? Nu-mi presim�i tu nebunia c�nd auzi cum murmur� via�a-n mine ca un izvor n�valnic �ntr-o pe�ter� r�sun�toare? Nu-mi presim�i v�paia c�nd �n bra�e �mi tremuri ca un picur de roua-�mbr��i�at de raze de lumin�? Nu-mi presim�i iubirea c�nd privesc cu patima-n pr�pastia din tine �i-�i zic: O, niciodata n-am vazut pe Dumnezeu mai mare!? Lucian Blaga |
||
nobody Postat pe 1 Noiembrie 2011 13:36 |
||
Alexandru Macedonski - Rondelul Florilor De Lun� Flori de luna ce s-agata Schimba apa �n brocart; Printre frunze prinde viata C�te-un c�ntec de Mozart. Spre Saint-Cloud, ce doarme-n fata, Val de val se duce spart; Flori de luna ce s-agata Schimba apa �n brocart. Peste-a Senei verde fata Dulci si lungi fiori se-mpart, Si de tarmi ce se rasfata, C�nd corabii se despart, Flori de luna se agata |
||
nathalie Postat pe 1 Noiembrie 2011 13:39 |
||
Nobody, | ||
nathalie Postat pe 1 Noiembrie 2011 13:40 |
||
a doua zi de rasfat | ||
Eugenia69 Postat pe 1 Noiembrie 2011 13:51 |
||
Si nu meritam? | ||
nathalie Postat pe 1 Noiembrie 2011 13:54 |
||
Eugenia...pentru tine Era spre sear�. Mai putea S�-�i duc� sufletul �n spate? Picioarele sl�bite-abia Lipeau pe praf t�lpile late. Dar gleznele-i vibrau sub�iri! I le-ngrijea roua de c�nd, Printre �erpi, arbori �i zefiri, Carnea �i-a rupt �i, sur�z�nd, �n truda �i �n joaca sa, A str�ns de jos razele sparte. Era spre sear�. Mai putea S�-�i duc� sufletul �n spate... Emil Brumaru |
||
nobody Postat pe 1 Noiembrie 2011 13:55 |
||
nu, iar mi-am depasit cota multumesc frumos nobody il duc si eu in brate uneori sau intr-o desaga-n spate dar, cel mai des il portin ochi vizibil sa tot fie... na, ca m-am apucat si eu de poezie |
||
Eugenia69 Postat pe 1 Noiembrie 2011 14:02 |
||
Napolitano! Ai grija la doza! |
||
Axl_22 Postat pe 1 Noiembrie 2011 14:12 |
||
in fiecare zi sunt certata rose |
||
Eugenia69 Postat pe 1 Noiembrie 2011 14:13 |
||
Metanie Doamne, f� din suferin��, Pod de aur, pod �nalt, F� din lacrima velint� Ca intr-un pat ad�nc �i cald. Din lovirile nedrepte Faguri fac�-se �i vin. Din infr�ngeri, sc�ri �i trepte, Din c�deri, urcu� alpin. Din veninul pus in can� F� miresme ce nu pier. F� din fiecare ran� o c�delni�� spre cer; �i din fiece dezastru si crepuscul stins �n piept, Doamne, f� l�stun albastru si f� z�mbet �n�elept. Radu Gyr |
||
Eugenia69 Postat pe 1 Noiembrie 2011 14:18 |
||
si pentru tine Axl... Bland cl�tinat pe marile cantare �n toamna asta f�r� de folos, Nemaiiubind, cu actele pierdute, Eu, care nu mai stiu s� scriu frumos, Si-mi clipocesc �n suflet untdelemnuri Stoarse secret si surde bulioane, Renunt; copil�ros de ce s� caut Mingi chiflicite putred prin burlane? Si c�rei vidme dulci i-as mai trimite Plicuri lipite cu albus de ou? Brumele-si pun �n pieptul meu urechea: L�mpi moi se surp� c-un suav ecou... Emil Brumaru |
||
nobody Postat pe 1 Noiembrie 2011 14:20 |
||
Nu te supara nu-mi place Brumaru! Mc! asta mere! |
||
