Salutare tuturor!!! Am o mare problema :( sotului meu i a iesit alcoolemie in sange si nu a baut nimic :( si a refacut amalizele si i au iesit la fel. In acest moment, la indemnul medicului si a facut analize ptr hapatita dar, din pacate, medicul nu i a dat un raspuns clar daca asta ar fi cauza sau nu. Analizele dureaza doua saptamani si locul lui de munca este pe muchie de cutit, mai ales ca angajatorul lucreaza cu o singura policlinica. A mai fost cineva in aceasta situatie? E o situatie disperata :( Multumesc!! |
||
oana_iepurash Postat pe 4 Mai 2012 10:46 |
||
---|---|---|
Analizele sunt gata �ntr-o zi.(GPT, GOT) pt antigen dureaz� mai mult. Dar primele deja arat� dac� ai probleme cu ficatul. | ||
Axl_R Postat pe 4 Mai 2012 11:17 |
||
Ms pt raspuns!! Doctorul ne a dat mai multe analize de facut si am fost azi la Synevo si ne au zis sa venim dupa rezultate pe 17:( Sper sa nu fie ceva foarte grav...daca ies analizele rau si cauza aparitiei alcoolului in sange ar fi problemele cu ficatul putem demonstra ca nu este vinovat si ca nu a baut inainte de testare...oricum, cum ar fi tot aiurea este... |
||
|
||
oana_iepurash Postat pe 4 Mai 2012 12:01 |
||
se incurca analizele!...ai mare grija si repetati-le! | ||
caleidoscop Postat pe 16 Mai 2012 12:51 |
||
�i asta te bucur�? | ||
Axl_R Postat pe 16 Mai 2012 13:13 |
||
ficatul poate fi dat peste cap si de la consumul de acidulate gen cola si derivatele ei sau de la energizante. deci ar fi de preferat daca consuma asa ceva sa renunte la ele si sa dea cu multa apa si evident refarea analizelor in rest multa bafta! |
||
heartbit Postat pe 16 Mai 2012 13:55 |
||
Ficatul poate fi dat peste cap �i altfel, crede-m�! | ||
Axl_R Postat pe 16 Mai 2012 13:58 |
||
te cred si stiu poate fi dat si de la munca in exces, de-aia ma odihnesc eu toata ziulica poate fi dat si de la stress, de la suparari, de la unele feluri de mancare. eu mai sus faceam vorbire despre faptul ca nu trebuie neaprat sa bei alcool ca sa iti apara alcoolemie in teste probabil ca soferii stiu ca la etilotestul politiei iese pozitiv daca ai baut cola. asa si cu analizele domnului de mai sus. nu e neaparat sa bei bauturi alcoolice ca sa ai alcool in sange un alt exemplu este painea. painea produce alcool in oraganism, nu cantitati mari, dar produce. iar la un ficat dat peste cap, posibil chiar si painea sa faca probleme. oricum doctorii isi vor da verdictul, sper sa nu fie prea tarziu pentru sotul doamnei care a facut topicul |
||
heartbit Postat pe 16 Mai 2012 14:12 |
||
In cazul ca domnul are probleme cu tubul digestiv (intestinul subtire) unde se face absorbtia tuturor substantelor nutritive ,datorita modului defectuos de functionare a acestuia se poate produce alcool, acesta apoi ajunge in ficat, apoi in singe. Cred ca ar fi bine sa mearga la gastroenterolog si sa faca o colonoscopie, mult succes. |
||
auryca Postat pe 16 Mai 2012 16:59 |
||
De la: Axl_R, la data 2012-05-16 13:13:32 �i asta te bucur�?auzi?...ce te freaca grija ca eu pun emoticoane care tie nu-ti plac sau nu-ti convin?...am vrut doar sa atrag intr-un fel atentia, cum ca analizele se mai si incurca!...altadata nu te mai baga unde nu-ti fierbe oala....nu e frumos ceea ce ai facut!...rusine!...cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia!...consider ca nu am gresit ! |
||
caleidoscop Postat pe 18 Mai 2012 07:42 |
||
