quasaria ai dreptate si iti multumesc din suflet pana acuma puteam sa dau altora sfat dar pentru mine nu am fost in stare sa imi pun ordine in ganduri,sant cu moralul la pamant si am varsta care o am poate de multe ori imi este frica de singuratate si de aia mam agatat si cu dintii de prieten dar cred ca am gresit am facut in primul rand o alegere gresita si in privinta sotului chiar am gresit de prima data cand a facut ce a facut nu am fost tare pe pozitie si sa divortez ,inca odata va multumesc mi-ati deschis cat de cat ochii | ||
athena Postat pe 3 Martie 2013 16:03 |
||
---|---|---|
oricum am realizat ca o jucarie stricata degeaba o repari ca nu mai este noua asa este si in casnicia mea,cu siguranta ca cu sotul nu voi mai putea sa stau,si acuma recent am realizat si problema cu prietenul care nu are banii sa se intretina singur sau mai bine spus nu ii ajunge salariul,am realizat greseala in moment ce el sa enervat ca nu vreau sa ii trimit banii si imi tinea evidenta la ce am cheltuit ,acuma sper sa am si taria sa ma eliberez de toate iti multumesc pentru sfat |
||
athena Postat pe 3 Martie 2013 16:09 |
||
adi pentru mine si in privinta mea nu este vorba despre sex daca vroiam asa ceva aveam aicia in germania,si soacra pe mine nu ma tinut niciodata gratis acuma sincer eu si asa am fost mai mult plecata din tara nu avea cum ,viata mea nu se rezuma la sex eu doream sa am o persoana langa mine am totusi o varsta si 21 de ani de casnicie nu mam gandit ca poti sa dai si peste impostorii acuma defapt am realizat majoritatea barbatilor cauta femei care sa arate ca un fotomodel sau sa aibe banii in portofel.....intrebarea mea este de ce 15 ani am fost fericita in casnicie si totusi ce la determinat pe sotul meu dupa atatia ani sa caute una mai tanara? |
||
|
||
athena Postat pe 3 Martie 2013 16:15 |
||
Vorbeste cu sotul tau si mutati-va de acolo. Daca te iubeste cu adevarat te va intelege, cu toate ca e foarte greu sa isi "judece" mama. El trebuie sa stie prin ce treci tu ( daca nu si-a dat seama pana acum). La un moment dat vei "exploda" si tot aici ajungi. Succes! |
||
Ioana_Pruteanu_1 Postat pe 3 Martie 2013 16:47 |
||
Soacra-i soacra,nu este mama ta,poate de-aia nu te-ai obisnuit pina acum... Cistigi putin,asta este,daca esti intr-adevar casatorita cu fiul ei si nu doar stai la ei si-i mananci banii si doar sa treaca timpul si peste tine si peste el....nu are decat sa te accepte...daca nu se poate nicicum sa traiesti impreuna cu soacra ta care te priveste cu ura,muta-te impreuna cu sotul tau in alt loc,faceti-va cuibull vostru si viziteaz-o mai rar ca mai des pe soacra! Succes! |
||
garbo162553 Postat pe 3 Martie 2013 17:24 |
||
o batuta buna,dar,opss si eu sunt mama de baiat | ||
Neta_Drogeanu_1 Postat pe 3 Martie 2013 17:56 |
||
