Ciorbă de fasole cu afumătură

Ce ziceți de-o ciorbă de fasole cu afumătură?

Ingrediente

400 gr. costiță afumată
720 gr. fasole galbenă păstăi Home Garden
1 morcov
1 pătrunjel
2 fire de ceapă verde
2 căței usturoi
1 ardei gras
1 roșie
1 legătură mărar
1 iaurt
1 ou
sare, piper, boia dulce

Mod de preparare

Afumătura se porționează, se spală bine și se pune la fiert. Se fierbe din prima apă pană când se spumează iar apoi se aruncă apa și se pune din nou la fiert in apa deja caldă și se continuă fierberea. Când este gata, se scoate carnea de pe os și se taie in bucăți potrivite.

Sepatat se călește in ulei de măsline ceapa verde tocată, morcovul dat pe răzătoarea mare și pătrunjelul tăiat rondele. Se adaugă roșia, ardeiul tăiat pe jumătate și fasolea din conservă.

Se adaugă câte puțin din zeama în care s-a fiert afumatura, pană se completează. După ce au fiert, se ia oala de pe foc. Separat se face un mujdei din căței de usturoi la care se adaugă oul, iaurtul si ciorba răcită. Se asezonează cu sare, piper si boia dulce, apoi se adaugă la ciorbă, având grijă să nu se brânzească. La final se adaugă mărarul tocat fin și se stropește cu o linguriță de oțet alb, pentru a scoate aromele.
Home_Garden_Champioana
Postat pe 22 Mai 2014 12:08
Tu pentru fiecare reteta deschizi un topic ? Macar de-ar fi ceva nou , dar ciorba asta o stiu de la bunica. Si ea lua legumele tot din Home_garten , adica din gradina de langa casa ei .

Tu esti cu siguranta sudista daca la ciorba de fasole cu afumatura pui marar. Incearca cu tarhon in otzet.
Rotty
Postat pe 22 Mai 2014 13:53
sună bine!
Home_Garden_Champioana
Postat pe 28 Mai 2014 16:42
na, afumam si fasolea acuma?
Ce aveti bre cu ea, nu-i mai sanatos preparata doar cu legume?Fierbeti-o (in singuratatea) ei si acriti-o cu zeama de agurida sau de corcoduse, spargeti o ceapa de apa cu un bot de mamaliga rece alaturi, si mancati sanatos, nu va mai fitositi cu adaosuri amalgamate, de aia nu va simtiti satui si descoperiti fel de fel de boli in voi la batranete. A! va miroase gura?si cu afumatura nu va miroase corpu'?

Afumatura nu-i buna decat iarna, la -grade celsius, cand corpul este supus la "hibernare", dar, atentie la toxicitate in paralel cu imunitatea corpului!
Consumul in cantitati mari si dese, dauneaza grav ficatului!
pitiTa_
Postat pe 28 Iunie 2014 13:07
Da ce ? Am zis io ca fac acuma vara ? Nuuuu....Acuma o dam pe pita cu corcoduse , supa de agrise (din hom_e garten_a mea) si pepene , ca tot s-a deschis sezonul.
Rotty
Postat pe 28 Iunie 2014 14:16
un pepe_moi?

=)) deschid usa sau gemu'? :D "sezonul" ramane la fel, pana in luna a-9-a
cand naste altu' sau numara bobocii?

pitiTa_
Postat pe 28 Iunie 2014 15:50
Lasa bobocii sa creasca ! Pofticioas-o ! Tot la aia de pe varza te gandesti ?
Rotty
Postat pe 28 Iunie 2014 15:57
O bre! ca le-a crescut penele de atunci!

A aparut varza noua si la mine, ii 2 lei chilu' ca unu, nu era de ajuns
pitiTa_
Postat pe 28 Iunie 2014 16:23
Las` ca se ieftineste in toamna.
Rotty
Postat pe 28 Iunie 2014 16:30
aia-ia-ia-i altfel
nu-i ca asta de Bruxe_lasa, o toc marunt si o calesc cu jumari, fara sa ma uit la stirile politice. Iese mai gustoasa a mea decat a lor cu "toti carnatii" pe care ii au.
pitiTa_
Postat pe 28 Iunie 2014 16:37
Sa vazi ce fain iese varza calita pe vreo comedie...
Rotty
Postat pe 28 Iunie 2014 17:05
nu cred, chiar si pe cei mai "buni actori" i-a prostit varza de bru, cand o aparea varza burdusita, sigur ii trage...de, deocamndata mananc de asta, dar deja am inceput sa ma satur. Tot mai buna ii fasolea mestecata, batuta, facaluita, sau cum ii mai zice pe la voi.
pitiTa_
Postat pe 28 Iunie 2014 17:15
Frecata....asa-i zicem , si asa o facem.
Rotty
Postat pe 28 Iunie 2014 17:38
ii pui si usturoi pisat? sau numa' ceapa tocata, calita si cu pasta de tomate?
Cam, multa munca manuala si la fasolea asta.
pitiTa_
Postat pe 3 Iulie 2014 14:56
Putin usturoi pun la fiert impreuna cu fasolea , iar ceapa calita separat pe fasole atunci cand servesc. Fara pasta de tomate.
Ai dreptate , multa munca.
Neata :)
Rotty
Postat pe 4 Iulie 2014 07:32
asa deci?!
neata!:)
De aia nu ma incurc eu cu frecatu'!
Off, si prejelile astea is bune da fac rau de la o varsta...

Ai tras si perdeaua?Bine, a intrat aer destul.
.... se schimba vremea!
zi fr.!
pitiTa_
Postat pe 4 Iulie 2014 10:29
buuuun
garbo_404102
Postat pe 8 Iulie 2014 14:34
Rotty, am frecat azi fasolea, da, n-a iesit ca aia batuta. Na, m-am luat dupa tine si nici catelu' n-o mananca.
pitiTa_
Postat pe 17 Iulie 2014 22:43
Ce sa-ti fac daca tu stii numai sa bati ? Io ma descurc mai bine la capitolul celalalt se pare.
Neata buna :)
Rotty
Postat pe 18 Iulie 2014 07:43
da? cand si cu ce o freci?

neata! m-ai facut curioasa.
pitiTa_
Postat pe 18 Iulie 2014 10:58
Offf...Piti , chiar pe caldurile astea te apuca si pe tine curiozitatile ? Io deabia imi trag sufletul ca am venit acusica acasuca si tie iti arde de frecat ? Mie imi vine sa zac la umbra...

http://www.cilento-ferien.de/uploads/pics/marechiaro_liegen_600.jpg?rand=508519962

...si sa nu fac nica , nica...

Rotty
Postat pe 18 Iulie 2014 12:37
merge si cu robotu' zau ... seara placuta ...
garbo_19362
Postat pe 19 Iulie 2014 20:10
Sa zac la umbra cu robotul ??? Si ce sa povestesc cu el ?
Rotty
Postat pe 19 Iulie 2014 20:39
sa-i pove ...cum mesteci tu fasolea pana cand o afumi!;))
pitiTa_
Postat pe 19 Iulie 2014 20:45
Io nu afum fasolea ! Ma afum pe mine eventual.
Rotty
Postat pe 19 Iulie 2014 20:50
mai fetelor ce umor aveti ....
garbo_19362
Postat pe 19 Iulie 2014 21:59

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Mancaruri cu vinete 14 De la: DRAKUSOR 12 Noiembrie 2009 13:46
ceaiul de leustean 1 De la: delly003139 14 Februarie 2010 12:20
Prajitura cu nuca si rahat 2 De la: delly003293 16 Mai 2010 23:35
MUCENICI MOLDOVENESTI (de post!) 8 De la: Aemulus 10 Martie 2010 04:02
Help...caut o reteta de prajitura dobrogeana 23 De la: xwomen_31 24 Februarie 2010 07:10
Setari Cookie-uri