RESTAURANT

Azi fara peste....In meniu este varza calita fug sa aduc ceapa din gradina ca sa mancam "bio"
Rotty
Postat pe 29 Iunie 2012 11:11
Exact la asta ma refer si eu. Alta denumire nu stiu ca asa-i zice aici si eu cumpar gata portionat la cutiute,sau nu asa concentrat la borcan
Acum m-am uitat.....eu iau doar lichidul strecurat si foarte concentrat.
Rotty
Postat pe 29 Iunie 2012 11:21
noi nu luam de la magazin decat pestele si daca au si ceva schelete ramase de la cineva care a cumparat "fille"... atunci le fiarbem inainte cu ceva legume si dupa aia adugam la supa cu pestele intreg si alte legume... ca sa fie gustul mai puternic ! noi luam doar proaspat... nimic inghetat ! si peste si carne.
barboneli
Postat pe 29 Iunie 2012 11:36
mai barbo,la operatiunea asta (de vreo 2-3 ceasuri...fix ce-ti trebe pe caldura asta!) ii zice fix zama de oase (de peste, de vaca , de ce-are omu` prin casa). si se poate face aspic si fara gelatina, ca taman asta iese din os (daca-i pui 2 kg de oase la o tzara de apa, iese tzapanaaaa)

de-acord cu tine ca genul asta de zeama (stock) e si gustoasa si sanatoasa. s-aveti pofta!
ufishor
Postat pe 29 Iunie 2012 11:58
Offff....Nici eu nu iau nimic congelat ,dar in cazul in care nu am timp sa imi prepar singura bouillon-ul,pot sa cumpar gata preparat la borcan sau portionat in cutiute. Si NU congelat !
Rotty
Postat pe 29 Iunie 2012 12:00
Ufi vorbim de aceeasi chestie
Rotty
Postat pe 29 Iunie 2012 12:02
Mais, bien sûr!
ufishor
Postat pe 29 Iunie 2012 12:07
De la: ufishor, la data 2012-06-29 11:58:34mai barbo,la operatiunea asta (de vreo 2-3 ceasuri...fix ce-ti trebe pe caldura asta!) ii zice fix zama de oase (de peste, de vaca , de ce-are omu` prin casa). si se poate face aspic si fara gelatina, ca taman asta iese din os (daca-i pui 2 kg de oase la o tzara de apa, iese tzapanaaaa)

de-acord cu tine ca genul asta de zeama (stock) e si gustoasa si sanatoasa. s-aveti pofta!


iegzact... asa ii zice... ! zama de oase... ! ai dreptate cu caldura... dar tot sta nevasta-me sa faca supa de peste... si in 32,7 minute, a fost gata zama... !!! ca pestele n-are nevoie sa fiarba mult. la vaca, e altceva. din aia nu facem. mancam carne dar nu facem supe sau ciobite cu carne, vara. numai de legume. avem mereu. de fapt am vrut sa scriu pe google, sa mai primesc de acolo idei din bucataria romaneasca, am retete si originale de aici. de aia vroiam numele in romaneste... !!! mersi mult voua... !

acum lasati zama si spuneti repede ce inghetzata vreti.... a sosit masina cu inghetzte pe strada noastra... da' nu sta mult. repede sa fac comanda.... !!!
barboneli
Postat pe 29 Iunie 2012 12:13
Acum trec la varza calita ca altfel o sa am la amiaza postari garbo gratin si rabdari prajite unse cu foame...
Rotty
Postat pe 29 Iunie 2012 12:15
Io vreau caramel si fructe exotice...mersic
Rotty
Postat pe 29 Iunie 2012 12:17
sau... cum se mai spune, o sa mananci "paine cu sos de limba"... !!!
barboneli
Postat pe 29 Iunie 2012 12:17
barbo, tu cauti retete romanesti....mie-mi ploua in gura dupa pestele din Haifa si restaurantele alea de pe malul marii si piata din Ierusalim si knafa din Nablus si....offfffffff!
ufishor
Postat pe 29 Iunie 2012 12:23
Rotty, ia vezi o ajuns castarave�ii cov�i�i la tine?!
Axl_R
Postat pe 29 Iunie 2012 12:42
Ma uit in posta
Rotty
Postat pe 29 Iunie 2012 12:51
Nuuu...
Rotty
Postat pe 29 Iunie 2012 12:54
maiiiiiii voua va este foame???!!!!
ladyDY
Postat pe 29 Iunie 2012 12:56
Facem de amiaza... misicutzo
Rotty
Postat pe 29 Iunie 2012 13:09
nu lady... dar suntem la restaurant... asa ca nu vorbim de metrese si zodiac !!!
barboneli
Postat pe 29 Iunie 2012 13:11
Castravetii spalati bine asezi intr-un borcan mare cat mai inghesuiti posibil. partea de sus si jos...se taie si se taie in 2 sau 4... Intercalezi intre ei cateii de usturoi, mararul, cimbrul si felii de ardei iute. Asezi deasupra felia de paine.
Amesteca apa calduta cu sare pana se dizolva si torni peste castraveti cat sa-i acopere. Acoperi borcanul cu o farfurioara.
Asezi borcanul la loc insorit si caldut pentru 2-4 zile, depinde cat de cald este. La mine a durat 3 zile... oricum trebuie s-o gusti sa vezi daca sunt murati.
Dupa ce sunt murati, muti borcanul in frigider si tii inca 2 zile, dupa aceea poti sa-i servesti. Se pastreaza la frigider.

1.5 kg castraveti mici si tari
1 legatura mica marar...cimbru
1 catel usturoi la fiecare 2 castraveti
1-2 ardei iuti (sau mai multi daca doresti sa fie picanti tare)
1 felie paine
1 lingurita cu varf sare la fiecare 250 ml apa

c�ldu�=langio�
�i io nu-s kenie��...am scris �i aici.
Axl_R
Postat pe 29 Iunie 2012 13:15
Multumesc Eu nu mai stiam cata sare sa pun si nu mai stiam de usturoi Fac maine
Rotty
Postat pe 29 Iunie 2012 13:19
si eu recomand, in loc de paine (care poate sa mucegaiasca...) boabe de grau ! si marar uscat, in loc de marar verde. si numai 40gr. de sare la litru, ca sa nu iasa foarte sarati. si de pus castraveti cat mai mici si tari ! nu trebuie viagra... asa sunt ei in piatza !!! si de pus betze la gura borcanului ca sa fie castravetii sub lichid. si de pritocit, in fiacre zi ! pofta buna.... !!!!
barboneli
Postat pe 29 Iunie 2012 13:22
nostalgii....offffffff, mi-i dor si di chetre!!
ciudat a fost ca eu in Israel m-am simtit acasa, din prima zi. si-am ramas c-o dependenta
ufishor
Postat pe 29 Iunie 2012 13:33
barbo esti un bacatar desavarsit!!
ladyDY
Postat pe 29 Iunie 2012 13:34
De la: ufishor, la data 2012-06-29 13:33:23nostalgii....offffffff, mi-i dor si di chetre!!
ciudat a fost ca eu in Israel m-am simtit acasa, din prima zi. si-am ramas c-o dependenta



"dependentza" e ceva atasat la casa... nu ? asa ca, esti bine venita aici cand vrei.... !!!
barboneli
Postat pe 29 Iunie 2012 13:39
M�i, di �e m� tot corectezi? Ha? �tii c�te gr are o linguri�� de sare?
Bine c� pixelii nu po�i s�-mi corectezi!
Axl_R
Postat pe 29 Iunie 2012 13:40
De la: ladyDY, la data 2012-06-29 13:34:08 barbo esti un bacatar desavarsit!!


nu chiar... dar mersi.... mersi... ! dar imi place sa studiez mult cand fac ceva, mancare sau muraturi... sau orice, cat mai aproape de original !!! eu am si o carte a lui Roman, pe care eu o numesc "Biblia mea"... !!! plus ca nu fac de mantuiala... asta e adevarat !
barboneli
Postat pe 29 Iunie 2012 13:42
De la: Axl_R, la data 2012-06-29 13:40:27M�i, di �e m� tot corectezi? Ha? �tii c�te gr are o linguri�� de sare?
Bine c� pixelii nu po�i s�-mi corectezi!


auzi tu... eu nu corectez pe nimeni... !!!! eu zic doar cum fac eu ! acuma... de ce am scris cate grame ? pentru ca linguritele, lingurile sunt de diferite marimi azi... unele mai plate altele nu ! dar "gramele"... sunt universale si exacte !!!
barboneli
Postat pe 29 Iunie 2012 13:45
Am auzit! Dar m� fac c� n-am v�zut.
Io am m�sura me...eee.
Axl_R
Postat pe 29 Iunie 2012 13:50
aaa... ce somnic adanc am tras... !!! acum mi-a foame... ce halim ? ce e in meniu... ?

ufishor... acum am observat ca nu se vad ca nu se vad pozele pe care am vrut sa ti le arat... nu stiu de ce ! ma scuzi ! o sa incerc sa mai postez odata. sper ca garbo asta nu face ceva intentionat... crezand ca-s reclame... ! o sa le pun mai bine la albumul meu si daca nici acolo nu se vad... nu ramane decat sa vezi aici cu ochii tai... !!!!
barboneli
Postat pe 29 Iunie 2012 18:24
azi se mananca peste pe la noi barbo. e sarbatoare . Sf Petru si Pavel. LMA

eu fac scrumbie la gratar, impanata cu un fir subtire de leustean si lamaie.
Eugenia_
Postat pe 29 Iunie 2012 18:34

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
bacalaureat 2011-dezastru 109 De la: aida71 26 Octombrie 2011 11:27
la bloc 10 De la: Stefania_Negrus_1 28 Septembrie 2016 13:23
cu ce este potrivit sa te imbraci la un party intr-un restaurant bar, noaptea? 40 De la: Dari_Daniela 9 Ianuarie 2010 13:59
ce parere aveti despre tot ce se intampla in tara noastra? 251 De la: anakin 5 Ianuarie 2010 01:48
bux 3 3 De la: yanyacharberet 10 Octombrie 2009 10:17
Setari Cookie-uri