De la: adi27, la data 2013-03-03 14:21:59De la: garbo034526, la data 2013-03-03 11:37:42De la: athena, la data 2013-03-03 03:29:38Si eu sant intr-o situatie similara,deci o inteleg plus ca nici eu nu stiu ce pot face mai departe am ajuns intr-un impas din care nu pot iesi Mai copile..invata sa citesti prima data! Care casa .?.Doar precizase Athena, ca deja sotul ei a si adus in casa alta femeie!Soacra este moarta de un an ..deci este logic ca nu avea cum sa ii tina ea cu masa!Nu a precizat nicaieri ca nu este multumita de morcovul pe care il are...asa ca mai bine taci decat sa spui doar prostii!Iar ca final...nu te mai baga singur in seama pt.ca nu iti cerusem parerea ,sau sfatul nici eu nici Q !Avand in vedere varsta eu as fi in masura sa iti dau tie sfaturi pt.ca imi poti fi copil!Ar fi bine sa iti controlezi comportamentul!Eu nu ma supar, pt.ca am destula maturitate sa nu ma cobor la nivelul tau si sa iti raspund cu aceeasi moneda..dar daca faci acelasi lucru si cu alte persoane nu iti vad un happy end! |
||
inutza65 Postat pe 3 Martie 2013 18:01 |
||
De la: Rotty, la data 2013-02-24 14:08:14Trage-i o bataie buna si daca nu se ostoieste pana dau ciupercile,otraveste-o. Stiu ca ai glumit, dar chiar asta merita.... Nu poti face asta Iustina, dar poti discuta cu sotul tau. Inteleg ca tu il iubesti foarte mult, dar el?....nu vede ca suferi? Voi nu discutati? El ce parere are despre asta? Eu unul iti spun sincer ca n-as accepta ca sotia mea sa fie tratata astfel....de nimeni, nici chiar de parintii mei |
||
zack Postat pe 3 Martie 2013 18:32 |
||
Draga mea daca bani conteaza cel mai mult pentru ei divorteaza cat poti de repede.Te sfatuieste o femeie care a adus bani multi in casa timp de 30 de ani si acum sta in chirie dupa ce a facut o casa,un apartament ,o masina pe bani grei.Femeia nu este protejata in tara asta si pote niciunde in lume.Sa ti dea Dumnezeu puterea sa faci pasul asta acum cat nu e prea tarziu.Nu merita sa ti distrugi sanatatea. | ||
Mariana_Selegean_1 Postat pe 3 Martie 2013 19:07 |
||
pleci din casa ei cu barbatul tau cu tot | ||
adeline Postat pe 3 Martie 2013 19:54 |
||
a dreacului de muieri, ca io d'aia nu ma insor...cat timp au altii neveste de ce sa-mi iau io BELEAUA pe cap????????????? auz la ea , cica o stat 8 ani in pat cu dusmanu' ! da' nu tzo fi rushine fa, ca iel bietu barbat in timpu' aista tot tzo tras-o de-o asudat si sub limba satz face placere, shi tu vorba lu' dom Becali i-ai supt toata snaga lu betu "dushman" cum ii zici tu. sh'acu' i-ai dat papucii. RUSHINE muierea dreacu' ! |
||
adi27 Postat pe 3 Martie 2013 21:33 |
||
De la: athena, la data 2013-03-03 03:29:38Si eu sant intr-o situatie similara,deci o inteleg plus ca nici eu nu stiu ce pot face mai departe am ajuns intr-un impas din care nu pot iesi |
||
ariana_tm Postat pe 3 Martie 2013 22:54 |
||
De la: adi27, la data 2013-03-03 21:33:40a dreacului de muieri, ca io d'aia nu ma insor...cat timp au altii neveste de ce sa-mi iau io BELEAUA pe cap????????????? de ce esti atat de frustrat ? Cred ca ai ajuns la faza de impotenta fizica cat si psihica . ei trebuie sa-i fie rusine ca ia barbatul alteeia dar vad ca tu te mandresti ca esti incurcat numai cu femei maritate !!! sa stii ca nu este cazul sa-ti mai afisezi impotenta pe aici !!! stai linistit poate o sa-ti revii. |
||
garbo174849 Postat pe 4 Martie 2013 08:53 |
||
Rotty Postat pe 4 Martie 2013 09:03 |
||
Draga mea, nu esti nici prima nici ultima care trece/va trece prin aceasta situatie...cred ca ar trebui sa infiintam un "club" al sotiilor oropsite de soacre... ;prin aceeasi situatie am trecut si eu insa conform principiului "roata se invarte si azi esti sus, maine ajungi jos" am ajuns sa castig eu mai multi bani decat sotul meu si chiar sa o intretin si pe ea...crezi ca si-a schimbat atitudinea?Nuuuu...si atunci am adoptat alta atitudine: am lasat bunul simt deoparte si cand a deschis gura sa comenteze ceva, am pus-o la punct pur si simplu! Cu argumente solide! Bineinteles ca in timp mi-am "perfectionat" stilul si am trecut la alta strategie:"cea mai buna aparare e atacul"...cand da sa inceapa cu critici sau comentarii, ii exemplific greselile ei subliniind faptul ca nici ea nu-i mai "breaza" ca mine si ca si ca a imbatranit degeaba.. Daca la inceput ma stresa cumplit prezenta ei si mi-era frica sa raman singura cu ea stiind ca va incepe o noua runda de critici, acum fie o ignor pur si simplu fie o reped si ii inchid gura inainte de a ma scoate din sarite. Deci, "ce nu te ucide, te face mai puternic!" In prezent, in clipa in care ne intalnim, ma studiaza sa vada in ce toane sunt; daca vede ca sunt bine dispusa, incepe sa discute pe un ton mieros banalitati iar daca ma vede incruntata stie ca e mai bine sa ma lase in pace si sa nu ma provoace. Si uite asa din tiran a de venit victima!!! | ||
garbo230247 Postat pe 4 Martie 2013 09:57 |
||
Buna! Cand m-am castorit, inainte de... le-am spus parintilor mei ca daca au ceva sa-i reproseze, Marianaei, sa-mi spuna mie, si socrilor, sa-i spuna ei, de mine... Ce barbat ai de nu te apara?! E treaba lui sa ... Viata e un dar, nepretuit! Primit o singura data. Ttraieste-o asa cum vrei, nu cum vor altii! | ||
elenaest Postat pe 4 Martie 2013 10:14 |
||
De la: garbo_11200, la data 2013-03-03 06:25:53Draga Iustina, |
||
garbo035697 Postat pe 4 Martie 2013 10:43 |
||
Discuta cu sotul tau aceasta problema ce te apasa si gasiti impreuna solutia cea mai buna! Daca te iubeste cu adevarat o sa rezolvati problema! Mult noroc! |
||
garbo203842 Postat pe 4 Martie 2013 10:51 |
||
Bravo calla!!! Cuvintele tale mi-au ajuns direct la suflet. Nu merita nici un barbat de pe lumea asta nici compromisurile, nici lacrimile, nici sacrificiile unei femei....nu merita nimic. Eventual un sut in dos exact cand ii este mai rau. Domnisoarelor si doamnelor, iubiti-va si respectati-va in primul rand pe voi daca vreti sa fiti iubite si respectate, iar cei care vin si pleaca nu sunt decat umbre in viata noastra, umbre care ne feresc de soare. |
||
garbo094863 Postat pe 4 Martie 2013 12:01 |
||
Mai, eu "mor" imbracat cand aud expresia asta cu " il/ o iubesc prea mult" Cum draq vine asta cantitativ ? explicati-mi si mie, ca eu am ramas rau in urma.Va rog fr.! :-w Daaaa, di undi stii 863, ca eu n-as merita?....doar ca sunt barbat, sau asa ti s-o pus tie PATA?? sa-i bagi pi tati la gramada facuta/adunata di tini? |
||
Fss_ssu Postat pe 4 Martie 2013 14:32 |
||
