Sfat.... Relatie de dragul copilului sau NU!

De la: bucura, la data 2014-05-18 20:20:55 Cristina, daca ai facut fata presiunilor dintr-o parte si celalta si in pofida tuturor ai ales sa-ti aduci copilul pe lume, inseamna ca esti o femeie puternica. Este normal sa te simti confuza, in viata ta s-au petrecut intr-un timp relativ scurt tot felul de transformari in conditii destul de vitrege, pt ca cei care se presupune ca ar fi trebuit sa te inteleaga si sa-ti fie alaturi, au vrut sa-si impuna fiecare punctul de vedere, fara sa se gandeasca la ce ar fi mai bine pt tine. Adevarat, parintii tai nu te-au abandonat, ti-au oferit adapost, te-au sustinut financiar, dar fac un fel de troc, iti cer supunere oarba, nu te lasa sa decizi tu. Poate ca ei, avand o experienta de viata, l-au "scanat" pe tatal copilului si au tras o concluzie definitiva si irevocabila in ce il priveste, care clar este defavorabila. Nu spun ca n-ar putea gresi...
As putea sa-i gasesc niste circumstante atenuante si iubitului tau, cu certitudine nu era pregatit ca dupa numai o luna de relatie cu tine sa afle vestea ca va fi tata. Dar in momentul asta toate aspectele amintite trec in planul doi.
Ideal ar fi ca tu sa te poti muta undeva cu bebelusul tau, incat sa ai linistea necesara ca sa-ti poti limpezi gandurile si sa iei hotarari fara a simti presiunea celor din jur, fara teama, fara pripa. Presupun ca esti in concediu de crestere a copilului si ca este platit. Sigur, tu stii daca te-ai putea descurca cu banii aia, sau in cel mai rau caz, sa contribuie si ai tai la cheltuieli, daca ar accepta.
In timpul asta ai putea sa observi si ce face iubitul tau, daca vrea sa munceasca, daca poate fi barbatul pe care ti-l doresti, pe care sa te poti baza, daca ati fi compatibili si ati putea duce o viata impreuna.
Gandeste-te ca de fapt voi doi ati devenit parinti inainte de a va cunoaste bine, de a sti niste lucruri de baza unul despre celalalt, total nepregatiti pt ce a urmat. Sigur ca daca vei descoperi ca nu ai putea trai alaturi de el, ai putea avea o relatie de dragul copilului, ma rog, daca vrea si el, dar asta nu are nici o legatura cu casatoria.
Iti doresc sa fii puternica pe mai departe, sa nu te lasi tocmai acum, sa alegi tu solutia cea mai potrivita pt tine si copilas.

Multumesc mult. Cata dreptate ai... Acest copil nu a fost o intamplare, ci din ideea lui, eu fiind de acord. Si da. M am simtit si ma simt presata in a lua o decizie, si anume decizia dorita de ai mei, eu avand o tentaiva de a pleca, soldata cu un pui de scandal. Si puternica sunt si voi fi.
Christinne_13
Postat pe 18 Iunie 2014 16:22
De la: creatzaely, la data 2014-05-18 20:43:09Buna, cristina. Cand am citit ce ai scris aici, m-am regasit pe mine intr-o mare masura. Si... Culmea :)))! Nici eu nu stiu cum sa fac, dar sunt inca aici pt copil.si sa se intample ce vrea dzeu, sunt pregatita! Sunt insarcinata in aproape luna a7-a. am ramas insarcinata la 2 luni dupa ce l am cunoscut pe "x" in urma despartirii mele de "y"(dupa o perioada de aproape 6 ani) si relatia noastra din punctul meu de vedere nu este o relatie, sunt multe de vb , insa tot ce vreau sa ti spun este ca bebelusul tau conteaza cel Mai mult. Si nu lua Decizia in functie de acest barbat de care tu te ai indragostit fara sa stii cum este de fapt. Daca tu esti o femeie puternica o sa ti cresti copilul si fara tata si vei stii cum sa faci astfel incat sa nu simta lipsa. Pt ca orucat as vrea sa cred , daca ai intalni un alt barbat nu o sa ti iubeasca niciodata copilul asa cum l ar iubi daca ar fi al lui. Daca il iubesti atat de mult pe tatal bebelusului tau adu l pe drumul cel bun sau daca nu, descurca te singura pt ca poti. Sunt atatea femei singure cu un copil, Trebuie doar sa ai creditors in dumnezeu si putere! Te pup si ti doresc mult succes !

Multumesc mult pentru sfat. Asa ma gandesc si eu, ca oricat de bun ar fi respectivul tot nu l ar iubi ca si cum ar fi al lui.
Christinne_13
Postat pe 18 Iunie 2014 16:24
De la: garbo255960, la data 2014-05-24 03:27:27Christinne,daca iti iubesti copilul,daca ai recunostinta fata de cei care te-au ajutat cind erai la pamint,daca ai respect pt. tine si acel copil nevinovat vis a vis de alegerea gresita pe care ai facuto,daca esti in strare sa-ti asumi consecintele ce urmeaza din deciziile tale,atunci nu mai intoarce capul inapoi,sterge complect aceasta perioada de ratacire,naivitate,orbire,implicatie emotionala cu cine nu trebuia sa-i acorzi nici macar o secunda din viata ta,atunci priveste inainte fa-ti o strategie de lupta impotriva manipularilor lui legat de copil si construieste-ti o viata noua in iubire,respect si armo nie cu un om care -si asuma responsabilitati fata de femeia pe care o iubste si fata de familia lui.Te rog sa ma scuzi ,dar acest asa zis "tatic" este un iresponsabil,un egoist care duce la monstruozitate si care te v-a distruge din cauza prostiei si egoismului lui.Mergi mai departe privind inainte si cere orientare de la marele Creator si ve-i primi.Multa sanatate si intelepciune iti doresc!!!!!!!!

Multumesc mult pentru sfat. Asa am si eu speranta. Ca Dumnezeu nu ma va lasa.
Christinne_13
Postat pe 18 Iunie 2014 16:25
De la: garbo_398392, la data 2014-05-24 03:31:51Eu zic sa-i mai dai o sansa dar cu niste conditii sa nu mai joace la ruleta, sa contribuie cu bani. Poate copilul il va face mai responsabil si se va schimba. Nu trebuie sa iti faci viata dupa ce iti spun parintii, nici parintii mei nu l-au acceptat pe sotul meu in special mama dar acum cand a vazut ca ne descurcam f bine nu mai e nici o problema. Urmeaza-ti inima dar nici nu te arunca cu capul in groapa, el trebuie sa inteleaga ca trebuie sa fie responsabil ca tata si partener de viata, daca nu vrea asta nu cred ca e persoana potrivita sa iti petreci viata.

Multumesc. Imi voi urma inima rational, inca cantaresc pro si contra. Treaba e ca eram cel putin o fire mai influentabila, mama din luna Apr anul trecut tot picurandu mi chestiuni negative despre el... ce intr un final s au transfomat in profetii implinite.
Christinne_13
Postat pe 18 Iunie 2014 16:27
De la: Ira2013, la data 2014-05-24 03:41:41Buna Cristina, dat fiind faptul ca activez in domeniul protectia drepturilor copilului pot sa iti spun ca intr-o oarecare masura parintii tai au dreptate, si anume cind vorbesc de tribunale. Pentru am intilnit cazuri cind anume tatal nefiind atasat atit de tare de copil sau chiar daca avea sentimente fata de el, instrumentul principal de manipulare a mamei era COPILUL. Indiferent de ce traume psihice ii cauza, dorea mamei sa-i faca dureros, pentru ca doar prin aceasta ea reactiona. Metode sunt multe, procese de judecata interminabile privind grafice de intrevederi cu copilul, care cu siguranta nu ii trebuiau, doar ca razbunare ca el este impus sa achite pensia alimentara si inseamna ca trebuie sa vada si copilul (chiar daca veneau buneii la intrevederi si tatal nici nu se arata). Nu stiu care este atasamentul lui fata de copil, dar intuiesc ca nu atinge nivelul cel mai inalt. Daca el vrea asa de tare sa devina tatal in acte, mai intii te-as sfatui ca ii propui sa devina in realitate si daca o sa manifeste un interes pe o perioada mai indelungata, inca te mai poti gindi la optiunea cu recunoasterea patenitatii. Ma gindesc ca chiar daca este plecat in strainatate, tu nu stii ce face el acolo, sunt sigura ca si acolo joaca la rutela. Eu n-as risca cu psihica copilului, el o saptamina o sa vina la copil si pe urma jumatate de an -nu, cum o sa ii explici copilului unde este tatal lui si de ce ii promite multe si nu se tine de cuvint, si apoi iar sa apara cu o pofta de a fi cel mai bun tata, cu cadouri, posibil si fara. Nu vreau sa te sperii, dar aceasta e realitatea. Tu singura ai plecat din casa ceea nu de zile bune, si cel putin parintii lui trebuiau sa te sustina ca stiind ca fiul lor nu e chiar pe calea cea buna, dar vorba ceea dintii is mai apoape ca parintii. Nu consider ca trebuie sa decizi acum, timpul iti va arata cum e mai bine. Poate cind copilul va creste mai maricel si va intelege sa ii spui cine e tatal lui, dar daca vreai sa ii hranesti orgoliu tau ca sa fii casatorita, copilul sa aiba tatal asta e doar decizia ta.

Multumesc mult. Vorbele dumneavoastra imi dau de gandit.
Christinne_13
Postat pe 18 Iunie 2014 16:29

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
SIMPLU 75 De la: wife 19 Septembrie 2009 09:50
Destin 9 De la: machiajtatuaj 22 August 2013 12:53
O vorba buna 64 De la: tatoo 23 Aprilie 2011 15:43
CUM TRECI PESTE PIERDEREA UNEI PRIETENE? 2 De la: Laura76 21 August 2018 23:32
cicinel 14 De la: tutankhamon 10 Februarie 2010 22:11
Setari Cookie-uri