MINUNILE Parintelui Arsenie Boca !

De la: angel_forever, la data 2015-06-08 17:23:17In sfarsit cineva cu capul pe umeri. Bravo Rotty

Asa e, daca e vorba de Rotty ! Dar in acelasi timp ma intreb si daca ai vazut vreodata pe cineva fara cap pe umar... ??? Da, stiu, "Calaretul fara cap".... !!!
barboneli
Postat pe 8 Iunie 2015 18:07
Din nefericire sunt foarte multi care il tin degeaba intre urechi ca sufla vantul prin el.
angel_forever
Postat pe 9 Iunie 2015 09:12
De la: Rotty, la data 2015-06-08 17:05:10
De la: tudorel216, la data 2015-06-08 09:49:49De fapt nu numai evreii sunt încăpățânați și încrezuți, ca să aibă nevoie de ritualuri. Creștinii și mai ales ateii sunt la fel. De aceea a merge la mormântul părintelui Arsenie de cel puțin trei ori, pentru rezolvarea unei probleme, mi se pare o chestie de bun simț. Și accentul trebuie pus pe ”cel puțin”, nu pe ”trei ori”!

Si eu daca-mi rezolv problemele altfel , sunt lipsita de bun simt ?
Nu cred ca mormantul ala imi rezolva mie problemele , nici trupul din el , devenit deja tarana.

Ai zis ”nu cred”, care în românește înseamnă ”nu sunt sigur”. Nu ar fi mai bine să încerci, ca să fii sigură? Și ce contează dacă îți rezolvă sau nu domniei tale, câtă vreme sunt destui cărora le-a rezolvat deja?
tudorel216
Postat pe 9 Iunie 2015 21:43
De la: barboneli, la data 2015-06-08 18:03:57

Amu e si mai incoerent... adica nu e de inteles ! Adica pentru mine... ! De ce "crestinii si mai ales ateii..." ? Ateii nu sunt nici crestini nici ortodoxi nici... ce mai, ei nu cred de loc in vre-o credinta monoteista, asa-i ? Ca de aia sunt atei. Si nu cred ca exista vre-o credinta legata de Dumnezeu in care sa nu fie incapatanata. Citeste ceva articole scrise de ortodoxi catre catolici, de ex. Fiecare sustin ca ei sunt cei mai credinciosi dintre credinciosi si ca restul sunt numai snapani... ! Eu, ca ateu, nu conteaza nationalitatea, stau si ma uit la ei si ma simt si mai mult ateu... daca se poate zice asa ceva. Adica unii pot sa creada mai mult in Dumnezeu decat ceilalti... ! Cum se poate asa ceva, cum masori acea credinta, prin cate cruci faci cand treci pe langa o biserica sau cand trece salvarea pe strada ? Sau cat de "tare" postesti de anumite sarbatori fara ca Dumnezeu sa-ti ceara asta ? Etc.

Și de ce Sorbona ar fi mai facultate decât alte facultăți...? Păi, uită că este! Și tot așa Ortodoxia este o credință mai aproape de Adevăr decât celelalte credințe.
tudorel216
Postat pe 9 Iunie 2015 21:50

Ce are s... cu Sorbona, in afara de faptul ca incep cu aceasi litera... ?!? Si hodorong tronc de ce Ortodoxia ar fi gredinta mai apropiata de adevar ? Cum ai sau cum au masurat altii, distanta ? Si de fapt, despre ce adevar vorbim noi aici ? Sorbona este o facultate in care inveti chestii care sigur te apropie mai mult de "adevar"-ul in care traiesti zi cu zi si dezvolta facultatile mintale... pe cand credinta face invers ! Nu spun ca credinciosii nu au facultati mintale... doar ca sunt diferite. Credinta te invata ca trebuie sa faci asa si pe dincolo ca sa traiesti mai bine intr-o viata de apoi, din care inca nu a venit nimeni sa ne spuna daca exista, daca e alba sau neagra, etc., pe cand Sorbona ne invata cum sa traim si sa intelegem mai bine viata pe care o traim deja, si asta cam de multe sute de ani... ! Culmea e ca, cahiar inainte de a aparea Ortodoxia sau alte credinte legate de Dumnezeu, care nici de el inca nu se stia.... ! Asa ca... vazi tu cum sta situatia, poate o si intelegi !
barboneli
Postat pe 10 Iunie 2015 09:18
De la: barboneli, la data 2015-06-10 09:18:21

