Adoptie bebelus

Sunt o fata tanara, fara loc de munca, fara posibilitati materiale si doresc sa incredintez spre adoptie baietelul pe care il voi naste la sfarsitul lunii iulie 2015. Va rog sa ma contactati la urmatoarea adresa de e-mail : [email protected] doar daca va doriti foarte mult un copil si sunteti siguri ca puteti sa il iubiti si sa ii oferiti un viitor mult mai bun din toate punctele de vedere. Si eu si copilul suntem perfect sanatosi, sarcina a decurs normal fiind sub observatie medicala, control si analize periodice. Va multumesc din suflet!
garbo_413118
Postat pe 17 Iunie 2015 19:15
Sau poate stie cineva mai multe detalii despre adoptia deschisa / directa legala. Multumesc!
garbo_413118
Postat pe 6 Iulie 2015 17:12
Eu nu cred ca este normal sa iti pui copilul sub adoptie , de ce l-ai mai facut daca vrei sa-l pui in adoptie, puteai sa te protejezi, sau macar sa protejeze el..
Iuliana_Mirica_1
Postat pe 24 Iulie 2015 13:13
Cred că cel mai bine în privința adopției te pot sfătui cei de la asistența socială și un avocat specializat în adopții și drepturile copilului.
Așa, pe scurt:
* Un copil poate fi declarat adoptabil dacă părinții și rudele lui până la gradul IV declară în scris că nu doresc să se ocupe de creșterea și îngrijirea acestuia și în termen de 60 zile nu și-au retras această declarație sau dacă minorul a fost înregistrat din părinți necunoscuți.
De asemenea, pentru adopția copilului născut în afara căsătoriei a fost reglementată o condițe speciala. Astfel, filiatia copilului față de tată trebuie confirmată prin rezultatul expertizei realizate prin metoda serologică ADN, pentru a elimina adopțiile ilegale care s-au practicat in ultimii ani, uneori chiar la recomandarea oamenilor din sistem.
*****Persoanele care trebuie să consimta la adoptie sunt următoarele:
- părinții firești; dacă unul dintre parinții firești este decedat, necunoscut, declarat, în condițiile legii, mort sau dispărut, pus sub interdicție, precum și dacă se află, din orice imprejurare, în imposibilitate de a-și manifesta vointa, consimțământul celuilalt părinte este îndestulător;
- părintele sau parintii decăzuți din drepturile părintești sau cărora li s-a aplicat pedeapsa interzicerii drepturilor părintești; consimțământul reprezentantului legal este obligatoriu în acest caz;
- tutorele copilului ai cărui parinți firești sunt decedati, necunoscuti, declarati morti sau dispăruti ori puși sub interdicție, în condițiile legii;
- copilul care a implinit varsta de 10 ani;
- adoptatorul sau, dupa caz, familia adoptatoare; în cazul adopției copilului și de către soțul adoptatorului, consimțământul trebuie exprimat de către soțul care este deja părinte adoptator al copilului.
^^^^^^
Nu este valabil consimțământul dat in considerarea promisiunii sau efectuarii unei contraprestații, indiferent de natura acesteia, fie ea anterioară sau ulterioară.
*^**^* Procedura adopţiei interne:
Adopţia poate fi:
Adopţia internă – adopţia în care atât adoptatorul sau familia adoptatoare, cât şi adoptatul au reşedinţa obisnuită în România;
Adopţia internaţională - adopţia în care adoptatorul sau familia adoptatoare şi copilul ce urmează să fie adoptat au resedinţa obisnuită în state diferite, iar în urma încuviinţării adopţiei, copilul urmează să aibă aceeaşi reşedinţă obişnuită cu cea a adoptatorului;
1. Pot adopta atât familiile (persoane căsătorite intre ele-soţ şi soţie) cât şi persoana singură (necăsătorită) care obţin atestatul de familie/persoană aptă să adopte.
2. Au prioritate la adopţia copilului:
a) rudele copilului până la gradul al patrulea inclusiv;
b) persoana/familia alături de care copilul s-a bucurat de viaţă de familie o perioadă de minim 6 luni ( tutorele, asistentul maternal profesionist, persoana/familia de plasament sau, după caz, alte persoane care au convieţuit/convieţuiesc împreună cu copilul, dacă aceştia s-au implicat direct şi nemijlocit în ingrijirea şi educarea lui iar copilul a dezvoltat relaţii de ataşament faţă de ei);
c) persoanele/familiile care au adoptat fraţi ai copilului;
3. Persoanele/familiile cu reşedinţa obişnuită în România care îşi exprimă intenţia de a adopta se pot adresa, pentru obţinerea informaţiilor referitoare la documentaţia necesară, demersurile şi durata procedurilor adopţiei interne, Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sau organismelor private autorizate conform legii.
4. Persoanele/familiile se evalueaza social și psihologic prin întâlniri şi discuţii cu adoptatorul/familia adoptatoare, cu membrii familiei extinse a acestora, cu alte persoane care pot furniza informaţii relevante precum şi prin întâlniri în grup, în cadrul etapei de pregătire ( cam 6 intalniri).
5. După acordarea atestatului urmează perioada de așteptare pentru familia/persoana adoptatoare.
6. Se verifica potrivirea dintre copil si cel/cei care il vor adopta (prin intalniri dintre acestia) - minim 4 intalniri.
7. Apoi direcţia de la domiciliul copilului, prin intermediul compartimentului de specialitate, sesizează instanţa judecătorească pentru încredinţarea copilului în vederea adopţiei.
8. Monitorizarea PostAdopție – durează o perioadă de cel puţin 2 ani după încuviinţarea adopţiei.
Actele normative privind adoptia:
Legea nr. 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei
Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului
Legea nr. 272/2009 - Codul Civil

În privința Contactării Părinților Biologici/Rude am găsit pe http://www.copii.ro/activitate/adoptie/contactare-parinti-biologicirude/
Cereri primite din partea părinţilor biologici/rude biologice
**Părinții firești sau rudele biologice ale persoanelor adoptate pot obține informații despre persoana adoptată care vizează confirmarea adopției, anul încuviințării acesteia, caracterul intern sau internaţional al adopţiei, precum şi dacă persoana adoptată figurează în evidenţele autorităţilor ca fiind în viață sau decedată.
Datele de contact ale părinţilor adoptatori şi ale persoanei adoptate şi cele privind identitatea acestora sunt date au caracter personal şi, conform legii, nu pot fi comunicate decât cu acordul titularului. Conform prevederilor legale, prin adopţie, rudenia firească dintre copilul adoptat şi familia sa biologică încetează, fiind create noi legături de rudenie între copilul adoptat, părinţii adoptivi şi rudele părinţilor adoptivi.
Solicitarea rudelor biologice este înregistrată în evidenţa instituţiei şi acestea sunt informate în cazul în care persoana adoptată îşi exprimă, la rândul său, dorinţa de a își cunoaște originile și de a contacta familia biologică.***
Noiniumi
Postat pe 26 Iulie 2015 09:13
Asta a fost pe scurt ? Te rog nu detalia , ca vine iarna pana citeste fata.
Rotty
Postat pe 26 Iulie 2015 10:24

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
INSCRIERI PT VIITORELE FOTOMODELE 2-16 ANI 1 De la: kidz007767 28 Ianuarie 2011 09:18
Cursuri actorie, dans, vorbire si pictura pentru toate varstele! 1 De la: ioanapopa34 4 Decembrie 2011 18:52
STRIGATUL DISPERAT AL UNEI MAME 2 De la: dor72_ 6 Decembrie 2011 16:06
vand aparat gatit aburi pt bebe - BEABA BABY COOK 1 De la: kidz006845 2 Septembrie 2010 11:54
castiga un Opel Corsa 7 De la: garbo133831 14 Iulie 2010 17:09
Setari Cookie-uri