RESTAURANT

buna de dimineata oameni buni si scumpi prieteni! sa aveti o zi splendida si o saptamana fructuoasa!am facut cafea cine vrea ?
garbo_19362
Postat pe 21 Octombrie 2013 07:48


buna dimineata fetilii... ! da Rotty... si eu am facut ochi...

http://metrobloggen.se/sizezero/files/2012/11/a%CC%88gg-stekt.jpg

G, buna dimineata... tu pui prea multe intreberi, dupa parerea mea, ai facut cafelutza... ok, pune-o ! cine vrea o sa ia cine nu, niet ! in tot cazul, multumesc, multumim... !

inca un pic vine Haled... ! azi scurteaza un pom, nu stiu cum se spune pe romaneste... adica taie crengile de deasupra strasinii, sa nu cada frunze acolo si sa infunde burlanul. ieri a plouat deja binisor, dar inca nu au inceput adevaratele ploi de iarna, la noi. asa ca ma scuzati... am auzit poarta, a venit... ! o zi buna sa aveti...
barboneli
Postat pe 21 Octombrie 2013 08:27
ma scuzati d-le daca v-am deranjat cu intrebarile, eu fac pe ospatarul si de aceea ... sa aveti o zi buna !
garbo_19362
Postat pe 21 Octombrie 2013 08:41
eu stiam ca este restaurant nu autoservire!
garbo_19362
Postat pe 21 Octombrie 2013 08:42



http://imagnet.ro/images/gJWwl.jpg

garbo_19362
Postat pe 21 Octombrie 2013 08:46
http://www.zgubilitic.ro/img/jan12/cafeaua-de-dimineata-22.jpg
garbo_19362
Postat pe 21 Octombrie 2013 08:50
http://www.trilulilu.ro/imagini-diverse/in-aburii-cafelei-descopar-cele-mai-frumoase-vise
garbo_19362
Postat pe 21 Octombrie 2013 08:57
De la: garbo_19362, la data 2013-10-21 08:41:54ma scuzati d-le daca v-am deranjat cu intrebarile, eu fac pe ospatarul si de aceea ... sa aveti o zi buna !


ba nu m-am suparat de loc ! adica nu m-a deranjat. mi-am dat doar cu parerea... !
barboneli
Postat pe 21 Octombrie 2013 09:32
o zi frumoasa si soare , in suflet , la Bucuresti este din plin , iti trimit putin daca vrei !stai linistit ca fac voluntariat nu ma plateste nimeni
garbo_19362
Postat pe 21 Octombrie 2013 09:45


mersi pentru propunere... ! dar nu inteleg fraza asta: "...si soare , in suflet , la Bucuresti este din plin". in suflet, vrei sa am soarele ala din Bucuresti... ? pai am asa mult soare, azi, aici... ca nu stiu ce sa mai fac cu el !!! nici macar un centrimetru de nor pe cer. si eu nu pun soare in suflet... ce, vrei sa mi-l prajeasca ???
barboneli
Postat pe 21 Octombrie 2013 09:56
cum zici , vad ca ti-ai mai revenit , nu mai esti morocanos ! te salut , am crezut ca vrei putin de la BUCURESTI iti trimiteam o poza sau mai multe ca am fotografiat rasaritul printre blocuri !
garbo_19362
Postat pe 21 Octombrie 2013 09:59


revenit ? pai din ce ? eu nu sunt morocanos de loc... da, ca toata lumea pot sa fiu uneori fara chef si fara timp. sunt varsator... si varsatorii vor multa libertate. si tocmai am primit telefon de la ministerul ceresc... mi-au spus ca soarele de deasupra Bucurestiului e exact acelasi soare care ma bate in cap... ! aici ii zice: "shemesh ! la soare ma refer....
barboneli
Postat pe 21 Octombrie 2013 10:09
ok eu stiu ca esti varsator , te inteleg , nu poti fi cu zimbetul pe buze tot timpul ! mie imi convine soarele ca am zi de spalat geamuri , si sters praful aferent deci ajuta , plus ca ma invioreaza ! sa iti spun ce gatesc azi ? nu stiu daca iti place supa de gaina cu galusti si pilaf , tot cu gaina !??? la desert nu stiu ce sa fac ..?
garbo_19362
Postat pe 21 Octombrie 2013 10:17
si cand ma inveti cum faci tu humusul ??? mi-ai promis , cand ai timp ...?please !...
garbo_19362
Postat pe 21 Octombrie 2013 10:18


