Ce faceti inainte de a va gandi sa faceti un copil ?

vivacedonna
Postat pe 18 Noiembrie 2013 21:51
G, nu m-am referit nici un moment la predestinare. Ci la modul in care apare un om: un pui de om. Cineva spunea ca apare in sufletul tau inainte sa il tii in burtica si probabil asa e. iar atunci cind a aparut in sufletul tau nu mai are absolut nici o importanta riscul. Nu vrei un copil ci acel copil. Crede ma ca am avut timp sa ma gindesc la asta. Sigur, initiativa de a face tot posibilul sa fie sanatos e laudabila. Numai ca acest "tot posibilul" e in mare parte doar o iluzie. In realitate, n ai control. Asa ca poate ar fi mai bine sa intelegi fara sa judeci de ce unii sau altii au probleme... Pentru ca nu stii cit de aproape ai fi putut fi tu de aceeasi situatie.
quasaria
Postat pe 19 Noiembrie 2013 03:09
scumpa mea , eu nu am judecat , deloc si nu judec in general dar daca totusi putem face ceva in sensul cel bun , adica sa nu ii facem rau celui mic si totusi o facem ;nu este rea vointa ...? eu sarcina cu fata am tinut-o foarte greu , iar medicul care ma trata mi-a zis daca pierzi acest copil nu mai poti face altul .. si noi ne doream foarte , foarte mult un copil desi eram foarte tineri ! in spital erau tinere mamici cu imineanta de avort care fumau exagerat de mult , altele care luau tot felul de medicamente ce faceau rau copilului doar doar asa vor scapa de sarcina , despre asta vorbesc ! si nu este putin lucru !ca sa nu vorbesc de cele care consumau si alcool....
garbo_19362
Postat pe 19 Noiembrie 2013 08:24
G, e alegerea fiecarei femei in parte.
si nu le-o poti schimba, oricite argumente contra ai scrie tu aici.
da, e admirabila initiativa ta. dar o femeie care nu vrea sa renunte la viciile ei, nu o va face in nici-o conditie.
vivacedonna
Postat pe 19 Noiembrie 2013 09:25


ce faci hamuda... facu-si ochisori... ??? ok, uneori asa e cum zici, dar altele... si sunt multe de tot, habar n-au ca aceste vicii pot dauna viitorului princ sau chiar ei. dar asta e alta poveste. din alea nu sunt aici la garbo si o citesc pe G..... sau pe voi ! neatza am spus... ?
barboneli
Postat pe 19 Noiembrie 2013 09:29
Li, daca am inceput sa scriu pe aici, inseamna ca am ochii mari deja
vivacedonna
Postat pe 19 Noiembrie 2013 09:35


ei... banuiam eu ca da... dar am vrut sa te alint de dimineatza... ! asta ar mai trebui... sa scri si cu ochii inchisi !!! ca tu esti in stare....
barboneli
Postat pe 19 Noiembrie 2013 09:40
m-am trezit frumos de dimineata, deci a trebuit sa deschid ochii
vivacedonna
Postat pe 19 Noiembrie 2013 09:50
G., se pare ca revenim la aceeasi discutie... Ai zis la inceputul subiectului ca te referi la o fetita care a fost nascuta fara o mina PENTRU CA mama-sa a luat anticonceptionale cu n timp inainte. Stii tu sigur, dar sigur, ca din cauza aia n-a avut copilul o mina? Cum de s-au nascut copii la fel si inainte sa se inventeze anticonceptionalele? Mamele alea ce au mai facut? Au baut redbull?
Eu de ex. m-am nascut cu o malformatie cardiaca inoperabila la vremea respectiva. Stii care a fost speranta de viata pe care mi-au dat-o la nastere? Trei ani! Sa o omor pe maica-mea? N-a fumat, n-a baut, n-a avut o viata stressanta, n-a luat anticonceptionale...
Iar eu am avut sarcina toxica, am luat un pumn de medicamente si perfuzii pe zi pentru ca n-aveam cum altfel, n-am putut sa ma hranesc deloc, cu atit mai putin "sa ma hranesc sanatos" si am nascut un copil bine merci. Desi toate analizele in timpul sarcinii au iesit prost. Si desi trei doctori mi-au recomandat avort terapeutic si toti cardiologii mi-au spus ca sint inconstienta si n-am sa pot sa tin sarcina sau in cel mai fericit caz o sa imi las copilul fara mama. Iar ca sa ornam rahatul, cind a fost explozia de la Cernobil eu am fost acolo. Dupa aceea, ca sa te citez, era "prea tirziu", nu?
Ce si cine ti se pare ca a facut ceva gresit sau corect aici? Ce te face sa crezi toate tiparele de prin reviste, si ce te face sa crezi ca sintem dumnezei si ne controlam destinul cu trei aspirine - pe care le luam sau nu le luam si am solutionat toate potentialele probleme??? Nu ti se pare ca e naivitate ce spui? Nu ti se pare ca dai niste verdicte, de la care te-ai putea abtine daca faci doi pasi in spate si incerci sa vezi imaginea de ansamblu?
quasaria
Postat pe 19 Noiembrie 2013 18:50
nu-i naivitate. altul e cuvantul. sa zicem , culturalizare in masa, doar toti stim de biblioteca pentru toti , apendicele modern purtand numele de google.
repet si eu ca si tine, sunt femei care au respectat intocmai prescriptiile medicale, dieta, igiena etc. si au nascut copii cu malformatii. asa cum sunt femei care au fumat, baut, mancat din gunoaie si au nascut copii perfect sanatosi.
e normal sa respectam niste reguli, normal acceptate, atunci cand noi ,femeile, dorim sa avem copii, numai ca, din pacate, nu sunt deajuns.

scuze. imi par platitudini, cum zice dexul. informatii din magazine duminicale.


Eugenia_
Postat pe 19 Noiembrie 2013 19:32
Aveti dreptate,mai putin cu cafeaua,beau in cantitati mai mici ,in rest sunt de acord cu dumneavoastra,fara excese.
garbo162553
Postat pe 19 Noiembrie 2013 21:30
pai eu cred ca inainte sa faci un copil trebuie sa te autoeduci ca sa ai o gandire constructiva si bun simt si principiii constructive care sa te faca statornic..

pt ca din cauza ca la parinti le place sexul si aventurile uite de3 aia s-a umplut lumea cu copiii care au apetit sexual exagerat ca si parintii
ingerasulluptator
Postat pe 19 Noiembrie 2013 22:51
poveste de la care am deschis topicul este reala si respectivele anticonceptionale chiar au fost retrase in masa de pe piata cu mare scandal la timpul acela ! s-au mediatizat apoi sute de alte cazuri de copii nascuti ulterior cu foarte grave probleme de sanatate in SUA ce e drept! la noi in tara nu este adevarat si asta pentru ca se intampla prin anii 1970 si la noi nu ajungeau astfel de stiri ! si daca din 100 de persoane tinere care isi pericliteaza viata copilului sau chiar numai starea de sanatate 1 singura asculta un indemn de bun simt de a pune pe primul plan copilul si apoi propriile vicii si placeri , cred ca conteaza !
garbo_19362
Postat pe 20 Noiembrie 2013 11:47
oh, sure... Nu imi mai bat tastatura de pomana ca e evident ca nu pricepi nimic din tot ce ti-am scris. Citeva SUTE dintr-un satuc gen SUA ... si TOATE de la anticonceptionale, care nu imi e clar daca intra la vicii sau placeri.

