Dar ce iti pilesti draga Barbo? Limba? | ||
angel_forever Postat pe 20 Iulie 2015 22:30 |
||
---|---|---|
Tocmai ca nu lupt, doar vorbesc despre religie, credinta, biserica si preoti. De ce ar trebui asta sa fie o lupta? Nu trimit pe nimeni sa se spovedeasca sau sa se caiasca de pacate, fiecare face ce vrea. Sunt insa trista, pentru ca intr:adevar nu se poate comunica. Neuroniimei obosisera sa raspunda la atatea intrebari, dar suportau si temperatura ridicata, la noi e canicula, daca nu stiati. In comunism se daramau biserici acum se construiesc, dar nici atunci nu a fost si nici acum nu e bine. Ar fi foarte bine daca unii preoti ar fi mai modesti, mai corecti si mai preocupati de treburi preotesti decat de averi (care sunt efemere, tocmai ei ar trebui sa adune avere in cer nu pe pamant). Ar fi si mai bine daca unii medici ar fi mai preocupati de sanatatea pacientilor decat de propriul buzunar si lista se poate continua. Multe ar fi bine si bune daca ar fi. Dar nu sunt si tot ce poti face este sa incerci sa modifici realitateadin jurul tau,sa ajuti oamenii din jurul tau, daca poti. |
||
Deliaaa Postat pe 21 Iulie 2015 01:28 |
||
De la: angel_forever, la data 2015-07-20 22:30:32Dar ce iti pilesti draga Barbo? Limba? Nu draga... nu limba, mintea !!! |
||
|
||
barboneli Postat pe 21 Iulie 2015 08:21 |
||
Ar fi foarte bine daca muuulte lucruri ar fi altfel! Din pacate, sunt asa cum sunt, am ajuns niste zile foarte triste, din unele puncte de vedere. Tot ceea ce putem face, este sa incercam la le acceptam. Multe, din pacate cu durere in suflet. Si sa incercam, ca noi sa fim mai buni si diferiti - in sensul pozitiv.Nici realitatea si nici pe cei din jur nu poate nimeni sa-i modifice.Eventual sa ne ajutam-cei care vor sa ajute si cei care vor sa fie ajutati.Si sa nu judecam, fiecare facem cum putem si cat putem si dupa cum ne dicteaza constiinta, intr-un anumit moment. Pe acest subiect se poate discuta la nesfarsit. Ca amiabil, ca in contradictoriu.Credinta, in orice forma a sa, zic eu, trebuie traita de fiecare in sufletul si mintea sa. Cred ca noi ne luptam cu noi, cu prorpiile incertitudini in ceea ce priveste credinta noastra: daca o avem, cat o avem, cum ne-o manifestam. si de aici...potopul! |
||
Schmetterling Postat pe 21 Iulie 2015 09:47 |
||
... Ptu, ptu, ptu... Doamne fereste !!! Iti dai seama cate Arci trebuie... ??? |
||
barboneli Postat pe 21 Iulie 2015 10:26 |
||
N-am sa inteleg niciodata de ce atita parapon pe biserica si pe preoti Mi se pare normal sa existe biserici, daca vreau sa ascult un concert ma duc la Ateneu sau la Sala Radio, daca vreau sa vad un meci ma duc pe stadion, daca vreau sa asist la o slujba unde sa ma duc daca nu la biserica? Sint de acord ca in biserica nu sint numai oameni kosher (daca pot spune asa) dar nici la concerte nu vin numai cunoscatori ( credeti-ma pe cuvint) asa cum nici pe stadion nu vin numai microbisti sadea ci si multi golani dornici de bataie si injuraturi. Nimeni nu te obliga sa te duci nici la Ateneu nici pe stadion nici la biserica, dupa cum am mai spus ai liberul arbitru de cind te nasti si pina mori, alegerile iti apartin la fel ca si respunderea pt. alegerile facute. Ca in biserica sint si preoti care nu au ce cauta acolo sint cu totul de acord DAR eu cunosc si multi preoti cu har si dragoste de oameni.Mare pacat ca aproape toti cei care nu vad cu ochi buni biserica din varii motive nu-i vad decit pe acestia pe ceilalti nu, catalogind o intreaga categorie de oameni dupa citeva uscaturi. Conform acestui principiu n-ar mai trebui sa mergem nici la spital ca doar exista si doctori care habar nu au ce fac si mai si pretind bani pt. asa ceva , nici la scoala ca si acolo sint destui profesori tabula rasa care isi iau definitivatul la limita de jos a notarii, iar exemplele pot continua. Am citit pe aici ca la biserica circula castronasul cu bani, credeti-ma