corect ! am avut treburi... recunosc ca am uita. asa ca o fac acum ! eu iti spun cum fac eu... si nu e rau de loc. crede-ma. numai ca, la fel ca mine, prima oara cand am mancat a fost putin ciudat, dar dupa prima data, m-am indragostit de el. eu fac de vre-o 15-20 de ani acasa. eu nu prea stiu sa explic pe scurt, dau amanunte. am facut si un film, dar am uitat sa-l pun pe youtube. adica am incercat dar nu l-au primit. o sa mai incerc. ok...

deci humusul se face din naut si cu putina tahina ! asta e regula de baza. cand faci humus, poti sa faci si tahina... e delicioasa si sanatoasa. dar grasa ! tahina e defapt susan pisat si in propriul lui ulei ! nu are nimic altceva in plus. asta e materia de baza. o sa-ti spun si cum se prepara ca sa fie mancabila. NU FOLOSI HUMUS DIN CONSERVE !!! asta e regula nr. 2 ! easte diferenta de la pamant la cer... sau macar de la pamant pana la primul cer, din cele 9 !!! cumperi de la un magazin arabesc 1/2kg. naut crud ! vezi ca sunt cu boabe mai mari si mai mici. eu cumpar cel cu boabe mari. si mai deschise la culoare. nu uita ca eu cumpar aici... ! ptr. inceput iei jumate din el si il pui intr-o oala mai inalta, pui apa rece peste el sa-l acopere bine, dublu decat nautul. pui la fiert la foc mare, fara capac. dar stai si-l pazesti, cand incepe sa fiarba, face spuma si iesi din oala. nu pui sare deloc. dar pui un varf de cutzit de bicarbonat sau praf de copt. pana cand fierbe, stai pe aproape, nu uita asta... iei si desfaci borcanul din plastic unde e tahina materie prima. eu iau marca noastra Elite. ai za vezi uleiu de susan sus si mai jos susanul pisat. daca borcanul a stat mult pe raft, nu se strica decat peste 59 ani, dar susanul se decanteaza si se mai intareste. deci trebuie sa-l mesteci bine. asta e regula 3 ! iei o lingura de lemn ca sa intre usor pe gura borcanului si cu rabdare apesi, invatesti, amesteci bine !!!! trebuia sa omogenizezi foarte bine continutul. nu e usor daca s-a intarit prea tare... asa ca poate ai un vecin mai solid sa te ajute. ii promiti ca-i dai si lui din tahina !!! numai dupa ce ai omogenizat continutul, incepi treaba. prima oara e greu, pe urma merge mai usor. intre timp te uiti si la oala, daca incepe sa fiarba, pui focul la mic si un capac peste oala dar verifici daca fierbe totusi dat nu tare. capacul nul pui peste toata oala, lasi un pic sa iasa aburii. altfel iti iese spuma. il lasi sa fiarba cel putin 45 minute. dupa aia iei un bob si-l incerci. daca e moale dar nu foarte, stingi focul. daca nu mai lasi 10-15 minute. dupa ce este fiert, il strcori peste altceva sa ai zeama lui ptr. facut humus. il lasi sa se raceasca. scoti mixerul din dulap, desfaci capacul si pui in el: un catzel mare de usturoi, zeama de la o lamaie mare si cam 4-5 linguri din tahina materie prima. atat. i dai drumul la mixer, intai incet si pe urma la maximum. il lasi cel putin 8 minute sa se invarta. pui dracia aia in deschizatura ca la inceput stropeste... ! deci cum incepe sa mearga, adaugi pe deschizatura cand merge incet, cam 1/2 pahar apa. tahina se intareste cand incepe sa se invarta mixerul si e impreuna cu lamaia. dupa ce a mers un pic, vezi daca thina se misca, nu de viatza... ci de moale. cand faci humus nu conteaza sa fie chiar mai moale, si dupa ce pui nautul fiert, tot mai adaugi apa sa zeama in care a fiert. deci dupa ce tahina e amestecata cu usturoiul (daca n-ai un catel mare, mare, pui doi mai mici, dar nu mai mult) si lamaia su apa, uncepi sa pui pe sus, fara sa deschizi capacul mare, boabele de naut fiert. incet incet cand mixerul merge la maximum. vezi prin el cand se face pasta. opresti si pui cam 1/2 pahar normal ulei de masline. NUMAI ULEI DE MASLINE !!!!! regula nr. 4 ! pui sare cam o linguritza rasa, putina sare de lamaie daca nu mai ai inca o lameie s-o storci. iar ii dai drumul la mixer si lasi pana termini toate boabele. atunci opresti si gusti. humusul trebuie sa fie de densitate sau nu stiu cum sa zic... a, consistentza cam ca smantana de la tzaran. el se mai intareste la frigider. deci el nu trebuie sa curga cand inclini cutia unde s-a facut. daca e prea moale si nu mai ai boabe, pui la inceput o linguritza plina de tahina materie prima si lasi 3-4 minute sa se amestece in mixer. daca e prea tare, adaugi un pic din zeama in care a fiert sau apa. daca nu e destul de sarat cum iti place, mai pui putzina sare. deci dupa ce ai facut toate astea, scoti humusul facut intr-o cutie cu capac. scoti cu lopetzica din aia de silicon sau cu ceva plat de lemn. principalul e sa scoti. nu speli cutia de la mixer, ci doar o clatesti. pentru ca acum faci mai multa tahina. pentru asta, pui in cutie 3-4 catei normali , zeama de la o lamaie maresau di
oua mai mici, si cam jumate de borcan de tahina materie prima. amesteci inainte de pui, acum merge usor de tot. mai pui si cam un pahar apa, trei sferturi din el. si ceva sare, intai jumate de linguritza si pe urma adauci in functie de gust. ii dai un branci la mixer sa porneasca iar... intai incet pe urma mai repede si lasi asa un pic. daca tavina se intareste prea tare, desfaci capacul si vezi, atunci mai adaugi apa, dar cate foarte putin si treptat. pui putina, dai drumul la mixer, desfaci, curge prin cutie greu, o lasi. o pui si pe ea in alta cutie. aici se serveste peste tot impreuna cu humus. intr-o farfurie pui humus, lasi la mijloc ceva spatiu si pui putina sau mai multa tahina si manaci, aice sa mananc cu puta. dina aia ca la falafel. poti sa pui in pita si humus si tahina. se pune si peste cartofi fierti. ai pe met retete. dupa gust. sper ca am fost clar. ai intrebari... ? intre 17 si 21, raspund !!! humusul e mai bun a doua zi. il ti in frigider. il mananci cu salata sau asa gol. eu mananc cu lingura si chiar fara paine. dupa ce faci prima oara, ai sa vezi singura daca mai lipseste sare. sau lamaie. te corctezi singura. e foarte sanatos. si tahina are fier. SUCCES !!!!
barboneli
Postat pe 21 Octombrie 2013 12:16
Maica ce explicatziuni....
Ziua buna Mi-am pierdut bula_bubulina.... Nu-i pe aici ?
Rotty
Postat pe 21 Octombrie 2013 15:06
ITI multumesc foarte mult , o parte o stiam si eu dar trebuie sa caut tahina trebuie sa ma interesez pe unde sunt magazine arabesti! Iar naut la noi cel mai bun este la plafar , si linte si altele ..! SA AI O ZI FRUMOASA !
garbo_19362
Postat pe 21 Octombrie 2013 15:28
De la: Rotty, la data 2013-10-21 15:06:20 Maica ce explicatziuni....
Ziua buna Mi-am pierdut bula_bubulina.... Nu-i pe aici ?


