aha... scuze, prea seamana cuvintele astea... ! ![]() ![]() ![]() |
||
barboneli Postat pe 18 Ianuarie 2014 12:27 |
||
---|---|---|
Mie ...cui alt_cui_va ? ![]() ![]() ![]() |
||
Rotty Postat pe 18 Ianuarie 2014 12:29 |
||
![]() ![]() http://sanatate.unica.ro/fructele-de-mare/1411/ |
||
|
||
Rotty Postat pe 18 Ianuarie 2014 12:30 |
||
aaaa... banuiam eu, dar nu eram sigur ! sunt putin ametit, am mutat varza din borcanul mare in doua mai mici ca sa intre la frigider... e prea cald ca sa mai stea afara... si m-a ametit mirosul ei suav si placut !!! ![]() ![]() |
||
barboneli Postat pe 18 Ianuarie 2014 12:32 |
||
stai s-o caut in ceaslovul meu de vrajitor-tamaduitor... ! ![]() ![]() |
||
barboneli Postat pe 18 Ianuarie 2014 12:33 |
||
Am usturoi , inca din ala bio din gradina mea ![]() ![]() ![]() |
||
Rotty Postat pe 18 Ianuarie 2014 12:38 |
||
De la: barboneli, la data 2014-01-18 12:33:48 neata lume ! mai pe la pranz asa..... ![]() ai gasit reteta vrajitorule ? ca-mi trebe si mie ! astia vor sa-mi dea pastile care costa o avere frate ! mergem pe regim si naturale !! |
||
Celtic_Frost Postat pe 18 Ianuarie 2014 12:46 |
||
Buna Cel ![]() ![]() Deocamdata am inceput sa iau psyllium dimineata pe stomacul gol ca-i foarte important sa cureti ficatul si colonul daca vrei sa scazi colesterolul si apoi pap o lingura de hrishca inmuiata de cu seara in iaurt. Hrisca scade colesterolul rau. Iau capsule de anghinarie cu armurariu si de mai fac si cura de la Barbo si nu-mi scade colestericiul , numa slana mai mananc ![]() ![]() |
||
Rotty Postat pe 18 Ianuarie 2014 12:52 |
||
De la: Rotty, la data 2014-01-18 12:52:53Buna Cel pup Rottysor ! eu tin regim de vreo 15 ani ! am avut niste probleme si am metabolismul dat peste cap ! din cauza asta am facut tiroidita autoimuna ! iau un sac de medicamente ! colesterolul scade un pic dupa care iar creste !!! sa incerc si reteta de la barbo ! ultima data era mic (aproape normal ) dar au crescut trigliceridele ! ![]() ![]() |
||
Celtic_Frost Postat pe 18 Ianuarie 2014 12:59 |
||
da, am gasit-0... buna Cel ! ![]() barboneli scrie: Apropo de usturoi, stiu o reteta facuta in Tibet la inceput, acum e raspandita in toata lumea, se poate face si acasa, e vorba de "concentrat de usturoi", da, da..., exista si asa ceva, eu am facut, am consumat, am invins !!! raceala, gripa, pe o perioada de ani !!! Si e foarte simplu de facut ! Te rog sa nu te miri de cea ce o sa-ti scriu, incearca si dupa aia vorbim. Pana la urma obtii o solutie alcoholica cu concentrat de usturoi, picaturile trebuie numarate cu atentie, notat eventual ca sa nu depasesti cantitatea si se pun intr-un pahar cu... LAPTE !!! Stiu, o sa te strambi si eu am facut la fel si am inceput sa le pun in suc de rosii (1/2 pahar) o data nu am avut suc asa ca le-am pus in lapte. Ei bine mi-a placut la nebunie ! Pe bune ! In primul rand laptele e ca un "pansament" la stomac, picaturile nu fac arsuri de loc, mai ales daca le bei cu lapte. Nu se simte mirosul de usturoi din gura dupa ce consumi. Dupa primul tratament SE FACE O PAUZA DE SASE LUNI, IAR IEI O "PORTIE" SI DUPA AIA SE FACE PAUZA CEL PUTIN DOI ANI !!!!!!! Tu ma stii om serios, asa ca te rog sa ma asculti...! EU nu am facut asa, incepuse sa-mi placa la nebunie, am zis ca nu are ce sa strice inca si inca usturoi, asta pana la un moment dat, cand intram undeva intr-o camera ma si intrebau: "ce Liviu-le, ai mancat salam...?" Nu mirosea din gura dar eliminam prin toti porii miros de... usturoi ! In afara de asta am facut si o usoara intoxicatie de elementul care lucreaza de fapt la usturoi, asa ca nu mai puteam sa mananc usturoi; dupa 1-2 catei simteam ca lesin. Si asta mult chiar dupa ce am incetat sa mai iau picaturile. Picaturile se pun intr-o sticla potrivita ca marime (sau mai bine in doua, oricum iese destul de mult) si pot sa faca tratament toti membrii familiei, cu exceptia COPIILOR SUB 10 ANI !!! Si cei peste 102 ani !!! Sticla (numai sticla, IN NICI UN CAZ PLASTIC !!!) e musai sa fie de culoare inchisa (din alea maro, sper ca se gasesc si la voi de vanzare pe la magazinele de specialitate sau farmacii...) si cu pipeta la dop. Si iata, in sfarsit si cum se prepara licoarea: Se iau 400g. de catei de usturoi si se decojesc. Se piseaza, zdrobesc (aparatul ala de zdrobit e foarte bun) deasupra unui borcan DE STICLA, cam de juma litru cu capac bun si NU ruginit. Dupa ce ai introdus tot usturoiu pisat in borcan (cu tot ce ramane dupa stors) pui peste asta 300ml. de spirt 95 de grade. Amesteci un pic clatinand borcanul (nu folosi lingura metal) si il pui la frigider timp de exact 11 zile ! Din cand in cand il mai scuturi un pic. Dupa 11 zile, pregatesti un ciorap din ala de nailon, de preferat curat... eventual ii mai tai din lungime si o farfurie adanca mai mare, deasupra caruia o sa storci cntinutul borcanului. Putin cate putin, 2-3 linguri deodata, pui in ciorap din continut, rasucesti ciorapul si storci bine de tot. Cand ai terminat cu storsul, pui cu grija in sticlutele pregatie lichidul ce l-ai obtinut. Le lasi la frigider 2 zile si dupa aia poti sa incepi sa folosesti. Cum ? Cum am spus, umpli 1/2 din pahar cu lapte RECE si: IN PRIMA ZI PUI 5 PICATURI DIN LICHID, IN A DOUA ZI 10 PICATURI SI ASA MAI DEPARTE PANA AJUNGI LA 30 DE PICATURI, DAR ADAUGI NUMAI 5 PICATURI PE ZI !!! DUPA ASTA O IEI INVERS SI SCAZI PE ZI CATE 5 PICATURI PANA AJUNGI IN ULTIMA ZI LA 5 !!! E bine de baut dimineatza dar daca uiti si bei in cursul zilei, nu-i bai. Deci in total 11 zile. IN CAZ CA ALAPTEZI PE BEBE-UL TAU, NU INCEPE CU PICATURILE, POATE SA INCEAPA SOTUL, PRIETENII, BUNICA SAU UNCHIUL... Poate sa scada tensiunea asa ca trebuie urmarit, in cazul asta bea mai mult lichid, adica apa. Orice dereglatie (putin posibil...) o studiezi, nu cred ca sa fie vreo problema. E vorba de picaturi, dar poate esti alergica la usturoi. Pare complicat dar nu e. Sper ca nu-mi mutati postatul asta la "povestea mea"..., chiar daca pare, e "povestea usturoiului" si nu a mea..... Ai intrebari, sunt aici ! apare asa scris pentru ca eu am publicat-o pe alt forum unde am fost cu ani in urma si de acolo, direct pe google s-a dus... ! ![]() ![]() ![]() |
||
barboneli Postat pe 18 Ianuarie 2014 13:05 |
||
multam Barbo ! ![]() ![]() incerc ce are sa-mi strice ! oricum am probleme si cu inima si tensiunea ! ![]() cat despre miros no problemo ! stau acasa ca astia cred ca sunt baba ca sa ma mai angajeze ! ![]() inca 1 data multam ! ![]() ![]() ![]() |
||
Celtic_Frost Postat pe 18 Ianuarie 2014 13:13 |
||
De la: Rotty, la data 2014-01-18 12:52:53Buna Cel da, dar numai slana din aia, fiarta cu usturoi, nu afumata ! da ? asa cum le place la ardeleni ! si cu ceapa, bineteles.... ! taica-meu, manca la ceapa si usturoi... de fapt, el manca ceapa cu salata si ni salata cu ceapa. sa prapadit la 99 de ani. asta fara legatura cu colesterolul. sau poate da, cine poate sti. dar pastilele alea care sa dau aici, cel putin, nu se iau pe stomacul gol... in nici un caz nu pot sa faca bine pe un stomac gol, se iau seara la culcare. aici le zice: Lipdal sau Lipidol, sau Sevastatin ! Suzi a zis ca o sa caute in cartea de medicamente cum ii zice si in alta tara. |
||
barboneli Postat pe 18 Ianuarie 2014 13:13 |
||
Merci Barbo ![]() ![]() ....Ce bine ca eu folosesc Dior si Gucci si nu Chanel , ca nu puteam face cura ![]() ![]() Cel , la mine e ereditara povestea cu colesterolul . |
||
Rotty Postat pe 18 Ianuarie 2014 13:15 |
||
De la: barboneli, la data 2014-01-18 13:13:44De la: Rotty, la data 2014-01-18 12:52:53Buna Cel Sevastatin am avut si eu , dar acum mi-a dat Atorvastatin sa iau juma` de tableta la micul dejun. Degeaba , ca tot ma doare stomacul ![]() |
||
Rotty Postat pe 18 Ianuarie 2014 13:17 |
||
am cateva nume... poate va inspira cumva, sau, pe net se pot cauta in limba voastra, nu stiu Celtic pe unde sta. deci: Simvastatin, Simvacor, Simvaxon, Atorvastatin (As calcium), Litorva. in tot cazul, toate se iau inainte de culcare. ce iei tu Rotty dimineata... nu ma amestec. colesterolul mai scade sau mai bine zis se intrtine valoarea mica si cu ajutorul fulfilor de ovaz, eu nu le fierb ci le tin 5 minute in apa fiarta cate le acopera, 2-3 linguri pline... si pe urma eu le beau cu lapte. beau... mananc. asta curata si intestinul poreste si constipatia, etc. ati vazut voi chinez constipat ? eu nu. dar nici chinez n-am vazut... ! ![]() ![]() |
||
barboneli Postat pe 18 Ianuarie 2014 13:28 |
||
De la: Rotty, la data 2014-01-18 13:17:56De la: barboneli, la data 2014-01-18 13:13:44De la: Rotty, la data 2014-01-18 12:52:53Buna Cel ok, numele e potrivit ! toate astea fac parte din aceasi categorie, "STATNE", aici se gandeste sa se puna si in apa de baut... dar nu cred ca e bine. sunt unii care nu au colesterol si lor nu o sa le faca bine ! retineti: corpul, adica ficatul, produce colesterol care e foarte util organismului, in cantitatea normala ! fumatul micsoreaza, strica la colesterolul bun ! ala HDL ! ma refer la fumatori grei. viva, chiar daca e usurica ca un fulg... e grea la fumat ! ![]() |
||
barboneli Postat pe 18 Ianuarie 2014 13:34 |
||
Si eu pufai ca un horn ... ![]() ![]() Barbo , m-a mirat si pe mine ca tre sa iau medicamentul dimineata...poate de ce am zis ca seara tarziu nu mai mananc... ![]() Gata , ma duc sa pap o salata de spanac cu rucola ![]() http://www.cooltivator.ro/uploads/files/poze_cand_mananci.gif ![]() ![]() |
||
Rotty Postat pe 18 Ianuarie 2014 13:42 |
||
De la: barboneli, la data 2014-01-18 13:28:47 eu sunt in Romanica ! mie mi-au dat sa iau Crestor ! este american ! nu mananc gras pt ca sotul meu are hepatita c ( acu face interferon ) si este la regim ! eu sincer pun cresterea colesterolului pe stres ! si din cauza tiroiditei autoimune ! nu stiu ce sa zic ca nu sunt medic ! doar zic ! ![]() |
||
Celtic_Frost Postat pe 18 Ianuarie 2014 13:51 |
||
Eu mi-am luat fulgi de soia....vai ce "bunatate" ![]() ![]() Cel , nici eu nu mananc gras sau prajeli ca se supara fierea , dar de aia tot am colesterolul mare. Sa-l ia naiba ![]() |
||
Rotty Postat pe 18 Ianuarie 2014 13:58 |
||
De la: barboneli, la data 2014-01-18 13:34:57 Li, 50 kg ale mele fac cit 100 la altii ![]() fumatul imi deranjeaza doar alergia nu si altceva... ![]() dar ma rog, eu sunt atomica, tiri-bomba, etc... ![]() iar voi nu sunteti ca mine ![]() ![]() |
||
vivacedonna Postat pe 18 Ianuarie 2014 14:09 |
||
Ai dreptate...io nu am nici o alergie ![]() ![]() |
||
Rotty Postat pe 18 Ianuarie 2014 14:12 |
||
Am crezut că am intrat la camera de gardă. ![]() |
||
Axl_R Postat pe 18 Ianuarie 2014 14:13 |
||
ca o sa behai... nu-i nici o scofala, dar daca incepi sa dai lapte... atunci e grozav !!! faci si branza telemea ! ![]() ![]() ![]() |
||
barboneli Postat pe 18 Ianuarie 2014 14:14 |
||
De la: Rotty, la data 2014-01-18 13:58:50Eu mi-am luat fulgi de soia....vai ce "bunatate" asculta-ma pe mine... ia de ovaz ! maximum incepi sa nechezi... cu vocea ta placuta, chiar o sa sune frumos ! ![]() ![]() ![]() |
||
barboneli Postat pe 18 Ianuarie 2014 14:16 |
||
O sa iau Barbo...de parca nu ajunge ca behai ![]() ![]() Finutzo , mai borisim si noi pe marginea farfuriei ![]() ![]() |
||
Rotty Postat pe 18 Ianuarie 2014 14:18 |
||
De la: Rotty, la data 2014-01-18 13:58:50Eu mi-am luat fulgi de soia....vai ce "bunatate" daca ai probleme cu fierea ai si cu colesterolul ??? ![]() hai ca asta nu stiam !??? ![]() ![]() |
||
Celtic_Frost Postat pe 18 Ianuarie 2014 14:20 |
||
Mai bine poezea. ![]() |
||
Axl_R Postat pe 18 Ianuarie 2014 14:20 |
||
De la: vivacedonna, la data 2014-01-18 14:09:01De la: barboneli, la data 2014-01-18 13:34:57 da, tu ai 50 de kile... in ele intra si funinginea aia de la tigari... si cureaua aia lata si frumoasa care iti strange mijocelul ala ca tras prin... curea, si mai stiu eu ce ! netto... tu cred ca ai numai 38,54Kg. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
barboneli Postat pe 18 Ianuarie 2014 14:21 |
||
Asa se pare Cel ![]() Finutzo , de la poezele scade colesterolul ? ![]() ![]() Barbo , mai socoteste o data , cred ca 38,56 era corect ![]() ![]() |
||
Rotty Postat pe 18 Ianuarie 2014 14:24 |
||
De la: Celtic_Frost, la data 2014-01-18 14:20:04De la: Rotty, la data 2014-01-18 13:58:50Eu mi-am luat fulgi de soia....vai ce "bunatate" toate au legatura intr-un fel sau altul... dar nu e asa simplu ! nu mai fiti panicoase sau prea isterice cu dietele... mai si traiti bine ! dar... conteaza masura. nu exagerati, asta e toata filozofia. ! cand e boala, boala, atunci e altceva. nu trebuie sa sufere inima sau plamanul, ca cineva sufera cu bila, care e plina de pietre si nu se scurge unde trebuie, ca lumea ! |
||
barboneli Postat pe 18 Ianuarie 2014 14:25 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Cafenea virtuala | 11752 | De la: tutankhamon 11 Martie 2009 12:32 |
Cafeneaua Bella_Rossa!!!!! | 76 | De la: iar_eu 27 August 2009 09:43 |
Iodul e aici ! | 75 | De la: garbo_13807 17 Mai 2016 21:01 |
|
||
Violata si batuta | 105 | De la: garbo_413902 22 Octombrie 2015 20:07 |
:) | 7 | De la: Ciresica 28 Noiembrie 2009 08:30 |
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9