Ce are s... cu Sorbona, in afara de faptul ca incep cu aceasi litera... ?!? Si hodorong tronc de ce Ortodoxia ar fi gredinta mai apropiata de adevar ? Cum ai sau cum au masurat altii, distanta ? Si de fapt, despre ce adevar vorbim noi aici ? Sorbona este o facultate in care inveti chestii care sigur te apropie mai mult de "adevar"-ul in care traiesti zi cu zi si dezvolta facultatile mintale... pe cand credinta face invers ! Nu spun ca credinciosii nu au facultati mintale... doar ca sunt diferite. Credinta te invata ca trebuie sa faci asa si pe dincolo ca sa traiesti mai bine intr-o viata de apoi, din care inca nu a venit nimeni sa ne spuna daca exista, daca e alba sau neagra, etc., pe cand Sorbona ne invata cum sa traim si sa intelegem mai bine viata pe care o traim deja, si asta cam de multe sute de ani... ! Culmea e ca, cahiar inainte de a aparea Ortodoxia sau alte credinte legate de Dumnezeu, care nici de el inca nu se stia.... ! Asa ca... vazi tu cum sta situatia, poate o si intelegi !

De fapt habar nu aveți, domnule dragă, cu ce se mănâncă credința. De aceea nici nu aveți cum să știți care dintre ele este mai aproape de adevăr și care nu. Iar limbajul dvs dovedește că nici nu sunteți prea interesat de aceasta... Deci, pentru cultura dvs generală aflați că credința nu este doar pentru viața viitoare, ci mai ales pentru viața aceasta. Și chiar și când vorbește despre ”viața viitoare”, nu se referă la viitoarea viață de ”fantomă”, ci chiar la viața pe acest pământ. Astfel, de exemplu, dacă faceți o facultate și faceți sacrificii pentru a o putea urma, atunci faceți sacrificii pentru ”viața viitoare”... de aici, de pe pământ, din această viață!
tudorel216
Postat pe 10 Iunie 2015 09:40
Dar,ce le mai invarti si le mai sucesti,numai sa fie pe a ta,ori e buna,ori nu! Da,in toate Cărtile Sfinte,din care,cică tu citesti si ne luminezi pe noi,muritorii de rand,exact "viata de fantomă" ii zice! Macar esti amuzant,asa,in lumea ta...
Schmetterling
Postat pe 10 Iunie 2015 12:08
De la: Schmetterling, la data 2015-06-10 12:08:45 Dar,ce le mai invarti si le mai sucesti,numai sa fie pe a ta,ori e buna,ori nu! Da,in toate Cărtile Sfinte,din care,cică tu citesti si ne luminezi pe noi,muritorii de rand,exact "viata de fantomă" ii zice! Macar esti amuzant,asa,in lumea ta...

Vorbiți despre cărțile sfinte pe care nu le-ați citit, cel mult le-ați răsfoit, în nici un caz nu le-ați studiat. Adică vorbiți despre ce nu cunoașteți, ceea ce denotă superficialitate în gândire. Ori eu, care am citit aceste cărți sfinte, vă zic clar că răsplata despre care se vorbește acolo este pentru viața aceasta, în nici un caz pentru viața de fantomă. Mai mult, poruncile lui Moise erau și sunt EXCLUSIV pentru viața aceasta! Creștinismul în shimb promite răsplată și pentru viața viitoare, dar este vorba de o viață în trup, nu una de fantomă! Rețineți însă pe acest ”și pentru”. Răsplata pentru urmarea învățăturii lui Hristos începe AICI și ACUM, chiar dacă se prelungește și în viitor, atât cel apropiat, cât și cel îndepărtat și foarte îndepărtat.
tudorel216
Postat pe 10 Iunie 2015 13:17
Lasa ma cu ce ai citit si nu ai priceput nimic si cu viata de fantomă! Si ,chiar nu pricepi ce vreau sa zic,deloc?! Cat de indepartat? Pana la viata de fantomă?!
Schmetterling
Postat pe 10 Iunie 2015 14:10

Auzi tu Viorele... mai last mut nenicule ! Adica fara replica. Adica ce replica mai pot sa dau cand imi vorbesti de carti sfinte, de viata viitoare in trup... asta dupa ce ai fost incinerat, de ex. sau inmormantat cu cruce la cap deja... O las asa cum a cazut... (asta daca cunosti expresia si cand se foloseste... ca nu e din cartile sfinte) unul zero pentru tine ! Binenteles din cauza greseli de "arbitru"... cu asta nu te pui !!! Si iti doresc sa fi rasplatit pentru pentru urmarea învățăturii lui Hristos care începe AICI și ACUM, chiar dacă se prelungește și în viitor, atât cel apropiat, cât și cel îndepărtat și foarte îndepărtat. Hristos zici acum ? Pai acum 10 minute mi-l pomeneai pe unul Moise, ce s-a intamplat cu ala, l-ai uitat ? In tot cazul, la logica si coerenta in explicatii, ai de la mine nota 3 ! Imi pare rau... dar la o bere tot te invit

barboneli
Postat pe 10 Iunie 2015 16:43
De la: tudorel216, la data 2015-06-09 21:43:22
De la: Rotty, la data 2015-06-08 17:05:10
De la: tudorel216, la data 2015-06-08 09:49:49De fapt nu numai evreii sunt încăpățânați și încrezuți, ca să aibă nevoie de ritualuri. Creștinii și mai ales ateii sunt la fel. De aceea a merge la mormântul părintelui Arsenie de cel puțin trei ori, pentru rezolvarea unei probleme, mi se pare o chestie de bun simț. Și accentul trebuie pus pe ”cel puțin”, nu pe ”trei ori”!

Si eu daca-mi rezolv problemele altfel , sunt lipsita de bun simt ?
Nu cred ca mormantul ala imi rezolva mie problemele , nici trupul din el , devenit deja tarana.

Ai zis ”nu cred”, care în românește înseamnă ”nu sunt sigur”. Nu ar fi mai bine să încerci, ca să fii sigură? Și ce contează dacă îți rezolvă sau nu domniei tale, câtă vreme sunt destui cărora le-a rezolvat deja?

Am zis "nu cred" ceea ce inseamna ca NU CRED . Clar ??? Si nu esti tu in masura sa ma inveti pe mine romaneste !
Rotty
Postat pe 10 Iunie 2015 16:53
Dragilor , asta are buba la cap rau de tot. Ei.....Ferice de cei saraci cu duhul.....
Rotty
Postat pe 10 Iunie 2015 16:56
Sa stii tu ca ferice,in lumea lor mica e frumos si simplu.A trai in carti,e usor...Însă, viata de fantomă presupune a i da cetire lui Tudorel! Barbo, nota trei,e alcătuită doar din punctele din oficiu?!
Schmetterling
Postat pe 10 Iunie 2015 20:32

Barbo, nota trei,e alcătuită doar din punctele din oficiu ?!

Eeexact ! Da' ce e aia "puncte din oficiu " ? Adica puncte care erau deja date, care le avea oricum, de la 3 in sus se incepe... cam asa ceva ? Ca eu n-am mai fost la un examen inca din viata dinainte....
Apai sa sti ca si eu traiesc in carti... ca Viata in inalta societate" de john Braine sau Colt alb de Jack London... aproape toate a lui Kipling sau Jules Verne, Ispirescu si alti povestitori de basme, etc., etc... pentru mine toate carti sfinte ! Evident si 1001 de nopti...
barboneli
Postat pe 10 Iunie 2015 21:29
A căuta Împărăția lui Dumnezeu și a sluji AZI lui Dumnezeu înseamnă că tot AZI mă va răsplăti și Dumnezeu pentru aceasta. Cine zice că îi slujești AZI lui Dumnezeu și El te răsplătește MÂINE sau, și mai rău, în ”viața de fantomă”, acela nu știe ce vorbește și nu-l cunoaște pe Dumnezeu.
Răsplătirea în ”viața de fantomă” există, întradevăr, dar nu este plata pentru credință, ci BONUS.
tudorel216
Postat pe 10 Iunie 2015 21:31
De la: barboneli, la data 2015-06-10 21:29:16
Apai sa sti ca si eu traiesc in carti... ca Viata in inalta societate" de john Braine sau Colt alb de Jack London... aproape toate a lui Kipling sau Jules Verne, Ispirescu si alti povestitori de basme, etc., etc... pentru mine toate carti sfinte ! Evident si 1001 de nopti...