la biserica la care merg eu nu exista asa ceva.Exista o cutie a milelor la intrare unde cine vrea, cind vrea, pune cit vrea, atit si nimic mai mult, pt. nunta si botez e o taxa legala iar pt. banii dati ti se da chitanta. E adevarat ca preotii sint destul de tineri dar sint foarte iubiti de oameni si nici un amarit care intra in biserica nu pleaca neomenit de preoti ca de aia exista cutia milelor, iar biserica e plina in fiecare duminica chiar de foarte multi tineri si credeti-ma multi dintre ei sint posesori de diplome academice (unii chiar de mai multe la fel ca si preotii). Nimeni nu ne opreste sa ne gasim preotul potrivit asa cum ne alegem doctorul potrivit sau sa alegem sa ne rugam in intimitatea casei noastre sau in natura sau la biserica alaturi de oameni care ne impartasesc convingerile. Fiecare actioneaza dupa cum simte si dupa cum considera ca e mai bine. |
||
Tommy_Boy Postat pe 21 Iulie 2015 11:29 |
||
Eu cred ca noua oamenilor ne este greu dacă nu am mai amesteca profesionale cu emotionalul. Acum sa fim sinceri cam pe toți ne cam preocupa propriul buzunar. Numai ca trebuie sa fii corect, eu cred ca în ăsta consta.numai ca din păcate oamenii mulți zic ca dacă ești corect ești prost, atunci nu înțeleg de ce așteaptăca unii sa fie ccorecți cu ei. Nici preoții nu sunt corecți nici doctori, da sunt unii mai cumsecade, nu zic dar putini. |
||
ingerasulluptor1 Postat pe 21 Iulie 2015 13:19 |
||
Profesionalul cu emotionalul. oamenii fac din profesional emotional și invers |
||
ingerasulluptor1 Postat pe 21 Iulie 2015 13:22 |
||
Oamenii gândesc și femeile și ba r bărbații dacă ești curva , pervers, rău atunci Îți merge bine. Daratunci aașteaptă corectitudine și dreptate prin n jurul saunei in societatea sa. omului îiplace sa ffacămizerie rahat dar nu ii place sa ttrăiască în mizerie și rahat și răutate și curve de oameni. eu zic ca oricui îi place sa facă mizerie nu ar trebui sa se plângă . |
||
ingerasulluptor1 Postat pe 21 Iulie 2015 13:29 |
||
Ăsta sunt oamenii,, le place sa facă mizerie rrăutăți dar nu le place sa trăiască intre oameni răisși curve. Dacă unui om nu iîi place sa trăiască în mizerie în ssocietatea sa șii jurul sau atunci fa curățenie, fii un exemplu un om care nu își bate joc de oameni, șiatunci eești și luat înserios de oameni atunci ccând demonstrezi ca eștiun om serios . |
||
ingerasulluptor1 Postat pe 21 Iulie 2015 13:35 |
||
Ei... de asta imi place mie sa o citesc pe Tommy-Boy !!! Invat cuvinte noi ! "N-am sa inteleg niciodata de ce atita parapon pe biserica si pe preoti" In viata mea n-am auzit cuvantul asta: "parapon-oane" ! A trebuit sa intru pe Dex. ca sa inteleg de ce l-a pus dansa acolo... ! Adevarul e ca eu nu prea am observat la cineva vre-un parapon pe biserica sau preoti... dar daca tudorel a pus asa o intrebare, frumoasa dupa parerea mea, trebuia sa raspundem, nu ? Altfel nu eram politicosi... ! Iar la o asa intrebare, e normal ca parerile sa fie diferite. Dar fara parapon ! Paraponul exista in unii din noi, mult mai demult... ! Tu draga Tommy-Boy ai facut niste comparatii care pe mine m-au cam mirat. Dar nu m-au paraponat. Adica imi scri tu aici ca mersul la un meci de fotbal pe stadion, intre Steaua si Dinamo e acelasi lucru cu mersul la biserica ? Nu m-ai jignit cu asta asa ca nu m-am suparat de loc... Asta inseamna ca n-ai fost niciodata la un meci intre aceste 2 echipe ! "Mi se pare normal sa existe biserici, daca vreau sa ascult un concert ma duc la Ateneu sau la Sala Radio, daca vreau sa vad un meci ma duc pe stadion, daca vreau sa asist la o slujba unde sa ma duc daca nu la biserica?" Ok, dar intrebarea lui tudorel nu era unde sa te duci cand vrei sa auzi o slujba... ci de ce trebuie sau de ce iti face placere sau la ce te "ajuta" sa mergi la biserica ? Unii au spus ca mai merg acolo si ca sa-si descarce pacatele sau sa i se ierte pacatele... deci au un scop precis ! Si binenteles ca dupa ce povesteau unui om, doar un om ca ceilalti oamenii, caruia i se mai zice popa, preot, parinte, slujbasul Domnului (cred), etc. despre viata lor particulara si ieseau din biserica, se simteau usurati de pacate, liberi sa mai faca altele... s.a.m.d. !!! Eu asta n-am inteles si am crezut ca, daca tot este peste tot, langa noi cu noi sau mai departe de noi, Dumnezeu, atunci poti sa-i ceri singur iertare si fara sa mergi la biserica. Buuun... si ce altceva mai face omul cand merge la biserica ? Adevarul e ca tot ce stiu e din filme sau carti...asa ca sa-mi iertati greselile, nu ortografice ci de necunoscator in ale bisericii... ! Se roaga, asa-i ? La icoane, la pereti, la tavan, ca nu degeaba au pictat acolo marii pictori din trecut asa minunate picturi... mai primesc si cate un piscot si putin vin, uneori la unele biserici mai si canta, acompaniati sau nu de o orga (superb dupa parerea mea... dar asta pot sa aud si intr-o sala de concerte) mai "discuta" in liniste si cu Dumnezeu, asculta la preotul acela simpatic diferite capitole din Biblie (eu vorbesc numai de crestini, indiferent de secta, sa fie clar...) si cam atat, asai ? Acuma, eu personal de ce aveam un asa... parapon (greu cuvantul asta de tinut minte... ) pe ele, pentru ca avand un pic de cunostinte cu situatia din Romania si unde nu exista buget pentru a se construi scoli sau macar sa fie intretinute bine alea care sunt, se gasec fonduri pentru construirea de biserici !!!! Ok, stiu ca sunt copii si care nu pot, nu vor sau nu au scoala pe aproape sa mearga in vizita pe la ele, dar biserica au indiferent cate de mic e satul, comuna, orasul... capitala !!! Uneori sunt mai multe biserici decat scoli. Oricum, sa fim seriosi... nu poti sa dai in biserica lectii pentru dezvoltarea creierului si primire de cultura generala la un copil, ca la o scoala. Ca tu draga Tommy-Boy mergi de placere la biserica, asta e altceva. Inveti ceva acolo, te relaxezi cumva acolo ca si la un concert sau opera ? Te face mai buna la suflet ? Esti mai impacata cu tine, asa cum ti se promite de preot sau iti promite Jani, tudorel, dalada ? Si pentru ca treaba asta cu bisericile si cu activitatea din interiorul ei tine de sute de ani, n-o sa fiu eu cel care sa se opuna la asa ceva. Am vrut doar sa-i inteleg pe oamenii de pe aici care au spus ce au spus in privinta asta. Si mi-a placut intrebarea lui tudorel... tocmai ca venea de la el ! Sa va de-a Dumnezeu multa sanatate si fericire in viata... !!! La toti ! Aaa... era sa uit. Am auzit ca musulmanii din Bucuresti, cam la vre-o 10000 cu totul si 60000 in toata Romania, au cerut guvernului un teren ca sa poata construi acolo cea mai mare moschee din europa !!! http://stirileprotv.ro/stiri/social/cea-mai-mare-moschee-din-europa-va-fi-construita-la-bucuresti-pe-un-teren-al-statului-de-ce-este-contestat-proiectul.html Ok, nu-i treaba mea, dar ma face sa rad stirea, totusi. Adica in timp de sute de ani s-au straduit romanii sa lupte contra otomanilor care au incercat si au reusit sa cucereasca parti din Romania, au varsat sangele lor acolo pe campul de lupta, au pierdut sate si multe femei au fost violate, capete taiate in stanga si dreapta, etc. sub conducerea a celor mai bravi Voievozi, Regisori si alte personalitati de atunci..... si acum se constrieste asa ceva in mijlocul sau mai la stanga de centrul capitalei Romaniei !!! Braaavo... ! Si uitat cu ce "arme" se opun pe acolo urmasii lui Baiazid si poate a lui Stefan cel Mare: ""O moschee ar trebui construita, asta nu e nicio problema... Problema e dimensiunea proiectului. S-a facut fara consultare. El este parte dintr-un ecosistem. De ce se face o astfel de donatie si nu se construieste un spital, nu se construiesc case sociale? Sunt cateva specii pe campul asta din spate, trei fazani pe care noi ii monitorizam", spune lectorul." Mmda "Trei fazaani Cunosc pe lume...." |
||
barboneli Postat pe 21 Iulie 2015 16:28 |
||
Hei, nu a zis nimeni ca povestea unui om viata lui particulara. Daca vrei sa inveti de la cineva asculti nu vorbesti. E greu sa traduci din romana in romana. "Si ieseau din biserica liberi sa mai faca si altele" ...ma intreb din ce film este. Eu am spus ca ai nevoie de un om sa iti explice, nu de acelasi om, si nu neaparat in biserica. |
||
Deliaaa Postat pe 21 Iulie 2015 16:44 |
||
Citesti o carte, scrisa de un om, care si -a inchinat viata lui Dumnezeu, si el scrie despre multe, ce este supararea, de cate feluri poate fi, ce este pacatul, CE inseamna iubirea crestineasca si multe altele, vezi o emisiune la tv, surprinzi o expresie pe chipul unui OM in timpul sau dupa slujba. | ||
Deliaaa Postat pe 21 Iulie 2015 17:01 |
||
Foarte frumoase comparați Tommy ,da așa este omul poate alege ce dorește ,tocmai de asta va fi judecat.Am auzit și nu putem spune ca nu am auzit de Hristos ,de Biblie și Biblia este peste tot ..ea ne va judeca. | ||
garbo_411677 Postat pe 21 Iulie 2015 17:30 |
||
comparații* Biblia este peste tot? Ea ne va judeca? |
||
Axl_R Postat pe 21 Iulie 2015 17:48 |
||
Vedeti... de aia sufar eu de parapon, din cauza unora ca 677... altfel, sunt un baiet cumintel !!! |
||
barboneli Postat pe 21 Iulie 2015 18:36 |
||
Barbo ai sa fii uimit daca ai sa afli cite am facut de dragul sotului meu. Am fost dusa pe stadion la meciuri de fotbal si rugby, desi n-am priceput nimic din ce se intimpla pe gazon mai ales la rugby unde nici acum nu am inteles cind e fault ca oricum jucatorii aia se calca in picioare cu nonsalanta, am mers la partide de hockey si handbal ( nu stiu daca e corect termenul de partida) am vizionat 2 campionatele mondiale de fotbal acasa si pe diverse terase pt. ca sotului mei ii place sa fiu alaturi de el. Din fericire a constatat si el ca prezenta mea pe stadion nu e chiar OK datorita limbajului folosit de public asa ca de fotbal pe stadion am scapat dar nici el nu s-a mai dus preferind comoditatea din fata televizorului. Am haladuit prin muntii patriei cu rucsacul ( ma rog un rucsacel ) in spinare cu toate ca nu sint tocmai o persoana voinica, dimpotriva (eu care iubesc sa stau intinsa pe un prosop la mare si sa ma prajesc ca o plosnita la soare) si asta pt ca sotului meu ii place actiunea fiind un fost sportiv. Dupa cum vezi am ceva experienta in domeniu. Dar si eu m-am “razbunat” carindu-l la concerte simfonice, opera si balet. Cit despre parapon e adevarat ce spun. In multe discutii am constatat ca de regula cei care se duc la biserica ( acum sa nu-ti imaginezi cumva ca semnez condica in biserica duminica de duminica) sint taxati ca slabi de ingeri imbecilizati/tembelizati (termenul a fost folosit chiar de cineva de aici) de preoti care nu de putine ori au fost catalogati in masa ca profitori e.t.c. Comparatia mea e cam fortata, e adevarat, dar presupun ca si iubitorul de concerte si microbistul invederat si credinciosul care se duce la o slujba religioasa simt aceeasi placere, relaxare si citeodata nevoie de a face acest lucru. Oricum la biserica nu te duci sa te rogi la icoane sau la pereti, cel putin nu eu. Este un moment de relaxare de introspectie care iti aduce aminte ca esti muritor si viata e ceva mai mult decit mici, bere, concedii, serviciu. De ce ma duc la biserica? Poate si pt. ca acolo nu ma mai bate nimeni la cap si pot fi singura eu cu mine insami si cu divinitatea. De invatat am invatat la scoala, liceu, facultate, la biserica ma duc sa ma relaxez, sa mai uit de diversele probleme cotidiene si chiar sa ma intilnesc cu oameni deosebiti si care spre surprinderea celor care nu vin la biserica din varii motive nu sint niste incuiati si imbecilizati de religie ci si ingineri, doctori, arhitecti, profesori, artisti e.t.c. Bun la suflet esti de la mama natura, la fel si bunul simt il ai sau