ba da ! tocmai l-am vazut pe Dor ca fuge dupa ea... !
barboneli
Postat pe 21 Octombrie 2013 15:37
De la: garbo_19362, la data 2013-10-21 15:28:41ITI multumesc foarte mult , o parte o stiam si eu dar trebuie sa caut tahina trebuie sa ma interesez pe unde sunt magazine arabesti! Iar naut la noi cel mai bun este la plafar , si linte si altele ..! SA AI O ZI FRUMOASA !


pai draga... tu ai vrut sa faci humus... nu eu ! ok, daca tu sti ca este la plafar... si inca din cel mai bun (de unde sti ca acolo e cel mai bun, ai incercat si din alte locuri... ?)... atunci cumpara de acolo. la noi exista la fiecare supermarket sau si la alte magazine ! poti sa incerci si la magazinele lui Elite... la gasit tahina, nu pot sa te ajut !!! sorry !
barboneli
Postat pe 21 Octombrie 2013 15:42
De la: Rotty, la data 2013-10-21 15:06:20 Maica ce explicatziuni....
Ziua buna Mi-am pierdut bula_bubulina.... Nu-i pe aici ?


cred ca-i cu motanul meu pe afara acum inteleg, de aia nu amai vrut sa stea in casa...
vivacedonna
Postat pe 21 Octombrie 2013 16:37
Al naibii bubulina...O fugit in lumea larga
Rotty
Postat pe 21 Octombrie 2013 16:48
si al meu, mai vine acasa diseara
rid de mor de el cind se cere afara, zici ca se roaga cu jale, mai ca nu se da cu curul de pamint si cind ii deschid usa si ii spun: hai du-te, asa fuge ca nu ai timp sa-l vezi cind iese
vivacedonna
Postat pe 21 Octombrie 2013 17:08
A mea s-a intors , isi face somnul de frumusetze in living Gata , ma duc la curatzenie
Rotty
Postat pe 21 Octombrie 2013 17:39
ok, seara placuta
vivacedonna
Postat pe 21 Octombrie 2013 17:50
Si tie Poate vin mai tarziu la un ceai
Rotty
Postat pe 21 Octombrie 2013 17:54


da, dona are dreptate... o seara placuta si de la mine ! poate asa, primesc si eu un pupic de la ea...
barboneli
Postat pe 21 Octombrie 2013 17:54
uite un pupic pentr Li si pt voi fetele desigur
http://www.youtube.com/watch?v=afAirfk85pc
vivacedonna
Postat pe 21 Octombrie 2013 23:34
Pentru fete ? Bine ca n-am vazut-o aseara , ca nu mai visam asa frumos...
Neata buna cui intra pe aici

http://www.culinar.ro/forum/uploads/monthly_10_2013/post-11411-1382412593.jpg
Rotty
Postat pe 22 Octombrie 2013 07:25
buna dimineata dragelor si domnilor , sa aveti o zi cum va place voua! MIHA te salut si te merci de capuccino. merge bine ! ce activitati v-ati propus pentru ziua de azi ?
garbo_19362
Postat pe 22 Octombrie 2013 07:36
o cafeluta si tie , cu prietenie
http://gnduridesuflet.acasa.info/tag/cafea/page/2/
garbo_19362
Postat pe 22 Octombrie 2013 07:39

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Concurs Tchibo Exclusive Origins 5-27 noiembrie 2009 2958 De la: Anouk 2 Decembrie 2009 21:42
Hai la ciorba de potroace! 1058 De la: elodia 16 Mai 2012 17:37
PROPUNERE : O INTALNIRE REALA A CELOR DIN BUCURESTI 504 De la: cinezee 14 Februarie 2010 15:10
la bloc 10 De la: Stefania_Negrus_1 28 Septembrie 2016 13:23
Gre Bakery 2 De la: femaleoana 29 Iulie 2017 16:48
Setari Cookie-uri