pa pa...asa cum am zis, esti total obtuza oricum.
quasaria
Postat pe 20 Noiembrie 2013 12:12
Sunt probabil obtuza, dar nu inseamna ca daca fumam si bem in nestire si asteptam sa nastem un copil sanatos si la termen , pentru ca daca este sa fie bolnav tot va fi ... !Eu inca am speranta ca facand lucruri bune pentru noi si pentru cei dragi putem schimba in bine macar ceva , indiferenta nu ma caracterizeaza ! Am continuat sa scriu pentru ca am fost racita si cand am citit prospectul picaturilor de nas m-am ingrozit , scria ca este interzis in sarcina si alaptare ca poate provoca tahicardie bebelusului si chiar moarte subita ! M-am intrebat , cate persoane sunt atente la aceste detalii si , ca si gravida , daca iti iei toate precautiile posibile , cel putin sa nu faci rau din inconstiinta daca inevitabilul nu il poti opri !
garbo_19362
Postat pe 21 Noiembrie 2013 10:41
Dacă citim prospectu', nu mai luăm medicamentu'. Orice medicament are contraindicaţii şi reacţii adverse. Da' asta diferă, de la caz la caz.
Omu' dacă se plictiseşte, îşi face pr sg.
Axl_R
Postat pe 21 Noiembrie 2013 11:22
faci niste confuzii grave intre medicamente, redbull, stat la soare, tigari si alcool. Nu cred ca e nimeni nebun sa ia medicamente aiurea daca n-are probleme de sanatate: nici in timpul sarcinii, nici in general. Astea nu intra nici la "vicii", nici la "placeri" pe care le combateai inainte.
Pina acum ai zis ca scrii ca ai cunoscut tu o fata fara o mina, acum declari ca scrii ca ai vazut prospectul de la picaturi... ?! Deci? Inteleg ca de fapt acum picaturile de nas sint problema, si ca nici pe alea nu trebuie sa le luam MULT inainte de sarcina? Cit de mult? Cind sintem mici, avem voie?!?!
Nu e vorba de indiferenta aici, e vorba de naivitate sau, intr-adevar de literatura ieftina care sa te faca sa te simti utila omenirii... aberind.
quasaria
Postat pe 21 Noiembrie 2013 12:13
Apoi, continui eu, am invatat sa citim si daca te gandesti la toate loazele, pana la urma ... "din ipohondrie dai in fandaxie" - vorba lu' nenea Iancu Caragiale.
Plus de asta, nu cred ca exista asa de multa prostie la un medic, de exemplu, sa "ofere" medicamente care sunt contraindicate unei gravidute, zic eu.
Si pe bune, asta e ca in povestea cu drobul de sare. Cine vrea un copil, stie din start cum si in ce fel trebuie sa procedeze.
Aaaa, ca mai sunt persoane care dorm in nesimtire ... asta e alta palarie la Marie ...
garbo_388052
Postat pe 21 Noiembrie 2013 13:04
NU cred ca toata lumea se duce la medic pentru un guturai cand ti se infunda putin nasul ... era vorba de serul efedrinat ... apoi consider nedrept sa-imi fie pusa la indoiala afirmatiile , am si eu o varsata si nu ma joc cu cuvintele .. doar asa sa ma aflu in treaba , pe tanara de care va vorbeam cand am deschis topicul chiar am cunoscut-o si chiar a fost unul din cazurile despre s-a vorbit mult in lumea medicala , noi eram colege la aceeasi scoala din Constanta doar ca era cu doi ani mai mica ...iar noi ii caram ghiozdanul pentru ca nici articulatia umarului nu o avea ... pe la 18 ani i-au pus proteza dar in Germania .
garbo_19362
Postat pe 22 Noiembrie 2013 21:17
eu n-am zis ca n-ai cunoscut-o: ce contest este motivatia ta de a deschide un subiect in care sa te erijezi in to'arsa prefesoara pe baza unor pretexte dubioase: ai cosmaruri ca se duce omenirea de ripa? Sau care e problema? Nu mai sint caini maidanezi de salvat??
Iar virsta e irelevanta. Poti sa ai dreptate la 4 ani sau poti sa n-ai la 80.
Daca eu de exemplu sint convinsa ca bolile apar din cu totul, dar CU totul alte motive decit faptul ca a baut ma-sa redbull, ai vreun argument sa ma contrazici????
N-am fumat in timpul sarcinii pt ca mi-a fost rau si n-am putut - dar sint convinsa ca as fi fumat. Ce as fi schimbat in timpul sarcinii daca as fi putut ar fi fost STRESSUL. Pentru ca atunci cind traiesti ca o minge de ping pong te imbolnavesti - nu atunci cind bei un pahar de vin sau fumezi o tigara. O tigara nu face la fel de mult rau nici mamei, nici sarcinii, cit fac noptile in care musti perna ca sa nu urli, cit face indiferenta celui de linga tine, cit face fericirea celeilalte femei a barbatului pe care il iubesti, cit face cohorta de doctori care te ameninta, cit face un job de la care nu mai ai energie sa iti cari o sticla de apa pina acasa. Sint MULTE alte lucruri care te baga direct in pamint - trecind sau nu prin vreun stadiu de boala - si ideea ta fixa este ca de fapt ceea ce dauneaza sint placerile - sau picaturile de nas, nu stiu daca tu le incadrezi la placeri si pe astea. Nu ce te face mizerabil, ci ceea ce te face fericit trebuie neaparat eliminat. No sht?
quasaria
Postat pe 23 Noiembrie 2013 04:18
Răbdarea ta, e de invidiat. Dar din păcate degeaba tot explici, nu pricepe. Şi iar o întoarce...asta e. Musai să fie băgată în seamă.
Axl_R
Postat pe 23 Noiembrie 2013 08:24
buna dragii mei , va salut si va urez un weekend placut , numai bine !
garbo_19362
Postat pe 23 Noiembrie 2013 10:24

