partener cu hepatita C

de curand am cunoscut un tip care m-a fermecat...pur si simplu... ne intelegem bine, pot sa ii vorbesc despre absolut orice, e un tip decent, ma respecta...e frumos... e tot ceea ce mi-as fi dorit de la un barbat...sincer.... doar ca de curand, cand relatia noastra a inceput sa devina mai intima, mi-a spus ca are hepatita C... o are de cand era mic, deci nu e ca si cum a umblat cu nu stiu cine si a luat-o... ideea e ca imi place foarte mult de el, dar nu pot sa ma protejez de hepatita C. ce naiba fac?? mai e cineva aici care a trecut printr-o situatie atat de delicata?
garbo_1399
Postat pe 9 Mai 2012 18:06
Chiar acum c�teva zile vb cu un taximetrist care �mi povestea de un prieten care are aceasta boala de la 16 ani. Soția lui are si ea luat� de la el, bineinteles, dar spunea ca e in stare pasiva nu se manifesta. Copilul lui a mostenit boala p�rinților, are 25 de ani, si la fel e in stare pasiva. Omul datorit� unui stil de viața foarte echilibrat ( odihna regim, etc) a ajuns la v�rsta de 54 de ani. A lucrat numai program redus de 4 ore pt a putea avea repaosul cerut de boala. Acum am �nțeles ca exista metode mai bune de tratament, dar pe vremuri nu prea existau. G�ndește-te bine la ce �ți dorești, nu caut� sfaturi pe garbo. E viața ta si trebuie sa știi ce alegi.
alba
Postat pe 13 Mai 2012 17:09
Are hep C, deci e stigmatizat. Sunt f mul�i oameni purt�tori de virus f�r� s� �tie.
�nainte de a da m�na cu el, �l trimit s� fac� testul pt antigen!
Axl_R
Postat pe 13 Mai 2012 19:14
Buna
Nu e nici pe departe asa de infricosator.
La cinci luni dupa ce eu si sotul meu ne-am mutat impreuna , in urma unor analize , am descoperit ca avea hapatita C . Tragedie mare pe atunci ! Dupa punctie , viremie si un tratament corespunzator cu interferon , virusul pana atunci activ , a devenit pasiv din prima luna de tratament. De atunci au trecut 6 ani , virusul C nu s-a mai reactivat si nici nu mi s-a transmis . Virusul C se transmite doar in proportie de 5% pe cale sexuala . Cel mai adesea se transmite prin sange. Asa ca nu te speria , sunt multi in Romania care sunt purtatori de virus C , fara a fi neaparat ca boala sa se transmita sexual .
Sfatul meu este sa eviti sa folosesti aceeeasi trusa de unghii ca si el , sa eviti contactul cu sangele lui in cazul in care s-a taiat si ai si tu rani deschise., sa nu folosesti aceleasi aparate de ras ca si el .
In cazul in care relatia voastra evolueaza si ajungeti sa aveti un copil , nu este obligatoriu ca si bebelusul sa mosteneasca hepatita C.

Numai bine
cristina_camelia
Postat pe 24 Mai 2012 14:04

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
debut sexual 95 De la: KNIGHT_31 30 August 2010 00:04
Scirba sau noroc 13 De la: garbo_467746 25 Mai 2017 13:08
cum sa te vineci de o iubire interzisa 333 De la: ready_vivus 13 Decembrie 2009 22:04
metodele voastre de contraceptie 3 De la: charmelen 24 Februarie 2011 14:48
As putea sa fiu insarcinata? 45 De la: cricat2002 11 Iulie 2010 19:55
Setari Cookie-uri