De la: daniilia, la data 2013-03-02 07:00:15 toate sooacrele sunt la fel in primii zece ani de casnicie...intraba pe mama bunica ta,si cunostinte,rude,ca sa vezi prin ce au trecut... Nu intotdeauna sunt la fel in primii zece ani, a mea dupa sase ani s-a facut rece. Eu zic sa o infrunti si sa-i ceri sa inceteze cu discutiile, sa nu se puna intre voi. Eu nu am putut infrunta socrii, e drept, dar nu aveai cu cine sa discuti. Am suportat sa fiu criticata dupa alte criterii, dar am scapat de ea dupa sase ani. Nici socrul meu nu a fost mult mai breaz, dar pana la urma l-am acceptat asa cum este, ca mai mult nu poate. Macar socrii mei nu cautau sa ne desparta. Imi faceau mie zile amare. |
||
zaraza26 Postat pe 4 Martie 2013 14:35 |
||
De la: garbo035697, la data 2013-03-04 10:43:44De la: garbo_11200, la data 2013-03-03 06:25:53Draga Iustina, |
||
zaraza26 Postat pe 4 Martie 2013 15:17 |
||
De la: suparatu_, la data 2013-03-04 14:32:52 |
||
Eugenia_ Postat pe 4 Martie 2013 16:45 |
||
De la: garbo174849, la data 2013-03-04 08:53:10De la: adi27, la data 2013-03-03 21:33:40a dreacului de muieri, ca io d'aia nu ma insor...cat timp au altii neveste de ce sa-mi iau io BELEAUA pe cap????????????? io frustrat? io impotent? i-a vez fimeie ce vorbesti c'acu ma dau la tine si-o fi praf si pulbere... auz' la ea ce obrazica poa' sa fie. ca toate fimeili din viata mea m-or respectat si cand veniau la mine imi pupau si mainile si talpile. iar matale dai cu clontzu ca cioara la furat si ma faci si impotent. i-a vez' ce vorbeshti ca ma supar mintunash si-o sa vez' atunci tunete si fulgere de BARBAT adevarat. ui' la ea...obraznicatura...mama omida...nesatisfacuta...etc etc |
||
adi27 Postat pe 4 Martie 2013 17:50 |
||
la cat esti de incisiv si dupa vocabularul super colorat constat fara surprindere ca am dreptate ! dar ar fi frumos sa mai dai niste amanunte de ce-ti faceau tie femeile !!! poate ne descrii si dezamagirea lor de dupa !!! si daca ti se mai scoala o idee in creierul tau atat de mic sa nu te bucuri ca ai scapat de impotenta inteligentei . !!! | ||
garbo174849 Postat pe 4 Martie 2013 19:26 |
||
Nu zau floricico si daca nu sta ghini cu pipaitu' sau....lasa, zac ca tini;) La prezentaRe, ai dreptate tre sa fie cat mai reala si dreapta Mai, ti-o crescut petalile? Sara! ti iubesc prea mult ca sa te evit;)) |
||
Fss_ssu Postat pe 4 Martie 2013 19:45 |
||
Nu merita sa stai asa ,eu mi-am irosit 18 ani din viata si cu ce m-am ales o soacra la fel de rea si un barbat care ma inseala.Discuta cu el ,PLECATI CAT MAI DEPARTE, sau traiesteti viata cat mai frumos ,fara regrete.Ai grij de tine,iubestete intai pe tine ca apoi sa poti iubi pe cei din jur. | ||
garbo043701 Postat pe 4 Martie 2013 20:21 |
||
O solu�ie este s� v� muta�i deoparte, chiar �i cu gazd� dac� altfel nu se poate, dar �n niciun caz s� nu divor�a�i! C�s�toria este un sacrament �i un leg�m�nt f�cut �n fa�a lui Dumnezeu �i a Bisericii, �i este indisolubil� (de nedesf�cut). So�ul �i so�ia trebuie s� fie �mpreun� pentru toat� via�a at�t la bine c�t �i la greu. Divor�ul este o mare dezordine �i o v�t�mare a c�s�toriei. Domnul Isus Cristos interzice divor�ul �i �rec�s�torirea� dup� divor�. El a spus: �De aceea b�rbatul va l�sa pe tat�l s�u �i pe mama sa �i se va uni cu so�ia sa. �i cei doi vor fi un singur trup. A�a c� nu mai sunt doi, ci sunt un singur trup. Deci, ceea ce Dumnezeu a unit, omul s� nu despart�. �n cas�, ucenicii L-au �ntrebat iar�i despre aceasta. �i El le-a zis: ��ORICINE ΪI VA L�SA SO�IA �I SE VA C�S�TORI CU ALTA, COMITE ADULTER �MPOTRIVA EI ; �I DAC� O FEMEIE ΪI LAS� SO�UL �I SE C�S�TORE�TE CU UN ALTUL, COMITE ADULTER.�� (Mc. 10, 7-12). �n prima scrisoare a Sf�ntului Apostol Pavel catre Corinteni, citim: �Celor c�s�tori�i nu eu le poruncesc, ci Domnul, ca so�ia s� nu se despart� de so�. Dac� este desp�r�it�, s� r�m�n� nec�s�torit� sau s� se �mpace cu so�ul ei. �i nici so�ul s� nu-�i lase so�ia.� (1Cor. 7, 10-11). Dar dac� sunt motive grave s� tr�iasc� separa�i, nici so�ia, nici so�ul nu poate avea rela�ii cu altcineva. Iar �n scrisoarea c�tre Romani citim: �C�ci femeia m�ritat� este legat� prin lege de so�ul ei c�t timp tr�ie�te el; dar dac�-i moare so�ul, este dezlegat� de legea so�ului ei. Dac�, deci, c�nd �i tr�ie�te so�ul, ea este a altuia, se va numi adulter�; dar dac�-i moare so�ul, este dezlegat� de lege, a�a c� nu mai este adulter�, dac� este a altuia (dac� se c�s�tore�te cu altul � n. n.).� (Rom. 7, 2-3). Deci, refuzul �rec�s�toririi� dup� divor� c�t timp tr�ie�te so�ul / so�ia, nu este un capriciu al Bisericii Catolice, ci, dup� cum am exemplificat, este bazat pe Cuv�ntul lui Dumnezeu. Pentru cazuri grave (dar nu e cazul nici pentru Iustina, nici pentru Athena, c�ci sunt alte solu�ii), deci pentru cazuri cu adev�rat grave, Biserica Catolic� poate �ng�dui celor c�s�tori�i s� tr�iasc� separa�i dac� nu exist� pericolul de a comite adulter (o a�a numit� �separare de la pat �i mas�), dar ei r�m�n tot c�s�tori�i �i nici unul dintre ei nu se poate c�s�tori din nou c�t� vreme tr�ie�te cel�lalt so� (numai dup� trecerea so�ului / so�iei la cele ve�nice). Nici Biserica Ortodox� nu consider� a doua oar� ca fiind c�s�torie, ci un fel de "pogor�m�nt", cu alte cuvinte sunt �n dezordine cei care fac aceste "pogor�minte", crez�nd �n mod gre�it c� prin acestea ar fi �n ordine. Dezordinea provocat� de divor� aduce dup� sine prejudicii grave: pentru cel�lalt so�, care se vede p�r�sit �i pentru copii, traumatiza�i de desp�r�irea p�rin�ilor �i adesea tra�i de ambele p�r�i. Este �i un refren al unui c�ntec: �Sunt copii neferici�i, Inima �i doare C�-s p�rin�ii desp�r�i�i N-au �n cas� soare.� Una din principalele ac�iuni ale diavolilor este de a introduce dezbinarea oriunde : �n familie, �n societate, �n Biseric�, etc. Chiar cuv�ntul �diabolos�, �n limba greac�, �nseamn� �cel care dezbin�, �cel care desparte�. Deci diavolii doresc dezbinarea familiilor �i lucreaz� at�t direct, c�t �i prin anumi�i oameni. So�ii nu trebuie s� le cad� �n plas�, ci s� lupte pentru a-�i men�ine c�sniciile, pentru familii unite �i puternice. Iar familiile vor fi unite �i puternice numai dac� so�ii �l vor pune pe Domnul Isus Cristos la baza c�s�toriei lor �i vor �ti s� treac� peste ne�n�elegeri �i disensiuni prin r�bdare �i sacrificiu. Acces�nd linkul urm�tor pute�i citi o carte foarte interesant� : C�s�toria cre�tin�, de Tihamer Toth. Poate fi citit� direct pe internet, cu click pe titlurile capitolelor de pe site: http://ercis.ro/biblioteca/tothcasatoria.asp?cap=100 Toat� cartea de mai sus e foarte interesant�, dar �n ce prive�te problema divor�ului recomand mai ales partea I a capitolului 10 : 10. C�s�toria indisolubil� (II) I. Interesul omenirii cere indisolubilitatea A) Divor�ul este blestem �i pentru b�rbat B) Divor�ul este un blestem mult mai mare pentru femeie C) Divor�ul este cel mai teribil blestem pentru copil D) Desfacerea c�s�toriei este un blestem pentru omenirea �ns�i De asemenea, acces�nd linkul urm�tor g�si�i mai multe materiale foarte interesante legate de valoarea familiei �i de anul familiei: http://ercis.ro/actualitate/anul_familiei.asp Acces�nd linkul urm�tor, pute�i citi �i un articol foarte interesant despre indisolubilitatea c�s�toriei: http://lumea.catholica.ro/2009/05/pentru-o-pastoratie-a-casatoriei-indisolubile/ Recomand �i urm�torul blog foarte interesant: http://www.cezar-iasi.blogspot.ro/ Blogul con�ine: �nregistr�ri video cu miracole, videoclipuri, filme documentare, leg�turi cu numeroase site-uri foarte interesante, posturi TV �i de radio on-line, c�r�i care pot fi citite direct pe internet (f�r� a necesita desc�rcare �n calculator), articole foarte interesante. V� rog intra�i pe blog �i trimite�i-l mai departe, ca s� foloseasc� �i altora. |
||
vieru_cezar_iasi Postat pe 5 Martie 2013 04:09 |
||
De la: garbo035697, la data 2013-03-04 10:43:44De la: garbo_11200, la data 2013-03-03 06:25:53Draga Iustina, |
||
Ella-Giorgia Postat pe 5 Martie 2013 08:19 |
||
De la: iustina21, la data 2013-02-24 14:01:13stau in casa soacrei mele si zi de zi ma agreseaza psihic, nu incape de mine. Eu ma straduies sa fac sa fie bine. Daca imi spune ca ceva nu fac bine, ma straduiesc sa fac din ce in ce mai bine. Ma critica foarte des, si sevede o rautate in privirea ei...Si stiu ca daca as avea mai multi bani ar fi mai buna cu mine, dar din pacate nu am bani suficienti sa imi cumpar linistea. ea crede ca sunt cu fiul ei doar din interes, Dar daca era asa demult timp plecam, dar ma tin in loc sentimentele pentru sotul meu pe care il iubesc nespus, de aceea tac si inghit, si nu am puterea sa trec de sentimentele de iubire care ma tin langa el. dar poate intr`o zi o sa cedez psihic si toata viata mea o sa termine. Nu stiu ce sa mai fac sa fie bine. Pentru ca eu aduc cei mai putini bani in casa, cred ca sunt o pacoste pentru ei. deoarece bani au prea multa importanta pentru ei... Ce sa fac sa nu mi se distruga casnicia? Parinti au fost si sint importanti in viata noastra,dar viata are Legile ei,fiecare familie trebuie sa-si construiasca casa,habitatul ei ,unde se vor naste noi personalitati care vor emite si ei aceleasi pretentii. |
||
garbo_11724 Postat pe 5 Martie 2013 10:53 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Ciau tuturora de pe Garbo! | 36 | De la: eladaela 30 Aprilie 2010 09:34 |
sechele dupa divort | 14 | De la: garbo_7856 18 Octombrie 2012 20:16 |
Casatorie | 1 | De la: garbo_497965 2 Martie 2019 00:26 |
|
||
Am nevoie mare de un sfat | 10 | De la: Cristiania 7 Mai 2010 03:11 |
VAND ROCHIEDE MIREASA DEMETRIOS | 2 | De la: prometeus_wife 10 Mai 2009 18:41 |
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural