Ce sunt sentimentele si de unde apar ele? Animalele au sentimente?

Citind zilelea astea pe aici, am aflat ca iubirea isi are sediul in creier. Eu as spune ca exista mai multe feluri de iubire: iubirea parintilor pentru copii, a copiilor pentru parinti, iubirea dintre un barbat si o femeie (o fi si ea de mai multe feluri?), iubirea de Dumnezeu, iubirea intre frati Dar celalate sentimente? Sunt sentimentele numai ale oamenilor?
Mandrie, fericire, bucurie, ura, invidie, gelozie, furie, tristete,.mila, ....
Animalele iubesc? Cred ca unele da. Sunt mandre? Nu cred. Geloase? Furioase? Da. Triste?,Da. Au mila? Nu am auzit. Sunt invidioase? Nu am auzit.
Lacomia e sentiment?

Deliaaa
Postat pe 6 August 2015 22:59
Delada , ai niste probleme "iezistentiale" ....... Nu-i rau , nu-i rau , deabea astept sa inceapa filozofeala.
Neata buna tie :)
Rotty
Postat pe 7 August 2015 07:28
Buna dimineata!
Astea chiar nu sunt problemele existentei mele, s-ar putea sa fie provocate de ele, asa cam ca biogazul obtinut in urma prelucrarii sfeclei de zahar.
Ce utilitate are raspunderea la aceste intrebari? La fel ca utilitatea raspunsului la orice intrebare de genul De ce oamenii isi pun intrebari? Si de altfel tastele imi faceau cu ochiul, cam asta ma gandeam eu la ora aia : br />
Deliaaa
Postat pe 7 August 2015 10:04
De la: delada, la data 2015-08-06 22:59:41Citind zilelea astea pe aici, am aflat ca iubirea isi are sediul in creier. Eu as spune ca exista mai multe feluri de iubire: iubirea parintilor pentru copii, a copiilor pentru parinti, iubirea dintre un barbat si o femeie (o fi si ea de mai multe feluri?), iubirea de Dumnezeu, iubirea intre frati Dar celalate sentimente? Sunt sentimentele numai ale oamenilor?
Mandrie, fericire, bucurie, ura, invidie, gelozie, furie, tristete,.mila, ....
Animalele iubesc? Cred ca unele da. Sunt mandre? Nu cred. Geloase? Furioase? Da. Triste?,Da. Au mila? Nu am auzit. Sunt invidioase? Nu am auzit.
Lacomia e sentiment?



Mmda, ai pus o multime de intrebari deodata si sa stii ca e mult mai usor sa le pui, decat sa raspunzi la ele ! Asa ca punele mai diluate,,, ori le pui una cate una.
Deci crezi ca daca ramaneai sa crezi ca iubirea isi are sediul in inima, ti-ar fi fost mai usor ? Stintific se afla in creier si prozaic, poetic in inima. Chestia asta cu inima aduce si foarte multe castiguri vanzatorilor de orice produse unde pot sa puna o inima sau doua pe ambalaj. Daca puneau un creier sigur nu prea se vindea... ! Iti dai seama cum ar arata o bucata de ciocalata in forma de creier la vanzare, fata de una cu o forma de inima. Trec peste faptul ca inima adevarata nu are nicidecum forma inimii desenata peste tot, la formele de ciocolata, prajituri, zahar, etc.
Gen:

http://www.esurpriza.ro/userfiles/products/aniversare/tort-framboisier-in-forma-de-inima.jpg

http://www.codrosu.ro/wp-content/uploads/2013/02/inimioare-de-ciocolata-600x430.jpg

Un "Te iubesc" scris pe un tort in forma de creier, ar fi ceva ridicol... iti dai seama !!!
Si totusi au fost unii care au incercat sa faca torturi (cu accentul pe "o"...) in forma de creier.

http://spynews.ro/uploads/image/andreea/4/3%20creier.jpg

E clar ca nu e la fel de atragator chiar daca e la fel de gustos. La tort ma refer.