Salutare iarasi :) De data asta vin cu vesti rele :( dar si bune :) dupa ce am asteptat analizele 2 sapt, a reiesit ca sotul are hepatita B, lucru banuit de inainte de primirea rezultatelor dar certificat acum...intre timp a mai facut 2 teste pentru depistarea alcoolemiei in sange...si surpriza!!! a iesit iarasi pozitiv:( dupa a 3 a repetare nu a mai iesit alcoolemie in conditiile in care de o luna si ceva nu a mai baut nimic...doctorul nu ne a dat nici un raspuns clar, ce ar putea avea sotul meu, ce a dus la rezultatul pozitiv la alcool.. ne a spus doar ca el nu a mai intalnit asa ceva si ca sotul meu are hepatita, dupa multe investigatii costisitoare :( acum am schimbat doctorul si spre bucuria noastra, d na doctor ne a zis ca trebuie sa mai facem niste analize si ca da, e posibil sa apara alcool in sange chiar daca nu s au consumat bauturi alcoolice...si diferenta dintre acesti doi doctori a fost foarte mare, incepand de la tarife pana la atitudine...in timp ce d ul doctor i a dat cele mai scumpe analize de facut si i a spus de tratamente de extraordinar de scumpe, d na doctor mai mult l a certat ca nu a avut grija de el si i a explicat totul foarte clar...acum asteptam celelalte analize cu sufletul de gura...mai rau e ca nu mai avem prea mult timp la dispozitie si trebuie sa trimitem la companie rezultatul final...adica daca chiar e nevinovat sau nu...daca il dau afara sau nu...:( sa ne tineti pumnii!!!! |
||
oana_iepurash Postat pe 18 Mai 2012 18:12 |
||
Caleidoscop, �nc� aud. Las�-m� �n prostia mea! Nu m� mai c�lca pe coad�! E mai bine! Oana, �i eu am hep B, se poate tr�i...regim alimentar, evitarea efortului-pe c�t e posibil- �i tratament hepatoprotector. |
||
Axl_R Postat pe 18 Mai 2012 19:12 |
||
Multumim pentru incurajari !!! prima data cand si a fc analizele, pe 30 ianuarie, i a iesit GPT/ALAT/ALT 494 si GOT/ASAT/AST 1392 ; a 2-a oara le a repetat pe 2 februarie si i au iesit 36 si 358; a 3-a oara le a facut pe 27 aprilie si au iesit 33, respectiv 23...adica in limite normale...iar acum, in mai, la ADN-VHB i a iesit 598...:( Revin cu detalii dupa rez analizelor!!!! Sper sa gasim cauza alcoolului in sange si macar pe asta sa o putem remedia :) O seara frumoasa! Si sanatate tuturor! |
||
oana_iepurash Postat pe 18 Mai 2012 20:06 |
||
De la: Axl_R, la data 2012-05-18 19:12:20Caleidoscop, �nc� aud. Las�-m� �n prostia mea! Nu m� mai c�lca pe coad�!asta e avantajul unei scorpioance!...tu esti tot o scorpie? |
||
caleidoscop Postat pe 18 Mai 2012 22:53 |
||
eu beau cola in loc de apa, conduc de aproape 20 de ani si inca nu mi-a iesit vreodata alcolemie cind m-a oprit politia... Asta e din ciclul antireclama cola, sau ce? |
||
quasaria Postat pe 19 Mai 2012 01:19 |
||
Dieta alcalin� �i acid� Dieta alcalina este o notiune relativ recenta, desi la baza ei stau lucruri stiute de mii de ani care au capatat o forma concreta in anii �20. Este vital sa cunoastem aceste informatii despre alimentatia alcalina si opusul ei, alimentatia acida pentru ca, in general, starea de boala este asociata cu acizii, iar starea de sanatate cu bazele si mineralele alcaline. In concluzie, daca vrei sa fii sanatos, sa traiesti mult, sa te imbolnavesti rar, sa nu te mai simti obosit, irascibil, fara vlaga si sa ai antioxidanti in corp, deci sa intarzii imbatranirea si moartea celulelor corpului tau, afla tot despre dieta alcalina si lista pretioasa a alimentelor alcaline (indicate) versus alimentele acide (de care trebuie sa ne ferim cat mai mult). Istoricul dietei alcaline De mii de ani, oamenii au stiut ca unele substante au gust acid, in timp ce altele sunt alcaline. Insa pana la inventarea scalei pH in 