Destinul este unic sau noi Îl alegem ... Totul este scris dinainte sau este influențat prin alegerile noastre ? Aștept păreri :)

Salut Vasile!

Depinde cum intelegi tu inducerea sau eroarea.
Dpmdv, la IQ-ul meu, elimin suspiciunile pt. a citi subtilitatile, chiar si
in cuvintele spuse Poate pt. tine este greu de inteles dar eu am depasit faza. :)

Luate pe rand pana a le lua impreuna, faza de inducere indica directionarea spre ce vrea individul/ a sa "te" indrume pt. ca tu sa crezi ca, asta este singura alternativa plauzibila si demna de urmat.

Faza de eroare este tocmai "luminita" de la capatul drumului infundat, parcurs cu multa truda si zbatere, care nu duce niciunde si te simti praf de obosit.

Faza de inducere in eroare este sa deschizi bine atunci cand simti nesiguranta la informatia primita si sa reactionezi pe masura lasand testele la o parte, mergi la sigur dupa intuitia proprie si nu te abate de la cele stiute de tine.
Daca nu le stii suficient, cauta surse de informare(altele decat...) care sa te lumineze.
Asa functioneaza mai benefic "mecanismul". Cu cat este omenirea in ceata cu atat se "lupta" sa iasa la lumina.(cu alte cuvinte)....si fiecare dintre noi avem permanent cate ceva de facut.
Numai bine!
arco_iris
Postat pe 8 Decembrie 2014 13:33
De la: quasaria, la data 2014-12-08 10:48:211. teoretic, depinde de noi... practic, alegi legat la ochi.

2. De unde stii apriori ca decizia pe care o iei e buna? De unde stii cum ar fi fost pe celalalt drum? De unde stii de exemplu ca daca te grabesti dimineata sa prinzi autobuzul ca sa fii un angajat constiincios si sa nu intirzii la birou, exact autobuzul ala o sa aiba un accident si ramai in scaun cu rotile - de exemplu?
De unde stii cind alegi intre doua facultati ca de fapt oportunitatile nu ar fi fost la cealalta? De unde stii cind alegi intre doua joburi? De unde stii cind alegi sotul - care initial ti se pare bun? De unde stii cind faci cumparaturile ca n-ai luat exact conserva cu salmonella?

3. Bineintlees ca toti facem alegerile care ni se par cele mai potrivite. Si probabil, cu informatiile de la momentul respectiv, chiar par cele mai potrivite.

4. Insa finalul drumului - sau obstacolele de pe parcurs - nu le vei stii niciodata dinainte.

5. Citi bolnavi crezi ca au dorit sa se imbolnaveasca? Citi crezi ca au facut ceva gresit si de aceea s-au imbolnavit?

6. a. Cite femei sau citi copii abuzati au ales sa fie intr-o situatie abuziva?
6. b. Cite cupluri care se duc la starea civila cu gura pina la urechi aleg constient un drum care duce la divort, partaj si toate mizeriile aferente?
6. c. Citi au luat, teoretic, o decizie gresita pe baza informatiilor pe care le-au avut? Foarte putini, probabil...

7. Citi sint homelesi pentru ca asa aleg?

8. Citi sint saraci pentru ca asa aleg?

9. a. "Destinul" e un concept fluid: probabil fiecare dintre noi are momente cind e pe val, momente cind e sub val,

9. b. si daca ar depinde de noi si doar de noi am fi toti in Bahamas cu burta la soare de cind ne nastem pina murim.

10. Wrong... sintem prea multi pentru asta.

11. Si prea bine legati la ochi.


Quasaria....ai scris un post foarte lung, dar ai punctat multe idei bune, la care doresc să-ţi răspund. Le iau pe rînd :

1. Nu chiar. Poţi alege şi nelegat la ochi... :)
2. Toate acestea sunt întrebări foarte bune....Nici eu nu aveam aceste răspunsuri înainte, dar...am citit recent o carte care mi-a schimbat percepţia asupra acestor lucruri... Desigur că şi înainte de a citi cartea credeam lucrurile scrise în carte, dar nu le credeam posibile la un nivel aşa de profund, de personal...
3. Corect.
4. Nu le ştim noi, dar le ştie Dumnezeu.
5. Nu ştiu cîţi au dorit să se îmbolnăvească, dar, cu siguranţă sunt mulţi, foarte mulţi, care nu ţin cont de anumite lucruri şi se îmbolnăvesc. Un exemplu este scris în topicul "Ce să fac atunci cînd nicio dietă nu funcţionează ?" Am scris cîte ceva pe acolo şi, userul Miafarow a scris că un om sănătos poate mînca orice. Da, poate mînca orice, dar se expune unor riscuri. De ce aş mînca ceva despre care ştiu că pe termen lung îmi va afecta sănătatea ? Un alt exemplu, luat dintre cunoştinţele mele : un om, cam la vreo 50 ani, cu diabet şi 2 semipareze : după recuperarea parţială, de cîte ori, dar subliniez, de cîte ori treceam să-l văd la lucru, era cu paharul de plastic de unică folosinţă în mînă, cu ness de la dozator. Şi mereu îi ziceam : nu mai consumaţi asta, că vă creşte tensiunea, şi veţi ajunge mai rău. Ce-mi răspundea ? "E, nu contează un pahar, că e slabă." Da, dar 1 pahar azi, 1 pahar în fiecare zi, se adună. A făcut şi al 3-lea AVC. Acum este imobilizat la pat, dar nu doar atît. La diabet trebuie să ţină regim. I-am spus că i se poate vindeca diabetul, dacă respectă un regim alimentar adecvat, prin care organismul să fie lăsat să se vindece singur. Dar nu voia, mereu mînca grăsimi, dulciuri, fripturi de porc şi alte chestii grele. Mîncarea de cartofi o refuza mereu. L-am întrebat : de ce o refuzaţi ? Mi-a răspuns : eu nu sunt porc să mănînc cartofi, doar porcii mănîncă aşa ceva (cartofi). Diabetul a avansat şi a făcut cangrenă la picior. A făcut mai multe operaţii, prin care doctorul îndepărta porţiunile afectate de cangrenă. Prin august am aflat că i-a tăiat piciorul. De ce ??? Mi-a părut rău de el, nu am cuvinte....dar dacă n-au vrut să priceapă că mai exista şi o altă cale....nici nevastă-sa n-a vrut să asculte... A pierdut piciorul din cauza încăpăţînării...

6. a. Niciunul, dar de ce atunci cînd apare situaţia respectivă o tolerează ? De ce majoritatea femeilor aleg să rămînă cu ei ? De ce majoritatea tipelor aleg tipi răi, apoi se plîng de ei ? Oare chiar nu ştiau ce aleg ?
6. b. Şi aici e mult de discutat şi cu siguranţă nu ajunge acest spaţiu... dar drumul acesta de înstrăinare se face prin cele mai banale ocazii sau momente...puţin cîte puţin, nu dintr-o dată...din fericire, întotdeauna există şansa de restaurare, dar asta doar în cazul în care ambii doresc acelaşi lucru cu multă ardoare...
6. c. Destui...
7. Dacă te referi la homosexuali : toţi.
8. Destui şi la această categorie. Măruntele decizii, duc la asta în timp. Vara asta mi-a fost dat să văd imaginea sărăciei : un om a lucrat 1 zi, şi, la sfîrşit, ce crezi că a făcut cu banii ? S-a dus la bar şi i-a tocat pe toţi, în timp ce acasă îl aşteptau soţia şi copiii....

9. a. Da, aşa este, dar,
9. b. toţi putem avea "Bahamas-ul" nostru. Dar asta doar cu Dumnezeu, mergînd cu El în fiecare zi.
10. Wrong...se poate pt oricine, doar să vrea.

11. Da...aici îţi dau dreptate....răul ne leagă bine la ochi, dar... e şi vina noastră, pt că ne lăsăm aşa uşor legaţi la ochi, prea uşor, iar el (diavolul) rîde de cît de naivi suntem şi cît de facil ne-am lăsat / ne lăsăm legaţi la ochi....
VasileDinNuc
Postat pe 8 Decembrie 2014 15:20

Vasile, ai coborat? =))

Preferi esarfa albastra sau violet?
arco_iris
Postat pe 8 Decembrie 2014 15:34
De la: arco_iris, la data 2014-12-08 15:34:05
Vasile, ai coborat? =))


De aseară....am îngheţat şi-am fost ademenit de focul lui rotty...

Albastră...albastru intens, precum cerul senin de vară...
VasileDinNuc
Postat pe 8 Decembrie 2014 15:46
ce carte ai citit Vasile din nuc?
marinescu75
Postat pe 8 Decembrie 2014 16:53
Vasile, ultimul lucru pe care il vreau este sa intru intr-o dezbatere religioasa, despre IQ sau despre evolutie. Si stii de ce? Pentru ca am un IQ suficient de evoluat sa ma indoiesc de "certitudinile absolute" sustinute de un autor sau altul, un om de stiinta sau altul, un popa sau altul. De unde stii ca sint valabile?
Sint atit de multe religii pe lumea asta, si difera intre ele, cum de esti atit de sigur ca "a ta" e singura care nu e falsa? Cum de esti atit de sigur ca nu reprezinta doar o farsa? Una sofisticata, dar o farsa? De unde stii ca evoluam? De unde stii ca nu involuam, ca specie? De unde stii ca acum mii de ani oamenii nu stiau cumva MAI MULT decit stim noi acum? De unde stii ca aleile pavate cu certitudini nu duc la distrugerea speciei umane, nu la protejarea ei? Ce am realizat un urma marilor descoperiri ale secolelor, in afara faptului ca ne distrugem mediul in care traim - si n-avem altul - si ne inducem boli din ce in ce mai sofisticate? De unde stii CE ar trebui de fapt sa faci ca sa nu te imbolnavesti, cind informatiile existente sint incomplete, contradictorii, si ne grabim sa evoluam mai repede decit putem evalua consecintele? Iti vaccinezi copiii? Vrei sa ii protejezi de boli, nu - si asta e o decizie buna pentru tine? Si daca in urmatorii 15 ani se descopera subit ca vaccinurile de fapt le-au scurtat durata de viata la jumatate, si noi in momentul respectiv n-am stiut?
Depinde de tine rezultatul cercetarilor ulterioare? SI, daca nu, atunci cum iti influentezi TU destinul in cunostinta de cauza? Care "cunostinta"?

Pentru protectia noastra ca specie, capacitatea noastra de cunoastere e limitata. Capacitatea de a procesa informatia e limitata. Mama natura nu confera suprematie absoluta, pentru ca altfel orice forma de viata ar fi pa si pusi. In schimb avem aroganta - stupida - sa consideram ca deja STIM TOT. Pe bune? :-)) Adeptii inchizitiei nu credeam acelasi lucru - ca ei detin adevarul absolut? Cite adevaruri - sau false adevaruri - am mai descoperit de atunci, care sa contrazica adevarurile lor? :-)
quasaria
Postat pe 8 Decembrie 2014 19:47
Quasaria, aşa cum spunea Arco aici :

"Ai completat in stil propriu!:) Corect! Sa zicem ca ar fi mult mai multe intrebari de pus in legatura cu ce/cine/cat ne este influentat destinul?! Dar cine se incumeta sa participe la desbatere pt. a da raspunsuri? Eu, nu-s legat la ochi."

Iată, eu m-am încumetat... Dar fiecare are dreptul la propria opinie...eu nu-ţi spun ce şi cum să crezi, cum nici tu nu poţi face asta.

De la: quasaria, la data 2014-12-08 19:47:341. Si stii de ce? Pentru ca am un IQ suficient de evoluat sa ma indoiesc de "certitudinile absolute" sustinute de un autor sau altul, un om de stiinta sau altul, un popa sau altul. De unde stii ca sint valabile?

2. Sint atit de multe religii pe lumea asta, si difera intre ele, cum de esti atit de sigur ca "a ta" e singura care nu e falsa? Cum de esti atit de sigur ca nu reprezinta doar o farsa? Una sofisticata, dar o farsa? De unde stii ca evoluam?

3. De unde stii ca nu involuam, ca specie? De unde stii ca acum mii de ani oamenii nu stiau cumva MAI MULT decit stim noi acum?

4. Ce am realizat un urma marilor descoperiri ale secolelor, in afara faptului ca ne distrugem mediul in care traim - si n-avem altul - si ne inducem boli din ce in ce mai sofisticate?

5. De unde stii CE ar trebui de fapt sa faci ca sa nu te imbolnavesti, cind informatiile existente sint incomplete, contradictorii, si ne grabim sa evoluam mai repede decit putem evalua consecintele?

6. Iti vaccinezi copiii? Vrei sa ii protejezi de boli, nu - si asta e o decizie buna pentru tine? Si daca in urmatorii 15 ani se descopera subit ca vaccinurile de fapt le-au scurtat durata de viata la jumatate, si noi in momentul respectiv n-am stiut?

7. Depinde de tine rezultatul cercetarilor ulterioare? SI, daca nu, atunci cum iti influentezi TU destinul in cunostinta de cauza? Care "cunostinta"?

8. In schimb avem aroganta - stupida - sa consideram ca deja STIM TOT. Pe bune? :-))

9. Adeptii inchizitiei nu credeam acelasi lucru - ca ei detin adevarul absolut? Cite adevaruri - sau false adevaruri - am mai descoperit de atunci, care sa contrazica adevarurile lor? :-)


Quasaria, este o simplă discuţie, o dezbatere a unor idei. Dacă te deranjează, nu este obligatoriu să participi.

1. Pt că Îl includ pe Dumnezeu.
2. Cine a zis, sau, mai bine zis, cînd am zis eu că "religia" mea este singura care nu este falsă ? Reciteşte acolo, eu n-am scris despre vreo religie anume, ci de cu totul altceva. Am scris despre legătura cu Dumnezeu, pe care o poate avea orice om, indiferent de religie. Desigur, fiecare om este la un anumit nivel în această legătură cu Dumnezeu, care depinde de mai mulţi factori. Şi cînd am zis că evoluăm ?

3. De fapt, acesta este adevărul, că regresăm, nu avansăm. Da, ştiau mai multe cei din antichitate decît noi, dar depinde la ce foloseşti cunoaşterea respectivă : o foloseşti pt a face bine sau pt a face rău ? Cei de acum multe mii de ani, au folosit cunoaşterea în scop rău.
4. Calitatea vieţii a crescut, dar în esenţă, problemele omenirii au rămas aceleaşi.
5. Informaţiile existente nu sunt incomplete, nici contradictorii, şi există cîteva principii universal valabile, care fac diferenţa între sănătate şi boală.
6. Nu vaccinez pe nimeni şi nici pe mine - nu am încredere în aceste vaccinuri. Poate am avut în trecut, dar acum nu mai am. Nu-s decît maşini de făcut bani pt unii. Să ne aducem aminte de isteria de acum vreo 2-3 ani ? Cine îmi garantează mie că dacă fac vaccinul respectiv voi fi imun la boala respectivă sau nu mă îmbolnăvesc de altceva ? Mai bine aleg să respect aceste principii universal valabile şi n-am nicio problemă.

7. Nu mă bazez pe cercetările ulterioare, ci pe principiile acestea universal valabile. N-ai înţeles : nu îmi influenţez EU destinul, ci Dumnezeu mi-l influenţează, mi-l arată, mai bine zis. Depinde de mine, depinde de oricare om ce alege să facă, dacă urmează sau nu îndrumarea lui Dumnezeu.

8. Arată-mi unde am spus eu că ştiu tot ?
9. Dar eşti conştientă că sunt destui care mai cred aşa ? Exemplu : BC pretinde şi azi că este infailibilă. Şi dacă vrei să ştii, Inchiziţia există şi azi, dar sub altă denumire. :)
VasileDinNuc
Postat pe 8 Decembrie 2014 21:01
nu ma deranjeaza deloc discutia. Daca ma deranja, exprimam acest lucru mult mai clar. Doar te-am intrebat ce argumente obiective - nu subiective - ai sa sustii ca "există cîteva principii universal valabile, care fac diferenţa între sănătate şi boală". De unde exact stii ca respectivele "principii" exista, ca nu e doar iluzia ca te poti baza pe un "manual de functionare"?
Te-ai gindit vreodata ca tot ce invatam de cind ne nastem pina murim ar putea fi fals? Ca ar putea fi doar nevoia noastra de "logica", "dreptate", "justitie" sau reguli - cind, de fapt, nimic din toate astea nu exista asa cum vrem sa le incadram noi?
Te-ai gindit ca mama natura are propriile legi pe care sintem incapabili sa le intelegem, si e modul sau de a se proteja?
Poti sa zici "mama natura" sau dumnezeu daca vrei, pentru mine e acelasi lucru - dar, din nou, mi se pare copilaresc sa spui ca tu personal ai o legatura mult mai puternica cu forta universala decit altcineva, ca stii tu mai bine cum lucreaza, si ca o poti folosi spre binele tau.
Esti sigur ca "binele" si "raul" nu sint de fapt fix acelasi lucru la nivel macro, si ca reprezinta bine sau rau doar pentru tine la nivel individual? Cind un gindac maninca o frunza, e "rau" pentru frunza si "bine" pentru gindac, iar noi sintem forme de viata mult mai involuate decit putem percepe cu creierasul notru....

Uita-te la cer, noaptea, si da-ti seama cit de mica e partea pe care o putem vedea din el, ce e dincolo de puzderia de stele pe care le percepem, si o sa ai o vaga perspectiva despre cit de cunoscatori si de importanti sintem vis a vis de univers - sau de "dumnezeul" fiecaruia.
quasaria
Postat pe 8 Decembrie 2014 21:56
Eu tind sa cred ca starea de spirit ne influenteaza destinul daca privim cu iubire si cu acceptare a tot ce ni se întâmpla dezbracandu- ne de mândrie, trufie ,ipocrizie ,minciuna ... gândiți-vă , prin câte stări au trecut pana la a acceptare , doar la evreii deportati, la mii de suflete fortate si neputincioase de a se opune destinului .
marinescu75
Postat pe 8 Decembrie 2014 22:07
cred ca ar trebui sa definim "destin" ca sa ne apropiem de intrebare... Cum definesti destinul? Perceput din prisma invididului respectiv (modul in care isi autoevalueaza viata) sau din prisma altora/din prisma conventiilor sociale?

Sint oameni care sint foarte fericiti cultivind cartofi, si traind frugal intr-o cocioaba. Daca ii intrebi pe ei, au un destin nemaipomenit. Au libertate, cerul albastru deasupra capului, nu ii freaca nimeni la icre cu deadlines si targets si evaluari de performanta.
Sint alti oameni care traiesc frugal si ar face ORICE pentru bani - nu vor fi niciodata multumiti de destinul lor si nu vor aprecia pacea pe care le-o confera pentru ca ei vor bani si vor standardele promovate de piata de consum. Pentru ei fericirea e un televizor mai mare. Acelasi destin, cu totul alta perceptie.
Deci, la ce anume ne referim?


quasaria
Postat pe 8 Decembrie 2014 22:34
Sunt unii oameni care sunt obișnuiți sa facă lucruri rele și ei sunt fericiți

Nu este bine sa te mulțumeșticu ppuțin, este bine sa iti dorești mai mult, dar pe acel ceva mai mult sa iti dorești sa nu lepezi pe alții ca sa urci tu sus.


Ingerasulluptor
Postat pe 8 Decembrie 2014 23:36
Faptul ca dorești mai mult, sa devii un om mai educat, sa vrei sa învețisa ai o meserie mai buna.
Dar orice lucru ca sa o iei de la zero iîn orice domeniu nu este ușor.
Trebuie voința și ambiție. Pana formezi abilitatile
Ingerasulluptor
Postat pe 8 Decembrie 2014 23:40
Este bine sa fii ambițios si o voința puternica de a persevera și evolua atât pe plan spiritual cât și pe plan material.

sa iti formezi abilități și obișnuințe constructive.
Ingerasulluptor
Postat pe 8 Decembrie 2014 23:44
Vasile, problema e intodeauna in miez!

Salut!
Acolo trebuie cautat, scobit si eliminat. Daca nu poti de unu singur
ii si mai mare munca, merita?

arco_iris
Postat pe 9 Decembrie 2014 10:07
cum cine? Eu!:)

Perceptia. aicea-i buba, aici se vede rezultatul IQ-ului fiecaruia, cat i-o procesat "creierasu" din toate informatiile.
De cand s-o inventat cuvintele multi se joaca cu ele ca la mama lor fara sa cunoasca mama naturala.
Si cand li se cere explicatia etimologica privesc la stele sa vada universul infinit ca el /ea sa emane prostia. proprie.
Stiu eu, asa, ca's mai capos, mai nonconformist, na! Neinteresant pt. mine sa aflu istoricul cuvilizatiilor anterioare, dar dupa cum mi-e credinta sigur am
participat si eu la evolutia ei. Fii sigura quasaria, erau mult mai evoluate decat in secolul XXI, uita-te la munca arheologilor apreciind valoarea calitatii! da' cine mai stie?- numa' au nevoie.:(

Acuma, nu ma refer la alte epoci, nici aia de aur macar, mi-o "luat ochii" s-o dus, ii de domeniul trecutului, eu acced spre viitor traind prezentul.
In prezent ma regasesc foarte putin :( tocmai datorita viziunii clare pe care o posed si constientizez ca nici un pas in plus nu schimba "ritmul dansului dar se opreste muzica." Ma uit in "parti" si nu vad nimic care sa-mi distraga atentia ca'n vremurile (mai) bune.
S-au dus vremurile,"dati muzica mai tare" suntem(inca) in cele cu-"ciocu' mic!"
Bine ar fi fost ca media de varsta sa se fi aflat undeva la...i.e.n., am fi discutat altfel, nu stiu daca despre "noi" sau despre univers.
Acum, in secolul asta, majoritatea "perceptosilor" se axeaza pe "investitii" de natura umana.:(
Si eu as vrea sa investesc intr-un student inteligent dar in felul meu, cu/ cunostintele proprii dar tare mi-e teama ca dupa 6 ani se schimba ciclul evolutiei si se intorc polii:( Nu-i in zadar investitia?
Vad multa putere de inducere cu efecte dezastruase in timp. Arata ca "prajiturica aia delicioasa cu multa frisca" si dupa ce-ai mancat-o, pisca.Brrr! Ce friguri ma ia, varsta, deh! Da, trece si ea si gata "destinu'"!

cu bine!

pt. fete!

arco_iris
Postat pe 9 Decembrie 2014 10:47
De la: arco_iris, la data 2014-12-09 10:47:09dar tare mi-e teama ca dupa 6 ani se schimba ciclul evolutiei si se intorc polii:(

Nu-i in zadar investitia?


Nu este în zadar. :)

Luther spunea că şi dacă ar şti că vine Dumnezeu mîine, tot ar planta un pom.
VasileDinNuc
Postat pe 9 Decembrie 2014 12:08
Luther asta nu-i ala care facea turte cu nuca de Craciun spunand ca vine Mos Gerila?? eu pi ala il stiu.

Mai ai un nuc pe laga tine? Fac si io o scorbura, in caz ca apare.... da' mai la'ndemana ca sa pot fugi repidi.
arco_iris
Postat pe 9 Decembrie 2014 13:28
De la: arco_iris, la data 2014-12-09 13:28:02Luther asta nu-i ala care facea turte cu nuca de Craciun spunand ca vine Mos Gerila?? eu pi ala il stiu.

Mai ai un nuc pe laga tine? Fac si io o scorbura, in caz ca apare.... da' mai la'ndemana ca sa pot fugi repidi.


În caz că apare... cine ?

Scorbura mea e suficient de încăpătoare, poţi veni liniştit în a mea.
VasileDinNuc
Postat pe 9 Decembrie 2014 13:34
NU Vasile, tu ai destinul tau, al meu mi-l fac singur!
Fiecare cu (n)ucu lui, la mine mai vin si pupeze, trebuie sa creez confort.
Acusi ii primavara! Sa nu te superi daca le auzi cantand sau ;))
arco_iris
Postat pe 9 Decembrie 2014 13:50
Off marineasco! Ce te-o lovit scumpo de ti-ai adus aminte de bietele suflete?
Lasa-le sa se odihneasca in tihna! Avem destui "conti" bine imbracati, tu ii alegi pe aia dezbracati?

quasaria, "plantatul cartofilor" e o indeletnicire, o necesitate, un mod de viata, nici de cum o fericire. "Aia", atat stiu si atat le e orizontul gandirii,
nu au vizibilitate larga de aia si produc multe accidente cand conduc cate un utilaj. Si ca stai intr-o cocioba vara, ii fain, am si eu una la tara la razbunici, nu mai vad nici picior di flacau de 50 de ani Tati care o mai ramas, mananca rate, varza, oua cate doua si daca-i intrebi cati ani au, spun ca pas_pa sau pa_sopt, Da! In final trag concluzie ca au in jur de 45 pe un picior
si mananca puisor de se mentin in putere, altceva nu mai fac.
Daca-l pui pe mos sa vb. la mobil ii tremura membrele si-l baga in gura, zice ca-i ciocolata. Na, creierasu'-greierasul.:(
Astai evolutie? Pe ce s-a experimentat ani de-a randu ca sa se ajunga la astfel de rezultat, ca "IE" un rezultat, pana la urma. Unde-s cei care trebuie sa dea socoteala pe nereusitele experimentelor si la ce bun? Ce destin ii ala sa respiri 80 de ani prost, rupt de tot ce se numeste viata, nefunctional, garbovit, cu distinctii de sergent de cavalerie sau cel mai de seama locuitor al tinutului ca apoi sa stai pe banca sau in baston la strada rezemat de gardu' coscovit si sa ridici palaria la fiecare caruta/ masina care trece... si sa tot respiri....~~~~:(
arco_iris
Postat pe 9 Decembrie 2014 14:23
?
arco_iris
Postat pe 9 Decembrie 2014 14:23
depinde, arco. "Rupt de tot ce inseamna viata" esti si intr-un birou ingropat in hartii. Sau MAI rupt de tot ce inseamna viata... Depinde cum isi defineste fiecare lucrurile care conteaza pentru el: personal, nu sint deloc ahtiata dupa ultimul tip de gadget sau club - desi nu sint total rupta de aspectele astea - dar am momente in care simt nevoia sa zac pe o plaja pustie, de exemplu. Pustie. Si nu amenajata cu nisip adus din alta parte si copacei plantati peste noapte, si nu frecventata de donsoare pe tocuri si in costum de baie.... Probabil i had enough dp asta de vedere sau poate am eu un fond asocial de felul meu :-) Dar nu, viata nu inseamna pebntru toata lumea doar mondenitati. Poti sa te simti mult mai viu in mijlocul naturii, doar tu si cerul deasupra. Si nu conteaza ce etichete ai pe haine in momentul ala.

Asa cum spuneam, nu exista "bine" sau "rau". Exista prioritati diferite.
Pt mine, de exemplu, un destin de Robinson Crusoe nici nu cred ca ar fi unul nefericit. :-) Dar un destin de functionar 9-5, grey mouse, ar fi nefericit precis - desi pentru altii ar reprezenta "o cariera". Iar orizontul gindirii ar fi pina la biroul sefului - sau pina la Mall. No, tx!
quasaria
Postat pe 9 Decembrie 2014 23:26
destinu' lu Tom Sawyer mi se potriveste ca o manusa pi vremurile astea!:) Port numa' cand schimb "imaginea";)) ma ajuta la derularea rapida si nu ma plictisesc niciodata; imi pastreaza mainile calde sa nu-mi inghete sufletu' cand dau "noroc cu restu"
Nu, am toate degetele...

Greu cu prioritatile, dar mai greu cu alegerile in ziua de azi. Sunt atat de multe incat timpul comprimat nu-mi permite sa aleg doua deodata si de cele mai multe ori o aleg pe cea mai grea si mai nesatisfacatoare.
Sefu' se contra cronometru si se roaga sa stea ceasu'n loc sa-i curga $-larii.
Mediul asta ii social, (chiar) simti cum te autoexcluzi din el daca nu ai picioarele bine infipte (nu bagate) si mintea brici.:(

Eu nu mai stiu de ce ar trebui sa-i hranim si pe "aia" iar ei sa se simta bine privind cum ne rupem in 14 de la gura, umplandu-le camarile si golindu-ne creieru'?!:(
Cum pot eu sa rezist infometat, ei de ce nu poate?
A! postu' pt. prostu si jabonu la bossu!


Pe Mississippi o sa ma teleportez intr-o zi, barami sa ma prajeasc ca pestele in bataia soarelui si sa alunge vantul mirosu' la ei, sa le fac in ciuda si pofta! si fac s'un foc di artificii, ce?!
arco_iris
Postat pe 10 Decembrie 2014 15:20
Pai ce sa fac încerc sa ma gândesc la ce a fost mai rău sa-mi dau seama ce destin plăcut am
marinescu75
Postat pe 10 Decembrie 2014 22:53
marineasco, lumea se gandeste la tehnica moderna, la inteligenta artificiala
nu la cum sa, copy/paste! Nu te-ai documentat ci rapidi ii descopera pi "inteligenti"? Cu ci ti incalzesti?
Lasa-ti eu-l in plata sfintelor moaste si nu te mai " " cu el, n-are nici o vina. Mai digraba esti tu usor de influentat facand comparatie!
Si stii ce? S' lichesti al dreak di rapidi

arco_iris
Postat pe 10 Decembrie 2014 23:23
Ma las păgubasa cu tehnologia asta ma chinui sa scriu si eu doua cuvinte si imi da eroare așa ca ......In schimb am sa va citesc pe voi depinde poate asta e destinul meu sa observ si sa dau copy paste
marinescu75
Postat pe 11 Decembrie 2014 13:28
Cred ca sunt unele lucruri predestinate sa se intample,dar mai cred ca avem puterea sa modificam,sa influentam destinul,avem dreptul liber de a alege,este scris si in biblie....
daniilia
Postat pe 14 Decembrie 2014 06:02
De la: VasileDinNuc, la data 2014-12-08 13:09:07
De la: arco_iris, la data 2014-12-08 12:11:55Respct, quasaria!

Ai completat in stil propriu!:) Corect! Sa zicem ca ar fi mult mai multe intrebari de pus in legatura cu ce/cine/cat ne este influentat destinul?! Dar cine se incumeta sa participe la desbatere pt. a da raspunsuri? Eu, nu-s legat la ochi.

Este lupta dintre binele si raul existential pt. ca apoi sa apara culorile curcubeului.:)
Informarea nu este intodeauna falsa dar este o permanenta inducere in eroare.


Salut, Arco.

Sunt o mulţime de întrebări, mereu. Dar răspunsurile diferă, depinde de fiecare. Adevărul însă, realitatea din spatele situaţiilor este aceeaşi, indiferent de ceea ce crede unul sau altul. Nu există mai multe adevăruri, ci unul singur.

Cum bine ai spus, lupta dintre bine şi rău, se finalizează cu bine, sau, apar culorile curcubeului, dacă alegem binele.

Se vede ca ai vazut multe filme eu stiam ca oamenii raI ASA CA TINE CASTIGA INTODEAUNA
N-am înţeles ultima ta propoziţie : de ce ar fi informarea o permanentă inducere în eroare ?
Ingerasulluptor
Postat pe 14 Decembrie 2014 22:45
Se vede ca vezi multe filme
Ingerasulluptor
Postat pe 14 Decembrie 2014 22:50
Nu inteleg de ce se dau atatea ocoluri la o problema ca asta. Viata noastra este compusa din lucruri care depind de noi si lucruri care nu depind de noi. In ceea ce depinde de noi suntem definiti de alegerile noastre, oricare ar fi ele, cu mentiunea ca fiecare alegere isi atrage dupa sine consecintele de rigoare (placute sau nu). In ce nu depinde de noi trebuie sa iesim in cel mai bun mod posibil, iar daca uneori esuam, pur si simplu trebuie sa ne insusim o lectie si sa avem grija alta data cand ajungem in situatii similare sa nu fie in zadar experienta trecuta. Predestinarea nu exista. Omul confunda intuitia cu predestinarea. Atunci cand afirmi "eram sigur ca persoana cutare va face exact lucrul la care ma gandeam ca il va face", nu inseamna predestinare, ci doar intuitie, fiindca multe din actiunile noastre sunt previzibile. Sau "sunt sigur ca exact asta se va intampla" (mie sau altuia) nu e nimic batut in cuie, ci doar experienta ne dovedeste ca un lucru este foarte posibil sa se intample. Sau cand afirmi "cutare va avea mult succes" sau "de capul lui nu se va alege nimic" toate sunt consecintele observatiilor noastre de-a lungul timpului, nicidecum ceva "scris in stele". Haideti sa fim seriosi, dragilor, nu sa ne tinem de copilarii.
angel_forever
Postat pe 15 Decembrie 2014 15:02

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
sex 11 De la: garbo333792 1 Aprilie 2015 06:39
Cum sa nu te mai lasi manipulat de cei din jur 12 De la: ingerasulluptator 22 Mai 2012 20:04
Histerosalpingografia 14 De la: garbo_394157 15 Noiembrie 2016 20:15
Dezvirginare imposibila 104 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 08:50
1st time 23 De la: vuvuzela 12 Octombrie 2010 10:04
Setari Cookie-uri