Aici ai dreptate: toate cărțile de povești sunt adevărate Scripturi...
tudorel216
Postat pe 10 Iunie 2015 21:32

Da, normal ca sunt scripturi sau scrieri, in limbaj de ulita... ! Si ca sunt scrise de oameni, nu de Dumnezeu, deci nu pot fi sfante. Fiecare cu personajele ei, autorul ei si actiunea ei... doar ca la unele din astea sfinte, actiunea se cam lungeste in sute de ani cu o singura idee. Care incapea si intr-un articol de ziar. Dar unde este tensiunea si emotia ca in cartile lui Jules Verne, de ex., acolo ian adancurile inca necunoscute sau in zboruri pe Luna... unde gasesti tu asa ceva in cartile pe care le citesti tu ? Ce, ca sa faci vin din apa e chiar o minune, sa pasesti pe apa e chiar o minune... sa-i redai vazul cuiva doar atingandil sutana lui Hristos, e minune... ? A construit vre-un sfant, apostol sau Hristos vre-un submarin, avion, racheta, aparat de radio, fabrica de sosete de dama sau de inghetata... ? Nu, atunci ce mare sfinti sunt ? Ce au facut ei pentru omenirea care traieste inca in corpul lor ? La ce va asteptati voi cand va rugati unui sfant, sfinte, adjunct de sfant sau sfintisor... ? Inteleg sa va rugati lui Dumnezeu... El da, a facut mult pentru omenirea de pe pamant si chiar de peste pamant su sub pamant... ! Trebuie sa inveti la Sorbona ca sa devi sfant, sa sti biologie ca sa devi sfant, matematica, poate trigonometrie... nu, asta e prea grea, atunci cum ajungi sfant ? E vre-un forum care ii numeste, ii alege, dupa ce, dupa IQ... dupa fapte, ce fapte, de curaj sau de prostit oamenii.... ? Te intreb pentru ca mi-ai promis ca-mi imbunatatesti "cultura generala", ori in domeniu asta eu sun pana de boboc... ! Ai rabdare cu mine, o sa ajung departe...
barboneli
Postat pe 10 Iunie 2015 23:04
" Si ca sunt scrise de oameni, nu de Dumnezeu, deci nu pot fi sfante."

Barbo , si Biblia tot de oameni a fost scrisa.

Rotty
Postat pe 11 Iunie 2015 06:01

Pai asta ziceam si eu ! Neata... Si spor la treaba. Azi am un bolnavior in familie asa ca o sa fiu cam rar pe aici...
barboneli
Postat pe 11 Iunie 2015 09:08
Exact, punctele din oficiu, sunt acelea care sunt date asa,sa nu zici ca iei nota 0! Deja la trei, i-ai dat tu un punct, ii dau si eu, ca, asa e frumos , iar unul-fie si ala!
In legatura cu bolnaviorul din familie, sper sa fie bine si ca nu e nimic grav! Multa sanatate!

Tudorel, mai du-te in Doamne iarta-ma cu "viata de fantoma" si "bonus" ! Unde ai auzit tu, in religie de bonus! Ori esti chiar incuiat ca un safe-adica ala in care tii banii bine incuiati , ori faci misto..
Oricum ar fi, schimba subiectul, ca din prostia ta o sa-ti atragi "viata de fantoma" in butoiul cu smoala!
Schmetterling
Postat pe 11 Iunie 2015 09:51
De la: barboneli, la data 2015-06-11 09:08:43

Pai asta ziceam si eu ! Neata... Si spor la treaba. Azi am un bolnavior in familie asa ca o sa fiu cam rar pe aici...

Unul dintre bonusuri, atunci când crezi și faci cele plăcute lui Dumnezeu, este să nu mai ai bolnăviori în familie.
tudorel216
Postat pe 11 Iunie 2015 17:32
Deci, dacă faptele/vorbele mele nu plac lui Dzeu, no bonus. Bolnavă eu, sau cineva din familie.

Axl_R
Postat pe 11 Iunie 2015 17:51
De la: tudorel216, la data 2015-06-11 17:32:33
De la: barboneli, la data 2015-06-11 09:08:43

Unul dintre bonusuri, atunci când crezi și faci cele plăcute lui Dumnezeu, este să nu mai ai bolnăviori în familie.

Am luat aminte ! Si pobabil ca am facut ceva care i-a placut lui Dumnezeu sau urarea lui fluturas a ajuns la el... cert e ca deja bolnaviorul din familie se simte mai bine. De fapt a fost un virus la stomac si s-a lasat cu varsaturi, etc, pana a fost gonit. La virus ma refer. Apropo... de unde sa stiu, stim, ce ii place lui Dumnezeu ? Ai o lista cumva ? Ca eu ma uit in jur si mai citesc si din istorie si nu vad nimic din cele ce i-ar fi placut lui Dumnezeu, chiar daca ma refer numai la 10 dorinte de-ale lui... !!! Da, chiar asa, nici macar una din cele 10. Asta inseamna ca de asta sunt asa de multi bolnaviori pe lumea asta, sa nu mai vorbim de cei cei care au ajuns deja in bratele lui... ! Sti... fluturas a aruncat o idee si eu am prins-o de picior. Ideea nu pe fluturas... A zis ea bine ca tu de fapt faci misto, nu de noi, de unul singur si ca noi, eu cel putin, am cazut in cursa. Dar si eu am luat cu humor tot ce ai spus, scris, gandit.... ca prea era de ras tot ce ai indrugat tu. Nu mai dau exemplele unde ai sarit peste... 1000 de cai, ca le-a spus deja fluturas. Si daca ai facut misto... vreau sa-ti spun ca ai talent ! Ori esti al naibii de incuiat ori esti sugubat.

barboneli
Postat pe 11 Iunie 2015 18:42
Barbo,ma bucur ca se simte mai bine! Cat despre Tudorel al nost' ,numai de bine! De face misto,face tot de prost,ca nu i subiectul cu care sa faci misto! Iar de nu face,imi pare rau ca a ajuns la etatea sa asa de mic si gol..in cap! De fapt,nu imi pare rău!
Schmetterling
Postat pe 11 Iunie 2015 21:02
Adevărat, ca să-i faci pe plac lui Dumnezeu, ar trebui mai întâi să-L cunoști. Să știi ce-i place și ce nu-i place. În mod sigur nu-i plac proștii, mai ales îngâmfați, dar mai mult ca orice îi displac batjocoritorii, indiferent de IQ.
tudorel216
Postat pe 11 Iunie 2015 22:03
De la: Axl_R, la data 2015-06-11 17:51:11Deci, dacă faptele/vorbele mele nu plac lui Dzeu, no bonus. Bolnavă eu, sau cineva din familie.

Nu așa acționează Dumnezeu: tot ce-ți faci, cu mâna ta îți faci. Doar că El poate interveni, dacă îl rogi. Dacă nu, oricum a dat legi prin care singur îți faci bine sau rău, după cum le respecți sau le încalci.
tudorel216
Postat pe 11 Iunie 2015 22:05
De la: Schmetterling, la data 2015-06-11 21:02:29 Barbo,ma bucur ca se simte mai bine! Cat despre Tudorel al nost' ,numai de bine! De face misto,face tot de prost,ca nu i subiectul cu care sa faci misto! Iar de nu face,imi pare rau ca a ajuns la etatea sa asa de mic si gol..in cap! De fapt,nu imi pare rău!

Da s'ti pup... ca bin'le zici !

http://i.ytimg.com/vi/nXd4CuZoE-4/hqdefault.jpg

Pentru mine, subiect inchis.
barboneli
Postat pe 12 Iunie 2015 08:06
No , ca v-o luminat Dumnezeu in sfarsit !
Rotty
Postat pe 12 Iunie 2015 08:21
Amin!
Schmetterling
Postat pe 12 Iunie 2015 08:45

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Relatiile cu veciinii din bloc. 68 De la: andreea_n_c 29 Decembrie 2012 16:20
ROMANIA 2 De la: anaROBERT 9 Ianuarie 2011 10:33
Despre actul sexual 11 De la: narcysa 28 Noiembrie 2010 10:09
Pocainta 252 De la: xenaluptatoareainimoasa 5 Octombrie 2010 17:22
"cura" pt pesimism??? 16 De la: garbo_1474 23 Mai 2012 00:11