Axl_22 Postat pe 1 Noiembrie 2011 14:23 |
||
pentru tine....si atat... daca nu-ti place Brumaru...atunci.... Ion Minulescu -------------------------------------------------------------------------------- Roman�a celor trei roman�e Mi-am zis: Voi scrie trei roman�e... �i-n trei roman�e-mi voi �nchide, Ca-n trei sicriuri de aram�, trei mor�i iubi�i - Trei clipe reci - Ce-mi stau �n suflet �mpietrite, Ca trei luceferi stin�i pe veci Uita�i �n haos, Ca pe-o crac� de chiparos trei crisalide... Mi-am zis apoi: Roman�a prim� Voi scri-o-n gustul florentin - A�a cum ar fi scris-o Dante c�nd a z�rit pe Beatrice - �i-n fiecare vers voi pune at�ta aur, c�t se zice C�-ngr�m�dir� credincio�ii Pe groapa primului cre�tin... Pe-a doua Voi sculpta-o-n ritmul eroticelor lesbiane, Cu care-n Lesbos c�nt�re�ii �i legendele nebune S�rb�toreau pe blonda Venus. �i-n fiecare vers voi pune Carmin din buzele acelor neasem�nate curtezane... Iar pentru-a treia Voi alege tot ce-i mai trist - Voi scri-o a�a Ca-n versul ei s� pl�ng� glasul Triste�ii nop�ilor polare �i-n versul ei voi pune verde - Un verde-mocirlos, �n care �i-or �ngropa pe veci iubirea acei ce n-o vor mai c�nta... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Mi-am zis: Voi scrie trei roman�e... Dar azi, din aurul de-alt'dat� �i din carminul de pe buze Nu mi-a r�mas dec�t o pat� - O pat� verde, ce m-apas� ca �i o piatr� funerar� Sub care dorm, ca-n trei sicriuri, Trei stinse-acorduri de chitar�!... |
||
nobody Postat pe 1 Noiembrie 2011 14:30 |
||
Am zis pe un alt topic: nobody ai multe ''secrete" Mc! |
||
Axl_22 Postat pe 1 Noiembrie 2011 14:36 |
||
Napolitano! ma cunosti ....c/p "Din lovirile nedrepte Faguri fac�-se �i vin. Din infr�ngeri, sc�ri �i trepte, Din c�deri, urcu� alpin." Nu trebuie sa spun mai mult! Dor de duca...munte... |
||
Axl_22 Postat pe 1 Noiembrie 2011 14:39 |
||
De la: Eugenia69, la data 2011-11-01 14:18:51Metanie ti-am spus ca-mi place de tine si de Mircea Rusu Band... ??? ok, afla acum.... !!! http://youtu.be/wcyTmfFLk3A |
||
barboneli Postat pe 1 Noiembrie 2011 14:42 |
||
de atata drag barbo |
||
Eugenia69 Postat pe 1 Noiembrie 2011 14:45 |
||
De la: Axl_22, la data 2011-11-01 14:39:29Napolitano! ma cunosti ....c/p si de tine..... !!!! http://youtu.be/1Syt1wbC61w |
||
barboneli Postat pe 1 Noiembrie 2011 14:45 |
||
barbo, de cand nu ti-am zis ca te iombesc? | ||
Eugenia69 Postat pe 1 Noiembrie 2011 14:56 |
||
http://www.youtube.com/watch?v=y8J0A3fDF4I Pt voi! |
||
Axl_22 Postat pe 1 Noiembrie 2011 14:58 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
smoking kills | 7 | De la: Jojolin 19 August 2010 00:39 |
sunt amanta | 1336 | De la: oktaviatdy 1 August 2011 10:20 |
Buna ziua! | 2 | De la: hermosa20 28 Iunie 2012 15:16 |
|
||
HEii | 24 | De la: anaROBERT 16 Septembrie 2010 13:02 |
buna la toata lumea | 5 | De la: narcysa 12 Decembrie 2010 06:00 |
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural