pentru aceia dintre voi care aveti copii bilingvi -in ce limba vorbiti acasa? Si cum ii determinati sa le deosebeasca? Fie-mea a crescut vorbind engleza si romana, si cu toata lumea in afara de mine vorbeste engleza, iar cu mine o pasareasca - ambele limbi amestecate in aceeasi propozitie, lucru care ma deranjeaza pt ca nu suna corect in nici una, dar... habar n-am cum sa o dezvat, fara sa ii ingradesc posibilitatea de comunicare! ![]() |
||
quasaria Postat pe 2 Decembrie 2012 07:29 |
||
---|---|---|
Problema asta am avut-o si eu cu fiul meu cand era mai mititel. Acum a trecut. Intre noi vorbim romaneste. | ||
Rotty Postat pe 2 Decembrie 2012 11:45 |
||
Q, nu știu dac� merge s� o dezveți de p�s�reasc� f�r� s� o lași �n ritmul ei. Nepoat�-mea vorbește englez� cu ai ei, foarte puțin� rom�n� c�nd vine �n vizit� �n Rom�nia, dar mai rupe și mandarin� (era limb� obligatorie la școal� c�nd st�tea �n Singapore) și de vreun an și jum�tate trebuie �nvaț� și araba (acum e �n Bahrain). Soluția sor�-mii și a lui cumnatu-meu a fost s� foloseasc� doar engleza �n familie. Fata nu le amestec� deloc și știe c�nd �i vorbești �n rom�n�, r�spunz�ndu-ți la fel, dar mai greu, dup� cum face și distincția �ntre arab�,mandarin� și englez�. Bine, e și destul de m�rișoar�, are vreo 9 ani, iar p�n� la 4 ani a vorbit doar rom�n� și englez�. | ||
|
||
Thor_again Postat pe 2 Decembrie 2012 12:26 |
||
asa stiu si eu, ca incet, incet, in timp se obisnuieste sa le foloseasca separat. insa una din limbi tot timpul o sa fie limba principala. exista insa posibilitatea (destul de frecventa, dar nu ingrijoratooare) de a se balbai si de a persista balbaiala la copii bilingvi, dar de obicei si asta trece cu timpul. |
||
heartbit Postat pe 2 Decembrie 2012 12:39 |
||
da, probabil solutia cea mai simpla ar fi sa vorbesc cu ea doar engleza, oricum la ea acum e limba predominanta. Dar o sa uite romana daca nu o mai aude: eu de ex. nu mai stiu rusa decit vag, n-o mai vorbesc cam tot de pe la virsta ei - desi e limba materna. |
||
quasaria Postat pe 2 Decembrie 2012 12:48 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Copiii si Internetul ... | 27 | De la: sorinescu_alina 25 Noiembrie 2011 12:09 |
Eu vreau...el nu! | 1 | De la: Hariclea 28 Septembrie 2009 13:59 |
Am nascut si am impresia ca nu esti copilul meu! | 8 | De la: garbo_1155 11 Aprilie 2012 11:25 |
|
||
vaccin rh negativ | 1 | De la: carmen1984 17 Mai 2011 11:54 |
vand carut quinny | 1 | De la: garbo165922 1 Septembrie 2010 12:52 |
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9