DE CE NU POTI TRAI CU O PERSOANA DE ALTA RELIGIE ¿?¿

De la: barboneli, la data 2012-11-19 14:36:24
De la: garbo_8340, la data 2012-11-19 12:59:55
De la: Eduard_Caloean_1, la data 2012-09-24 11:17:37PROBLEMA MULTOR OAMENII CARE SPUN CA NU POT TRAI CU O PERSOANA DE ALTA RELIGIE ESTE PENTRU CA UNU ESTE RATACIT DE SCRIPTURA MAI MULT SAU MAI PUTIN IAR ALTU ESTE MAI CUNOSCATOR DE SCRIPTURA ::: DE EXEMPLU TU SPUI CA AI O RELIGIE SI BINE FACI CA O AI SPUI CA ESTI CRESTIN SI CREZI IN DUMNEZEU SI BINE FACI DAR SUNT DOUA PROBLEME GRAVE CARE OMUL NU LE FACE NU IMPLINESTE CUVANTUL LUI DUMNEZEU CUM A SPUS DOMNU ISUS DE CE IMI SPUNETII DOAMNE DOAMNE SI NU FACETII CE SPUN EU IAR AI DOILEA LUCRU CARE DA OMENIREA PESTE CAP ESTE CA OMUL NU CITESTE BIBLIA OARE NU DUPA BIBLIE IL CUNOASTEM PE DUMNEZEU DE CE TE PUI CA OM SA VB CINE ESTE BUN SI RAU CINE MERGE IN RAI SAU IAD SAU CE TREBE SA FACEM DACA NU CITESTI BIBLIA ¿?¿?¿ ADRESA MEA DE MESS ESTE eduard_rori cine doreste sa vorbim de subiectul acesta poate sa intre o zi buna la fiecare

Scriptura este numai pentru crestini, nu si pentru alte religii! Nu inteleg ce rost are intrebarea

"daca dai exemplu numai de casatoria intre crestini (normal ca de aceeasi religie :D)."

Ba cred ca da, ca sa ne faci sa ne certam :D Sau sa iti propovaduiesti religia cu forta :D Oricum, m-am distrat pe cinste cu toate ca ai pus o intrebare si ai comentat cu totul altceva.

eiii... am o surpriza ptr. tine... !!! am vazut chiar pe aici, exemple cu problema asta, adica probleme de casatorie intre o persoana catolica si un ortodoxa !!! nu e vorba de aceasi religie... de acelasi Dzeu.... de aceleasi "porunci"... ????

Ba da, tocmai asta am vrut sa si subliniez. Ca se mananca intre ei. Dar asa este cand suntem intr-o tara milenara crestina si alte culte sunt vazute ca "pagane". Daca nici intre ei nu se suporta....no comment!
Mai vrem citate! Nu este nimeni dispus sa ne invete din carte? S-au cam dus vremurile cand se puteau aplica...acum avem tehnologie...si aruncam o intrebare pe forum pentru a izbucni samanta de scandal religios si interetnic. Romania tara tuturor posibilitatilor.
Oare chiar conteaza religia intr-o casatprie sau convietuire? İn Dobrogea cum de se inteleg intre ele cultele? Ca sunt multe si "pagane" in viziunea lor :D
Sarikiz
Postat pe 19 Noiembrie 2012 14:47
De la: heartbit, la data 2012-11-19 14:46:178340, cand intrebi pe cineva nu inseamna ca aduci un argument!
nu iti contest intrebarile, stiu ca raspunsul se afla mai mult sau mai putin in intrebare, insa poti face o pictura in urma unei viziuni, nu numai dupa un model!

barbo, am vazut! si asa din simpatie
dacac n-ajung eu anul care vine la Ierusalim... etc... atunci o sa iti dau comanda de cateva iconite, crucifixuri si etc, pentru cand o sa te intorci tu prin tara!

De acord ca poti avea o "viziune" si sa crezi ca acela este chiar İsus. Dar de unde stii ca este el? Ca se spune in Biblie sa nu crezi in tot ce ti se arata. İar daca pun intrebari, se poate gasi si raspunsul. Ca multi savanti (deh, eu nu ma cred asa...) si-au pus intai intrebari, la care au incercat sa raspunda si chiar au reusit multe. Daca nu imi pun intrebari, nu am voie sa cercetez? Doar sa cred ce este scris intr-o carte veche si modificata cine stei de cine si cu ce scop?
Na, ca iar pun intrebari :D
Viziunea respectiva nu o pot considera divina atata timp cat noi avem creier si suntem sanatosi psihic. Schizofrenicii au "viziuni" si sustin ca l-au vazut pe İsus pe care il numesc si Dumnezeu.
İn Vechiul testament de exemplu (tot al crestinilor) scrie ca le va veni Messia, nu fiul lui Dumnezeu. Adica un trimis. Nu scrie pe nicaieri ca trebuie sa il idolatrizeze. Si ca este tot Dumnezeu. Ca a facut minuni, nu contest. Dar si lumea era inapoiata atunci. Daca reuseai sa aprinzi focul cu ceva necunoscut lor, credeau ca esti Dumnezeu! Si timpurile inapoiate si lipsa de cultura ii faceau sa vada peste tot minuni.
Sarikiz
Postat pe 19 Noiembrie 2012 14:58

imi pare rau ca . te corectez... ! "İn Vechiul testament de exemplu (tot al crestinilor) scrie ca le va veni Mesia, nu fiul lui Dumnezeu."... !!!! Vechiul testament in nici un caz nu e (tot) al crestinilor !!! cum ar putea fii... ca Vechiul testament a fost scris cu cel putin 1000 de ani inainte de a aparea crestinismul... ???? el a fost scris de evrei, ma rog... nu de toti, dar de acei reprezentanti ai lor ! chiar si bunul Hristos, s-a nascut evreu... botezat ca evreu si din mama evreica... !!! ca, cu timpul s-a tesut alta poveste... asta e altceva ! ai grija cand scrii despre Vechiul Testament... e altul.... !!!
barboneli
Postat pe 19 Noiembrie 2012 15:22
"De acord ca poti avea o "viziune" si sa crezi ca acela este chiar İsus. Dar de unde stii ca este el? Ca se spune in Biblie sa nu crezi in tot ce ti se arata."

pai daca crezi ca este chiar Iisus....?!
de unde stii ca este el?
dar Aavram de unde a stiut cand l-a intalnit pe Dumnezeu la stejarul lui Mamvri?
dar solomon de unde a stiut ca i s-a arat Dumnezeu in vis si i-a grait?
dar David de unde a stiut ca i s-a aratat Dumnezeu si a grait cu el?
dar Moise de unde a stiut ca vorbeste cu Dumnezeu fata catre fata?
mai continuiam?
tu de ce crezi ce se spune in Biblie? adica de ce crezi ca nu trebuie sa crezi tot ce ti se arata?
fericiti ce-i care n-au vazut si au crezut! parca asa suna una din fericiri....?!
heartbit
Postat pe 19 Noiembrie 2012 15:28
De la: heartbit, la data 2012-11-19 15:28:02"De acord ca poti avea o "viziune" si sa crezi ca acela este chiar İsus. Dar de unde stii ca este el? Ca se spune in Biblie sa nu crezi in tot ce ti se arata."

de unde stii ca este el?
dar Aavram de unde a stiut cand l-a intalnit pe Dumnezeu la stejarul lui Mamvri?
mai continuiam?
tu de ce crezi ce se spune in Biblie? adica de ce crezi ca nu trebuie sa crezi tot ce ti se arata?
fericiti ce-i care n-au vazut si au crezut! parca asa suna una din fericiri....?!

dupa GARBO, de acolo au stiut toti. asa cum stii tu tot.
garbo_5862
Postat pe 19 Noiembrie 2012 15:31
De la: garbo_5862, la data 2012-11-19 15:31:44
De la: heartbit, la data 2012-11-19 15:28:02"De acord ca poti avea o "viziune" si sa crezi ca acela este chiar İsus. Dar de unde stii ca este el? Ca se spune in Biblie sa nu crezi in tot ce ti se arata."

de unde stii ca este el?
mai continuiam?

dupa GARBO, de acolo au stiut toti. asa cum stii tu tot.

Ehe, am de-a face cu persoane cu probleme psihice des...si cum viseaza o persoana, povestesc ca l-au visat pe İsus si le-a poruncit sa nu s emai trateze la spital ci sa se duca la descantec ca au farmece, sau multe alte aberatii de acest gen. Asa ca eu nu cred ca toate "viziunile" pot fi adevarate. Cum s aii spuna İsus sa nu se trateze in spital si s amearga la descantece si ca are farmece? Nu poti lasa un schizofrenic fara tratament de specialitate. Si daca se duce la descantece, nu poate ulterior o noua criza poate mult mai grava? İn ce secol traim? Al ignorantei? Tot ce visam este si realitate? Daca maine visez pe İsus ca imi spune sa ma spanzur, este adevarat? Ca daca ma spanzur intru in Rai? Este absurd!
Sarikiz
Postat pe 19 Noiembrie 2012 16:05
a avea o viziune rerala si a inventa pe baza unei schizofrenii o viziune, sunt doua aspecte destul de asemanatoare, insa in esenta diferite, desi granita dintre ele este foarte mica!!!
cat priveste chestia cu farmecele si descantecele, intr-adevar tine de ignoranta sau poate mai bine zis incultura...
discernamantul (o chestie care ii lipseste cu desavarsire lui 5862, pentru ca in fond e doar un simplu numar de zeghe!) te face sa distingi viziunea de schizofrenie!
heartbit
Postat pe 19 Noiembrie 2012 16:36
De la: heartbit, la data 2012-11-19 16:36:53a avea o viziune rerala si a inventa pe baza unei schizofrenii o viziune, sunt doua aspecte destul de asemanatoare, insa in esenta diferite, desi granita dintre ele este foarte mica!!!
cat priveste chestia cu farmecele si descantecele, intr-adevar tine de ignoranta sau poate mai bine zis incultura...
discernamantul (o chestie care ii lipseste cu desavarsire lui 5862, pentru ca in fond e doar un simplu numar de zeghe!) te face sa distingi viziunea de schizofrenie!

iar te iei de mine. discernamintul tau da pe-afara, a naclait tot ce a intilnit.
garbo_5862
Postat pe 19 Noiembrie 2012 16:48
De la: garbo_5862, la data 2012-11-19 16:48:00
De la: heartbit, la data 2012-11-19 16:36:53a avea o viziune rerala si a inventa pe baza unei schizofrenii o viziune, sunt doua aspecte destul de asemanatoare, insa in esenta diferite, desi granita dintre ele este foarte mica!!!

iar te iei de mine. discernamintul tau da pe-afara, a naclait tot ce a intilnit.

Frumos vorbit...exemplu de dat celorlalti 5862 crestin. Pai asa doresti sa fie perceputi crestinii? ca vorbesc urat?
Eu pur si simplu nu pot intelege ce este cu aceste viziuni. Eu nu am vorbit cu moise sau altii care au avut asa ceva sa stiu de unde au stiut cine le da ordine sa faca ceva. Eu cred ca incep sa am si eu halucinatii si sa cred ca tot ce visez este adevarat. Chiar si scriind aici treaza fiind o s aincep sa cred ca am viziuni de sus. Ca nu imi vine sa cred ce se intampla cu habotnicia asta.
De unde stii cat discernamant are domnul? Ca am vazut ca scrie destul de real, nu viseaza la cai verzi pe pereti si morti de mii de ani. Daca te numesti crestin, atunci respecta ca sa fii si tu respectat. Si revino la realitate ca nu mai suntem in anii de dinainte de Christos sa credem tot ce ni se spune. Cum adica sa nu cercetez? Daca imi spune cineva ca sunt Dumnezeu chiar trebuie sa-l cred? Si exemple pot sa mai dau ca le vad aproape zilnic. Durerea este ca nu le vad numai la oamenii bolnavi, ci si de prin afara spitalului de zeghe :D Hehehe, chiar ma distrezi pe cinste. Citate nu dai sa ma convingi ca trebuie sa cred totul fara sovaire? Cum sa intru in rai ca in iad nu mai au locuri ca este deja plin de pagani si pacatosi? trebuie s adau dijma la biserica sa pot intra in rai?
Sarikiz
Postat pe 19 Noiembrie 2012 17:50
"respecta ca sa fii si tu respectat" nu se aplica la orice tip de religie? adica oricarui tip de comportament uman?

in afara spitalului....e vorba de "cifra neagra". persoane nediagnosticate, neinregimentate clinic. cu totii venim in contact cu astfel de nefericiti.
Eugenia_
Postat pe 19 Noiembrie 2012 18:01
De la: Eugenia_, la data 2012-11-19 18:01:29"respecta ca sa fii si tu respectat" nu se aplica la orice tip de religie? adica oricarui tip de comportament uman?

in afara spitalului....e vorba de "cifra neagra". persoane nediagnosticate, neinregimentate clinic. cu totii venim in contact cu astfel de nefericiti.

Si ce face societatea pentru aceste cazuri? Face ceva concret? De ce in spitale exista NUMAİ biserici ortodoxe? Nu este discriminare religioasa? De ce vin preotii crestini in spitalele de bolnavi psihici si spovedesc fara sa intrebe daca aceia vor sa fie spovediti si sunt de alta religie? De ce profita de boala lor si propovaduiesc crestinismul convertind bolnavi mintal promitandu-le intrarea in Rai si speriindu-i cu focul iadului daca nu se roaga la İsus? Deci cine pe cine sa respecte? Cine incearca pe orice cale sa converteasca? Si nu ii respecta pe ceilalti? Va rog, este prea mult de spus in ce conditii traiesc acei nefericiti si li s ebaga pe gat o religie pe care daca ar fi sanatosi nu ar accepta-o. Sunt slabi de minte si cred tot ce li se spune, de aceasta profita si misonarii crestini. Ca altfel de misionari nu am vazut pe acolo. Decat crestini. Si nu numai in spitalul de boli psihice. Cam peste tot. Si acum cred ca v-am convins ce inseamna aceasta "agresare" din partea crestinismului.
Sarikiz
Postat pe 19 Noiembrie 2012 18:22
eu nu pot raspunde nici in numele crestinismului, nici al societatii.

aici cred ca trebuie sa intrebi directorul spitalului.

din punctul meu de vedere, alegerea religiei este personala. si nu cred ca trebuie sa te enervezi.
Eugenia_
Postat pe 19 Noiembrie 2012 18:26
Sabatul �i Ziua Domnului

Termenii �s�mb�t� �i �duminic� au am�ndoi o origine uman� � simple cuvinte calendaristice ce nu afecteaz� chestiunea biblic�. Pe noi nu ne intereseaz� dec�t ceea ce spune Noul Testament despre ��nt�ia zi a s�pt�m�nii� �i �nchinarea ce li se cere cre�tinilor �n acea zi.
�n aceast� lec�ie ne propunem s� ar�t�m c� sabatul evreiesc a fost abolit �n Hristos �i cre�tinii se �nchin� �n prima zi a s�pt�m�nii.

I. Biblia �i sabatul zilei a �aptea

1. Leg�m�ntul ce includea porunca sabatului a fost f�cut numai cu Israel, Ex. 20:2,
Deut. 5:2,3.
2. Lui Israel I s-a poruncit s� �in� sabatul, deoarece ei fuseser� elibera�i din robia egiptean�, Deut. 5:15.
3. D�ndu-le sabatul, Dumnezeu a utilizat aceea�i zi �n care El se odihnise sau �ncheiase lucrarea crea�iei, Gen. 2:3; Ex. 20:8-11; 31:17; Deut. 5:15.
4. Sabatul nu a fost dat sau f�cut cunoscut dec�t atunci c�nd a fost dat� legea pe Muntele Sinai, Ex. 20:10; Neem. 9:13,14.
5. Sabatul era un semn �ntre Dumnezeu �i copiii lui Israel, nu toate popoarele Ex. 31:12-17; Ezec. 20:12,30.
6. Vechiul Leg�m�nt f�cut cu Israel c�nd au ie�it din Egipt �i care includea cele 10 porunci, Mal. 4:4; 1 �mp�ra�i 8:9,21; Deut. 4:13; 9:11, trebuia abrogat �i �nlocuit de Noul Leg�m�nt, Ier. 31:31-34; Ev. 8:6-13; 10:9.
7. Legea ��nscrisului poruncilor� a fost �pironit� pe cruce� �i deci, sabatul nu mai trebuie impus nici m�car evreilor, Col. 2:14-16.
8. Osea, prorocul, a declarat c� sabatul, cu toate celelalte lucruri �inute de evrei, va �nceta c�nd neamurile vor deveni poporul lui Dumnezeu, Osea 2:11,23.
9. Apostolul Pavel a declarat c� sabatul, �mpreun� cu toate celelalte lucruri �inute de evrei, au �ncetat pe cruce, Col. 2:14-16.
10. Despre cre�tini se spune �n mod expres c� au fost elibera�i de legea ce con�inea cele 10 porunci, Rom. 3:19; 6:14; 7:4,6,7.
11. Cei ce se �ndrept��esc prin legea dat� pe Sinai sunt separa�i de Hristos �i c�zu�i din har, Gal. 4:24-31; 5:1,4.

II. Biblia �i �nt�ia zi a s�pt�m�nii

1. Isus a �nviat din mor�i �n prima zi a s�pt�m�nii, Marcu 16:1-9; Luca 24:1,13,21,46.
2. �n prima zi a s�pt�m�nii El a fost astfel declarat �Fiul lui Dumnezeu, Rom. 1:3,4.
3. �ntre �nvierea �i �n�l�area Lui, Isus s-a �nt�lnit cu ucenicii �n prima zi a s�pt�m�nii (de mai multe ori), Ioan 20:1,19,26.
4 Cincizecimea c�dea �n prima zi a s�pt�m�nii, Lev. 23:15. Prin urmare, toate evenimentele din Fapte 2:1-47 au avut loc �n prima zi a s�pt�m�nii.
5. Duhul Sf�nt s-a cobor�t peste apostoli �n prima zi a s�pt�m�nii �i li-a �nceput misiunea de convertire, Fapte 2:1-4,38.
6. Prima predicare a evangheliei vestindu-l pe Isus drept Hristosul a fost �inut� �n prima zi a s�pt�m�nii, Fapte 2:22-36.
7. Trei mii de suflete, primele roade ale recoltei evangheliei (Lev. 23:17), au fost ad�ugate la biseric� ce a �nceput �n acea zi a Cincizecimii, prima zi a s�pt�m�nii, Fapte 2:41-47.
8. Biserica se str�ngea laolalt� �n prima zi a s�pt�m�nii pentru a fr�nge p�inea �i a se �nchina lui Dumnezeu, Fapte 20:7; 2:42; 1 Cor. 16:2; 1 Cor. 11:23,33; Ev. 10:25.
9. �n Noul Testament avem urm�toarele lucruri noi: (1) un nou leg�m�nt, Ev. 8:67; (2) o institu�ie nou�, biserica; (3) un set nou de porunci, 1 Cor. 11:2; 1 Cor. 14:37; (4) o nou� s�rb�toare, Cina Domnului; (5) o I nou�, prima zi a s�pt�m�nii; (6) un cuv�nt nou pentru a exprima o zi nou�, kuriake hemera �ziua Domnului�, Apoc. 1:10, un cuv�nt ce nu a mai fost folosit niciodat� �nainte.
10. Totu�i, �n fa�a tuturor acestor fapte din Noul Testament, sabaterieni moderni se aga�� de sabatul zilei a �aptea �i caut� s� impun� respectarea lui cre�tinilor.

Concluzie: Sabatul zilei a �aptea era adresat evreilor �i numai lor �i a fost abolit �n Hristos. Prima zi este ziua Domnului �i este dat� cre�tinilor. S� ne bucur�m �i s� ne �nveselim �n ea,
Ps. 118:22-24.

garbo242980
Postat pe 19 Noiembrie 2012 20:26
Un moment va rog cu insiruirea ce nu poate fi urmarita si inteleasa de toti. Nu puteti sa ne explicati cu cuvintele dumneavoastra va rog?
Ca tot ati zis ca ne tineti o lectie. La lectie profesorul trebuie sa stie sa si explice, nu numai sa dicteze din carti si elevii sa invete ca papagalii :D Explicatii concrete, nu doar o concluzie de-a dumneavoastra ca asa se zice ca este drept. Duminica sa fie ziua de odihna.
Eu am auzit ca la englezi prima zi a saptamanii este duminica, nu lunea. Care este atunci prima zi a saptamanii? Lunea sau Duminica? Ne bagati in ceata...
Sarikiz
Postat pe 19 Noiembrie 2012 20:31
Dumnezeu sa binecuvinteze si familia ta ica2.
garbo242980
Postat pe 19 Noiembrie 2012 20:46
Duminica este prima zi din saptamana.
Ucenici se strangeau in prima zi din saptamana(Duminica) sa franga painea.

garbo242980
Postat pe 19 Noiembrie 2012 20:55
Invierea lui Eutih.
(Faptele Apostolilor 20:7-12) �n ziua dint�i a s�pt�m�nii, eram aduna�i laolalt� ca s� fr�ngem p�inea. Pavel, care trebuia s� plece a doua zi, vorbea ucenicilor �i �i-a lungit vorbirea p�n� la miezul nop�ii.
�n odaia de sus, unde eram aduna�i, erau multe lumini.
�i un t�n�r, numit Eutih, care �edea pe fereastr�, a adormit de-a binelea �n timpul lungii vorbiri a lui Pavel; biruit de somn, a c�zut jos din catul al treilea �i a fost ridicat mort.
Dar Pavel s-a cobor�t, s-a repezit spre el, l-a luat �n bra�e �i a zis: �Nu v� tulbura�i, c�ci sufletul lui este �n el.�
Dup� ce s-a suit iar�i, a fr�nt p�inea, a cinat �i a mai vorbit mult� vreme p�n� la ziu�. Apoi a plecat.
Fl�c�ul a fost adus viu, �i lucrul acesta a fost pricina unei mari m�ng�ieri.
garbo242980
Postat pe 19 Noiembrie 2012 21:01
Si de ce lunea pentru altii este prima zi a saptamanii?
İn care zi ar trebui sa fie odihna? Lunea, duminica sau vinerea?
Nu stiu ce legatura are acest verset cu frantul painii numai duminica (dar nu scrie in verset ca este duminica).
_ İar daca duminica este prima zi a saptamanii, inseamna ca este si prima zi lucratoare, nu? Adica in prima zi a inceput Dumnezeu sa lucreze. Nu se sta degeaba duminica.
Asa se intelege din tot ce ati zis.
Sarikiz
Postat pe 19 Noiembrie 2012 21:13
Asa sa constata ca Duminica este prima zi din saptamana.
Sabatul era doar pentru poporul Israel inainte sa vina Domnul Isus.
garbo242980
Postat pe 19 Noiembrie 2012 21:29
Sabatul a fost inlocuit cu ziua Domnului (ziua invieri Domnului Isus) care este Duminica.
garbo242980
Postat pe 19 Noiembrie 2012 21:34
Aha. Si exista ceva scris despre aceasta inlocuire?
Sarikiz
Postat pe 19 Noiembrie 2012 21:40

multe... multe sunt scrise... ! oamenilor le placea sa scrie... ! acum te-ai convins ca Vechiul testament nu a fost (tot) al crestinilor ?
barboneli
Postat pe 19 Noiembrie 2012 22:39
am postat mai sus Sarikis. E bine sa verifici si trimiterile sa vezi ce scrie.
garbo242980
Postat pe 19 Noiembrie 2012 23:35
Vechiul Testament si Noul Testament este Cuvantul lui Dumnezeu revelat oamenilor.

2 Pentru 1:20-21
Fiindc� mai �nt�i de toate, s� �ti�i c� nicio prorocie din Scriptur� nu se t�lcuie�te singur�.
C�ci nicio prorocie n-a fost adus� prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, m�na�i de Duhul Sf�nt.

Romani 1:16
C�ci mie nu mi-e ru�ine de Evanghelia lui Hristos; fiindc� ea este puterea lui Dumnezeu pentru m�ntuirea fiec�ruia care crede: �nt�i a Iudeului, apoi a Grecului.

http://www.youtube.com/watch?v=lDesvlWDulw&feature=related

garbo242980
Postat pe 19 Noiembrie 2012 23:58
Sarikiz, hai sa lamurim un aspect!
credinta in Dumnezeu este o alegere ca o oricare alta!
a alege sa crezi sau sa nu crezi este o chestiune pur personala!
a-l vedea pe Dumnezeu ca pe un batranel cu barba si plin de griji, cu un toiag in mana, invartindu-se prin gradina raiului ceresc .... si gandind ce sa mai faca cu planeta asta su cu alta ... deja tine de altceva!
poti alege sa crezi in Dumnezeu, cum la fel de bine poti alege sa crezi in Buddha, sau in Shiva, sau in sarpele cu clopotei, sau in sticla de lampa, sau in ciorapul stang, sau in imaginea din oglinda...
poti alege sa crezi in orice vrei... sau sa nu crezi in nimic...
sunt religii care au supravietuit peste milenii si sunt religii care au disparut... sunt religii care s-a adaptat nevoilor omului...
totul e firesc si acceptabil pana cand cineva vine si incearca sa convinga pe altcineva ca religia lui e mai buna!
prozelitismul este adevarata problema a multor, asa zisi, religiosi!

apropos, spui ca in romania, in spitale, sunt doar biserici ortodoxe. nu am umblat prin toate spitalele tarii si mai ales nu stiu cum sunt spitalele din zona banat, ardeal, timis... dar cred ca explicatia e destul de simpla... sunt doar biserici ortodoxe in spitalele romanesti (alea care mai functioneaza) pentru ca religia ortodoxa este majoritara in romania! in tarile cu relegie majoritar catolica te asigur ca sunt in spitale biserici catolice... desi in tarile respective traiesc si ortodoxi si au biserici ortodoxe unde se intalnesc ...
heartbit
Postat pe 20 Noiembrie 2012 01:24
De la: garbo242980, la data 2012-11-19 23:58:40Vechiul Testament si Noul Testament este Cuvantul lui Dumnezeu revelat oamenilor.

2 Pentru 1:20-21
Fiindc� mai �nt�i de toate, s� �ti�i c� nicio prorocie din Scriptur� nu se t�lcuie�te singur�.
C�ci nicio prorocie n-a fost adus� prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, m�na�i de Duhul Sf�nt.

Romani 1:16
C�ci mie nu mi-e ru�ine de Evanghelia lui Hristos; fiindc� ea este puterea lui Dumnezeu pentru m�ntuirea fiec�ruia care crede: �nt�i a Iudeului, apoi a Grecului.

mai gugstiucul pacii, vad ca ai inceput sa imaprti si binecuvantari pe aici... mai ai putin si ne faci spovezi si nunti si botezuri si inmormantari...
apropos ai vazut filmul Agora?
ia vezi tu filmul ala si pe urma vino sa ne povestesti cam ce faceau crestinii tai la inceputurile crestinismului, putin inainte de anul 400 e.n.!
si cum ziceai ca au ajuns evreii din Egipt sa stapaneasca pamantul ala al lor? s-au dus sa se aseze pe un pamant pustiu cumva? l-au castigat la zaruri? l-au primit cadou, asa cum primesti tu cadoul de Craciun?
nu prietene, au ucis mii de oameni, in numele lui Dumnezeu! ah, sa nu uiti ... e vorba de acelasi Dumnezeu care a dat legea aia in care zicea ... culmea ... SA NU UCIZI!
deci las-o mai moale cu gargara, te rog!
si ca sa nu zici ca te-am trimis in negura timpurilor, pe undeva pe unde nu-ti place tie sa citesti in Biblie... o sa te intreb altceva (nu ca la scoala): in numele cui au fost facute cruciadele si cam ce-a facut inchizitia?
faptele astea iti sunt cunoscute? sau ai gasit si tu o carte adusa de un "propovaduitor" american care ti-a spus ca o sa colinzi lumea daca iti aduci obolul... si ai inceput sa te crezi unul din propovaduitorii religiei lui si profet si binecuvantator?
mai incearca sa vizitezi cateva biserici de la mai multe culte religioase, mai incearca sa stai de vorba cu cativa preoti si calugari... mai incearca sa citesti si alte carti ale altor oameni care chiar si-au dedicat viata studiului religiilor si apoi mai treci pe aici ... daca mai ai timp si mai lumineaza-ne!
pana atunci vizionare placuta la Agora!
heartbit
Postat pe 20 Noiembrie 2012 01:44
Da am vazut filmul Agora.

�Nu orisicine-Mi zice: ,Doamne, Doamne!� va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri. Multi Imi vor zice in ziua aceea: ,Doamne, Doamne! N-am proorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?� Atunci le voi spune curat: ,Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege�� (Matei 7:21-23).

stiu ca oameni pe care ia ucis Evrei inainte sa ajunga in Tara promisa erau din cale afara de rai.
Isi aducea copii ca jertfa pentru zei, se impreunau cu animale.. etc
garbo242980
Postat pe 20 Noiembrie 2012 11:53
si s-au dus israelitii sa-i civilizeze. nu-i asa?
cum au venit si romanii in Dacia sa o civilizeze?
ba chiar mai mult sa ii invete pe Daci limba latina, pe care care dacii o vorbeau deja!!!
prietene nu ma mira ca ai venit cu citate si ti-ai gasit scuze. doar ca raul facut ramane rau facut, indiferent ca e in numele aceluiasi Dumnezeu in al carui nume tu incerci sa ne aburesti!
stii vorba aia .. ca "drumul catre iad e pavat cu bune intentii!"

�Nu orisicine-Mi zice: ,Doamne, Doamne!� va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri. Multi Imi vor zice in ziua aceea: ,Doamne, Doamne! N-am proorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?� Atunci le voi spune curat: ,Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege�� (Matei 7:21-23).
probabil ca asta ti se potriveste si tie foarte bine, desi nu ma astept sa iti dai seama sau sa recunosti!
heartbit
Postat pe 20 Noiembrie 2012 12:59
barbo, imi pare rau ca te-am bagat in ceatza!
in acel film e vorba de 400 e.n.! deci 400 de ani dupa nasterea lui Iisus, cand crestinismul era la inceputuri. si chiar ar merita sa vezi filmul!

celelalte intrebari pe care i le-am adresat au fost pentru pentru a diversifica tema de ansamblu a ideilor dezbatute de nenea asta cu citatele!
heartbit
Postat pe 20 Noiembrie 2012 14:08

corect... eu am gresit cu "e.n." ! mi s-a parut ca era scris "i,e.n. ! in restul informatilor legate de uciderea a mii de oamnei... etc. raman valabile ! stii... noi cand sarbatorim pastele, spre deosebire de crestinii catolici si cei ortodoxi... la care Hristos se inalta la o diferenta de o saptamana... deci noi cand sarbatorim pastele, sarbatorim tocmai iesirea din Egipt !!!! si eu cred, de fapt stiu din alte informatii, ca crestinismul a aparut mai devreme de 400 de ani e.n. ! dar poate gresesc..... !
barboneli
Postat pe 20 Noiembrie 2012 14:26

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cum sa il aduc langa mine? 176 De la: godoblete 15 Mai 2010 09:33
isi dau seama? 111 De la: _AlLeXxA_ 8 August 2012 21:18
Vorbe intelepte 452 De la: Rotty 5 Decembrie 2015 10:16
Oare despre ce este vorba????? 81 De la: vyva 11 Mai 2010 15:58
A fost odata..... 2 De la: vuvuzela 30 Ianuarie 2011 04:44
Setari Cookie-uri