1909, nu exista un sistem de valori pentru a le putea masura aciditatea. Cuvantul acid deriva din verbul latin �acere� � a fi acru. La inceputul secolului al XVII-lea cuvantul �acid� a inceput sa descrie substantele care aveau gustul acru. Cu timpul, oamenii de stiinta au dezvoltat tot felul de teorii plecand de la aciditate si alcalinitate, descoperind ca cele doua concepte sunt determinate de concentratia de ioni de hidrogen (molecule de hidrogen incarcate pozitiv). O substanta acida este saturata de ioni de hidrogen, in timp ce substantele alcaline (bazice) sunt capabile sa absoarba ionii de hidrogen. In 1909, chimistul danez Soren Peder Lauritz Sorensen a creat scala pH (potentialul de hidrogen), pentru a masura numarul de ioni de hidrogen aflati intr-un volum standard de lichid. Scala pH pleaca de la 0 (extrem de acid) si ajunge la 14 (extrem de alcalin). Daca un aliment sau orice alta substanta se opreste fix la 7, inseamna ca sunt neutre. Daca se depaseste, chiar si cu putin nivelul 7, atunci substantele sunt alcaline iar daca scade sub pH 7, alimentul e in categoria acida. Abia din anul 2003, dieta alcalina a captat atentia la nivel global, dupa aparitia cartii �The pH Miracle� (Miracolul pH), scrisa de Robert O Young si Shelley Redford Young. Hiperaciditatea si efectele ei nocive asupra sanatatii O stare prelungita de oboseala, uneori p�na la epuizare, poate fi semnul unor deficiente sau maladii de natura foarte diferita. Este stiut ca lipsa de vitamine, de fier sau alte minerale, schimbarile de vreme sau lipsa luminii datatoare de energie pot avea drept consecinta o stare de oboseala. Dar oboseala mai poate avea o cauza c�t se poate de neasteptata. �Ploaia acida a facut v�lva in urma cu c�tiva ani, omul acid va face in viitor�. Afirmatia ii apartine publicistului Norbert Treutwein, autorul cartii �Hiperaciditate � bolnav fara motiv�, sustinator al teoriei dupa care, datorita unei hiperaciditati cronice, omul nu numai ca este lipsit de vlaga si morocanos, dar isi distruge cu totul sanatatea. Autorul crede ca migrenele si reumatismul, cancerul, infarctul miocardic si diabetul, psihozele si nevrozele sunt intotdeauna insotite de o aciditate crescuta. S�ngele nostru are valori pH de 7,35 p�na la 7,45, este asadar usor bazic. Valorile din urina pot oscila intre 4 la oamenii foarte bolnavi si 8 la sugari. Dat fiind ca rinichii contribuie la eliminarea acizilor, la oamenii mai in v�rsta, la care functia renala incepe sa fie ingradita, hiperaciditatea este o problema serioasa. Imbatr�nirea � se mai spune � nu este nimic altceva dec�t intoxicarea continua cu depunerile acide, pe care organismul nu mai reuseste sa le neutralizeze. Care sunt alimentele dietei alcaline? Echilibrul intre rezervele de acizi si de baze din corp depinde de modul nostru de viata. Stresul, lipsa de miscare, o alimentatie gresita, fumatul, consumul de alcool si de cafea, cresc aciditatea din organism. Consecintele caracteristice ale unei hiperaciditati de durata sunt tulburari digestive, slabirea sistemului imunitar, afectari ale coloanei vertebrale, guta, reumatism sau sclerozari ale arterelor. Cu hiperaciditatea sunt puse in legatura si perturbarile vegetative, cum ar fi migrenele sau aritmiile functionale. Pentru a nu se ajunge la pragul de la care hiperaciditatea devine un factor extrem de nociv pentru organism, pot fi luate o serie de masuri preventive. Se intelege ca rolul esential in asigurarea echilibrului revine unei alimentatii sanatoase. Pentru fiecare aliment luat in parte exista o proportie diferita de componente cu efect acid si cu efect bazic. Sunt cunoscute insa grupele de alimente care actioneaza intr-un sens sau altul. Sa tii o dieta alcalina inseamna sa consumi cu prioritate peste zi (peste 75%) acele alimente care iti fac organismul mai alcalin. Daca consumi din alimentele acide, cantitatea nu trebuie sa depaseasca 25% din tot ce mananci peste zi si sa te asiguri ca la aceeasi masa mananci mai mult alcalin decat acid. Sigur, in cazul persoanelor foarte bolnave, alimentatia si obiceiurile de viata vor fi alcaline 100% pana la recapatarea starii de sanatate. Alimentele alcaline versus alimente acide Fructe alcaline: stafide, curmale, smochine, ananas, mere si cidru caise, piersici, cirese, avocado, struguri, banane coapte, capsuni, grape-fruit, mango, pepene galben/rosu, nectarine, masline negre, papaya, pere Fructe acide: toate conservele, gemuri, dulceturi, fructe zaharisite, glazurate, fructe uscate conservate cu sulfura Legume alcaline: ciuperci, mazare verde, broccoli, conopida, rosii varza rosie si alba, ceapa, usturoi, praz, salata verde, sfecla, morcovi, cartofi, spanac, anghinare, castraveti, andive, patrunjel, past�rnac, ardei, dovleac, ridichi, soia boabe, in, bostan, nap, vinete, leguminoase incoltite Legume acide: ardei iute, asparagus, rubarba, toate tipurile de fasole si linte cu exceptia celor germinate Cereale alcaline: cereale proaspete, orz verde, alimente neutre dar care absorb aciditatea digestiva: p�ine prajita, p�ine mai veche de 2 zile (contin mai putin gluten care genereaza exces de mucus in corp). Cereale acide: produse de patiserie, p�ine alba, p�ine int 19219c25t egrala sau graham, amidon, aluaturi, popcorn, malai, paste fainoase, gris, orez (alb, brun, basmati), faina de ovaz, orez, orz, secara, fulgi de cereale Lactate alcaline: lapte sm�nt�nit, kefir, zer, unt, frisca, lapte proaspat deci nepasteurizat (vaca, capra), iaurt simplu nepasteurizat sau lapte prins Lactate acide: parmezan, br�nzeturi fermentate, cascaval, telemea, inghetata, iaurt indulcit sau iaurt cu fructe, lapte fiert, lapte praf, sm�nt�na fermentata Alimente gatite alcaline: legume fierte, coapte, m�ncaruri sau ghiveci de legume, dar fara rosii sau bulion, supe de zarzavat si de radacinoase fara carne Alimente gatite acide: m�ncaruri ce contin rosii fierte, bulion sau pasta de rosii, supele in care a fiert carnea, supele cu adaos de vegeta, spanac gatit, conserve Dulciuri alcaline: suc de trestie de zahar, zahar din trestie uscat, sirop de orez brun, miere naturala in cantitate foarte mica Dulciuri acide: dulciuri, prajituri, biscuiti, napolitane, ciocolata, indulcitori sintetici (zaharina, aspartam, sorbitol), miere artificiala sau prelucrata cu zahar, fructoza, lactoza Produse animale alcaline: oua de prepelita, oua de rata Produse animale acide: mezeluri, toate tipurile de carne de mamifere, pasare, peste, gelatina, grasime, icre, oua de gaina Bauturi alcaline: sucuri de legume radacinoase, ceaiuri de plante neindulcite, apa plata si apa de izvor sunt considerate neutre daca au un pH usor trecut de 7 (scrie pe sticla) Bauturi acide: toate bauturile alcoolice, racoritoare sintetice, cola, cafea, cacao, sifon Diverse alcaline: aproape toate condimentele, produse din lucerna, alge, ghimbir, amalaki, sare de mare, drojdie de bere (calup) Diverse acide: muraturi facute cu otet, maioneze, sare rafinata, sosuri, ketchup, pasta de rosii, mustar (pasta), curry, aditivi alimentari sintetici: arome, coloranti, glutamat, conservanti ca: benzoat, otet, saramura, fum Alimente uleioase alcaline: ulei presat la rece de floarea soarelui sau de masline, ulei de peste, ulei de primula, migdale, s�mburi de dovleac, alune, susan, castane, nuca de cocos proaspata Alimente uleioase acide: ulei rafinat de floarea soarelui sau de masline, fructe oleaginoase si seminte coapte sau prajite, nuci, fistic OBICEIURI CARE ALCALINIZEAZA CORPUL: somnul, relaxarea, sauna, exercitiul fizic, meditatia, exercitiile de respiratie, buna dispozitie, bucuria, fericirea, calmul OBICEIURI CARE PRODUC ACIDOZA: fumatul, aromatizanti si parfumuri sintetice, somn insuficient, medicamentele de sinteza, suprasolicitarea, supararea, mania, stresul, ura, revolta Alimentele alcaline sau neutre care genereaza aciditate: zahar, dulciuri, majoritatea produselor de cofetarie si patiserie preparate cu faina alba si zahar, alimente bogate in glucide cum ar fi orezul Alimentele acide care genereaza alcalinitate: lamaie, grape-fruit, otet de mere diluat in apa, muraturi usor fermentate cum sunt castravetii de vara in saramura sau varza murata in primele 3 luni. Aceste alimente, prin acizii slabi pe care ii contin, favorizeaza digestia si scad hipersecretia de acid din stomac. Majoritatea fructelor au o reactie chimica acida in laborator, dar nu acelasi lucru se petrece in corpul uman, pentru ca in realitate ele devin alcaline prin metabolizare. In schimb mierea si zaharul sunt alcaline, dar din cauza continutului mare de glucide formeaza acizi. Trebuie retinut faptul ca in copilarie organismul reuseste mai usor sa se echilibreze dupa consumul de dulciuri si carne, desi copii cresc mai sanatosi fara sa le man�nce, dar odata cu inaintarea in v�rsta, consumul lor trebuie tot mai mult redus. Benefica pentru eliminarea surplusului de aciditate este transpiratia, de exemplu in sauna. Sunt de asemeni recomandate inotul si mersul pe bicicleta. Mineralele naturale extrase din cochilii, coaja de ou, alge si saruri marine, in special calciu, vitamina D, zinc, cupru si magneziu sunt recomandate in curele pentru alcalinizarea corpului. SANATATE MAXIMA VA DORESC SI O VIATA LUNGA SI FRUMOASA! |
||
garbo092460 Postat pe 19 Mai 2012 12:37 |
||
azi am mancat SURIMI si ma simt bine, la fel si ficatelul meu! | ||
caleidoscop Postat pe 19 Mai 2012 15:06 |
||
regim alimentar pentru ficat,inseamna evitat carne,grsimi,ulei,dulciuri. si stres. si chimicale,inclusiv detergenti,alte substante de curatat. gasesti pe net la cauzele cirozei,de ce toate astea obosesc ficatul. mancare putin si usoara,si vitamine cu minerale ca supliment. ma rog pentru sanatate ptr voi. |
||
daniilia Postat pe 24 Mai 2012 05:24 |
||
Salutare iarasi!!!! Vin cu vesti :) dupa o luna de stres si multeee analize, ne am mai linistit....sotul meu si a putut pastra serviciul si acum facem demersuri ca sa intre intr un program pentru un tratament hepatic. Nu am putut dovedi exact ce s a intamplat si cum a ajuns sa aiba alcoolemie fara sa fi baut dar, doctorii au zis ca " e posibil.." si cei de la companie au hotarat sa continuie colaborarea. Totodata, d na doctor ne a recomandat un doctor de la Gastroenterologie pentru a face alte analize si pt a ne inscrie in acel program. Sanatate tuturor si multumesc pentru mesaje!!! |
||
oana_iepurash Postat pe 29 Mai 2012 13:22 |
||
Am si eu aceeasi problema acum. Va rog sa ma contactati tel 0727344214 pentru a salva viata unui om. Multumesc. | ||
Damian_Felicia_Anisoara_1 Postat pe 13 Ianuarie 2014 03:53 |
||
Serios? 40lei /100gr. ti se pare demn de ... recomandat?!? La probleme grave cu ficatul doza de pastura poate fi chiar si mai mare de ... 35gr. ZILNIC! Asa ca un amarit de pensionar cu 600-700lei/luna moare 'linistit', chiar aici pe Pamint, caci n-are de unde sa dea minim 400lei lunar! Cea mai ieftina pastura o puteti gasi in tzara asta direct la apicultori; minim 200-250lei/kg daca stiti sa negociati. Ca asa e in Romania cuuu... ...LACOMIA! Cea mai buna, sigura si BIO pastura se gaseste insa in zonele nepoluate industrial din Tarile Baltice sau ... Siberia! Eu am luat intotdeauna de la citiva apicultori individuali din Letonia si Lituania. Pretul negociat e undeva pe la ... 20euro/kg! Plus transportul; care te ajunge mai ieftin daca comanzi macar 10kg. Tot cam pe la acelasi pret se gaseste si in Ucraina. Da' trebuie avut mare grija sa fiti siguri ca e din zonele cele mai curate ale tzarii... |
||
garbo101426 Postat pe 20 Martie 2017 16:16 |
||
Pastura se gaseste si in Ro, f. calitativa si la preturi bune, si online si de la producator.... De ce cumperi tocmai din Letonia si Lituania? | ||
iolanda_74 Postat pe 20 Martie 2017 16:21 |
||
No offence, da' esti intiata cit de cit in ... limba romana?!? Mai citeste inca o data cu foarte mare atentie! Poate te prinzi pina la urma... P.S Ia povesteste-ne si noua, nepriceputzilor, cum e cu pastura aia ..."f. calitativa" (Ooops!) din Romania ?!? M-ai facut teribil de curioasa! Poate ai tu acasa o stupina ... BIO, huh? |
||
garbo101426 Postat pe 20 Martie 2017 16:30 |
||
Am gasit preturi f. bune pt produse apicole, nu stiu altii... | ||
iolanda_74 Postat pe 20 Martie 2017 16:34 |
||
Era vb. aici de pretul la pastura, exclusiv! Unde si ce preturi mici ai gasit la ea? Sint f. curioasa. Nu de alta, da' poate nu ma mai chinui sa iau de ... peste hotare! |
||
garbo101426 Postat pe 20 Martie 2017 17:04 |
||
Este un producator, Rad Constantin. Poti lua legatura pe fb. | ||
iolanda_74 Postat pe 20 Martie 2017 17:25 |
||
Ai uitat sa spui si pretul! Ca asta e cel mai important... |
||
garbo101426 Postat pe 20 Martie 2017 17:53 |
||
100 lei/kg pastura, calitate f. buna, atestata. | ||
iolanda_74 Postat pe 20 Martie 2017 17:58 |
||
170 sau 100?? Ca vad c-ai modificat acum... Pai e mai scumpa cu 70lei decit o iau eu din Letonia daca o da la 170lei! Si, in plus, aia a lui sigur e pastura CRUDA, nu din cea deshidratata/uscata, sub forma hexagonala, asa cum e scoasa din fagure dupa inghetare si separare... De unde ziceai ca e omul? Are si alta adresa decit FeseBuci? Email, nr. de tel, site, adresa postala... |
||
garbo101426 Postat pe 20 Martie 2017 18:02 |
||
Tot cruda e si pastura comercializata de Rad Constantin. 170 e un produs apicol, dupa reteta lui, facut din pastura, polen din anumite specii florale si miere de cea mai buna calitate. Eu pe fb l-am gasit, nr. de telefon nu stiu daca il pot lasa aici. Eu zic sa iei legatura pe fb si stabiliti detaliile. | ||
iolanda_74 Postat pe 20 Martie 2017 18:05 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Marirea punctului G | 61 | De la: Celleste_ 26 Februarie 2010 08:57 |
Puteti zambi? | 83 | De la: caleidoscop 10 Iunie 2012 13:34 |
Recomandare medic hematologie bun în Timisoara | 2 | De la: garbo_481100 16 Februarie 2018 18:41 |
|
||
CU OCHII LARG DESCHISI...... | 54 | De la: eladaela 1 Decembrie 2009 14:55 |
Cum sa-mi protejez ochii in fata calculatorului? | 57 | De la: garbo101303 6 Aprilie 2010 15:47 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară