Neata Cel ![]() ![]() Serveste o cafea pana dospeste aluatul... http://putzlowitsch.de/wp-content/uploads/2011/09/tasse-kaffee.jpg |
||
Rotty Postat pe 8 Mai 2014 08:26 |
||
---|---|---|
neata iar... Cel, uite, la mine a dospit mai repede... ![]() ![]() http://4.bp.blogspot.com/-JlI6El6oBKw/T1jrco5444I/AAAAAAAACeE/ts-Qmh_un30/s1600/DSC03772.JPG ei... daca as avea acum putina.. de ce putina, un borcan plin cu untura de gasca sa ung pe o felie barosana din painea asta.... maaama, pana si presedintele nostru m-ar invidia ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
barboneli Postat pe 8 Mai 2014 08:40 |
||
Cu multa placere Barbo. Eu sunt o sefa din aia muncitoare. ![]() ![]() |
||
|
||
Rotty Postat pe 8 Mai 2014 08:47 |
||
Vezi ca am pus sa-ti fac niste untura de gasca... http://www.despremancare.ro/wp-content/uploads/2011/03/untura-de-pasare.jpg ...sa nu dai jos tigaia. ![]() ![]() |
||
Rotty Postat pe 8 Mai 2014 08:50 |
||
Eu mi-am facut niste cartofi cu rozmarin la cuptor . http://www.divainbucatarie.ro/wp-content/uploads/2013/02/cartofi-cu-rozmarin-copti-in-untura-de-gasca.jpg Aveam pofta , chiar daca e dimineata . ![]() |
||
Rotty Postat pe 8 Mai 2014 08:52 |
||
stai linistita... nu iau nici o tigaie...mi-am pus un prosop in gura sa absoarba.... ![]() ![]() |
||
barboneli Postat pe 8 Mai 2014 09:06 |
||
auzi Rotty... ca tot vorbesti de cartofi... spune-mi si mie care e diferenta intre Lebarvusti si pate de ficat, tot la matz... ? ca eu mereu ma incurc intre lebarvusti, Crenvusti si masina de tuns iarba... ! ![]() |
||
barboneli Postat pe 8 Mai 2014 09:10 |
||
Leber , inseamna ficat , iar wurst inseamna carnat , sau tot ce e bagat in matz (nu in matzul tau ![]() |
||
Rotty Postat pe 8 Mai 2014 09:15 |
||
mda... cam asa am invatat si in clasa a 2-a... dar eu am crezut ca umlutura difera ! o data am vazut niste felii de Lebarvusti... numai cuvantul asta si imi ploua in gura deja.... ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
barboneli Postat pe 8 Mai 2014 09:23 |
||
Poti sa adaogi ce vrei. Carne , sunca , mirodenii de care ai tu chef. Toata chestia e ca pasta de ficat sa " troneze ". De exemplu , caltabosii romanesti nu sunt altceva decat leberwursti. | ||
Rotty Postat pe 8 Mai 2014 09:27 |
||
aha, deci carnatul ala pe care il umplu trebuie sa-l mai si fierb... ! ![]() |
||
barboneli Postat pe 8 Mai 2014 09:51 |
||
Pana te gandesti tu , fac o tura de plimbare. ![]() |
||
Rotty Postat pe 8 Mai 2014 10:04 |
||
Buna dimineata! Da ce bine am nimerit! Painica-i gata, lebarul asisderea, cafelutele si ceaiul - idem, ca sa nu mai spun de visinata... Rotty, daca n-ai ceva impotriva, poate imi dai mie visinile din visinata. Barbo, mi-ai facut-o , un ochi n-am inchis incercand sa dezleg cea mai grea ghicitoare din ultimile patru decenii de viata...:)) Acum imi beau ceaiul si imi continui munca, dar dupa ce ajung acasa de la serviciu, sa vezi tu Barbo ce-ti fac...:)) |
||
bucura Postat pe 8 Mai 2014 10:15 |
||
bravo. poti sa faci si 274 de ture... cred ca l-am scos de pe lista ! ![]() ![]() |
||
barboneli Postat pe 8 Mai 2014 10:22 |
||
De la: bucura, la data 2014-05-08 10:15:17Buna dimineata! Da ce bine am nimerit! Painica-i gata, lebarul asisderea, cafelutele si ceaiul - idem, ca sa nu mai spun de visinata... Rotty, daca n-ai ceva impotriva, poate imi dai mie visinile din visinata. da... ??? ![]() ![]() ![]() http://www.eberswalder.de/wp-content/uploads/Kochwurst-041.jpg |
||
barboneli Postat pe 8 Mai 2014 10:25 |
||
![]() CE discutii aveti voi de dimineata... ![]() ![]() |
||
vivacedonna Postat pe 8 Mai 2014 10:30 |
||
neata. tu sa nu te bagi... !!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
barboneli Postat pe 8 Mai 2014 10:34 |
||
![]() Bine, hai sa te bag in ceata ![]() ![]() Caltabosul ala original, cum IL facea mamaia mea, nu e CE zice frau sef ![]() ![]() |
||
vivacedonna Postat pe 8 Mai 2014 10:38 |
||
normal ca nu e... !!! Rotty nici macar nu a cunoscut-o pe mamaia ta... ! ![]() ![]() atunci zi-mi tu cun facea mamaia ta... te rog ! ![]() |
||
barboneli Postat pe 8 Mai 2014 10:44 |
||
neata oameni buni http://4.bp.blogspot.com/-L-2hMgrk_lM/UO-_6U_YHuI/AAAAAAAAACY/ST24BJtVpQ4/s1600/198337_3453813819716_1791844659_n.jpg | ||
garbo_19362 Postat pe 8 Mai 2014 10:49 |
||
barbo draga ....Ingrediente pentru Caltabosi de casa organele si limba de la un porc 2.5 kg orez 12 cepe mici, cat mingile de ping-pong 2 linguri piper 1 lingura boia o mana sare mare 2 linguri cimbru uscat 9 linguri pline untura porc Caltabosi de casa - Preparare Se pun organele de porc la fiert cu multa apa. Cand sunt fierte se scot, dar limba se mai lasa inca vreo 20 minute. Supa de pe organe se lasa pe foc in continuare fiindca avem nevoie de ea fierbinte. In 4 linguri de untura topita se prajeste orezul. Stiti ca e prajit daca prindeti cateva boabe cu degetele si le simtiti aspre precum pietricelele... asta m-a invatat bunica acum Adaugati supa fierbinte de pe organe peste orez cat sa treaca cu 2 degete peste el, dati doua-trei clocote scurte, invartiti bine in el, apoi il luati de pe foc si-l lasati cu capac sa se faca singur. Il asezati la loc rece. Dupa jumatate de ora il verificati, el trebuie sa fie fiert si daca vi se pare uscat mai adaugati supa fierbinte (cam 1/2 l) peste el si amestecati. Organele dupa ce se racesc putin se taie bucati mari. Apoi se toaca cu masina de carne. Tocati si cepele marunt si le prajiti in restul de untura. Stiu ca pare multa untura si ceapa va pluti in ea, dar organele si orezul sunt mai seci deci ceva trebuie sa dea o textura cremoasa caltabosilor. Peste organele tocate puneti orezul si ceapa prajita cu tot cu untura si apoi condimentele. Amestecati cu mainile pana la omogenizare si apoi gustati. In functie de gustul propriu mai adaugati sare si piper. Amestecati iar. Puneti amestecul in intestine subtiri, exact cum am aratat la carnati, folosind masina de tocat cu tub pentru formarea carnatilor. Singura diferenta e ca din loc in loc invartiti intestinul. Puneti caltabosii formati in restul de supa fierbinte de pe organe si fierbeti-i pe rand 10 minute dar fara sa clocoteasca supa. Ii scoateti din supa si ii lasati la racit. Se pot servi proaspeti sau prajiti. Pasta din interior o puteti intinde pe paine. |
||
garbo_19362 Postat pe 8 Mai 2014 10:51 |
||
Viva , in caltabosi se baga ficatul porcului , deci are gust de leber. Doar ca in caltabosi se baga bucati destul de mari din alte parti ale porcului si gustul se combina. E drept ca nu am cunoscut-o pe mamaia ta , dar in Ro cresteam porci si cam stiu retetele traditionale. ![]() |
||
Rotty Postat pe 8 Mai 2014 10:53 |
||
![]() ![]() ![]() si....Timp preparare: 45 minute, timp de fierbere: 3 ore Ingrediente: 1 kg ficat proaspat de porc, cuburi, 3/4 kg carne macra de porc, cuburi, 1/4 kg slanina, cuburi, 2 cepe mari, tocate foarte marunt, 6 linguri lapte praf, 2 linguri piper alb proaspat macinat, 3 linguri sare grunjoasa, 4 lingurite boia, 2 lingurite zahar, 1 lingurita maghiran uscat, 1 lingurita coriandru boabe macinat, 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa, 1/2 lingurita ienibahar, 1/2 lingurita cardamom macinat, 1 m mate groase de porc (curatate, frecate cu ceapa tocata si malai si clatite bine) Preparare: Toaca la masina cu sita mica ficatul, carnea de porc si slanina. Amesteca-le bine si toaca-le din nou. Presara deasupra ceapa, framanta cu mana de cateva ori. Presara laptele praf si framanta. La fel se procedeaza cu piperul, sarea, boiaua, zaharul, maghiranul, coriandrul, nucsoara, ienibaharul si cardamomul, framantand de cateva ori cu mana dupa fiecare. Da la congelator pentru 30 minute. Da prin masina de tocat apoi repeta racirea si tocarea. Umple matul cat mai presat si leaga capetele strans. Pune apa intr-o cratita suficient de mare ca sa incapa Leberwurst-ul si sa fie acoperit de 3-4 cm apa. Cand apa clocoteste, pune-l la fiert cu o greutate deasupra ca sa-l tina scufundat complet. Cand apa da din nou in clocot, redu flacara incat sa fiarba foarte usurel. Lasa-l trei ore la fiert. Stinge focul. Scurge toata apa si inlocuieste-o cu apa foarte rece, adauga 5-6 cuburi de gheata. Cand este racit complet, usuca bine leberwurst-ul si da-l la frigider. Trebuie consumat in 10-15 zile. |
||
garbo_19362 Postat pe 8 Mai 2014 10:54 |
||
G , asta ultima numai traditionala nu e. Cel putin nu la noi in Ardeal. Iar in ce priveste prma reteta , ai uitat enibaharul. Orezul e si el cu semnul intrebarii , nu toata lumea pune. Neata. |
||
Rotty Postat pe 8 Mai 2014 10:56 |
||
![]() ![]() ![]() ![]() Da, CU mentiunea CA nu trebuie sa fie mai multe organe decit carne tocata, CA altfel Iti iese drob ![]() |
||
vivacedonna Postat pe 8 Mai 2014 10:56 |
||
De la: Rotty, la data 2014-05-08 10:53:44Viva , in caltabosi se baga ficatul porcului , deci are gust de leber. Doar ca in caltabosi se baga bucati destul de mari din alte parti ale porcului si gustul se combina. E drept ca nu am cunoscut-o pe mamaia ta , dar in Ro cresteam porci si cam stiu retetele traditionale. Pai frau sef, la voi in ardeal se baga si usturoi ![]() ![]() |
||
vivacedonna Postat pe 8 Mai 2014 10:59 |
||
adevarat , ai dreptate cu gustul ! stiu ca este pofticios si de aceea am pus reteta asa ....toate bune cu tine DONNA ? ![]() ![]() ![]() |
||
garbo_19362 Postat pe 8 Mai 2014 11:01 |
||
Doar la carnati Viva. La caltabosi , sare , piper si enibahar.Si nu-mi mai scoate limba , ca tocmai am un ardei iute la indemana. ![]() |
||
Rotty Postat pe 8 Mai 2014 11:02 |
||
Hai, nu ma injurati, dar cam fiecare zona IL face diferit. De ex la arad se prajeste doar si are usturoi in el si orez, in schiMB in muntenia se fierbe si e o bunatate ![]() |
||
vivacedonna Postat pe 8 Mai 2014 11:04 |
||
Nu degeaba-i vorba : " Cate bordeie , atatea obiceie . ". ![]() |
||
Rotty Postat pe 8 Mai 2014 11:08 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Acesta adorabile PISICI !!!!! | 140 | De la: elisabeta_boia 8 Noiembrie 2012 20:59 |
Teleski | 136 | De la: clarisse 1 Februarie 2010 19:30 |
Buna Romanie... | 14 | De la: LILO 3 Septembrie 2009 10:11 |
|
||
de ce nu mai este BULA ROZA DE LA FORUM? vreau explicatii | 9 | De la: daria_pet 30 Iulie 2009 00:54 |
Cafeneaua prietenilor | 1165 | De la: Mihaa_kidz 4 Noiembrie 2010 12:18 |
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an