Poti sa spui cu incredere ca sunt mai multe feluri de iubire, nimic nou sub soare. Si iubirea are mai multe diviziuni carcateristice si diferite, cred eu. Dragostea, indragosteala, adoratia... ! Cand te indragostesti de cineva te porti altfel, simti altfel te balbai altfel si slabesti altfel, treci strada pe rosuu si daca ti se cere, sari si cu parasuta. etc. Cand iubesti, e cu totul altfel. Nu pun lista cu simtirile si faptele pentru ca deja ati inteles ce vreau sa spun. Si da, poti sa spui si sa te inteleaga lumea perfect: "imi iubesc cainele ca pe copilul meu"... ! Dar nu se spune de obicei: "sunt indragostita de cainele meu" Dar asta nu inseamna ca nu poti sa auzi si asa ceva. La iubirea de Dumnezeu nu ma pricep, asa ca eu, neiubind nici un Dumnezeu, tac, Dar indragostit de Dumnezeu... nici nu poate fi vorba.
Iubirea, dragostea, indragosteala, dragostea de mama, nu sunt sentimente numai ale oamenilor. Exista si la animale, la unele se transforma dragoste in instinct... care a mai ramas si la mamele noastre. Eu am cunoscut personal un caine de talie mijlocie, alb cu negru care era pur si simplu indragostit de o catea bej, de aceasi marime dar de religie diferita... ! Era permanent langa ea, de cate ori iesea din casa cateaua, el era deja langa ea... era tot timpul cu ochii la usa de intrare a ei... scancea rau cand ea intra in casa. Altfel, erau impreuna mereu. Si da, era gelos pe orice alt caine care se apropia de ea, iubita lui... ! Ca sunt animale care-si iubesc stapanii... asta stiti si voi. Si uneori, dupa moartea stapanului sunt unii caini sau alte animale care se sting si ele din viata. Din cauza suferintei... !

Lacomia nu e sentiment, e o dereglare din motive externe a unui simt al omului. Simtul foamei. Asa cred eu. Un om care a trecut printr-o trauma legata de foame, poate sa devina mai lacom. Sau sunt lacomi pentru ca asa au primit educatia acasa... ! Orice, dar nu e sentiment.
Animalele sunt mandre. Cine traieste cu ele mult timp pot sa-si dea seama cel mai bine. Un Ciobanesc German are mai putina mandrie ca la un Setter Irlandez, de ex.

http://animalia-life.com/data_images/irish-setter/irish-setter7.jpg

Geloase sunt animalele, invidioase sigur nu sunt. Un caine care are farfuria goala deja nu e invidios ca celalalt o are plina... si ori se duce sa-l "ajute" sa goleasca farfuria ori, find mai flamand il ataca. Dar nu din invidie. Animalele sunt geloase. eu am avut cam in toate perioadele cel putin 2 caini deodata in acelasi timp, dar aspectul de gelozie exagerata a fost cu ultimii doi caini, amandoi sunt acum in ceruri. Il aveam deja pe Graph, un labrador negru putin corcit cu Rotweiler, un caine de o finete rara si bun cu cei din jur si o corcitura dintre Doberman, Pointer si ceva caine de fuga, pe care am luat-o dintr-un loc plin de tristete, unde se tin cainii pentru a fi plasati la familii. El ara mai in varsta ea tanara si foarte geloasa pe Graph. De cate ori venea Graph la mine sa-l mangai sau sa ma joc cu el, aparea cateaua... adevarata catea si nu-l lasa sa se apropie. De mine inca ii mai era frica un pic si nu indraznea sa-l atace dar daca Graph se ducea la Suzi... era cu scandal. Dupa un timp, Graph se uita dupa colt daca Gemi era pe acolo si daca da, nu venea. Mi-a gonit toate pisicile din curte, numai pentru ca le mangaiam mereu. Mila nu cred ca au animalele, poate se manifesta ceva in genul asta cand traiesc mai multi la un loc mult timp (ca in locurile polare) si daca vre-unul sufera, alti incearca sa-l ajute. Poate din mila...
barboneli
Postat pe 7 August 2015 23:37
Sentimentele = emoțiile

pot fii negative sau pozitive,
ingerasulluptor1
Postat pe 8 August 2015 15:54
Emoțiile pot fii când iei în serios ce spun alții. Când îillașisa te seduca fără sa verifici ce interese au.
sau cândeeștislab emotional și iei totul înserios mmărefer la rrăutatea oamenilor, oamenii ar trebui sa se enerveze superficial, sa nu mai ia totul înserios, ca din cauza stresului te iîmbolnăvești
ingerasulluptor1
Postat pe 8 August 2015 16:00
Da, nu prea conteaza unde isi are sediul iubirea. Mie mi s-ar parea corect spus ca ea mai degraba se manifesta in creier si are sediul in suflet! Adica numai acolo, in suflet, si-ar putea avea sediul, pentru ca ea ca si sufletul nu este rationala si logica, asa cum e creierul. De acolo, din sediul ei, produce modificari in creier, care la randul lor modifica unele lucruri si perceptii in corp.
Intr-adevar torturile in forma de creier nu au nici un haz, si nici o sansa de a fi apetisante (dupa ce am vazut poza).
Am cules si eu de pe drum caini, si fiecare s-au comportat diferit (nu am avut decat cate unul nu doi odata).
De asemenea am vazut caini maidanezi asteptand la semafor sa vina verdele. De fapt asteptau sa treaca odata cu oamenii.
Dragostea de mama zici ca ar fi instinct, atunci si dragostea puiului pentru mama lui. Si aici as intreba ceva, desi nu cred ca are cineva un raspuns. Cum simte o mama care e departe de puiul ei, daca acesta e bine sau nu?
Totusi ce sunt sentimentele? Niste modificari in creier? Avem sentimente care ne diferentiaza de animale? De ce trebuie neaparat sa simti ceva? Cum ar fi viata fara sentimente? Mai buna? Mai rea?
Iar sunt cam multe intrebari.
Probabil ca fara sentimentele negative gen invidie, ura, gelozie viata ar fi mai buna.
Mai sunt si alte sentimente. De exemplu sentimentul de déjà vu, sentimentul de premonitie. Cam ca atunci cand, cu 30 de secunde inainte, simti ca se va intampla ceva (primesti o veste buna, proasta, iti bate cineva la usa, acele evenimente legate de gandurile altei persoane indreptate spre tine).
Ideea mea este ca existenta sentimentelor demonstreaza natura "supranaturala"a vietuitoarelor.
Deliaaa
Postat pe 8 August 2015 19:52
Imi pare rau, tot multe intrebari. M-am molipsit dupa baiatul meu. De ce curge apa din rau? De ce daca sunt nori pe cer nu ploaua? Etc.
Nu am vrut sa intru in polemica cu sufletul, Barbo, doar ca pare mai potrivit chiar si decat inima. Nu am nici articole si altceva care sa imi sustina afirmatia si nici nu sustin ca e adevarata. Am inteles, pentru tine creierul este principalul depozitar si in acelasi timp motoras al sentimentelor.
Deliaaa
Postat pe 8 August 2015 20:05
Eu cred ca și animalele au emoții.
De ce animalele se îngrijesc de pui, nu îi abandonează.
ingerasulluptor1
Postat pe 8 August 2015 21:18
Creierul trebuie sa știe sa tina sub control emoțiile fiind ele pozitiv sau negativ.
ingerasulluptor1
Postat pe 8 August 2015 21:19


Dar nu ai intrat in nici o polemica despre suflet cu Barbo... iti spui io, ca-l cunosc !!! La Barbo ma refer, nu la suflet... El si-a spus doar parerea. Dar tu, ai pus o intrebare ciudata, ca sa zic asa: "Cum simte o mama care e departe de puiul ei, daca acesta e bine sau nu?" Intrebare la care tu poti sa raspunzi cel mai bine. Impreuna cu alte mame...

barboneli
Postat pe 8 August 2015 21:21
Nu pot sa raspund. Eu pot sa simt daca e bine sau nu (sa spunem, ca eu nu ma refeream la mine, ci la cazuri care s-au intamplat), dar nu pot spune cum si de ce.
Deliaaa
Postat pe 8 August 2015 21:25
Ingeras, daca stii ce,trebuie sa faca creierul ca sa isi tina sub control emotiile, spune-mi si mie. Mi-ar fi de folos cateodata. Nu m-as mai enerva sau supara. Bucuria, nu, nu trebuie tinuta sub control. Ce-ar fi sa fim ca niste roboti cu niste legi si reguli acolo in circutul central. Nu ar mai fi nici o alegere, ce e bine, ce e rau, pe care drum sa te duci la servici.
Deliaaa
Postat pe 8 August 2015 21:42
Delada , tu iti pui intrebari chiar existentiale. Nu ca ai fi prima , dar nici ultima. Sunt "chestii" care asa sunt dintotdeauna si asa vor fi atata timp cat va exista specia umana. Daca aprofundezi prea mult , risti sa cazi in penibil.
Zi buna.
Rotty
Postat pe 9 August 2015 06:07
Ca intotdeauna, multumesc. Nu ma mai pasioneaza nici cazutul in penibil nici cazutul in general. Azi e o zi frumoasa, cu soare si ar fi cazul sa il bag in seama (pe soare). Prima nu am fost de prea multe ori, ultima nu stiu cine e in urma mea.
O zi de duminica frumoasa la toata lumea.
Deliaaa
Postat pe 9 August 2015 08:48
De la: delada, la data 2015-08-08 21:42:30Ingeras, daca stii ce,trebuie sa faca creierul ca sa isi tina sub control emotiile, spune-mi si mie. Mi-ar fi de folos cateodata. Nu m-as mai enerva sau supara. Bucuria, nu, nu trebuie tinuta sub control. Ce-ar fi sa fim ca niste roboti cu niste legi si reguli acolo in circutul central. Nu ar mai fi nici o alegere, ce e bine, ce e rau, pe care drum sa te duci la servici.


nu este vorba de a fii roboti.
Dacă eești slab emotional ești o prada ușoară.
Omul este ein Gewohnheit Tier, , adică poți sa iti formezi obișnuințe sănătoase, , și ordonata. AșacCum îți place ordinea în bucătărie, și în casa ta,, pt ca asa eești obișnuită, nu înseamnă ca ești robot, dacă te obișnuiești ,, cchiar dacă ești supărată fao sa dispară,
ingerasulluptor1
Postat pe 9 August 2015 20:48
Danke!
Deliaaa
Postat pe 9 August 2015 20:55
Bitte, omul se poate motiva singur, te poți încuraja și singura, la fel cum te și poți descuraja singura.
ingerasulluptor1
Postat pe 9 August 2015 21:03
Dupa parerea psihologilor,s-a dovedit ca sentimentele noastre vin din felul cum interpretam realitatea,nu vin din ce ni se intampla,vin din ce gandim despre ce se intampla.
Animalele au si mila,si de toate sentimentele,iar elefantii,delfinii,si cainii mai si gandesc.
daniilia
Postat pe 30 August 2015 16:42
Buna daniila. Eu am pus intrebarea asta fara sa am curiozitatea de a ma uita macar pe un site specializat sa vad ce spun acolo. Nu am avut argumente sa iti raspund asa ca am cautat. Sentimentele sunt mai complexe. Da ele vin din modul cum interpretam realitatea. Emotia este modul direct prin care ne raportam la ce ni se intampla. Emotiile repetate duc la aparitia unui sentiment, dar e un proces nu chiar simplu. De exemplu sentimentul patriotic nu apare peste noapte si nu se manifesta oricand. Si el apare ca urmare a modului cum ne raportam la (emotiile pe care le simtim fata de) mama, casa, oras/sat natal, familie, prieteni, cunoscuti, obiceiuri.
Deliaaa
Postat pe 30 August 2015 22:01
Emoțiile pot fii, frica, disperare, ura cele negative.
emoțiile pozitive sunt optimismul, pt găsirea siluziilor in rezolvarea anumitor Probleme pe care le întâmpină la tot pasul.
ingerasulluptor1
Postat pe 31 August 2015 17:48
Eu cred ca emoțiile sunt în raport și cu ceea își doreșt omul.

Dacă îți dorești să devii un om înțelept cu ggândire constructiva, tot odată și emoțiile tale vor fii asemănătoare cu gândirea pe ccare fiecare o are.
ingerasulluptor1
Postat pe 31 August 2015 17:54
Oamenii care practica lucruri rele au emoții rele.
eu cred ca sentimentul de patriotism se naște atunci când doreștisa devii un om corect care face de la sine ca sși lui și la alțiisa le mmeargă bine, sa nu își bata joc de alții și nici alții de el,
ingerasulluptor1
Postat pe 31 August 2015 17:57
Dau si eu copy paste, ca da a ma pricepeam nu mai intrebam.

Sentimentele au un caracter mai durabil si mai complex ca emotiile si exprima atitudinea omului fata de realitatea concreta. Si aici putem da exemple cum sant dragostea fata de cel de alaturi, fata de semeni, dragostea de tara, de natura, orice tip de dragoste manifestata. Pasiunea este la randul sau un sentiment puternic, statornic, indelungat. Pasiunea se manifesta printr-o concentrare de intentii si forte, orientate spre un tel unic. Pasiunea inseamna avantul, atragerea, orientarea tuturor aspiratiilor si fortelor personalitatii intr-o unica directie, concentrarea lor asupra unui singur tel.

Obiectele sentimentelor pot fi imagini si notiuni care formeaza continutul constiintei morale a omului. Sentimentele inalte se refera la valorile si idealurile spirituale. Ele ocupa un loc important in formarea personalitatii fiecaruia dintre noi. Sentimentele influenteaza comportamentul omului si pot motiva faptele lui. Sentimentele sunt mai intelectualizate si traite mai intens. Ca si emotiile, ele sunt foarte numeroase.

Cuvintul “emotie” vine de le latinescul “emovere” – a nelinisti, a excita.

Dar ce sunt in realitate emotiile? Emotiile reprezinta o stare afectiva provocata de o anumita situatie sau de un obiect oarecare. Dar in acelasi timp emotiile sunt ca niste profesori buni pentru fiecare dintre noi. Ele ne invata prin experienta trairii diverse­lor stari, pozitive, negative sau neutre. Suferinta, de exemplu, ne deschide posibilitatea de a vedea altfel lucruri­le. Cand suferim, intensitatea durerii ne determina sa dorim sa facem ceva pentru a-i pune capat. Disperarea ne deschide calea spre actiuni pe care inainte eram neincrezatori sa le in­treprindem. Bucuria, ca si emotie, este catalizatorul multor reusite, iar cautarea fericirii, in momentul in care se materializeaza ca si sentiment, devine un scop in sine.

De multe ori o emotie o maschea­za pe alta. Astfel, o furie poate fi masca unei frici, a unei neincrederi sau a singuratatii. Agresivitatea poate ascunde nevoia de caldura, afectiu­ne asa cum invidia poate masca dorinta de autoperfec­tionare, de stima de sine. Bucuria si optimismul pot, in unele cazuri, sa se transforme in entuziasm „razboinic”, care poate duce si la urmari nefericite. In acest mod, in functie de situatia concreta, una si aceeasi emotie poate contribui la adaptare si la inadapta­re, poate duce la dispersie sau poate inlesni comportamentul constructiv. Altfel spus, toate emotiile au o latura pozitiva si una negativa. Atunci cand suntem constienti de puterea acestei laturi afective, in care recunoastem ambele parti ale emotiei, abia atunci putem traim un echilibru emotional benefic.

Emotiile noastre sunt foarte inteli­gente, sunt facilitatori dinamici ai vie­tii, produc zapaceala si durere, relatii zgomotoase si linistite. Sunt ca un sistem meteorologic intern care ne motiveaza spre o schimbare, ne dau ocazia sa ne revizuim trecutul dar ne ofera si sansa sa ne directionam viitorul.

Cu siguranta ca iti amintesti de perioada adolescentei cand emotiile sunt traite mult mai puternic decat la orice alta varsta. De multe ori, conflictele dintre semeni, dintre generatii se datoreaza faptului ca una dintre parti interpre­teaza gresit mesajul sentimentelor si emotiilor celeilalte persoane. Uneori, pur si simplu, nu ne dam seama cat de intense sunt sentimentele cuiva si le tratam ca fiind un foc de paie din spatele unei emotii. Poti incepe constientizarea emotiilor tale prin a le sorta si prin a te lamuri ce urmareste fiecare.

Emotii pozitive: bucuria, simpatia, incantarea, recunostinta, atasamentul, stima, increderea, mandria, entuzias­mul, siguranta, exaltarea.

Emotii negative: tristetea, furia, frica, necazul, disperarea, regretul, invidia, dezamagirea, mahnirea, plicti­seala, vinovatia, zapaceala, supararea, indignarea.

Emotii neutre: mirarea, curiozi­tatea, indiferenta, nelinistea, ingandu­rarea, simtul raspunderii.

Ca sa-l citez pe un prieten, vin si pun intrebarea: “Si la ce ma ajuta ca stiu ceea ce stiu?”

Definirea dar si descoperirea emotiilor si sentimentelor ne pot fi de folos in intelegerea semni­ficatiei acestora. Vestea buna este ca asa cum fiecare dintre noi a invatat sa citeasca, tot asa putem invata sa ne recunoastem emotiile, sa le simtim in intregime, sa ne gandim la ceea ce ne transmit, sa descoperim situatiile si evenimentele care le-au provocat. Si pe masura ce vom invata toate acestea, „musafirii” se vor trans­forma treptat din neinvitati in prieteni. De aici incolo se deschide un spatiu care ne permite sa traim si sa simtim o gama larga de emotii, care ne dau un sens mult mai bogat al vietii.

Sunt sigur ca acum esti mult mai stapan pe modul cum te raportezi la emotiile sau sentimentele tale si te invit sa meditezi o clipa la citatul urmator:

“Sentimentul e vesnic nou, iar cuvantul a fost intrebuintat mereu, de unde neputinta de a reda o emotie prin cuvinte.” – Victor Hugo
Deliaaa
Postat pe 31 August 2015 18:12
Nu, lacomia nu este un sentiment.
AnnaLyse
Postat pe 12 Septembrie 2015 15:00
Face parte din cele șapte păcate.
Axl_R
Postat pe 12 Septembrie 2015 15:08
Eu cred ca depinde și ce fel de om ești, un om înțelept are emoții constructive, sși este organizat, eu zic ca dacă eești organizat în viața de zi cu zi, iti este mai ușor,
ingerasulluptor1
Postat pe 12 Septembrie 2015 15:22
Oamenii pot fii organizați și ăsta îi ajuta.
Dacă în viața eșt organizat.
ingerasulluptor1
Postat pe 12 Septembrie 2015 15:26
De la: delada, la data 2015-08-06 22:59:41Citind zilelea astea pe aici, am aflat ca iubirea isi are sediul in creier. Eu as spune ca exista mai multe feluri de iubire: iubirea parintilor pentru copii, a copiilor pentru parinti, iubirea dintre un barbat si o femeie (o fi si ea de mai multe feluri?), iubirea de Dumnezeu, iubirea intre frati Dar celalate sentimente? Sunt sentimentele numai ale oamenilor?
Mandrie, fericire, bucurie, ura, invidie, gelozie, furie, tristete,.mila, ....
Animalele iubesc? Cred ca unele da. Sunt mandre? Nu cred. Geloase? Furioase? Da. Triste?,Da. Au mila? Nu am auzit. Sunt invidioase? Nu am auzit.
Lacomia e sentiment?


Dar plictiseala ce crezi ca este? Sentiment?
AnnaLyse
Postat pe 12 Septembrie 2015 15:30
Ce este mai exact plictiseala? Ei bine, dispoziţia numită plictiseală se manifestă printr-un sentiment destul de neplăcut şi este total diferită de lene. Aceasta din urmă poate însemna pentru om o evadare din stres.

Plictiseala, însă, ar putea avea ca sinonim termenul de relaxare. Cu o diferenţă notabilă, care constă în faptul că plictiseala nu are un final ştiut şi poate să ducă la dispariţia obiceiurilor sănătoase.
Toţi avem momente sau perioade de plictiseală. Când ele devin foarte dese sau prelungite, tindem să reacţionăm tot mai slab la efectele stimulului numit „plictiseală”. Pe acest fond riscă să se instaleze plictiseala cronică.

Apar modificări de comportament: scade toleranţa la frustrare, iritabilitate, labilitate emoţională, nelinişte, mişcări cu aspect stereotip (de exemplu cu degetele de la mâini), se poate ajunge şi la abuz de droguri, mâncat excesiv, jocuri de noroc sau orice aduce o stimulare în plus.

Pentru a deveni plictisiţi trebuie:
- să ne concentram asupra faptului că nu suntem capabili să dăm suficientă atenţie stimulilor interni (gânduri, emoţii) şi externi necesari pentru a ne angaja în activităţi satisfăcătoare
- să atribuim această stare negativă factorilor externi, dacă se poate exclusiv lor.
Monotonia are aceleaşi efecte asupra corpului precum stresul. Persoanele care se plictisesc la muncă sunt predispuse la depresii, dureri de cap, oboseală şi infecţii recurente, iar mai vulnerabili sunt cei ambiţioşi, deoarece s-au perfecţionat în ceea ce fac şi îşi îndeplinesc cu uşurinţă sarcinile.
Deliaaa
Postat pe 12 Septembrie 2015 17:03

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
vizitati Bucovina:tinutul manastirilor 1 De la: rox_rbz 29 Aprilie 2012 19:20
dedicatii 16 De la: hermosa20 9 Iulie 2012 01:18
buna ziua 1 De la: maxalina 22 August 2012 20:51
cum i priviti pe tinerii din ziua de azi? 57 De la: ANTA 29 Iulie 2009 16:59
Din 1 martie pana in 9 martie sunt zilele babelor. Se zice din batrani ca asa cum va fi baba asa iti va fi viata in acel an. 56 De la: betty37 7 Martie 2011 00:00
Setari Cookie-uri