Pregatirea pentru conceptie - prima datorie a unui parinte.

Atunci cand un cuplu ia decizia de a-si mari familia, cei doi parteneri trebuie sa constientizeze faptul ca datoria lor de parinti nu incepe odata cu aducerea pe lume a copilului, ci inca din perioada de preconceptie. Dcotorul ginecolog, George Vasilescu, recomanda inscrierea in programul „Ne dorim un copil”, cu scopul de a creste fertilitatea atat pe cale naturala, cat si pe cale asistata medical, precum si de a avea o sarcina usoara si copii sanatosi.
Aducerea pe lume a unui copil reprezinta un moment cu totul special in viata oricarui cuplu, insa uneori se intampla sa apara probleme care pot umbri aceasta fericire. „Programul « Ne dorim un copil », singurul de acest fel din Romania, isi propune sa ajute cuplurile care vor sa aiba un copil, prin urmarea unui tratament personalizat, cu scopul atingerii conceptiei. Pasii pe care ii urmam ajuta la cresterea ratei de fertilitate, la reducerea dificultatilor aparute pe durata sarcinii si imbunatatirea starii generale a organismului ambilor parteneri.

Astfel, prin pregatirea cuplului pentru o viitoare sarcina si monitorizarea ulterioara a acesteia, scade riscul unui avort sau al unei nasteri premature si creste probabilitatea de a aduce la viata un copil sanatos si de a avea o familie fericita”, spune domnul doctor ginecolog – specialist in infertilitate de cuplu, George Vasilescu.

Etapele programului „Ne dorim un copil”
Primul pas al programului consta intr-o consultatie ginecologica, completata apoi de o discutie despre modul de viata a celor doi parteneri, pentru ca medicul sa le poata oferi viitorilor parinti indrumare si consultanta personalizate.

Urmeaza pregatirea organismului lor pentru actul conceptiei, prin detoxificare si regenerare – iar in acest sens de real ajutor este cura balneara, terapie cu namol sapropelic peloidogen, apa sarata, naturopatie si homeoterapie.
Un copil sanatos provine intotdeauna din parinti sanatosi si, tocmai de aceea, cei doi parteneri trebuie sa constientizeze ca sanatatea lor este la fel de importanta precum cea a copilului pe care il vor aduce pe lume.

Este important de stiut faptul ca pot intampina dificultati pe parcursul sarcinii atat femeile cu o greutate prea mare, cat si cele cu kilograme sub limita normala, astfel incat evaluarea greutatii corporale este la fel de importanta precum insusirea unor principii sanatoase de alimentatie si terapie naturala.

