RESTAURANT

Eu dispar cateva minutzele sa-mi vanez matza sa-i pun palnia la loc. Daca vin zgariata , sa stiti de ce .
Rotty
Postat pe 9 Februarie 2014 09:32
Lady, nu a avut probleme ..pot spune ca a fost cumintica!!!!...doar ca imi era mila de ea cum se tara pe jos pana si-a revenit...n-am dormit toata noaptea si tremuram cand ii vedeam fetisoara ....nu putea nici sa miaune.
LA MULTI ANI!!!
Sa zic ca buna, numai ca am treaba si parca n-as avea chef de nimic astazi!!!aaaaaaaaaaaaa stai sa apara schizo...
ladyDY
Postat pe 9 Februarie 2014 09:32
Dragilor , m-am bagat la un film. Barbo , inca o data merci ...stii tu.
Rotty
Postat pe 9 Februarie 2014 10:21


ok Rotty... vizionare placuta ! ai grija sa-mi zici cine e tata-l... restul nu conteaza !!!! o zi minunata ca tine sa ai... sa aveti !!!
barboneli
Postat pe 9 Februarie 2014 10:56
De la: ladyDY, la data 2014-02-09 09:32:57Lady, nu a avut probleme ..pot spune ca a fost cumintica!!!!...doar ca imi era mila de ea cum se tara pe jos pana si-a revenit...n-am dormit toata noaptea si tremuram cand ii vedeam fetisoara ....nu putea nici sa miaune.
LA MULTI ANI!!!
Sa zic ca buna, numai ca am treaba si parca n-as avea chef de nimic astazi!!!aaaaaaaaaaaaa stai sa apara schizo...



pitiTa_
Postat pe 9 Februarie 2014 11:26
eu, prepar piftia(racitura) alegand cu grija si rabdare ingredientele cam asa: carnea- de preferat cap de porc, usturoiul de ro.,
zarzavaturile in forma radacinoasa, uleiul numai din floarea soarelui,
condimentele dupa gust, adunate toate cat sa le am la indemana.
Mod de preparare:
-toc capul bucati(cu arma din dotare) cat sa-mi placa mie sa separ carnea de oase dupa fierbere, binenteles ca "pastrez oasele".
-parlesc "parul" bine la flacara incinsa bucata cu bucata, da' o tin cu grija sa nu ia foc.
-oparesc bucatile in apa clocotita si curat parliturile cu un cutit mic.
-le clatesc in apa calduta si le pun la fiert.
-curat si spal radacinoasele si le fac disectia(cel mult in doua, ei! criza de timp).morcov, telina, ceapa, patrunjel etc.
-cand capul clocoteste vizibil adaug cateva picaturi de ulei pt. fierbere rapida si fragezire + radacinoasele, (pe rand)pun capacul.

A! deschid hota cu doua motoare in functiune, sa scoata aburul din incapere.:D
Din cand in cand ridic capacul si indepartez spuma, sa nu dea afara din oala( pana vad zeama fara).
Am grija mare si la mine sa nu ma frig si sa nu fluier in timp ce fac treaba, aduce ghinion.

Dupa ce au fiert impreuna(prieteneste) toate cele de mai sus si zeama a scazut la jumatate opresc focul, scot bucatile si separ carnea de oase, le portionez in fiecare bol si pregatesc zeama.

La zeama e mai putin de munca, adaug condimentele, in primul rand dupa gustul meu si apoi dupa gustul fiecarui membru "al comunitatii", am grija cu sarea, piperul, etc. le amestec cu o lingura de lemn (de-a mea) si las zeama sa se raceasca putin, intre timp, curat si pisez usturoiul in piua de lemn(imi place mult sa-l pisez ;)) obtin gustul natural) si il adaug in zeama
dupa usoara racire mestecand iar cu lingura.
Strecor apoi zeama intr-un alt vas si completez fiecare bol (cu cap) turnand zeama cu polonicul.
Le tin la racoare ceva vreme "sa se prinda" apoi, servim cu totii si ne bucuram impreuna. Se mai bat uneori intre ei pe ultimul bol dar aici intervin
eu (cu privirea) si le promit ca le mai fac si alte dati.
Cat sunt de multumiti, ii vad eu, si ma bucur in sinea mea ca am reusit sa le potolesc foamea, chiar si pisicii sau catelului.(nu pot sa nu le dau si lor o gustare vazandui cum stau in coada si saliveaza)
In caz ca vroiati reteta si nu stiati cum sa mi-o cereti, prevazatoare(eu)
v-o ofer cu multa placere.
Spor la gatit!


pitiTa_
Postat pe 9 Februarie 2014 14:44
ladyDy, vezi cum vrei tu imperfectul verbul a voi sau vezi mai bine ce vrei tu?
pitiTa_
Postat pe 9 Februarie 2014 15:04
Buna idee cu piftia , dar io am o problema : Nu am doua motoare la hota...crezi ca o sa-mi iasa piftia ? Si daca carnea cu legumele nu fierb prieteneste si se apuca de cearta in timpul fiertului ? Ce ma fac?
Rotty
Postat pe 9 Februarie 2014 15:34
nu te faci, iei masuri de imbunatatire!
Apelezi, fie la consultanta oferita de un bucatar specialist fie
treci la procedeul de experimentare pe cont propriu.
Acordul de prietenie la fierbere il simti numai la gust nu la zgomot.

cu hota ii naspa, neaparat trebuie doua, risti sa faci baie de aburi si n-o sa te suporti pe tine, dai in depresie si nu e bine!

pitiTa_
Postat pe 9 Februarie 2014 16:02
Stiu cum tre sa fac ! Las ingredientele sa se imprieteneasca pe un platou vreo doua ore ...la rece , sa nu se incinga spiritele
Iar cu hota....deschid si geamul
Rotty
Postat pe 9 Februarie 2014 16:08
cu hota nu faci bine, risti ca tot aburul scos de hota sa-ti intre pe geam, te legi la cap, pe urma ti se mucegaiesc "pereti si alte alea" si-i de rau, ai grija! musai doua motoare, schimba hota, ce!?

ei, diferente, exista si la ele, inteleg eu asta, dar baremi "sa stea in
platou cand nu se filmeaza"
pitiTa_
Postat pe 9 Februarie 2014 16:20
Cum sa intre pe geam (aburul) ca e pe partea opusa a bucatariei ? Mai , in felul asta renunt si imi comand o pizza . Nu tu abureli , nu tu consum de curent.
Rotty
Postat pe 9 Februarie 2014 16:39
hei, salutare lume
frau sef ce e cu tine?
vivacedonna
Postat pe 9 Februarie 2014 16:48
De ce Viva ? Inafara de o raceala zdravana sunt bine ...cred
Rotty
Postat pe 9 Februarie 2014 16:55
De la: Rotty, la data 2014-02-09 16:39:44 Cum sa intre pe geam (aburul) ca e pe partea opusa a bucatariei ? Mai , in felul asta renunt si imi comand o pizza . Nu tu abureli , nu tu consum de curent.



"e grea munca"!? mai bine sa mananci de-a gata, da, bibileste-te!
pitiTa_
Postat pe 9 Februarie 2014 16:58
M-am sucit , m-am invartit si am pus niste pulpe de pui la cuptor.Cu niste salata de cartofi din aia "orientata" .
Dar sa stii ca nu renunt la ideea cu piftia , numa` sa-mi cumpar cap de porc & comp. Si...promit sa fie unul cat se poate de prietenos cu legumele .
Rotty
Postat pe 9 Februarie 2014 17:03
a promite si-a minti, nu costa nimic, sunt doua moduri diferite!
vad eu!
pitiTa_
Postat pe 9 Februarie 2014 17:06
Eu am vorbit serios despre ideea cu piftia.
Rotty
Postat pe 9 Februarie 2014 17:11
Pitito....Nu ce vreau eu!!!.....daca nu te-ai mai baga in ''seama'' jignind poate te-as vedea altfel si nu numai eu...pana atunci bine ai face daca m-ai ocoli, atat timp cat nu-ti adresez nici un cuvant!!!
ladyDY
Postat pe 9 Februarie 2014 17:27
Rotty, ti-as da eu o idee de piftie....numai ca-mi fura lumea ideea si o pune in aplicare......
ladyDY
Postat pe 9 Februarie 2014 17:31
Lady , sa stii ca nu uit Numai ca eu ca sa-mi cumpar cele necesare tre sa merg la magazinul rusesc , ca acolo au cap si picioare de porc proaspat.
Rotty
Postat pe 9 Februarie 2014 17:35
De la: Rotty, la data 2014-02-09 16:39:44 Cum sa intre pe geam (aburul) ca e pe partea opusa a bucatariei ? Mai , in felul asta renunt si imi comand o pizza . Nu tu abureli , nu tu consum de curent.


nu stiu despre ce vorbiti de ati ajuns la pizza... dar sa sti ca, atunci cand comanzi pizza, in pret e bagat si consumul de curent la cei care o fac ! sau ei o coc la lumanare, care costa oricum, mai ieftin ?

seara buna fetilii... !
barboneli
Postat pe 9 Februarie 2014 18:52
De la: Rotty, la data 2014-02-09 17:35:53Lady , sa stii ca nu uit Numai ca eu ca sa-mi cumpar cele necesare tre sa merg la magazinul rusesc , ca acolo au cap si picioare de porc proaspat.


atat de proaspat... ca inca mai misca din urechi, nu ?
barboneli
Postat pe 9 Februarie 2014 18:55
buna seara ! ce mai faceti copii ?
eu ascult rock la greu !
Celtic_Frost
Postat pe 9 Februarie 2014 19:05


saracuta... ! si nu te dor urechile ? stai un pic... rock la greu sau rock greu... poate n-am inteles eu bine... ?
barboneli
Postat pe 9 Februarie 2014 19:08


asta e greu... ca eu n-am cantar ?....

http://youtu.be/HAAvYTXOmuk
barboneli
Postat pe 9 Februarie 2014 19:10
De la: barboneli, la data 2014-02-09 19:08:08

saracuta... ! si nu te dor urechile ? stai un pic... rock la greu sau rock greu... poate n-am inteles eu bine... ?

rock greu ! metal rock !
Celtic_Frost
Postat pe 9 Februarie 2014 19:13
De la: barboneli, la data 2014-02-09 19:10:20

asta e greu... ca eu n-am cantar ?....

http://youtu.be/HAAvYTXOmuk


asta e parfum bre ! ceva de genul asta : https://www.youtube.com/watch?v=_jw7yk8hm_0
ascult eu ! si nu ma dor urechile !
Celtic_Frost
Postat pe 9 Februarie 2014 19:17
barbo esti cel mai bun ! m-ai facut fan al formatiei !
mamaaaa ce omoara ala chitara aia ............. !!!
Celtic_Frost
Postat pe 9 Februarie 2014 19:25
Sara buna ! Eu beau un ceai si ma bate gandul sa ma mai uit la un film
Rotty
Postat pe 9 Februarie 2014 19:32

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
comorile sufletului? 8 De la: UEL 7 Decembrie 2009 08:58
Bataie cu zapadaaaaaaaaa! 136 De la: arco_iris 29 Decembrie 2014 15:17
Rendez-vous pentru �ndr�gosti�ii ...La Bella In Cafenea!!! 26 De la: liaiedera 12 Aprilie 2010 22:04
ce veti lasa? 40 De la: daniilia 28 Aprilie 2013 09:27
e posibil sa ai o relatie pe net? 263 De la: rupt_de_realitate 30 August 2010 17:59
Setari Cookie-uri