RH negativ, probleme la al 3-lea copil?

Salut fetelor!

am RH negativ si 2 baieti perfect sanatosi (de 1.5 ani si 3 ani) imi doresc foarte mult inca un copil (poate ... poate o iesi fata )
Insa citind mai multe site-uri despre RH- am inteles ca o sa fie probleme la al 3-lea copil.
Mentionez ca am facut vaccinul de imunizare la amandoua sarcinile.
Va rog frumos daca stie vre-una din voi exact daca sunt riscuri sau nu sa ma lamureasca si pe mine.
garbo_387248
Postat pe 23 Octombrie 2013 12:46
riscul se mareste daca treci ca si varsta de 40 si daca tatal are rh pozitiv !!!!!Ce este incompatibilitatea Rh? Stricto sensu, incompatibilitatea de Rhapare in cazul unei transfuzii sanguine de la o persoana Rh pozitivala una Rh negativa. In aceste circumstante anticorpii organismuluitransfuzat va distruge hematiile donorului, care au la suprafatalor antigene Rh. In practica sintagma aceasta este folosita pentru adescrie o situatie potential patologica in care o mama Rh negativaeste insarcinata, fatul avand Rh pozitiv. De ce incompatibilitateafeto-materna este potential si nu franc patologica? Pentru ca, anatomicvorbind, circulatia sanguina fetala este strict separata de circulatiamaterna, astfel incat in mod normal hematiile fetale nu se intalnescniciodata cu sangele matern. Dar in anumite circumstante patologice sauprovocate (dezlipire de placenta, curetaje uterine, sarcina extrauterina,avorturi spontane, placenta adanc inserata (acreta), proceduri invaziveprecum amniocenteza, biopsia de vili chorionici, etc.) aceasta separareeste alterata, astfel incat sangele fetal, purtator de antigene Rh, seamesteca cu sangele matern. Cele doua tipuri de sange fiind incompatibile,sistemul imunitar al mamei va reactiona, nerecunoscand hematiile Rhpozitive ale fatului fiind self, astfel ca va fabrica anticorpi anti-Rh,distrugand hematiile incriminate. Din fericire, la primul conflict,anticorpii formati sunt de tip IgM, care sunt molecule voluminoase ce nupot traversa placenta, astfel incat nu pot afecta fatul. Aceasta esteocazia in care organismul matern devine sensibilizat la antigenele Rh,cu o exceptie. Exceptia apare atunci cand mama are grup O iar sangelefetal poarta oricare dintre antigenele de grup ABO (deci A, B sau AB),astfel incat hematiile fetale sunt distruse de anticorpii materni anti-ABO(care sunt deja prezenti in circulatie) inainte ca organismul matern sa"ordone" fabricarea de anticorpi anti-Rh. Cand mama este compatibilaABO cu fatul, apare izoimunizarea Rh feto-maternala.

Ce se intampla in cazul unei izoimunizari Rh? In momentul cand o mamadeja alloimunizata Rh ramane din nou insarcinata apare pericolul cafenomenul de transfuzie accidentala dintre circulatia fetala si ceamaterna sa se repete. Daca acest lucru se intampla, hematiile fetalepatrunse in circulatia materna vor declansa un raspuns imun foarte rapid(numit anamnestic deoarece sistemul imunitar "tine minte" ca a mai fostvizit
garbo_19362
Postat pe 1 Noiembrie 2013 19:04
ntampla, hematiile fetalepatrunse in circulatia materna vor declansa un raspuns imun foarte rapid(numit anamnestic deoarece sistemul imunitar "tine minte" ca a mai fostvizitat de intrusii respectivi) caracterizat prin fabricarea de noianticorpi anti Rh care au rolul de a distruge orice hematie intalnitapurtatoare de antigene Rh. Din nefericire pentru fat anticorpii dingeneratia aceasta sunt de tip IgG, care au molecula mica si pot traversaplacenta. Nu este nevoie de foarte multa imaginatie pentru a intui ceurmeaza: anticorpii materni patrund in circulatia fetala si distrugorice hematie intalnita. Amploarea "macelului" eritrocitar fetal esteproportionala cu concentratia (numarul) de anticorpi fabricati de catremama. In functie de aceasta, afectarea hematiilor fetale poate variade la alterare minima pana la distrugere masiva. Deci, ca o concluzie,avem de a face cu o anemie hemolitica a fatului.

Ce face fatul in aceste circumstante? In momentul cand hematiile fetaleincep sa fie distruse de catre anticorpii materni, transportul de oxigenla nivelul organelor fetale este diminuat, astfel incat fatul intrain hipoxie. Pentru a suplini pierderile, copilul incepe sa produca maimulte hematii prin hiperplazia (cresterea in volum) maduvei osoase undeare loc sinteza eritrocitara, fenomen ce duce la deformarea oaselorrespective (stern, oasele craniului). Pe masura ce tot mai multehematii sunt distruse, resursele maduvei sunt depasite astfel incatfatul este obligat sa recruteze alte organe hematoformatoare care sasuplineasca eritropoieza ineficienta. Acestea sunt splina, ficatul sirinichiul, cresterea in volum a acestora conducand la cresterea in voluma abdomenului fetal. Cum ficatul este si locul sintezei proteice, si cumacesta este acum "preocupat" cu sinteza de hematii, neglijand oarecumfunctia lui proteino-formatoare, cantitatea de proteine din sange scadedramatic, astfel incat acestea nu mai pot indeplini una dintre functiilelor, aceea de retinere a apei in interiorul vaselor de sange, rezultandextravazarea plasmei cu aparitia edemelor si a ascitei fetale.

De asemenea fatul incearca sa scape cat mai eficient de hemoglobinain exces, rezultata din hemoliza, formand bilirubina. Aceasta esteexcretata in lichidul amniotic dar se depune si in tesuturile fetale,rezultand icterul.

Tabloul descris mai sus face referire la cazul unei afectari masivea eritrocitelor fetale. Daca afectarea este dramatica, se poateproduce moartea intrauterina a fatului, situatie denumita anasarcafeto-placentara. Daca fatul reuseste sa supravietuiasca pana la termenel devzolta dupa nastere icter, situatie denumita icterul hemolitic alnou-nascutului. El poate fi minor, capacitatea naturala de eliminare abilirubinei depuse in tesuturi fiind eficienta, sau grav, circumstantain care bilirubina se depune in nucleii striati situati in creierulcopilului, determinand aparitia icterului nuclear, boala cu afectareneurologica deosebit de severa.
garbo_19362
Postat pe 1 Noiembrie 2013 19:05
Mda, dăm doctoratu' de pe Gogu'.
Da-i bai cu c/p-u'!
Axl_R
Postat pe 1 Noiembrie 2013 19:29
eritropeza chimiei mele, aducere aminte donatorului scolar, self sistimul meu c/p ;))
macelul mintii mele.


iar inteleg numa eu ce am scris
Eugenia_
Postat pe 1 Noiembrie 2013 20:03
Io una n-am intzeles nica ...asta era pe romaneste ?
Rotty
Postat pe 1 Noiembrie 2013 20:07
Da, dar măcar tu înţelegi.
Axl_R
Postat pe 1 Noiembrie 2013 20:13
De la: Eugenia_, la data 2013-11-01 20:03:31eritropeza chimiei mele, aducere aminte donatorului scolar, self sistimul meu c/p ;))
macelul mintii mele.


iar inteleg numa eu ce am scris


eeeee! si io intaleg
Mai, da mi- cazut paru'.....

Sara! :)
Fss_ssu
Postat pe 1 Noiembrie 2013 20:23
mi-o *
Fss_ssu
Postat pe 1 Noiembrie 2013 20:24
De unde ?
Rotty
Postat pe 1 Noiembrie 2013 20:26
de la degetul mic al piciorului stang al lui, nu al meu;))
Eugenia_
Postat pe 1 Noiembrie 2013 20:29
Din nas, zâc io.
Axl_R
Postat pe 1 Noiembrie 2013 20:32


am pi degetu mare, la am_bele

Fss_ssu
Postat pe 1 Noiembrie 2013 20:34
eu am fost delicata, nu grosiera;;) :*
Eugenia_
Postat pe 1 Noiembrie 2013 20:35
nop... di pi oute;))
Fss_ssu
Postat pe 1 Noiembrie 2013 20:36
mata esti d-ule nastase ptiuuu sa nu te recunosc
Eugenia_
Postat pe 1 Noiembrie 2013 20:39
Aha, organu' cu care gândeşti!

Nu da!
Axl_R
Postat pe 1 Noiembrie 2013 20:40

ghini ca n-ai fost "bulgara" ca vineam in vizita ;))
Fss_ssu
Postat pe 1 Noiembrie 2013 20:41
A fost doar o intrebare retorica....
Rotty
Postat pe 1 Noiembrie 2013 20:41
ma ia cu emotii... da nu's de ce
Eugenia_
Postat pe 1 Noiembrie 2013 20:46
Acuma chiar ca nu mai pricep...
Rotty
Postat pe 1 Noiembrie 2013 20:49
Las' traduc io! Morgen.
Axl_R
Postat pe 1 Noiembrie 2013 20:54

floricico, ii toamna doamna, cad frunzele:D ......

de aici "astenia" procesului de transformare a, a, a, a, .....petalelor


Mai, ia magne B6 si-ti trece;))

Numai bine!

Fss_ssu
Postat pe 2 Noiembrie 2013 14:19
nu prea am inteles nimic in toata chimia asta
vreau doar sa stiu daca sunt foarte mari riscuri sau nu?
daca imi fac vaccinul Anti-D (asa se numeste in Cipru, unde locuiesc) de 2 ori in sarcina si o data imediat dupa ce nasc ( asa am procedat si cu celelalte 2 sarcini), imi fac periodic testul pt anticorpi si ma monitorizeaza atent doctorul, pot sa stau linistita ca o sa nasc un copil sanatos?

P.S. nu am trecut de 40, am doar 30
garbo_387248
Postat pe 4 Noiembrie 2013 09:52

....dap doc.....pi cine sa experimenteze medicamentili daca nu pi voi mamicile cu sarcina.....o trasat-o ghini di 2 x, acu', vezi sa nu fi "amortita di tat" :(....lasa, stiu eu ce am zas....:(
Zaua buna!
Fss_ssu
Postat pe 4 Noiembrie 2013 10:02
Riscul este ca si al oricarei alte femei la cea de a 3 a nastere . Cat de simplu ai fi asteptat raspunsul cand problema nu este simpla...????Faptul ca tu esti sub control medical e ok !,ATUNCI ce raspunsuri cauti aici ??? SA iti spuna altcineva ce sa faci tu cu viata ta si a copiilor tai !??? Riscul major este ca ascest copilas pe care vrei sa il aduci pe lume sa mosteneasca acest RH NEGATIV si in consecinta sa se loveasca de aceasta mare problema a incompatibilitati rh ! la orice operatie , accident sau transfuzie dar mai ales sarcina!TI se pare ca Garbo este un forum medical ???
garbo_19362
Postat pe 4 Noiembrie 2013 12:12
si zici ca iti doresti o fetita ???? cu ce riscuri pentru ea ????te-ai gandit bine ???
garbo_19362
Postat pe 4 Noiembrie 2013 12:14
Eu am Rh pozitiv si sotul are Rh negativ. Cel de-al treilea copil al nostru este perfect sanatos si mai are si Rh negativ. Mai problema a fost sarcina pentru ca sistemul meu imunitar a ripostat si mi-a fost foarte rau in primele patru luni de sarcina, pana cand a facut primele miscari. Apoi totul a mers ca pe roate. Singura problema este varsta. Cu cat mama este mai inaintata in varsta cu atat riscurile cresc atat pentru mama cat si pentru copil. Dar daca mai ai copii si nu ai ajuns la 40 de ani nu cred sa fie vreo problema. Succes. Nu te lasa descurajata de gurile rele. In zilele noastre Rh-ul negativ nu mai este o problema care sa nu poata fi gestionata cum trebuie daca exista colaborearea mama-medic. Varsta iti permite sa mai ai copii si atata doar te sfatuiesc: sa te ingrijesti si tot ce depinde de tine sa faci.
angel_forever
Postat pe 5 Decembrie 2013 15:57
De la: garbo_19362, la data 2013-11-04 12:12:38Riscul este ca si al oricarei alte femei la cea de a 3 a nastere . Cat de simplu ai fi asteptat raspunsul cand problema nu este simpla...????Faptul ca tu esti sub control medical e ok !,ATUNCI ce raspunsuri cauti aici ??? SA iti spuna altcineva ce sa faci tu cu viata ta si a copiilor tai !??? Riscul major este ca ascest copilas pe care vrei sa il aduci pe lume sa mosteneasca acest RH NEGATIV si in consecinta sa se loveasca de aceasta mare problema a incompatibilitati rh ! la orice operatie , accident sau transfuzie dar mai ales sarcina!TI se pare ca Garbo este un forum medical ???


Se pare că avem o doamnă doctor, cu diploma Google.
Axl_R
Postat pe 5 Decembrie 2013 16:06

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Mamica in luna noiembrie 2 De la: elanicol 4 Ianuarie 2009 00:08
Nastere la Medicover 1 De la: garbo_473687 1 Septembrie 2017 20:53
Mamica in luna Martie 1 De la: RazaDeSoare 23 Decembrie 2008 14:42
Dr Timisoara 36 De la: auri 31 Ianuarie 2012 11:25
Cine urmeaza sa nasca in februarie 2010/ 6 De la: unica1 14 Ianuarie 2011 13:16
Setari Cookie-uri