Un alt pas important in cadrul programului „Ne dorim un copil” il reprezinta tratarea stresului, deoarece de multe ori acesta joaca un rol important in imposibilitatea de conceptie.

Nu in ultimul rand, monitorizarea ciclului menstrual, recomandarile de suplimente in functie de fazele acestui ciclu, recomandarile de analize hormonale, spermograma, controale ecografice, histerosonograma completeaza pasii absolut necesari in obtinerea unei sarcini de succes.
Rezultate remarcabile chiar si in cazurile de infertilitate
De asemenea, programul se constituie intr-un real ajutor chiar si pentru cuplurile infertile de un timp mai indelungat, prin identificarea unor cauze "ascunse" ale infertilitatii si cresterea sansei de a ramane insarcinata pe cale naturala sau artificiala.

Infertilitatea se defineste prin lipsa aparitiei sarcinii in decursul unui an de activitate conjugala fara folosirea vreunei metode de contraceptie. Este de retinut faptul ca in aceasta perioada de un an raporturile sexuale trebuie sa fie concentrate in perioada de ovulatie.
garbo_19362
Postat pe 23 Noiembrie 2013 11:02
Hai mai G , ca ma faci sa rad... De parca toti copiii ar veni pe lume programati si planuiti. Si bunica tot o monitorizat sarcinile...ba la sapa , ba la fan
Rotty
Postat pe 23 Noiembrie 2013 11:28


... ba in shura ! si uite asa am venit eu pe lume... ! nu de la bunica... sa fie clar ! dar maica-mea n-a fumat, n-a baut, ca nu ramanea de la tata... n-a luat steroizi si mai ales, nu avea 2 mobile !!! de aia n-am eu inca parul alb ! si de aia am eu toate sase degete la maini si la picioare !
barboneli
Postat pe 23 Noiembrie 2013 11:53
Raporturi sexuale concentrate Trăiască Gogu!

Măi Miha, ca şi sosu' pe care io am vrut să-l diluez.
Axl_R
Postat pe 23 Noiembrie 2013 12:06
Rotty
Postat pe 23 Noiembrie 2013 12:14
ai dreptate...am avut prea multa rabdare deja!
A dreak specia asta cum s-o fi perpetuat ea pina sa apara "programul Ne dorim un copil " si "monitorizarea ciclului menstrual, recomandarile de suplimente in functie de fazele acestui ciclu, recomandarile de analize hormonale, spermograma, controale ecografice, histerosonograma completeaza pasii ABSOLUT NECESARI in obtinerea unei sarcini de succes."

Da' ABSOLUT necesari pentru fiecare Vasilica din fundul satelor care nici nu poa' sa pronunte in pana mea "histerosonograma" in schimb are cite 10 copii frumosi si sanatosi,.
quasaria
Postat pe 23 Noiembrie 2013 12:15
Sarcina este o perioada plina de suspans si emotii unice in viata. Te poti bucura la maxim de ea daca te ingrijesti foarte bine in cele 9 luni si daca te asiguri ca eviti toate activitatile, alimentele, medicamentele si alte lucruri strict interzise pe perioada sarcinii. Evita lucrurile care pot dauna sarcinii!

1. Fumat

Renunta la fumat pe perioada sarcinii! Cel mai indicat este sa o faci inainte de a concepe bebelusul, insa acest lucru depinde de indicatiile medicului si de vointa ta. Fumul de tigara afecteaza dezvoltarea si cresterea fatului.

2. Medicamente

Exista medicamente permise si interzise in sarcina. Este bine sa te abtii sa iei in timpul sarcinii chiar si medicamentele care sunt considerate sigure daca nu ai inainte aviz medical. Retine ca pentru unele femei acestea pot avea efecte daunatoare in functie de particularitatile sarcinii si starii de sanatate.

3. Stres

Stresul dauneaza sarcinii, asa ca evita cat poti de mult ca in cele 9 luni sa te expui surselor sau traumelor ce il pot provoca. Incearca sa faci din aceasta perioada una dintre cele mai linistite si fructuoase din viata ta, evitand toate evenimentele si situatiile care pun presiune asupra ta.

4. Sporturi extreme sau activitati fizice intense

Este timpul sa renunti la sporturi extreme ca escaladare, bungee jumping, schiat sau alte activitati pline de adrenalina, dar extrem de riscante. Esti responsabila pentru bebelusul din burtica, asa ca nu risca. Evita activitati interzise si ridicarea de greutati foarte mari.

5. Alcoolul

Alcoolul are efecte daunatoare in sarcina. In timp ce unii specialisti considera ca o cantitate mica de alcool nu ar pune in pericol dezvoltarea fatului, altii considera ca si o cantitate infima poate
reprezenta un factor de risc mult prea crescut pentru ca gravidele sa si-l asume.

6. Dieta

In mod cert nu vrei sa te ingrasi foarte tare pana la sfarsitul celor 9 luni. Dar nu este un moment oportun pentru dieta. Infometarea – parte a multor diete - poate priva fatul de nutrienti esentiali in cresterea lui.

7. Razele X

Atentie la radiografii si alte consultatii care presupun folosirea lor. Razele X sunt periculoase in sarcina si pun viata fatului in pericol. De aceea, este bine sa intrebi inainte de orice procedura medicala daca presupune folosirea lor sau a altor substante care pot dauna sarcinii.

8. Toxine si factori poluanti

Nu te expune si nu intra in contact cu substante toxice, care pot periclita dezvoltarea fatului sau pot da nastere unor efecte teratogene. Unele produse de gradinarit, de curatenie sau cosmetice contin anumite substante chimice care pot cauza efecte neplacute sarcinii. De aceea este bine sa te protejezi purtand manusi, masti si alte dispozitive de protectie.

9. Peste bogat in mercur

Pestele este esential in alimentatia gravidei. Dar exista cateva tipuri de peste care contin cantitati mari de metilmercur, extrem de toxic pentru sarcina. In general, acestia sunt pestii foarte mari ca rechinul, tonul, bibanul, scrumbia, pestele-spada. Nu consuma aceste feluri de peste, insa opteaza pentru alte tipuri mult mai sanatoase si utile in sarcina.

10. Deshidratarea

Consuma cat mai multa apa! Deshidratarea este periculoasa pentru fat in timpul sarcinii si este bine sa fie tinuta departe. Ea poate induce contractii si declansa nasterea prematura.Nu uita sa bei cel putin 2 litri de apa pe zi, uneori chiar mai mult!





garbo_19362
Postat pe 29 Noiembrie 2013 19:28
sanatatea trebuie sa fie la cote maxime inainte de conceptia unui copil!!!
PRECONCEPTIA - Sanatatea viitoarei mame

Pentru a avea o sarcina normala si mai ales pentru a naste un copil sanatos, sunt cateva lucruri importante de care ar trebui sa tii cont in perioada prenatala.

Programeaza-ti o vizita la medic
Incepe administrarea de vitamine si minerale
Renunta la tutun si alcool
Alege o alimentatie sanatoasa
Tine-ti sub observatie greutatea corporala
Concepe un program de exercitii fizice si tine-te de el
Viziteza-ti medicul dentist
Ai grija la cofeina
Tine cont de starea ta psihica
Fereste-te de infectii
Tine cont de perioada de ovulatie
Renunta la metodele contraceptive
garbo_19362
Postat pe 2 Decembrie 2013 18:22

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cele 9 luni de sarcina - pentru mamici 93 De la: iasmina 24 Septembrie 2009 23:47
sarcinà 6 De la: Laura_M 22 Noiembrie 2010 21:20
progestogel 7 De la: ariana 16 Mai 2009 09:00
Haine pentru gravidute 1 De la: magdac 24 Martie 2010 11:59
vaccin pt. rh negativ 43 De la: garbo261774 29 Ianuarie 2012 21:32
Setari Cookie-uri