nu din nastere biserica nu poate pune ceva acolo unde nu este, de unde si vorba romanului “ de unde nu e nici Dumnezeu nu cere”. Preotul nu-mi promite nimic ca nu e cazul sa faca promisiuni.Nu ma duc la biserica pt promisiuni si alte beneficii.Unii se duc la psiholog, eu merg la biserica. Apropo de tudorel, asemenea credinciosi care la orice pas sint cu citate din biblie in gura, cu amenintarea iadului, nu-mi plac si de obicei ii evit, dupa cum am mai spus eu sint genul de credincios mai relaxat care considera ca nu trebue amestecat Dumnezeu in toate discutiile. Bisericile ortodoxe sint pictate dintr-un motiv simplu si practic. In vechime oamenii nu stiau carte si nu puteau citi Biblia de aceea scenele din Biblie au fost pictate pe peretii interior iar in cazul unor minastiri vechi si pe peretii exteriori. Vinul si piscotul nu se servesc decit de miri la slujba de casatorie ( parol d’honneur o spun din experienta) iar orga nu exista in bisericile ortodoxe doar corul. Sint mai multe biserici decit scoli dintr-un motiv f. simplu, in timp ce scolile sint construite de stat ca tot el repartizeaza si invatatorii si profesorii aferenti, bisericile se zidesc din donatiile credinciosilor. Daca oamenii vor biserica in satul/orasul lor doneaza bani si isi fac biserica iar biserica apartine comunitatii care ii si gestioneaza veniturile fiecare biserica avind un consiliu parohial format din preot si reprezentanti ai credinciosilor care iau hotariri si prezinta aceste hotariri dupa slujba de duminica cind oamenii isi pot spune parerea. Apropo de moschee, musulmanii nascuti si crescuti in Romania ( de regula turci si tatari) si care isi au obirsia in tara de sute de ani ( cred ca de pa la 1300) nu se compara cu fundamentalistii din orient, in studentie am petrecut vacante de vis la Tuzla, in casa unui turc, tata Aslam care ne astepta la microbuzul care ne aducea si nu mai stia cum sa ne resfete cit stateam la el. Stiu doua moschei in Bucuresti le-am vizitat ca si pe cea din Constanta, asa cum am vizitat si templul Coral tot din Bucuresti, care e problema? Turcii si tatarii fac parte din istoria acestei tari ca si lipovenii ( doamne ce ciorba de peste am mincat in delta la lipoveni) , ukrainienii, bulgarii, grecii italienii care si ei au o biserica in Bucuresti. Iar pt. moschee doar se doneaza terenul pe 49 ani, constructia o sponsorizeaza statul turc. |
||
Tommy_Boy Postat pe 21 Iulie 2015 18:47 |
||
De la: garbo_411677, la data 2015-07-21 17:30:08Foarte frumoase comparați Tommy ,da așa este omul poate alege ce dorește ,tocmai de asta va fi judecat.Am auzit și nu putem spune ca nu am auzit de Hristos ,de Biblie și Biblia este peste tot ..ea ne va judeca. E bine ca sintem liberi sa alegem, ca vom fi judecati? asta se intimpla si aici pe pamint, ne judeca vecinii, colegii de birou si daca calcam pe bec chiar si o instant de judecata. Biblia nu are cum sa ne judece, e o carte care ne informeaza de judecat nu are cum si indraznesc sa spun ca Biblia nu e chiar peste tot, Exista destui oameni pe acest pamint care din diverse motive obiective nu au auzit nici de Dumnezeul biblic nici de Iisus si nici de Bible. Sint convinsa ca nimeni nu-I va judeca si condamna pt. asta. |
||
Tommy_Boy Postat pe 21 Iulie 2015 19:42 |
||
Eu totusi cred ca ai sa fi uimit, e corect. Doar daca nu vrei sa fie chiar uimit, adica: fii uimit! |
||
Axl_R Postat pe 21 Iulie 2015 20:11 |
||
Adevarat, Tommy Boy a scris ca intotdeauna foarte frumos si clar. Nu mai spun ce face omul la spovedanie, cine e curios sa mearga sa afle. Nu isi povesteste viata particulara. Nici macar nu povesteste As mai spune insa ca am inceput sa merg la biserica dupa revolutie, era atunci o curiozitate. Am incercat sa fiu un bun credincios atunci cand sufletul meu era bolnav si nu ma mai puteam bucura de nimic, la cativa ani dupa revolutie. Si am descoperit ca e chiar bine sa fii un bun credincios, sau sa incerci, si culmea, sufletul meu s-a vindecat. |
||
Deliaaa Postat pe 21 Iulie 2015 21:54 |
||
Ok, am fost uimit sa aflu cate ai facut pentru sotul tau... ! Si imi pare bine ca esti o femeie complexa ca sa zic asa, se poate discuta cu tine frumos o multime de subiecte... ! Da, e corect cum ai spus, partida de hockey sau partida de handbal. Oricand se intalnesc 2 echipe cel putin sau 2 persoane in concurs se numesc partide. Partida de sah, partida de box, partida de sex... ! La plural sunt partide. Mai sunt si partide in parlament... dar alea sunt sub nivelul oricarei competitii... ! Acolo nu sunt reguli si daca sunt, nimeni nu le respecta. Cel putin daca ma iau dupa emisiunea Starea Natiei. Nu mi-a placut insa exemplul cu plosnita ! In primul rand cuvantul nu se potriveste cu tine, din cate te cunosc de pe forum. In al doilea rand, plosnita nu se prajeste la soare. Ea se fereste de soare... din cauza ca ii deschide ulcerul si mai are si dureri la ficat. Daca scriai "ca o sopirla"... mai merge ! Iar paraponul meu nu era pentru cineva personal, ci in general ! Si in nici un caz nu te-am luat pe tine ca exemplu. Ma refeream la atii... Chestea cu islamici, tatarii, lipovenii si alte minoritati o stiu si eu. Asa s-a inceput si in alte tari din Europa... noroc ca Romania nu e la nivelul altor tari din Europa (deocamdata...) din punctul de vedere al traiului, asa ca nu vin cate 350000 de turci si alti cetateni a altor state din jur, sa caute de lucru. Cu un numar de 3 milioane de romani plecat sa caute de lucru in alte tari.... nu o face atractiva pentru migratie masiva. Dar oricum, terenul ala de care ziceai nu e "dat" numai ptr. 49 de ani. Deocamdata a fost dat, cred ca nu pe gratis, pentru 49 de ani, dar el ramane in posesia guvernului roman, e un fel de inchiriat pentru moschea aia. Dupa 49 de ani se prelungeste posesiunea lui pentru inca 49 de ani si asa mai departe. Ca doar nu se darama ditamai moschea dupa 49 de ani ! dar pe terenul ala se putea construi un spital, o biblioteca sau alte chestii care le sunt necesare acolo. Iar costul ei pana la sfarsit nu poate fi numai 4 milioane de euro, mai ales ca va fi cea mai mare din europa si a doua dupa moschea albastra din Istambul... ! $0 de milioane mai merge... cu tot cu muscatele din gradina ! In fine, treaba lor ce fac, acum e deja tarziu, cei din guvernul in timpul cauia s-a "incheiat" afacerea au luat deja mita de la guvernul turc sau mai stiu eu de unde. Pacat ca nu s-a respectat proportia. La 60000 de islamici e ridicol sa li se conrtruiasca asa o moschee enorma. Asta imi aduce aminte de calul troian. Ok, viitorul ne va arata. Chestia asta nu am auzit ca se intampla in Romania. "Daca oamenii vor biserica in satul/orasul lor doneaza bani si isi fac biserica iar biserica apartine comunitatii care ii si gestioneaza veniturile fiecare biserica avind un consiliu parohial format din preot si reprezentanti ai credinciosilor care iau hotariri si prezinta aceste hotariri dupa slujba de duminica cind oamenii isi pot spune parerea." Sau vorbeai de alta tara din Europa ? Din ce doneaza bani, din salarile lor, din pensile lor... ? Tu stii cat este partea din bugetul Romaniei pentru chestile astea, biserici, parohii, salarii la personalul preotesc, intretinerea bisericilor, masinilor si hainelor la aia mai mari in functie ? Intereseaza-te. Daca vrei. Deci am invata azi ca totusi in biserica este o activitate interesanta, sunt neaparat utile credinsiosilor, ori pentru a invata o multime de lucruri, ori pentru a rezolva multe probleme medicale, relaxare, etc. si incep sa cred ca e asa. Daca zici tu... ! Pe mine totusi ma tine in nesiguranta chestia asta cu mersul la biserica... pentru legaturile pe care le are ba cu Dumnezeu, ba cu fiul Lui, ba cu Biblia, ba cu sfintii ba cu cerul si sangele sacrificat ... incat... adica eu cu cine votez pana la urma ??? |
||
barboneli Postat pe 21 Iulie 2015 22:33 |
||
OK, sopirla, cu toate ca sopirlele si serpii nu se numara printer favoritii mei ( iar daca ma gindesc bine nici plosnitele) iar toate “activitatile sportive” m-au distrat destul de bine mai ales pe stadion (mai putin injuraturile si semintele) si vorba ta, nu stiam ca limba romana are niste expresii atit de plastice. In problema moscheei, nu cred ca statul roman a intrebat vreodata cetateanul daca e de acord cu un proiect de constructie. Nici macar primariile nu se deranjeaza, am constatat ca in mijlocul unui cartier destul de linistit si aerisit a aparut o mare strada suspendata pe sub balcoanele oamenilor, crezi ca i-a intrebat cineva daca sint de acord cu proiectul? Nop. Asa ca ce sa ne mai miram ca nimeni nu a stiut de acest nou “proiect” al statului roman pt care sint sigura ca citiva baieti destepti si-au mai marit averea cu niste sute de mii de euro bune. Tragedia romanilor este ca are niste conducatori atit de corupti incit sint in stare sa puna in pericol siguranta nationala daca interesele lor o cer. Nu ma mai mira nici macar ca unul din hoti a inceput sa tipe acum, dupa ce a avizat si chiar mediat aceasta afacere. Si ca de obicei statul roman nu apara interesele romanilor nici in tara nici peste hotare, pt. ca in contrapartida statul turc trebuia sa dea un teren asemanator pt. construirea unei biserici romanesti in Turcia. Crezi ca s-a intimplat asa ceva ? Nop. E o adevarata “mindrie” sa fi roman si sa ai asemenea conducatori. In privinta donatiilor sa sti ca e adevarat. Oamenii doneaza din salarii si pensii si sa nu-ti imaginezi ca donatorii sint oameni bogati. Si asta se intimpla chiar si in marile orase unde populatia este mai laica ( daca pot spune asa), dar cind vine vorba de biserica oamenii dau. De ce, n-as putea spune, poate din credinta ca daca pun si eu bani de-o caramida pt. biserica imi iarta Cel de Sus pacatele? Se poate. Biserica a ramas un subiect sensibil pt. romani si pt. bucuresteni in special.Tatal meu mi-a povestit cum in 1987 cind s-a demolat biserica sf. Vineri ( Matei Basarab 1650), bucurestenii au facut zile intregi cordon in jurul ei impedicind demolarea, iar muncitorii au refuzat sa o demoleze, nici macar militarii nu au indraznit. Demolarea s-a facut imprastiind oamenii, cu detinuti de drept comun, criminali, hoti, violatori, carora li s-a promis reducerea pedepselor. Din fericire pt. biserica Mihai Voda (Mihai Viteazul 1594) s-a gasit solutia translatarii ( ridicat biserica din vechea locatie si transportata intr-o noua locatie) in spatele unor blocuri sa nu mai fie vizibila.Din pacate alta bijuterie arhitectonica si istorica, minastirea Vacaresti(Nicolae si Constantin Mavrocordat 1736) a fost rasa, astazi tronind acolo un mare mall. Oricum constat cu placere ca fiind “indobitocita” de religie si preoti sint intro companie destul de stralucita daca il mai adaug si pe Mircea cel Batrin, Stefan cel Mare, Constantin Brincoveanu, Mihail Cantacuzino, niste “dobitoci” fara de care oameni ca Allexys ar fi vorbit acum in turca sau rusa sau maghiara. In ceea ce priveste “legaturile pe care le are ba cu Dumnezeu, ba cu fiul Lui, ba cu Biblia, ba cu sfintii ba cu cerul si sangele sacrificat ... incat... adica eu cu cine votez pana la urma ???” subiectul este prea dogmatic si nu am nici spatiul nici timpul necesare pt o dezbatere adecvata si oricum nu vreau sa plictisesc si sa conving pe nimeni sa mearga la biserica. |
||
Tommy_Boy Postat pe 22 Iulie 2015 09:58 |
||
Mmda... chestia asta cu Sf. Vineri nu mi-a placut nici mie. Eu am locuit destul de aproape de ea, in tot cazul treceam pe langa ea de multe ori, ori cu tramvaiul 5, ori cand ma duceam in piata unirii ori cand imi dadeam intalnire acolo (afara, nu inauntru...) cu fetele ! Parca acolo era considerat si "punctul 0" al Bucurestiului, Romaniei sau a planetei... nu mai tin minte !!! Ok, trecem si peste chestia cu caramida si subiectul dogmatic... nici eu n-am de gand sa plictisesc pe nimeni. Si nici sa am pe constinta alea 5 kile eventuale a lui angel... ! Iar chestile cu mita si castigurile "suplimentare" ale conducatorilor vostrii pe care in marea majoritate ii alegeti voi insasi... cunosc problema! Urmaresc emisiunea asta (nu on line ci de pe youtube...) camd de cand mi-a recomandat-o cineva de aici care are TV-Romania pe cabluri, inca din februarie. https://www.youtube.com/watch?v=BEVFD4eQYvg In continuare, astept si parerea lui tudorel despre subiectul lui, sau a aruncat grenada si a dat bir cu fugitii... ??? O zi minunata sa aveti si plina de lucruri interesante ! |
||
barboneli Postat pe 22 Iulie 2015 10:27 |
||
Na, acum stiu de ce nu ma iubeste Dzeu, ca vb in maghiara. In rusa stiu sa scriu si inteleg putin, mai am de invatat o taruca si vb si in turca. Cam atat despre oamenii credinciosi si cei care umbla la biserica. |
||
Axl_R Postat pe 22 Iulie 2015 12:59 |
||
Atunci ar trebui sa vorbesti in latina, ca doar aia era limba in care se tineau liturghiile inainte. Sentimus amorem sicut amas. | ||
angel_forever Postat pe 22 Iulie 2015 17:56 |
||
De la: Axl_R, la data 2015-07-22 12:59:46Na, acum stiu de ce nu ma iubeste Dzeu, ca vb in maghiara. Credeam ca poti mai mult decit acest comentaru rautacios si total pe linga ce am spus eu. Apropo, si eu cunosc ceva maghiara si nu simt nimic deosebit. |
||
Tommy_Boy Postat pe 22 Iulie 2015 20:43 |
||
Dumnezeu nu este platit cu fapte bune, ca sa te lase in pace. Nu sta cu sabia ridicata sa taie capul, mana sau limba cui greseste. Cel putin nu pentru crestini, a caror Biblie aplicabila este Noul Testament si nu cel vechi. | ||
Deliaaa Postat pe 23 Iulie 2015 12:30 |
||
Eii, am zis că nu mă interesează ce crede lumea despre mine. Răutăcioasă , mc pt compliment! |
||
Axl_R Postat pe 23 Iulie 2015 13:52 |
||
De la: delada, la data 2015-07-23 12:30:25Dumnezeu nu este platit cu fapte bune, ca sa te lase in pace. Nu sta cu sabia ridicata sa taie capul, mana sau limba cui greseste. Cel putin nu pentru crestini, a caror Biblie aplicabila este Noul Testament si nu cel vechi. Ai perfecta dreptate, Delada... ! El nu sta cu sabia ridicata sa taie capul, mana sau limba cui "greseste"... au avut grija sa faca asta oamenii, in numele Lui si pentru credinta Lui... si nu numai in perioada inchizitiei !!! Pentru ce si cum putea sa faca El asta.... ca e doar un spirit enorm, o entitate, ceva divin... El ne-a pus soarele sa ne lumineze..... etc. |
||
barboneli Postat pe 23 Iulie 2015 15:55 |
||
Da, oamenii au facut si mai fac inca orori in numele Dumnezeului lor. Sunt multe nedreptati, crime, violente de tot felul, au fost si probabil vor mai fi. Nici eu nu stiu de ce fac oamenii astea, de ce insa ar fi vina lui Dumnezeu? Eu asa am inteles, ca omul cunoaste diferenta intre bine si rau. Poate ca exista oameni carora le face placere sa faca rau sau care in loc sa il caute PE Dumnezeu, binele, se multumesc cu ce este mai usor de gasit, raul.. S-ar putea spune ca raul exista, indiferent ce nume are. Daca raul exista, ca o entitate care incearca sa darame omul asa cum este el construit, exista si binele, Dumnezeu, care il reconstruieste, sau ii arata cum sa se fereasca de rau. Toata lumea stie ca e mai usor sa faci rau decat bine. |
||
Deliaaa Postat pe 23 Iulie 2015 17:00 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
masina electrica sau una de moda veche | 2 | De la: Thor_again 3 Martie 2011 14:16 |
ROMÂNIA APĂRĂ-ŢI SUFLETUL! | 255 | De la: Toio34 11 August 2016 13:38 |
IDEE AFACERE | 2 | De la: iffiuanamaria 26 Februarie 2009 11:39 |
|
||
Sfintii ajutatori | 140 | De la: paty2014 30 Mai 2015 10:07 |
dragobete | 1 | De la: Alexxandra 11 Februarie 2010 06:09 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară